נקיונות האביב

holabo

New member
נקיונות האביב

בבוקר הגוף עסוק בניקיונות של בית, ובלילה בנקיונות של נפש - וביחד הם מטישים אותו. הערב ראיתי את הבת שלי. אני רואה אותה כל יום. אבל היום גם ממש הסתכלתי. יפה כזו, תמימה, חכמה, נהדרת. בוכה. "אבא" היא בוכה. "אבא". ואני מחבקת. "אני יודעת שאת מתגעגעת" אני אומרת לה. מה עוד יש לי להגיד. "אני רוצה שאבא יחזור לגור איתנו, שיחזור להצחיק אותי!" כשהם נולדו נשבענו להם. נשבענו לשמור ולהגן ולטפל. אין עוד "אני". מעכשיו זה "אנחנו". ולא עברו שנים רבות, ובחרנו ב"אני" לפני ה"אנחנו" ואני מתסכלת על הבת שלי. אני מסתכלת על החיים שלי. כמה הקלה שאני מרגישה, כמה תקווה ואושר ושימחה. סוף סוף אני במקום אחר. חצוי, אבל שלם הרבה יותר ואני מסתכלת על החיים שלנו. לא על "אני" ,על "אנחנו" ואני רואה את הדמעות שלה, ואת הגעגועים, את השבר הגדול שהגיע ועוד יגיע. ההקלה שלי זו המועקה שלה. התקווה שלי זו האכזבה שלה האושר והשימחה שלי הם החור השחור שלה. אני יודעת שזו תחילת הדרך. שיוקל לכולם. אבל זה עדיין לא מוריד מעוצמתה של האשמה. על שבחרתי ב"אני" לפני ה"אנחנו" וכל היום אני מנקה ומנקה, ומרגישה ששום דבר לא נקי וטהור בבית שלי בזמן נקיונות האביב. ערב קשה עבר על כוחותינו. לפעמים אני צריכה להזכיר לעצמי למה שמתי את עצמי במצב הזה!

holabo

New member
והמשך מכיוון אחר לגמרי....

את ההסלמה במצב אפשר להרגיש כרגע לא רק מכיוון הילדים, אלא גם מכיוון החמאס. "הערכת מצב". ככה קוראים לזה. הערכת המצב בנוגע לילדים אומרת שיהיה יותר קשה לפני שיהיה קל הערכת המצב לגבי החמאס אומרת שיהיה יותר קשה. (על הקל אף אחד לא מעיז לדבר). במסגרת העבודה אני נמצאת בצוות חירום. את הערכת המצב לגבי הילדים אני נתתי. לגבי החמאס, אותה כבר נתנו גורמים אחרים. לפני חודש היינו, צוות החרום, בישיבת "הערכת מצב" שדיברה על הסלמה. כנראה מישהו שם יודע מה הוא אומר. בתחושה חזרנו שנה אחורה, לתקופה שלפני "עופרת יצוקה". את המתח אפשר לחתוך בסכין פלסטיק. לא חדה במיוחד. השבוע הייתי צריכה לכוון את הפסיכולוג. אחריו את העובדות הסוציאליות. לאתר מי נראה ששרוי במצוקה (ולא לדאוג. יש כאלה. בשפע!). עכשיו חופשת פסח. לילדים אסור להסתובב ברחובות. הסוכנות שולחת אוטובוסים, ואנחנו מעלים עליהם את הילדים להפוגה. "הפוגה", שם מכובס ל"מבריחים מפה את הילדים". הילד רוצה לצאת לרכב על אופניים. "אין בעיה חמוד. כשיש אזעקה אל תשכח לשכב על הריצפה. נמוך, ידיים מעל הראש, ואל תחזור מאוחר" שיגרה. ארוחת ערב. "תאכלו מהר, האוכל מתקרר". צבע אדום. "מהר לרוץ." "אבל האוכל יתקרר, אמא". "לא נורא חמודים, אחר כך נחמם". זאת הרגשה נוראה. בתוך הבית שלך אתה לא בטוח. גם בתוך הבית אורבת הסכנה. ובערב, כשאתה רוצה למצוא את הפינה שלך, את המקום שלך, שם אתה מרגיש שחסר. שיסלחו לי כל פמניסטיות הפורום, אבל אין מה לעשות, כשאתה מרגיש את המקום הכי פרימיטיבי של סכנה, כל מה שאתה רוצה זה זוג ידיים שריריות שיחבק אותך. שיגרום לך לחוש הכי בטוח בעולם. שיש שם גבר חזק ומגן, שידאג שהכל יהיה בסדר ושלא יתן לשום דבר רע לקרות.לא לך ולא לאף אחד אחר. אוי כמה חסרות לי, הזוג ידיים האלה העוטפות, מחבקות, מנחמות, מגנות...

