נקיון

thankful

New member
נקיון ../images/Emo221.gif../images/Emo221.gif../images/Emo221.gif

איך משפיע נקיון על חייכם האישיים - כיצד הוא תורם להרגשה הטובה בחיי היום-יום ? מדובר ב : נקיון פנימי - גוף : חפיפת שיער , מקלחת , "מגלחת" (... גברים - גילוח , או נשים - הסרת שיער) , נקיון עור הפנים וכו' , וכן צום (כפי שציינה כאן לקשמי לא מזמן - ניקוי פנימי מאוכל , מ "זיבול" של הגוף) . נקיון חיצוני - שטיפת הבית , שאיבת אבק , ניקוי מסך , מחשב , טלויזיה , פסנתר וכו' - וכן נקיון בעיר , בסביבתכם , בארץ בכלל , בסביבת העבודה וכן נקיונם של אנשים איתם אתם במגע (חברים , חבר/חברה (בן/בת זוג) , חברים לעבודה , הורים , אחים , דודים וכו') . ודבר נוסף , האם "יותר מדי נקי" ("עודף" נקיון) , לגבי מישהו (או מישהי) / משהו , האם זוהי מילת גנאי / מחמאה ענקית ? ליאור .

רומיקה

New member
עונה...

בקשר לניקיון פנימי- לפעמים כשאני מרגישה חרא מבחינה נפשית, אני לוקחת עצמי למקלחת, חופפת את הראש, מסדרת את השיער- ווכה כבר ההרגשה הפנימית משתפרת. כאשר אני נקייה ומסודרת ונראית "טוב", כולל גילוח וכאלה אני מרגישה נפשית הרבה יותר טוב עם עצמי. יש לכך קשר הדוק בין המצב הפיזי למצב הנפשי. אם השיער שלי לא חפוף, שומני ונראה ג'יפה אז אני מרגישה פנימית מכוערת ומוזנחת ומגעילה. ניקיון חיצוני- אותו הדבר פחות או יותר. ברגע שיש לי בלאגן בחדר והוא מלא באבק- זה משפיע עלי לרעה, על ההרגשה שלי. לא כייף לחיות בחדר כזה. אני חייבת בשביל שוב, להרגיש טוב עם עצמי, שהחדר יהיה נקי ומסודר וככה יש לי סדר בחיים שלי. כשהחדר מבולגאן אני לא רואה כלום ויש לי בלאגן בראש וכשהחדר מסודר ונקי אז גם הנפש רגועה והמחשבות יותר מאורגנות. ניקיון בעיר- לא משפיע עלי באופן אישי. אי אפשר שהכול יהיה נקי...בואו לא נגזים... ניקיון של האנשים- בהחלט משפיע עלי. אני, בת מזל בתולה טיפוסית, חשוב לי מאוד הניקיון של האנשים שאני איתם במגע. יותר מידי נקי- לא מכירה. נקי- סבבה. מלוכלך- אז מנקים. לא מכירה מה זה יותר מידי נקי. לא נתקלת בזה...

thankful

New member
חדשה כאן בפורום ?

פשוט , לא זוכר את הכינוי שלך ... ייתכן ואת גברת מוכרת בשינוי אדרת ? :)

thankful

New member
בעניין השילוב של סדר וניקיון ...

תכננתי מאמר נפרד ... הרבה אנשים לדעתי (ובהם גם אני) רואים סדר וניקיון כהולכים יד ביד (או רגל ברגל ?) זה עם זו/זה ...

EdisonGirl

New member
../images/Emo6.gif יותר מידי נקי-

זה כל המקומות שנוטים לפספס..
יש בכוס סימני מים? אז היא לא מספיק נקייה..
יש אבק על מסגרת התמונה? הבית לא מספיק נקי..
הרצפה נקייה אבל את לא רואה דרכה ת'השתקפות של הרהיטים? היא לא מספיק נקייה..
ואנשים יותר מידי נקיים.. מממ.. את לא מכירה את אלה שינקו את הסלון כשאורחים עדיין יושבים בו ומפצחים גרעינים? זה יותר מידי נקי..

shirazlovemor

New member
אני מאוד אוהבת נקיון

וכשאני מרגישה נקיון (גם מעצמי וגם מהסביבה שלי) אז באופן כללי ההרגשה שלי טובה וכייפית יותר. ו"יתר נקיון" זו בכלל לא מילת גנאי. זו דווקא מחמאה ענקית [=

אני אוהבת ניקיון וסדר...

