"נקמת דם ילד קטן"

YONA111

New member
"נקמת דם ילד קטן"

"נקמת דם ילד קטן" באיזו זכות לוקח לעצמו מר אריאל שרון, ראש ממשלתנו, את דמם של הילדים מקיבוץ מצר והופך אותו לנאום בחירות דמגוגי בועידת הליכוד? באיזו זכות הוא מדבר על "נקמת דם ילד קטן לא ברא השטן"? באיזו זכות - כאשר חברי קיבוץ מצר עצמם, גם ברגע הנורא ביותר שנפל עליהם, לא רוצים ולא מבקשים נקמה, מבקשים רק שלום וסיום הכיבוש? ומה עם התינוק נאפז משעל, בן שנתיים, שנהרג מפגיעה ישירה של פגז מטנק ישראלי בבית משפחתו ברפיח? מה עם נקמת הדם שלו - את זה כן ברא השטן? מה לפחות עם עם תמונה של התינוק הזה, שתתפרסם באיזה עיתון ישראלי? מה, לילד פלסטיני הרג אין פנים? הוא לא ידע לחייך למצלמה לפני שהפגז מהטנק של צבאנו המהולל פגע בו?

eviv

New member
צודקת...

אי אפשר להבין את ההצדקה ששוררת ברחוב הישראלי להרג ערבים ערבי נהרג בטעות- לא נורא גם הרגו לנו חף מפשע תינוק נהרג- גם הרגו לנו זו פשוט בושה של ראש הממשלה אריאל שרון לקחת מקרים כאלו ולשים אותם במסע הבחירות שלו זה לא צודק ובטח לתת לזה כוונה שונה ממשהמשפחה=קיבוץ מאמינים מוות לערבים=מוות ליהודים

drakonit

New member
השוואה שגויה...

אני לא ראיתי בזמן האחרון חייל יסראלי נכנס לבית של ערבי לוקח את האם שש עשרה שלו מכוון על אם שמחבקת את תינוקה עם המוצץ בפיו ולוחץ על ההדק. ולוחץ על ההדק. ולוחץ על ההדק. עד ששקט ניסרר בבית וצעקות נשמעות בחוץ. המוות של התינוק נפאז משאל הוא עצוב מעורר שנאה לכל המאבק הנפשע הזה בין יהודים לערבים. אך יש הבדל, מותו נעשה בשוגג, אני לא מכירה את פרטי האירוע, אך היתה סיבה לירי הפגז. והיא לא היתה ששילחו יונים מסביבות ביתו של התינוק. ומותו היא תוצעה של שגיעה מבצעית של הצבא. אך מותם של הילדים ושל אימם ושל שני ההרוגים הנוספים בפיגוע במצר היו תוצעה של רשאות לשמה. הכוונה היתה לרצוח את הבילתי מוגנים. אלה שלא יכולים להשיב. המפגע לא נכנס למחנה צבאי וניסה לפגוע בחילים בעלי יכולת הגנה עצמית או באנשים מבוגרים שרצו לפגוע בו מאיזה שהיא סיבה. אני לא רואה הצדקה במוות של איזה מהצדדים. ואין ספק שמות הילד הפלסטיני כאב לו ולבני משפחתו בדיוק כמו למשפחת הילד היהודי. אבל לומר שהמוות שלהם שווה. זה לא יהיה מדויק. ראה לדוגמא בתיקשורת על איזה מוות מדברים יותר תינוק שנהרג בתאונת דרכים (בשוגג לא בגלל כוונה להורגו) או תינוק שנהרג על ידי אביו לאחר התעללות קשה (כאשר הוא הרג אותו במודע ובכוונה תחילה) ? המוות של שני התינוקות הללו מצער באותה מידה. אבל על מי מדברים? לאיזה מוות נותנים יותר חשיבות? אם בכלל...