../images/Emo24.gif אמנם זרועותי לא שריריות

ולא חסונות ולא גבריות אבל זה מה שאני יכולה להציע......
מבינה לליבך בעניין הזה. אני אומרת שלילדים שלי יש איפה לבכות. לי אין, אז אני בוכה לבד.

rrredshay

New member
אפשר ../images/Emo24.gif ?

לא נראה שזה הולך להיגמר בקרוב.. מקווה שאני טועה. בדיוק חשבתי עלייך שבוע שעבר כשנפל בחממות. ובלי שום קשר, ועם הרבה קשר לפוסט הקודם, ידיים עוטפות, מחבקות ומגנות, לא שוות הרבה אם הן לא הידיים הנכונות. יאללה קחי עוד
אחד, ותחזיקי מעמד.

holabo

New member
כן, זה באמת היה קרוב

מרחק של כמה עשרות מטר בלבד. לגבי הזרועות, אתה כמובן צודק - רצוי שהן יהיו מחוברות לגבר הנכון....

אחינו האדום

לדעתי... אם הן לא הידיים הנכונות הן לא היו עוטפות,מחבקות,ומגנות. זה דיל הכל כלול,לא? יש שלב מסויים שבו אתה צריך ללמוד ולהכיר ולחבק את עצמך,לפני שאתה נותן לידיים אחרות לחבק אותך. אל תפחיתו מערך החיבוק העצמי.

ye44

New member
עם ידיים מקועקעות כמו שלך

אין ספק שאת משדרת עוצמה ! אז מה נפל עלייך עכשיו ? יש גברים שישנים עם אקדח מתחת לכרית
ומפחדים מהצל של עצמם אז תהי חזקה גם הזרועות יגיעו באיזה שלב או לא ! קחי שוט של יגר זה מרגיע

holabo

New member
איזה תגובה מדהימה! (ברצינות)

הייתי באמת חייבת שמישהו יזכיר לי שיש לי פאסון לשמור עליו
ולגבי השוט של יגר - במפגש הבא אחד עלי!

Rtitan

New member
חכי תראי איזה שרוול...

הולך ונוצר כאן... אז נדבר על פאסון
וגם הזרוע השנייה על הכוונת עם דרקון, לא יודע מה איתך, אני גדלתי בסביבה שבה קעקועים היו רק למלחים שיכורים...

holabo

New member
דיבורים דיבורים

בלי שאתה מעלה תמונה, מה הם שווים?

Rtitan

New member
עוד לא גמור...

אבל מרים את הכפפה - מחר בבוקר תמתין כאן תמונה
אם אצליח לצלם את עצמי
.

Rtitan

New member
שלא תגידי שאני לא משתדל... ../images/Emo3.gif

איכות לא משהו - אבל ככה זה כשמצלמים לבד - בהזדמנות אשים תמונה יותר טובה (מה גם שזה עוד רחוק מסיום
).

holabo

New member
יפה מאוד. קעקוע מעניין

לצערך הרב, הדרך ל"שרוול" עוד רצופה מחטים.... בהצלחה!

Rtitan

New member
לאט אבל בטוח... ../images/Emo13.gif

כל פעם זה בין שעתיים וחצי לארבע שעות עבודה. ובגלל הצבעים - בעצם עושים את הקעקוע הזה שלוש פעמים כדי להחדיר את הפיגמנטים בריכוז המתאים - ממש כמו שצובעים קיר בכמה שכבות. אחרי כל פעם כזו יש את ההרגשה שהוא צובע את הקעקוע עם להביור
... אבל זה כיף אדיר בבוקר שלמחרת כשהתחבושת יורדת ורואים את ההתקדמות
.

holabo

New member
אתה יכול להיות רגוע ../images/Emo123.gif

גם אותך אני מזמינה. תורידו כמה שוטים של יגר שאתם רוצים.
אני נשארת עם הרום.... (ראית Rtitan, המשקה של המלחים השיכורים...)

Rtitan

New member
../images/Emo99.gif מתכון ../images/Emo59.gif ל-רום... חבל"ז!!

מישהו הביא כאן רום מיוחד - שאינו חוקי לממכר בקליפורניה עם אחוזי אלכוהול מטורפים בתכלית
. במשך יומיים הוא השרה בכלי אטום, מלא רום תותי-שדה בפריזר עד שהתותים הפכו חיוורים והרום הפך וורדרד... שוט מהרום הזה (שזה היה טעים... אי אפשר היה להפסיק לשתות ממנו!) שלח אנשים לרוץ על קירות מאונכים - אבל השיא היו התותים
. אז נכון שלא שתיתי רום נקי (ועד היום אני לא שותה רום נקי) כמו מלחים, אבל גם הקעקועים שלי צבעונים ולא כמו שלהם
... חנון נשאר חנון
.

למעלה