נקמת בסית'

Heathen Dawn

New member
את דארת' ויידר גילמו די הרבה אנשים

בתור האיש המכאני (הסייבורג), את הקול שלו תמיד השמיע ג'יימס ארל ג'ונס. אבל את הגוף הזה הרים דייוויד פראוז בפרקים 4-6, ואילו בסוף פרק 3 הרים אותו היידן כריסטנזן. את אנקין בפרק 1 גילם הילד ג'ייק לויד, ובפרקים 2 ו-3 היידן כריסטנזן. את אנקין בסוף פרק 6 כאשר הסיר את מסכתו לפני לוק גילם סבסטיין שו. את אנקין בסוף פרק 6 כאשר הופיע כרוח (יחד עם יודה ואובי-ואן) גילם סבסטיין שו תחילה, אבל אחר-כך החליף לוקאס אותו בהיידן כריסטנזן, למורת רוחם של הרבה צופים (אבל אני דווקא מסכים עם צעד זה). אנת'וני דניילס (C3PO) וקני בייקר (R2-D2) הם השחקנים היחידים הקבועים בכל ששת הסרטים. אובי-ואן הוא האדם היחיד המופיע בכל ששת הסרטים, אבל כמובן ששני שחקנים שונים מגלמים אותו בכל אחת מהטרילוגיות.

לא נכון

המשחק לדעתי טוב מאוד והסרט מצויין. עובדה שלפחות אני הצלחתי להתחבר אליו והוא ממש הצליח להכניס אותי לעלילה....

Rockamora

New member
מה קשור המשחק והבימוי

לכניסה לעלילה?! מה הקשר בין מחט לת*ת? זה יכול להיות הסרט הכי גרוע בעולם ותצליח להכנס לעלילה! חוץ מזה.. שזה כבר הפעם השניה שאחד מהסרטים הללו מועמדים לפרס פטל הזהב.. וביננו.. חוץ מהעובדה שזה מזהב.. לא הייתי מתגאה בזה. אני חושב שהיה רק שחקן אחד שבאמת הלך לקבל את הפרס.. קוראים לו קווין קוסטנר.. זה היה אחרי רובין הוד נסיך הגנבים.. סרט דפוק

לא נכון

אם יש משחק מגוחך כל כך כמו שאמרת, בימוי גרוע וכו' - אי אפשר להתחבר אליו. עובדה: הרבה אנשים כאן ואני בתוכם התרגשו בסצינה שמייס ווינדו הובס או בפקודה 66 או בקרב עם אובי וואן..... האמת, באמת זה לא מזיז לי, ולעוד מיליונים שראו את הסרטים כמה פעמים בקולנוע שהסרט מועמד לפרס פטל הזהב... עובדה שהוא הניב כזו הכנסה ועובדה שאנשים כאן מדברים עליו תמיד.............. לדעתי לפחות זה סרט מצויין, בהחלט אחד הטובים שראיתי.

Lu Tze

New member
אז כדי שסרט יחשב רע,

*כל* האנשים שראו אותו צריכים להסכים שהוא גרוע? תראה, יש בימוי טוב מבחינה מקצועית מצד אחד שזה דבר שאפשר לשפוט אותו מבחינה אובייקטיבית. מצד שני, יש בימוי כמו שהוא נקלט אצל הצופה הלא-מקצועי - הבנאדם שיושב בבית קולנוע ורואה את הסרט. זה שאהבת את הבימוי לא אומר שהוא טוב. מצד שני, למי אכפת אם הבימוי טוב כל עוד נהנים מהסרט? מלחמת הכוכבים היא לא מסוג הסרטים שרואים בשביל הערך הקולנועי שלה. אגב, זה הפרק שמסיים את סדרת סטאר וורז, הסרט היה מניב הון עתק גם אם היו מראים שעתיים של ארטו מנסה לחטט באף.

Mr wonka

New member
אוווו סוף סוף.. כבר התחלתי לחשוב

שאני יחיד שצוחק מול המון שזועם..

