נקיון אזניים

g a v i

New member
נקיון אזניים

חיפשתי ולא מצאתי הודעות על זה - אז מצטערת אם בכל זאת כבר דיברתם על זה... בעקבות הכתבה ב-ynet שאין לנקות לתינוקות (ילדים?) אזניים כלל - מה עושים? אני יודעת ששעווה מגנה ושמקלונים (אלו שלא מיועדים לתינוקות) יכולים להזיק - אבל הם טוענים *בכלל* לא לנקות (אלא אם כן אצל מומחה א.א.ג.). אני ממש לא יכולה להבין איך כמות של שעווה באוזן יכולה להיות בריאה. יש ילדים שאת מסתכלת לתוך האזניים שלהם ואת רוצה למות זה כ"כ מגעיל. לי אישית זה חלק מהיגיינה ונורא מגעילה לי המחשבה לא לנקות בכלל. זה לא מזיק לא לנקות בכלל??

mAmA MiSiSiPi

New member
כשמנקים

עלולים להכניס את השעווה פנימה שזה יותר נזק מתועלת לפי מה שאמרה לי א.ט"ח השעווה יוצאת לאט לאט החוצה ואפשר עם מקלון עטוף במגבון לנקות מסביב.

g a v i

New member
אפילו את זה אמרו בכתבה (רופאים בשניידר)

שאסור - ולא לגעת בכלל. אני לא אשכח שעם כל זה שאני כן הקפדתי תמיד לנקות לגדול שלי, פעם הרופא הוציא לו (עם מכשיר מיוחד) בוחטה כזאת של שעווה ואני הזדעזעתי!! מבינה את כל הקטע שזה יכול לגרום לדלקת חיצונית - אבל קשה לי המחשבה של לא לנקות בכלל. עבורי (וכך גדלתי) זה כמו לעשות אמבטיה - כמו לצחצח שיניים. ועל אותו עיקרון - זה שנכנס מים לאזניים באמבטיה זה מסוכן ממש? זה יכול לפתח דלקת?

mAmA MiSiSiPi

New member
המים

יותר נכון נוזלים שעלולים לגרום לדלקת זה נוזלים שעוברים בכל מערכת ה א א ג ולאו דווקא מים שמגיעים מבחוץ אלא אם יש רגישות מאוד גבוהה באוזניים

michal@gal

Active member
מנהל
צריך להתגבר על ההרגלים מהילדות

לא מנקים אוזניים של ילדים. מקסימום, את יכולה להשתמש בספרי "clean ears" שממיס את השעווה. מים שמרטיבים את האוזן באמבטיה לא גורמים לדלקת אוזניים. דלקת היא פנימית (מעבר לעור התוף) והמים לא חודרים לשם. רק במקרה של ילד רגיש במיוחד, עם היסטוריה של דלקות אוזניים חוזרות, כדאי להזהר גם באמבטיה ובבריכה.

תותים5

New member
michal@gal האם אפשר להשיג את ה-clean ears

בכל פארם? תודה

michal@gal

Active member
מנהל
אני חושבת שכן

אני קניתי אותו בבית מרקחת של קופת חולים כללית.

tiger mom

New member
דלקת אזניים לא נגרמת בד"כ מנוזלים חיצוניים

רופא אף-אוזן-גרון הוא כזה כי לשלושתם יש חלל משותף. דלקת אזניים נרגמת בגלל נוזלים בחלל הפה ואף ולכן לילדים מצוננים יש הרבה פעמים דלקות אזניים.

g a v i

New member
תודה על ההסברים -

לגבי המים שאלתי כי בכתבה הדגישו את ההבדל בין דלקת אוזן פנימית וחיצונית (ואמרו בקצרה שהחיצונית יכולה להיגרם ממים או נוזלים - אז תהיתי). ברור לי שלפני (כמעט) 30 שנה חשבו אחרת - או שלא ידעו, ושלומדים הרבה היום (בפעם הראשונה שהבנתי שצריך לצחצח לתינוק שן הייתי בהלם וחשבתי שצוחקים עלי!)- זה סתם מוזר לי, אבל שאלתי את השאלה כי זה היה חד-משמעי בכתבה שלא מנקים ורציתי לדעת עם שעווה מצטברת זה לא דבר מזיק בפני עצמו.