והרבה פעמים כשאני נמצאת בתוהו ובוהו בחיי, אני מסדרת את החדר ומנקה אותו והכל מסתדר פתאום כי חושבים תוך כדי על דברים וזה עושה הרגשה טובה. יותר מידי נקי, לדעתי יש דבר כזה ומדובר באובססיה- אמא שלי לא תעזוב את המטאטא ואת הסמרטוט ריצפה עד שהכל יהיה נקי, והיא תחזור על זה מאה פעם ביום כל יום... וזה מרגיש כמו מוזיאון לפעמים. החדר שלי מאוד מסודר לדעתי ולדעת כל שאר האנשים בעולם, אבל מבחינתה הוא הפוך לגמרי... go figure

magenta73

New member
אפשר להגיד עלי

שאני בלגניסטית נקייה. אין לי בעיה עם בלגן, יש לי בעיה עם לכלוך שהופך לחוסר בהיגיינה. אני אוהבת להתקלח. ולהתגלח כשצריך
למזלי אני מאוד לא שעירה. פחות אוהבת קרמים וכאלה, אבל פעם ב... תופסת קריז. וגם אז - רק מוצרים שיש עליהם ארנב - משמע לא נוסו על בעלי חיים. נקיון חיצוני - פעם הייתי עושה מרתון נקיון פעם בשבועיים, עכשיו אני נותנת לעוזרת לעשות אותו. ושוב - אם זה מגיע לג'יפה - אני אנקה. במיוחד שירותים ואמבטיה. בסביבה מחוץ לבית שלי - אני לא אזרוק דברים לריצפה, כמו שאני לא אשאיר את החרא של הכלבה שלי על המדרכה, אני אאסוף ואזרוק לפח. מנסה לחזר בקבוקים, כמה שיותר. אבא שלי ג'וח גדול, למזלו יש לו עכשיו מנקה קבועה, שזה כיף, כי סוף סוף אפשר לבקר אצלו ואותו. נקי מידי, כלומר אובססיבי על נקיון זה אולי לא מילת גנאי אבל זה אומר, לפחות לפי פרויד, ופה אני גם מסכימה איתו, שיש לך קיבעון בשלב האנלי. וזה מראה על עוד דברים באופי שלך (שטלתן, קמצן וכו').

אני אוהב סדר, אבל שהוא נעשה מעצמו

היגיינה אישית זה הכי חשוב, אם כי אני לא מקפיד להתגלח כל יום למשל. לסדר לנקיון מעבר להיגיינה אישית אני לא מטפל, אלא יש מישהי שעושה את זה בשבילי. אני לא סובל אסטניסטים !

ניקיון לדעתי...

אני אישית בניקיון אישי...גוף גילוח וכו...עושה לי מעין ניקויי נפש...בכלל...אם עובר עלי משהו...אני נתקעת במקלחת ויוצאת כאילו השילו מעליי חלק מעיק....אצלי זה עובד נפשית... לגביי הבית...המטבח אצלי תמייייד נקי...הבית נקי אך מבולגאן...יש תינוק...אני רואה את הבית כדבר שמשרת אותנו...לא אנחנו אותו...אני לא חושבת שכל היום צריכים להסתובב עם סמרטוט.... וחוץ מזה...אם נסתובב כל היום עם סמרטוט...איפה הזמן למקלחת...?

EdisonGirl

New member
זה מזכיר לי שיר ילדות.. ../images/Emo66.gif

"יש ידיד טוב לכולנו- ניקיון הן זהו שמו; הוא תמיד שומר אותנו אנו גם נשמור אותו"
וול, אני אוהבת להיות בסביבה נקייה וזה יותר בריא, אבל זה לא מטריד אותי באופן קיצוני.. חוסר ניקיון יקלקל את הרגשתי הטובה רק כשהוא מוגזם- קרי: ידיים דביקות/מלוכלכות מאוכל, בגדים מלוכלכים *מלכלכים*, ידיים שנגעו בכל מיני דברים שאין לי מושג מה עבר עליהם קודם... אני נוטה לנקות רק כשאני מבחינה בלכלוך או מרגישה אותו, ולא סתם כדי לוודא שיהיה נקי... נקיון בעיר הוא נושא רגיש יותר אצלי- אני מקפידה לזרוק דברים רק בפח, ואני אשמור על הזבל עד שאני אמצא פח. אני יכולה למצוא את עצמי לעיתים נדירות גם מרימה דברים מהרחוב וזורקת לפח..
אני מודעת למיחזור ולפעמים אוספת בקבוקים מהרחוב, בשירותים אני מנקה את האסלה לפני שאני עושה את צרכיי (איזה מילים יפות..
), ועוד.. חשוב לי שאנשים שאני באה איתם במגע יהיו נקיים לפחות כמוני, והדרישות שלי לא גבוהות.. :) יותר מידי נקי- וול, כל עוד אני לא צריכה לטרוח בשביל זה- זה אחלה!

למעלה