נקודת מפנה...

dietoday

New member
נקודת מפנה...

אני לא ממש יודעת איך לראות את זה כרגע ומה לעשות... הייתי היום אצל הפסיכולוג שלי, ואני כבר לא כ"כ בטוחה שיוצא לי מזה משהו.. ישבנו כל השעה (ושעה אצל פסיכולוג זה, כידוע, יקר..) ודיברנו סוג של שיחת חולין עם איזשהו ניתוחון קטן פה ושם (כמו הקטע עם החבר'ה מהדירה..), והרגשתי שזה קצת ביזבוז... איך אפשר לדעת מתי להפסיק? אולי זה סתם כי היו לי שבועיים מוצלחים יחסית? זה כיף שיש לי עם מי לדבר לגמרי בפתיחות, אבל אולי זה הופך להוצאה מיותרת?

efriend

New member
יש לי הרבה מה להגיד

כי גם אני הייתי בטיפול, אבל אני עייף מדי בשביל תגובה מקיפה. בינתיים - אם את רק יכולה לכתוב כמה זמן את בטיפול ומה היה הדבר העיקרי שהביא אותך לשם? רק עד כמה שאת מוכנה לספר כמובן. והשאר - מחר.

dietoday

New member
כמובן.. ../images/Emo13.gif

אני בטיפול כבר שנתיים וחצי. התחלתי ללכת כטיפול משפחתי, אני ואמא שלי ממש לא מסתדרות. היינו הולכות כל אחת בנפרד. הפסיכולוגית שלנו הגיעה איתנו לדד-אנד, והמליצה שאני אעבור למטפל אחר (שיקבל את כל הרקע כמובן..) ובמקביל אמא שלי החליטה שהיא יודעת יותר טוב, והפסיקה ללכת.. אצל המטפל הספציפי אני נמצאת כמה חודשים.. אני פשוט לא מרגישה שזה נותן לי משהו... אולי זה המטפל? או שבאמת אין כבר במה לטפל (מה שלא כ"כ סביר..)?

מ ר נ פ ש

New member
אולי את והמטפל לא מתאימים

היי, קראתי את השאלות שלך, ואני רוצה לעזור לך קצת (אני רופא). זה לא משנה אם המטפל שלך הוא הכי טוב בעולם או לא - חשוב אם את מסתדרת איתו טוב. זה הדבר שצריך להדריך אותך כשאת הולכת לחפש איש מקצוע כלשהו (בין אם זה רופא, פסיכולוג, מסז'יסט, או אינסטלטור...). במיוחד כשמדובר בטיפול פסיכולוגי, חשוב שתרגישי מ מ ש בנוח עם המטפל שלך, שיהיה לך נעים לדבר איתו, שתרגישי שקל לך לדבר איתו ואתם מדברים "באותה שפה", שתרגישי שהוא מבין אותך ושהוא "בצד שלך" ולא נגדך. אם את כבר כמה חודשים בטיפול ואת לא מרגישה שזה נותן לך משהו, את צריכה לחפש מטפל אחר. למעשה, זאת אפילו חובתו של המטפל שלך להפנות אותך למישהו אחר, אם אין התקדמות בטיפול. בהצלחה נשמה.

dietoday

New member
לא נראה לי שהבנת כ"כ...

אין לי בעיה איתו, זה לא שאני לא מסתדרת איתו או מרגישה לא בנוח, אלא שאני לא חושבת שזה כבר מועיל לי.. לפחות לא כרגע...

efriend

New member
מטרות קצרות וארוכות טווח בטיפול

כשהייתי בטיפול פסיכולוגי זה תרם לי בשני אופנים. האחד הוא אכן ההקלה המיידית של לפרוק את הכאבים, והשניה קשורה ללהכיר את עצמי לעומק כדי לצמוח מבחינה רגשית (כדי להתגבר על כאבים עמוקים). אני יודע שזה נשמע קצת מופשט... אם את לא בראש של המטרה השניה (ומשום מה זה הרושם שקיבלתי, אבל אני לא בטוח), אז נשארת המטרה הראשונה. מה גם שלפי הבנתי המטרה הראשונה ממילא פחות אפשרית כשנפגשים רק פעם בשבועיים. ואז, אם זה מפסיק להועיל לך בטווח הקצר ומצבך טוב, זה הזמן לעזוב. יש רק הסתייגות אחת: נראה לי שזו החלטה שצריכה להתקבל במשך לפחות כמה שבועות עד חודש-חודשיים-שלושה. אבל אם את כן רוצה ללכת למסע ארוך ועמוק יותר, צריך לזכור שתהיינה הרבה פגישות שייראו סתמיות ולא מועילות, חלקן תישאנה פירות רק בטווח ארוך, וחלקן תישארנה סתמיות. מה לעשות, אי אפשר שכל פגישה תיצא טובה. התחושה שלי (וכרגיל, מה אני יודע?) היא שזה לא המקרה שלך.

dietoday

New member
האמת,

זאת דווקא כן הייתה מטרה שלי.. לשפר את עצמי וללמוד לעתיד.. אבל אני כבר לא מרגישה כ"כ שזה קורה...

efriend

New member
העניין הוא שזה קורה מאוד לאט

פעמים רבות לא מרגישים שזה קורה, ואז פתאום מרגישים ורואים איזו דרך ארוכה עברנו (גם אם תוך כדי לא הרגשנו). הנה קישור להודעה שכתבתי על התהליך הזה http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=1233&msgid=111026305 זה ממחיש שההתקדמות קורת אחרי שהרבה זמן נראה שלא קורה כלום. לכן אם התכוונת לסוג כזה של תהליך יסודי, זה שהיו כמה פגישות סתמיות לבד לא מצדיק הפסקה. אני חושב שכדאי לחכות עוד כמה זמן ולהתבשל עם הרעיון הזה, ואיכשהו נראה לי שאם את מרגישה טוב לאורך זמן, ושאת כבר לא בטוחה למה את באה לשם, זה סימן לעזוב. אחרי הכל, מה אם לא זה? הרי תמיד אפשר להעמיק עוד ועוד ...

dietoday

New member
זה כבר שנתיים וחצי...