Mr wonka

New member
אם זה אחד מהטובים שראית

אני ממש לא רוצה לדעת מה הוא אחד הגרועים בעינך :S ציטוט: "אם יש משחק מגוחך כל כך כמו שאמרת, בימוי גרוע וכו' - אי אפשר להתחבר אליו" זה מ-מ-ש לא נכון!! ממש ממש ממש ממש ממש לא נכון! ומה הקשר בין משחק גרוע להכנסות?! מלחמת הכוכבים זאת סאגה שנמשכת כבר 30 שנה- אין קשר בין משחק\בימוי גרוע להכנסות! ומה הקשר בין משחק\בימוי גרוע לזה שמדברים עליו כל כך?! תנסה לרגע ללמוד פרט מה מעולם הקולנוע בעיניים הקשרים שבו ואז תחזור ותעיר- כי אתה זורק שטויות בכמויות וקשרים חסרי קשר לחלוטין.

תרגע קצת ו-

זה לא ישנה את זה שאני חושב שהסרט טוב. זוהי דעתי. הבימוי והמשחק טובים בשבילי (כנראה שאני בור שקורא למשחק של סטודנטים משחק מצויין) וככה כל הסאגה ובמיוחד זה. לא ישנה עד כמה תנסה להתנגח עם הדעה הזו.

lordsath

New member
חוצפן!

אתה טוען שהדרך שלי פגומה ושהיא תהווה חיקוי נלוז ל"נוסח של טרינטינו או קובריק"? בוא נתווכח על זה- אתה רואה את 4 ואתה לא מבין מה הסיפור ולמה קוראים לזה "תקווה חדשה", אני מקבל את הרעיון הכללי ורואה את לוחם הג'דיי הטוב מכולם ,ויידר, מדגדג זקן מרשים שיודע לעשות תעלולים- טעימה מקרב חרבות-אור. רואה קרב חלליות נחמד ומקבל רקע כללי על העלילה. ב5 האימפריה מכה שנית ובסוף אתה מגלה את ההפתעה. אתה רואה את 6 ואתה מבסוט עד הגג, אח"כ לראות את הטירלוגיה האחרונה? למה? איפה הקוהרנטיות- דיברו על ההפתעה- למה ואיך זה קרה? זה מעניין. ואז אתה מתבאס כי ל3 יש סוף עצוב! למה?? ולכן יש את הדרך שלי (ושל כמה חברים שדיברנו על זה)- לראות את 1 עד 3 ולהבין מה קרה לויידר ומדוע האימפריה על הרגליים. אחרי שאתה מתבאס מהסוף של השלישי אתה רואה את 6 ואת הסוף השמח- ואז אתה מסיים בטעם טוב! וגם שומר על הרצף הוקהרנטי- אתה מופתע בחמישי, מבין את הסיבה ומבסוט מלוק בסוף- הג'דיי מנצחים. ולגבי השם- זה בכוונה ככה! אני משחק מו"ד והייתה לי דמות בשם "סאת' השחור". וזה היה לפני שיצא 1 שידעתי של"רעים" קוראים הסית'.

Mr wonka

New member
קודם כל אל תקרא לי חוצפן כי זאת

חוצפה מצידך- אני מביע דיעה לא שולל אותך- וכל מה שאמרת הרגע היה בול שיט! אתה לא חושב שלוקאס חשב קודם שאולי ככה הוא רוצה שתראה את זה? ואם אתה רוצה סוף טוב אל תעשה בלגאן! פשוט תראה את הסרטים בסדר כרונולוגי במקו להסתבך ולעשות מעצמך טיפש..