EverMan

New member
רוב הטרוריסטים איננם

הומאנים או אנושיים. הטרוריסטים אינם החיילים הפלשתינאים והם אינם מייצגים אותם להבדל מחייל צה"ל את ישראל. דיי עם ההשוואות האלה.

iKilledKenny

New member
זה בדיוק העניין

דרקנויט לא השוואתה אלא הסבירה למה אסור להשוות מוות של ילד בשוגג למוות של ילד בכוונה.

הם אמנם לא מייצגים אותם רשמית

מכיוון שהחמאס הוא לא הצבא הרשמי שלהם, והסיבות ברורות (איך הם יראו בעיני העולם אם צבאם הוא ארגון טרור?) אך החמאס ושאר האירגונים זוכים לתמיכה אדירה ברחוב הפלסטיני. פעולותיהם מתקבלות בברכה ובחגיגות ברחובות, ולכן אין צורך להתמם כאן: החמאס מייצג את הפלסטינים.

EverMan

New member
כמו שהסברתי לך כבר.

עם הדימוי לש"ס - החמאס נותן כסף ומזון לנזקקים - לכן הוא מקבל תמיכה , אין תמיכה למעשיו במישור המדיני. ולכן הם יבואו להפגנה בעד החמאס - הם לא יודעים אם זה אחרי פיגוע או לא. אבל מי ששם להם אוכל על השולחן מבקש מהם - אז הם באים. אתה מבין או שאתה עדיין ממשיך בשלך ?

מוזר, מאוד מוזר,

איך אתה יודע כל כך טוב מה הפלסטינים חושבים כשהם בהפגנה? האם הם חולמים בהקיץ על פרוסת לחם על שולחנם העשוק עד חורמה? yeah right! אתה לא יודע מה הם חושבים, אז אל תיקח את האחריות ותדבר בשביל עם שלם! מה שאני רואה בהפגנות זה עשרות אלפי אנשים עם דגלי אש"ף, דגלי החמאס, דגלי החיזבאללה, שלטים בגנות ישראל, שריפת דגלי ישראל וארה"ב, זה מה שאני רואה מול העיניים!!! אז אל תנסה לחפש פרשנות אחרת, כאשר אתה רואה דברים במו עינייך! הם לא יודעים אם זה אחרי פיגוע או לא? מה עשית מהם?! חבורה של קופים פרימיטיביים?! יש להם טלוויזיות, יש להם רדיו! הם יודעים מתי היה פיגוע ומתי לא, במיוחד כאשר ראשי החמאס והג´יהאד משבחים בכל מקום את "הצלחת פעולת ההתנגדות הלגיטימית" בוגד, עוכר ישראל, אתה תומך בעקיפין ברצח של ישראלים! אולי תתאסלם כבר?!

EverMan

New member
איך אני יודע ?

שאדם שחיי אתם שנה והוא פרשן בעל תואר בענייני ערבים - יורם בינור - אומר כך ומסביר - אני דיי נוטה להאמין לו. אני אתאסלם שאתה תחדול מלהיות אדם קטנוני ושונא אדם.

הוא לא אמר את זה מעולם, אל תשקר

ודרך אגב, מדוע אתה מתעקש להאמין לבינור ולנסות לסתור את יערי? אולי מפני שבינור הציג עובדה שרצית לשמוע, שהייתה נוחה לטענתך? אין גבול לצביעות שלך!

EverMan

New member
סלח לי , אהוד יערי הראה

את החוסר רמה שלו , אני באתי ושאלתי אותו שאלות רציניות , שהוא עונה לי בחצי שורה בצורה שמלגלגת על ההיגיון של כל אדם - התשובה שלו לא מקובלת עליי. זה כמו שתגיד : למה להצביע לעבודה ואני אענה "ככה , ככה , ככה". זאת הרמה ! לעומת זאת בינור הסביר בהרצאה של שעה וחצי וענה לכל שאלה ששאלתי בפירוט ובאופן טוב. אין גבול להצקות המעיקות שלך הא ? והוא לא אמר זאת ? מסתבר שכן , משום שאני לא הייתי היחיד בהרצאה , אלא גם מנהל הפורום לשעבר גיא קובל וגם אור רבני , וגם עוד כמה וכמה אנשים שאני מסוגל להביא לפה מרחבי הפורמים ששמעו אותו מדבר. מסתבר שהוא כן אמר זאת.