galya13

New member
../images/Emo35.gifלgavi ולאלה גם שניקו לילדהם שעווה אצל רופה

ראית שניקית לילד שלך את השעווה אצל רופא א.א.ג. את השעווה. רציתי לשאול אותך האם זה כאב לילד? האם הוא צרח בזמן הניקיון האוזן? והאם נתנו איזשהם טיפות לשים לפני כדי לרכך את השעווה? פשוט בעלי בא עם הילדה שלי בת 3 להוציא שעווה והיא ממש התנגדה, אז הוא אמר לחזור שוב עם עוד מישהו שיעזור להחזיק אותה. וגם לשים שבוע לפני טיפות, כדי שזה ירכך את השעווה ויהיה יותר קל להוציא אותה.

כשבתי היתה בת שלוש וקצת

הלכנו לרופא עקב סתימה באוזן שנגרמה משעווה... הוציא לה, לא כאב ולא נעליים וגם לא טיפות שבוע לפני- זה בדיוק שניה אבל יש להכין אותם לקראת התהליך(דיבורים). אחר כך היא ראתה את מה שהוציאו והיה די מעניין.

g a v i

New member
../images/Emo45.gifגם לבן שלי לא כאב ולא טיפות (הוא לא ממש

רצה כמובן כי הוא נבהל אבל לא כאב לו).

פולספגן

New member
יש הרבה דברים שאנו עושים בשביל ההיגיינה והם

לא בריאים: כל הספריים למיניהן נגד זיעה סותמים את נקבוביות העור. בכלל רופאי עור, ממליצים להתקלח רק עם מים כל יום ועם סבון פעם בשבוע. גם למבוגרים, לא בריא לנקות אוזניים. לתינוקות: כל עוד שהם לא זוחלים, עדיף לרחוץ עם שמן בלנאום בלבד (ללא סבון) מומלץ לא להכניס מים לאוזניים. ובטח שלא לנקות אוזניים

טובה37

New member
הרופאה שלנו אמרה:

לא מכניסים לאוזן משהו יותר קטן ממרפק מודה לא מנקה להם עם צימרונים אלא אחרי האמבטיה מנגבת עם המגבת דרך אגב סבלתי מהמון דלקות אזניים והרופא שלי דרש שאפסיק לנקות הפסקתי...כן..לצערי והדלקות פסקו

אוסי ש

New member
כנ"ל - לא מנקה רק עם מגבת מה שיוצא למעשה החוצ

החוצה ובאמת שיוצא להם בונקלחים כאלה של שעווה שאני מוצאת על הסדין.. נכון זה מגעיל אבל בתור אחת שסבלה מאוד מדלקות אוזניים בשל התמכרות לניקיון אוזניים אני לא מעיזה לנקות להם.. גם המחשבה של דלקת אוזניים כל כך מפחידה אותי בשבוע שעבר תומר חלה באנגינה וגם כאבו לו האוזניים וזה היה סיוט לא היה לנו לילה ולא יום אז דלקת ממש באוזניים ... שווה שיהיה קצת מגעיל.

g a v i

New member
טוב, אז השאלה המתבקשת היא...

עד איזה גיל לא מנקים? בכלל? או רק עד שהם נגיד בני 5-6? זאת ההמלצה ל*תינוקות* או *לילדים*? או בכלל לאנשים?? (עם זה לא יכולה להתמודד
)

שבלול 555

New member
בתור מנקה כרונית לשעבר

הייתי מנקה את האוזניים 3-4 פעמים ביום, ופשוט סובלת מדלקות אוזניים חוזרות, הרופא פשוט צעק עליי להפסיק לנקות אם אפשר לגמרי, לאייל אני לא מנקה אלה חיצונית עם מגבת אחרי האמבטיה.

למעלה