זה לא שהחלטתי להפסיק אחרי חצי שנה.. ובכלל עוד לא החלטתי להפסיק.. אני מנסה להבין לאן להמשיך מפה.

אני האמת הפסקתי טיפול מיוזמתי פעמיים

כי הרגשתי שזה מיותר, שזה לא הזמן הנכון לכך. אולי כדאי במקום פגישות קבועות לעשות פגישות כשזה מרגיש לך נכון? את חושבת שהפסיכולוג יסכים לכך?

dietoday

New member
כרגע

אני הולכת פעם בשבועיים.. אולי באמת אפחית את זה לפעם בשלושה...

מצטרף לפרפרי אהבה

אולי לא כדאי לך להפסיק לחלוטין את הפגישות אלא לרווח אותן מאוד או לחלופין לקבוע רק מתי שמרגיש לך... באופן כזה תהיה לך את היכולת לבחון איך את מרגישה בהקשר לטיפול ואיך את מסתדרת בלעדיו ועדיין מבלי ממש להפסיקו.

דוVשה

New member
ע"מ שטיפול פסיכולוגי יהיה אפקטיבי, לדעתי,

דרושים כמה מרכיבים. הכימיה בינך ובין המטפל/ת צריכה להיות טובה וסוג הטיפול צריך להיות מתאים. ישנם אלפי מטפלים ואלפי שיטות טיפול. יכול להיות המטפל הכי מדהים בעולם אבל שיטת הטיפול שלו לא מתאימה לבעיה וההיפך. אם את אומרת שאת לא מרגישה שאת מתקדמת לשומקום, תני לעצמך דד-ליין. תקבעי לך מראש לעוד כמה פגישות את מוכנה ללכת ובטווח הזמן הזה תבדקי באם משהו משתנה או לאו. אם משהו משתנה ואת מרגישה שתורמים לך - אדרבא. אם שומדבר לא זז, לדעתי, עזבי את הטיפול. באם תרגישי שאת עדיין צריכה עזרה, נסי שיטות טיפול אחרות שיותר יתאימו לבעיה.

dietoday

New member
אוף תפוז!

כתבתי תגובה ארוכה והאתר נדפק אז נמחק לי הכל.. אני אנסה לעשות שיחזור מקוצר... הכימיה קיימת, אבל פחותה מזאת שהייתה עם המטפלת הקודמת.. וגם הבעיה בגללה התחלתי את הטיפול (בעיות בבית עם אמא) כבר לא ממש רלוונטית ("הועזבתי" מהבית), ואני והאקס כבר לא יחד (נושא שהיה מאוד מעסיק אותי בעבר..), ובעצם אין שום דבר גדול, חוץ מהחלטות לגבי העתיד, שיש לדבר עליו... השיחות מתנהלות כמעט כמו שיחות חולין.. חשבתי אולי באמת להחליף מטפל, אבל זה סיפור, ואני לא יודעת אם מטפל אחר יתן את מה שחסר וממש לא בא לי להסתובב עכשיו בין פסיכולוג אחד לשני. גם ככה עד עכשיו היה לי ניסיון מר מאוד עם פסיכולוגים...

מבין אותך

אני הייתי חצי שנה אצל פסיכולוג עם אותן דילמות.. מצד אחד הרגשתי "נקי" אחרי פגישות איתו, כי הוצאתי .. אבל מצד שני זה לא היה יותר חזק מאשר שיחה טובה עם חבר. ואז אחרי חצי שנה גיליתי תחום אחר מפסיכולוגיה .. שיטה מסויימת ונורא פשוטה ש 3 ימים שעשיתי אותה שינתה לי את החיים ברמות שאפילו עוד 7 שנים אצל פסיכולוג היו עושים. ובערך שתי פגישות אחרי זה הפסקתי עם הפסיכולוג. עד היום אני איתה ומודה לאל על שגיליתי את זה.. אם זה מעניין אותך את יכולה לפנות אלי במסרים. צ'או.

dietoday

New member
קודם כל,

חצי שנה זה לא שנתיים וחצי.. לא שאני מזלזלת, אבל ההיסטוריה הרבה יותר ארוכה ומעמיקה (והאמת רוב ההיסטוריה בכלל עם המטפלת הקודמת, אבל היא העבירה את כל המידע הלאה..).. אישית אני לא מאמינה בפתרנות פלא, אבל בכל זאת, הסקרנות הרגה את החתול, אז אשלח לך גם מסר כדי לברר על מה מדובר...

לא פתרונות פלא

אבל האם את מאמינה בפתרונות קשים מפותלים ומסובכים שלוקחים הרבה זמן? כי כשיש לך תובנה זה קורה ממש ברגע אחד, ואז את יודעת שזה זה. את לא צריכה שאף אחד יגיד לך אם זה עובד או לא. ואולי חצי שנה זה לא הרבה זמן, אבל זאת לא פעם ראשונה שניסיתי פסיכולוג ובסופו של דבר החלטתי שזה לא עובד. וזה גם לא הדבר היחיד שניסיתי .. הייתי במלא סדנאות, טיפולים מכל מיני סוגים, בעלי מקצוע כאלה ואחרים.. ובסופו של דבר שום דבר לא הביא אותי למה שחיפשתי... חוץ מהדבר האחרון

למעלה