נקודת שבירה

נקודת שבירה

בחיים שלנו יש מסלולים רבים ומגוונים. צמיחה אישית צמיחה זוגית עבודה, קריירה רוחני רגשי מסלולים שונים ומגוונים. יש מי שיתמקד במסלול אחד וינסה לשפר אותו ויש מי שיתפרש על כמה וכמה מישורים. לעתים יש נצחונות והצלחות והגשמה אך לעתים גם נקודת שבירה. האם אתן יודעות לזהות את הנקודה שלכן ? או יתרה מכך, האם יש משהו שאתן יודעות שאם הוא ישתבש תרגישו שזו הנקודה בה אתן לא יכולות להתמודד ?

גילור

New member
לרוב לא קורה, אבל כשקורה ואני

מרגישה שלא יכולה להתאפק, אני עושה הפסקה, לוקחת מרחב נשימה, שואפת לריאות מלוא החופן אנרגיה ו...מתחילה מחדש בכוחות מחודשים, או מוותרת - בהתאם להחלטה שאני מקבלת על עצמי לפי מה שמתאים לי באותו רגע.

כוונתי למשהו נקודתי ולא "סתמי"

משהו שהוא מגיע, נושא מסוים, נקודתי במיוחד זו הנקודת תורפה.

מממאיה35

New member
לא כל כך הבנתי

מה את מתכוונת בנקודת שבירה? האם זו נקודה שבה אני מחליטה שאני לא יכולה יותר ומרימה ידיים? האם זו נקודה שבה אני סתם בבאסה אבל ממשיכה? לא כ"כ הבנתי. תסבירי ואוכל לענות. ו.. מה קורה עם המפגש?

אני אסביר

כשהמצב הכלכלי שלי לא יציב כל כולי מתערערת. זה משפיע עלי בכל דבר שאני עושה זו נקודת התורפה שלי. והמפגש?? בואי נקבע כבר יום. משהו לעוד שבועיים, שלושה באמצע שבוע כדי שכולנו נוכל להתארגן בהתאמה.

הו, שאלה בשבילי :-\

אני מרגישה שלא משנה כמה משמרות כפולות אני אעשה, כמה אני אתן את כל הזמן הפנוי המסכן שיש לי שלא אלמד בו לבייביסיטרים ושיעורים פרטיים, עדיין מפחדת שלא אוכל לממן את עצמי ולשכור דירה וזה אומר שהחוסר ידיעה הזה מעכב אותי ואת הבן זוג ואני רואה שזה מלחיץ אותו וזה מלחיץ אותי ואני בבלבלה שלמה כי מצד אחד אם אני אעבוד גם בלילות איך אני אתפקד בלימודים- לומדת ממש מהבוקר מוקדם עד לפנות ערב, ואיפה שלא לומדת- עובדת... יצא קצת מבולבל, אולי לא ענה על השאלה בכלל, אבל זה מה שהדיון שלך העלה בי

וזה הכי בסדר בעולם יקירתי

שיעלה מה שיעלה, העיקר שיעלה :) בעקבות המצב הכלכלי כל החשיבה שלי התערערה לגמרי ואני מרגישה סדקים בביטחון העצמי שלי. אמנם המצב אינו תלוי בי ובכל זאת... התערערתי לגמרי. אתמול הקשבתי לקלטות של לואיז היי. למדיטציות ולהרצאה על השפע. היא אומרת בקלטת שהחשיבה שלנו המובלת על ידי הפחד מן הכסף היא הגורמת למצב להישאר כמות שהוא. היא נתנה כל מיני דוגמאות ואני לדאבוני מצאתי עצמי שם... כמי שמאמינה בדרך שלואיז היי מציעה התחלחלתי. אני במו מחשבתי הורסת לעצמי את כל מה שבניתי.... אז עכשיו אני עובדת על זה במלוא המרץ. וזה כבר מעלה בי חיוך.... חיוך שנעלם לו לאחרונה.

ניסיתי לחשוב חיובי...

לתמרץ את עצמי עם מחשבות של מה יכולה לעשות כדוגמת הלתלות מודעות, לחפש עבודה חדשה טובה יותר וכו' וגם מצאתי עבודה חלופית, אבל השעות לא מתאימות בכלל וככה תהיה התגובה בכל מקום ולכן חייבת למצוא משהו עצמאי... אבל בפועל שום דבר טוב לא קורה, המינוס רק תופח, אני הולכת לאיבוד לגמרי, ופשוט איבדתי כל כוח אפשרי. ממש ממש רע לי, אני ממש בבלאגן אדיר מרוב מחשבות ותהיות...