Another Girl

New member
חבר'ה להרגע

בואו ננסה לשמור על הדיון הזה בגבולות הטעם טוב ולא לרדת לפסים אישיים...תודה.

lordsath

New member
אוקיי, באמת תרגע

חוצפן זאת לא קללה אלא הצהרה, זכותך לבקר אותי כפי שזכותי. באמת לא צריך לקחת כל דבר שנאמר פה ללב (אלא לריאות). ולגבי מה שאמרת שלוקאס חשב על סיבה על הסדר- נכון מאוד. תאר לך אם הוא היה מציג את הסדר מ1 עד 6- איפה נימת ההפתעה ב5? איפה ההתרגשות מלראות קרב אור ב4 ו5 אחרי שראית את 2 ו3?? וחוץ מזה, לוקאס אמר שלא היו לו יכולות של אפקטים שיספקו את מה שהוא באמת רצה שיראו. אבל עדיין כל מי שמקבל את הסדר של לוקאס בוחר להיות אורתודוקסי שלא מוכן לחשוב על סדר יותר מהנה עבורו. ושוב פעם- הרעים מנצחים בשלישי והטובים בשישי- אין סיום מהנה ודבר נוסף ואולי החשוב מכל- בשלוש הסדרה לא מסתיימת אלא בשישי! ומי שרואה זאת לפי הסדר שהמלצתי זוכה פעמיים.

Mr wonka

New member
למי איכפת איפה זה יותר מרגש?!

אתה צריך לראות את זה בדרך שקבעו, אחרת אתה סתם עושה לעצמך בלגאן ואתה צריך למצוא את העלילה! זה כמו שתלמד את כיתה א' אחרי זה כיתה י' ואז כיתה ג ו ב ח וכו'.. אתה לא יכול לשנות כזה דבר כי זה סתם יהרוס לך את הסרט! וכמה שתהנה מהתרגשות אתה תפסיד את העלילה.. מה עדיף? עלילה או הרגשות?!

DDN

New member
הוא לא "צריך" שום דבר.

זה עניין של העדפה, זה לא עניין של "צריך". בן אדם "צריך" להתגייס ולעשות מילואים בן אדם "צריך" להרוויח כסף כדי שיוכל לאכול בן אדם "צריך" ללכת לשירותים בן אדם "יכול" לראות סרטים. והיות שהוא "יכול" הוא יכול לעשות זאת בכל דרך בה יבחר בצורה שמהנה ביותר בשבילו.

funkey monkey

New member
תראה האימפריה מכה שנית..

מה שם קורה בסוף? הטובים מנצחים? לוק מאבד יד, הברית שסועה, האן סולו אבוד וכו' וכו'..

Heathen Dawn

New member
זה הפרק שאני הכי אוהב

בסוף הסרט אתה מרגיש שכל המעגל נסגר: אתה מבין מאיפה פרק 4 (הראשון שיצא) מתחיל, איפה המקור של כל הדברים. בפרק 4, אובי-ואן מספר ללוק על התקופה של "לפני הזמנים האפלים, לפני האימפריה". כשאתה מסיים לראות את נקמת הסית', אתה מבין בדיוק על מה הוא מדבר. להתחיל מפרק 4, ואז 5 ואז 6, ואחרי זה לחזור לפרק 1, ואז 2 ואז 3 - סדר יציאת הסרטים נותן את החוויה המרגשת ביותר, לדעתי. אני בספק אם הייתי מרגיש ככה אילו ראיתי לפי סדר העלילה (מפרק 1 עד 6). והכי חשוב, פרק 3 נראה לי הכי רלבנטי מכולם: דמוקרטיה מותקפת מכל הכיוונים, עד שהיא מתמוטטת כאשר התושבים נאותים לוותר על החופש שלהם תמורת ביטחון. הצלילות של הערכים: טוב מול רע, חופש מול שיעבוד, דמוקרטיה מול דיקטטורה. כבר מזמן קצתי בפוסטמודרניזם העכור, הגורס שעלינו תמיד להבין את הצד השני ולעולם אל לנו לחשוב שהערכים שלנו הם הטובים והראויים להילחם למענם; אבל רק כשסיימתי לראות את נקמת הסית' נעמדה ההשפקה שלי על בסיס איתן. עכשיו, במלחמת המערב מול האסלאם, אני יוצא בהרגשה חזקה כפלדה שאני בצד של הטובים ונערך להילחם למען הערכים הטובים. אמת ואושר HD

למעלה