נקרומנסיה..

jack4u

New member
נקרומנסיה..

שלום , בברצוני לחקור על הנקרומנסרים. (רק לחקור לא ליהיות אחד כזה), אודה לכם אם תוכלו לענות לי. - מהו כישוף נקרומנסי, ובמה הוא שונה מהכישוף הפגאני - מהו תחום היכולת של הנקרומנסר - מהם כלי הפולחן של הנקרומנסר - האם יש לנקרומנסרים אל או ישות שהם מאמינים\סוגדים לה - מהי "תמצית המוות" (או תמצית החיים - לא זוכר)

Envenom

New member
.......

1) כישוף נקרומנסי נעשה בעזרת "כוחות המוות". בד"כ מדובר ברוחות של מתים, או במקרים יותר קיצוניים- שדים. המטרות הכלליות של הכישוף אינן בהכרח שונות מכישוף וויקאני, למשל, אך הדרך לביצוע הכישוף שונה. אני לא מתמצא בכישוף פגאני ולכן לא יכול לענות על מהם ההבדלים.. 2) לנקרומנסר אין תחום "מוגדר" חוץ מתחום המתים.. 3) בד"כ מדובר בפיגיון וגופה מתה.. אלה הכלים ה"מסורתיים". מעבר לזה- איך שהנקרומנסר אוהב. 4) מלבד המוות, נקרומנסרים אינם סוגדים לאל או ישות מיוחדת. 5) אין לי מושג

THE gray

New member
פאגניזם

פאגנים הם אנשים שמאמינים בריבוי אלים- האל והאלה כמו זאוס, רע, הקטה ועוד הרבה אחרים. כישוף פאגני הוא כישוף שאנשים עושים דרך האמונה באלים שונים כמו בדת הוויקה השמאנזים ועוד רבות..פאגן הייתה מילת גנאי לעובדי האלילים בזמן שהנצרות התחילה להתפשט בעולם. ההפך מפאגניזם הוא מונוטאיזם (מקווה שרשמתי נכון) מונו= אחד כלומר אמונה באל אחד, מכשפים כאלה מבצעים את הכשפים שלהם דרך אמונה שיש אל אחד אחד לדוגמה כמו בקבלה. העוד יותר הפך הוא אתאיזם(עוד הפעם מקווה שרשמתי נוכן) שזה האמונה שאין שום אלוהות כלומר רק אנחנו ועצמינו, מכשפים כאלה מבצעים את הכשפים שלהם מתוך אמונה שהכוח של הכישוף בא מהם ולא מאף אחד אחר. מקווה שזה מספק את השאלה..

I am a freak

New member
זה יכול להיות מאמר נחמד../images/Emo35.gif

אתה מרשה לי להוסיף קצת משלי ולהפוך את זה למאמר
~כמובן, שם היוצר יהיה שמור לך
~ הפריק.

Tatu4Taty

New member
תודה אבל אני מודע למה זה פאגאניזם

ואני אף פאגאני בעצמי, אבל את ההגדרה של "כישוף פאגאני" עוד לא שמעתי, זה בפשטות כישוף שמערב גם קריאה לאלים מסוימים - לא נושא בפני עצמו, יותר כמו תת-נושא.

jack4u

New member
כנראה שלא הבנתם נכון.

אי אפשר לשאול "מה ההבדל בין כישוף נקרומנסי לכישוף?" כי אז נשאלת השאלה "איזה כישוף?". אז בהנחה שכישוף פגאני זה הסטנדרטי - מה ההבדל למשל מכישוף נקרומנסי לכישוף פגאני? אני לא חושב שהיה קשה להבין את זה

Tatu4Taty

New member
לא נראה לי

בהחלט אפשר לשאול את השאלה הזו מכיוון שאין כזה דבר כישוף סטנדרטי, יש מסורות ודרכי כישוף שונות וכל אחת מיוחדת בדרכה ואף אחת מהן לא חייבות להיות קשורות לסטנדרט כלשהו במיוחד בגלל שאם כישוף כביכול פאגאני יהווה סטנדרט כלשהו זה יהיה ערבוב של שני נושאים שיש בינהם קשר אבל לא חייב להיות בינהם קשר, פאגאניזם זו אמונה והשילוב שלה בכישוף נובע מאמונה טהורה כך שאתה לא חייב להאמין באלים כלשהם ע"מ לבצע כישוף שלא לדבר על לקרוא אליהם. אני חושב שהשאלה שהייתה צריכה להישאל היא "מה היא הנקרומנסריה?" לא פחות ולא יותר כי אז אתה לא עורך השוואה כלשהי אלא מתייחס ספציפית לנושא המבוקש וזה בהחלט יעזור אם מדובר באדם שבין כה וכה לא יודע על מהם שני הדברים הללו.

THE gray

New member
את חופשי...

וגם את השם שלך אתה חופשי לשנות...כי אנחנו כבר לא ילדים קטנים..סתם:)

I am a freak

New member
../images/Emo13.gif

למה
"האפור" זה שם פחות ילדותית
בכלליות- אני אדם ילדותי מאוד- אבל, איך אתה יכול לדעת שזה לא נכון
[השם] הפריק.

THE gray

New member
זה היה בצחוק...

השם שלך סבבה ביותר.. ורק שתדע שמאחורי האפור יש היסטוריה עתיקה..

I am a freak

New member
גם מאחורי "הפריק" יש משהו עמוק../images/Emo70.gif

כשתגלה מהו- תודיע לי
הפריק, שמנסה למצוא את המשמעות.

jack4u

New member
מישהוא מכיר את הכלי הנקרומנסי הזה?

אולי את ה beribboned palo שאמור לזמן את המת?

I am a freak

New member
מצטער. לא שמעתי עליו.

אבל, אפשר להבין לפי ההודעה שלך... שאת המהות של הכלי אתה כבר יודע. הלא כן

למעלה