נקניקיות בבצק עלים

MAORBIKE26

New member
נקניקיות בבצק עלים

אני צריך את עזרתכם אני בדרך למגה לעשות כמה קניות קטנות, יש מוצר של זוגלובק חתיכות נקניקיות עטופות בבצק עלים שמתי לב שאפשר לעשות את זה בקלות עם חבילת בצק עלים ולגלגל את זה בנקניקיה ולחתוך לחצי האם זה יצא טוב אם אני אעשה בשיטה כזו? אני לא ניסיתי עדיין

ד2003

New member
מאור,יצא מצויין.תחתוך ריבועים של

בצק עלים,תמרח בחרדל,שים נקניקייה,גלגל מסביב לנקניקייה ,מרח ביצה ולתנור.אני מכינה עם נקנקיות קטנות,יוצא נהדר.

משה בתיבה - גלילת נקניקיה בבצק עלים

500 גרם בצק עלים מרודד חבילת נקניקיות חרדל ביצה + 1 כף שמן - להברשה לפתוח את בצק העלים ולפרוס רצועות לרוחב ברוחב 5 ס"מ (חישוב רצועות הבצק הוא עפ"י הנקניקיה. הבצק צריך לעטוף רק את אמצע הנקניקיה) למרוח את הבצק במעט מאוד חרדל להניח את הנקניקיה מעל רצועת הבצק ולגלגל 2 גילגולים. להבריש בביצה+שמן (אם רוצים אפשר לפזר שומשום/קצח) לחרוץ X משני צידי הנקניקיה ולהניח על תבנית משומנת. לאפות כ- 30 דקות בחום בינוני או עד להזהבה. מקור המתכון -1מדינת ישראל

איך שזה מזכיר לי את הילדות! ושאלה:

אפשר לעשות את זה גם עם נקניקיות של טבעול? כי אני מעדיפה עדיין לא לתת לאיתי נקניקיות בשריות... ויש לי רעיון: למעדנות יש ריבועים מוכנים של בצק עלים. נראה לי הרבה יותר פשוט ומהיר, אפילו לא צריך לרדד. ועוד רעיון: מישו כתב פעם בפורום המתכונים של ynet שהוא עשה את אותו עיקרון של "משה בתיבה" עם בצק שמרים (ליתר דיוק "בצקיצי") ונדמה לי שהוא גם דחף פרוסה של מלפפון חמוץ. נראה לי שיוצא אחלה...

ורד 34

New member
אנחנו עושים את זה עם בצק מלאוח

גם יוצא טעים הומצא ברגע של לחץ

big mama 2

New member
לימורי בטח שאפשר מנקניקיות טבעול...

ודרך אגב - למה לא לתת לו נקניקיות בשריות ???

רעיון מצוין להעדיף בכל מקרה

נקניקיות טבעול (שיוצאות מצוין ב"משה בתיבה"), לאור המרכיבים המפוקפקים של רוב הנקניקיות בארץ.

ד2003

New member
שלום דרומית../images/Emo124.gif מה היתרון

בשימוש במלח ים כמו במתכון שלך-סלט עגבניות חריף? במה עדיף מלח ים על מלח שולחן רגיל? תודה

היתרון הוא בטעם ובאיכות

ודרך אגב, יש מלח ים אפור ולח שנמכר בצנצנת בחנויות מתמחות. זריה קטנה של המלח הזה על חצילים חמים ישר מהגריל למשל (כמו במתכון שנתתי היום) מקפיצה את טעמו מיד. מלח ים גס או רגיל (שנמכר בכל סופר) נהדר על סלטים למיניהם, על בשר מבושל, אורז וכ"ו. לצורך בישול אפשר להשתמש בהחלט במלח רגיל.

לא מסוגלת לתת לו נקניקיות בשריות

אחרי שפעם אחת, לפני ששמתי בעגלת הסופר, קראתי מה המרכיבים וחטפתי חום. יש לו עוד כמה שנים עד שהוא יוכל לאכול את הרעל הזה, עכשיו אני מעדיפה לתת לו טבעול...

RUTHIE1

New member
לידיעתך ביג מאמא

לפי אינפורמציה שקיבלתי מחמותי העובדת בתעשית המזון - ובעניין זה (בניגוד לאחרים...) יודעת על מה היא מדברת. נקניקיות בשר עשויות מהזבל של הבשר.עצמות, סחוס, שומן ועוד . זה לא בדיוק שהן מכילות רעל אלא שמזריקים להן כל מיני חומרים כדי שיראה יפה ואטרקטיבי וכדי שלידים ומבוגרים ירצו לאכול אותן. אני אישית מעדיפה לא לקנות אותן, אבל כמובן שגם אני משתמשת בהן מדי פעם, כשאין לי אוכל זמין אחר ו/או אפשרות להכין אוכל מבושל.

big mama 2

New member
אני יודעת למה הייתה הכוונה "רעל"

אני לפעמים גם משתמשת בנקניקיות...כי אצלי לפעמים הילדים מתעקשים רק על זה...

m i c h a l i

New member
שאלה ../images/Emo124.gif../images/Emo124.gif

האם צריך לבשל את הנקניקיות לפני שעוטפים בבצק? עשיתם לי חשק עם השירשור הזה אז רוצה להכין עכשיו

oisdvib

New member
כן. תבשלי קלות שלא יתפוצצו ו....

בהצלחה וספרי לנו איך יצא.

m i c h a l i

New member
יצא ../images/Emo59.gif

חבל שאין לי פה את המצלמה... שמתי קטשופ והבת שלי אפילו עזרה לגלגל ולהבריש בביצה יצא פשוט טעים ( כבר שכחתי מה זה להכין לבד את כל המאפים מבצק עלים) עכשיו זה יעלה למשפחה שלי ביוקר ,כלומר בקילוגרמים עודפים. מאור שתדע לך שרק בגלל התמונה שלך זה יצא לפועל... עשית לי חשק אז תודהההה והעוגה הבחושה בתנור ( מריח טוב)

MAORBIKE26

New member
כרגע גמרתי את העבודה של הנקניקיות

ואיזה פדיחה נגמרו לי הביצים במקרר לא נורא מקווה שיצא טוב. בחרתי את הנקניקיות של טירת צבי הכנתי מחצאי נקניקיות , שזה יגמור אצלם איך זה יצא

למעלה