EverMan

New member
שהיה עונה לאחרים ולא לי, אבל

שהיה עונה כמו שצריך. לענות לשאלה של 8 סעיפים במילה אחת זה לא נקרא לענות. עדיף שלא היה בא בכלל.

מ ש ו ט ט

New member
שים לב!!!!

ערבי נהרג בטעות - הורגים לנוחף מפשע. מצא את ההבדלים! וזכותו של אריאל שרון להשתמש במה שהוא רוצה כחומר גלם לנאום שלו, כמו שלשמאל יש את האופציה הזו, ואם פואד היה עושה את זה אתם לא הייתם מתקוממים, אני צודק?

yoavl1

New member
שים אתה לב!!

את החפים משפע הרוגים לנו מחבלים חסרי צלם אנוש, חארות חייתיות שלא ראויות להקרא אדם. את הערבי שנהרג בטעות, הורג צבא המדינה, שנשלח בידי ממשלת ישראל. מצא אתה את ההבדלים! האם אנחנו כמוהם?

yoavl1

New member
נראה לי שפספסת משהו...

כאילו התעלמת לגמרי ממה שכתבתי לך כתגובה.... בטעות זה בתום לב, ובמכוון זה בכוונה תחילה. ממש טעינו כהורדנו פצצה של טון אל תוך שכונת מגורים צפופה, בתקווה להרוג רק את שחאדה.....פלא שנהרגו רק 17 אנשים חפים מפשע... ממש טעינו כאשר הרגנו בערך 10 פעמים בשנה האחרונה אם וילדיה עם פגזי טנקים... ממש טעינו כאשר בטעות נהרגו חפים מפשע כאשר הכנסנו 25 טנקים לתוך שכונת מגורים בחאן יונס...ומה ציפינו שיקרה??? אני לא מאשים את החיילים במאומה, אף על פי שישנם כמה המודעים לפשעים שהם מבצעים, וכחייל ששירת ברצועה אני הייתי עד לכמה מקרים שכאלה. אני מאשים את הממשלה בכך. הצבא רק ממלא הוראות.

מ ש ו ט ט

New member
כן, טעינו!

טעינו כשהרגנו 17 חפים מפשע נוספים, וטעינו כשהרגנו אם וילדיה עם פגזי טנקים, והטנקים בחאן יונס באו כתגובה על פיגוע. אתה חושב שבכוונה ניסינו להרוג את כל אלה? וגם אם כן, אז אנחנו הורגים להם והם הורגים לנו, מה שמאפיין את השמאל היא ההסתכלות אך ורק על הצד של הפלסטינאים, למרות ששני הצדדים שווים במעשיהם (נגיד).

yoavl1

New member
מה שמאפיים אנשים כמוך ולא מעטים

נוספים מהימין זה שאתם מסתכלים רק על הצד שלנו. איזו טעות יכולה להיות כשטנק יורה על אם ו-2 ילדיה? איזה טעות יכולה להיות כשחיילי שמשון מוציאים 4 פלסטינים מהמונית שהם נוסעים בה ומתחילים להתעלל בהם? איזו טעות יכולה להיות כשמעכבים אנשים חיפם מפשע שרק רוצים להגיע הביתה , ררק בגלל שמשעמם להם (לחיילים).... איפה הטעות פה? וחשבת על כך שאם צה"ל היה פועל משטח ישראל, וההתנחלויות היו מפונות, אז היה לנו גבול ולא היינו נאלצים "לטעות" והם לא היו יכולים לפגע בנו?

למעלה