אוף כמה שאני מבינה אותך !

זה בדיוק המצב האומלל בו אני נמצאת לאחרונה אבל אני מנסה להבין שהחשיבה הזו היא מה שהורסת לי. ובכל פעם שמגיעה לי מחשבה נוראית על המצב ועל המינוס אני מודה לה שהיא מזכירה לי את זה ומפנה מקום לחשיבה חיובית אחרת, אני מנסה לשנות את המצב לא רק הלכה למעשה בשטח אלא גם בחשיבה שלי. יקירתי, זו הדרך שלי את צריכה למצוא את הדרך שאת מתחברת אליה אבל אין לי ספק שלשקוע במרה שחורה בגין המצב לא יתרום במיוחד... מי שחושב עני הוא כנראה באמת עני ויתרה מכך, יישאר עני. לחשוב לא עולה כסף, מה אכפת לך לנסות אבל ברצינות <

את צודקת...

אבל בתור בת ליועץ השקעות לשעבר, כסף היה תמיד האישיו בבית ותמיד דיברו על כמה שהוא חסר וכו', אז מבחינתי כסף תמיד יהיה דבר שלילי...

הרעיון הוא להשתחרר ממוסכמות

ממה שלימדו אותנו, ממה שהשרישו בנו ולבנות מחשבה חדשה שתביא עמה מציאות חדשה. להמשיך ולהאחז במה ששמעת בבית לא בטוח יצליח לקדם אותך מה בנוגע למחשבה אישית בונה שלך ?

אני מאוד שונה ממנו-

אני יותר מבזבזת על עצמי וקונה כן במקומות שאוהבת ולא במקומות מגעילים ששם יותר זול ויותר יוצאת וכו', הוא ממש ההיפך הגמור שלי בקטע הזה, פשוט בקטעים רציניים יותר שהכסף הוא באמת הרבה כסף, משהו בחשיבה שלו נתקע בחשיבה שלי...

נו יופי, זו התחלה

עכשיו רק צריך להמשיך וכמו שנתת לעצמך דרור לקנות ולבלות כפי שאת אוהבת ולא במקומות מגעילים אז הנה לנסות לשחרר את המחסום הזה זרימה צריכה להיות משני הכיוונים

מקסימה1

New member
הנקודה החלשה שלי

ללא ספק זוגיות... גם היום בגיל 35 כמעט כשזה לא הולך אני ממוטטת נפשית...

מעולה! ויש עוד ספר שמאד עוזר -

הוא נקרא יצירת כסף - מפתחות לשפע, של סאנאיה רומן. גם הוא ממש עוזר בשינוי החשיבה.

אצלי זה דומה... ../images/Emo9.gif

כבר כמה וכמה שנים אני מתמודדת עם מצב לא יציב בעבודה, והיות תקופות שלא יציב זה בלשון המעטה... בגילי עדיין איני מצליחה לרכוש רכב, מה גם שצריך לתחזק אחד, קשה גם מבחינת שכ"ד ודברים רבים אני שקולה על כל אגורה... מבחינה זוגית נקודת השבירה שלי היא ניצול, השפלה ופגיעה בדימוי העצמי, מצד בן הזוג...

והאם את שוקלת לעשות שינוי

כל שינוי, אם בעבודה ואם בזוגיות שינוי לאו דווקא פיזי אלא יותר חשיבתי, יותר מכיוון הראיה שלך ומה את יכולה לעשות בנדון.

בנוגע לעבודה אני...

לא מתכוונת לעבור לתחום אחר, כי אני בטוחה שזה התחום המתאים לי וכי אצליח בו מעל ומעבר!!
בנוגע לזוגיות, לצערי אין כרגע...

התבלבלתי ../images/Emo163.gif

מחד את אומרת על אי יציבות כמה שנים בעבודה מאידך את לא מתכוונת לעבור תחום אחר כי ז ההכי מתאים לך אז איפה הנקודת שבירה ? ובנגע לזוגיות, את רוצה לשתף ?

למעלה