נקודות למחשבה...

super-cat

New member
נקודות למחשבה...

כל כך הרבה תחושות מלוות אותי ברגעים אלה... אין לכם מושג... רבע שעה לפני שהמחוג יעצר על השעה חצות, טו´ באב מתחיל. ולי, כמו בכל שנה מחיי, זה עומד להוות סיוט נוראי, אלא שהשנה אפילו עוד יותר... דבר ראשון, למי שלא מעניין אותו לדעת למה, אז שיפסיק לקרוא עכשיו, פשוט הייתי צריכה לחלוק את זה עם מישהו, ואם בא לכם להגיב אז תגיבו, אם לא, זה גם בסדר... עוד 12 דקות... מוזר כל כך שאני מקדישה מחשבה רבה כל כך לנושא שאין לי בכלל מושג לגביו כמעט בכלל... כן, אני מודה, מעולם לא התנסיתי ברגש כזה שנקרא א-ה-ב-ה. אבל שמעתי עליו, די הרבה, אם אפשר לומר... הרבה פעמים חשבתי שכן התנסיתי, ורק היום התחלתי לחשוב שבאמת ובתמים אין לי שמץ של מושג מהנושא הזה... כל השירים שאני כותבת על זה, כל הסיפורים, הכל, פשוט מהדמיון שלי, שאם מותר לי לפרגן לעצמי לשניה, אז הייתי אומרת שהוא מפותח בהחלט... זוהי מעין הודאה. לא הודעה, אלא הודאה. עם א´. קשה לכתוב על משהו שלא מרגישים, אבל כל הסיפורים והשירים שלי הם בעצם רצונות ותקוות ושאיפות. אני לא בטוחה אם אי פעם אמצא את האהבה האמיתית שאני מחפשת כל כך, אבל אם לא, אז אולי זה לטובה. חבל לבזבז את החיים על משהו שאינו קיים ברגעים אלה. ואולי גם לא יתקיים בעתיד. אבל הכל יסתדר, בזה אני בטוחה. וברגעים אלה של מתח עצום, וכל מי שמכיר אותי בודאי יודע מדוע ולמה המתח, אני מרגישה, בפעם הראשונה זה זמן רב, תקווה. רגש קטן של תקווה. ניצוץ. נורא נחמד להיות חלק ממעגל. אני לא בטוחה לאיזה מעגל אני שייכת, אם בכלל, אבל אני בטוחה שאם אי פעם חשבתם על הנושא, של להיות חלק ממשהו שבאמת קיים, הגעתם למסקנה שזה הרבה יותר טוב והרבה פחות נורא ולהיות חלק ממשהו שאינו קיים, כמוני, בימים האחרונים. וצר לי, באמת שצר לי, על כל השירים המדכאים ששלחתי לפורום זה, אבל אלה היו הרגשות האמיתיים שלי ברגעים שכתבתי אותם. חוסר תקווה. יאוש. מי כמוני יודע שיאוש זה רע, וחוסר תקווה רק הורסת. הגעתי למסקנה בימים האחרונים שכל מה שלא הורג - מחשל. וזו אמרה נכונה כל כך, כי, תחשבו על זה, אם העזתם, הבעתם תעוזה ורצון למשהו, וזה לא ממש עזר לכם, וחזר לכם בצורה לא מי-יודע-מה טובה, אז זה כנראה לא נועד לקרות. אם משהו נועד לקרות, הוא היה קורה. ומי יודע, אולי בעתיד תחוו משהו טוב יותר ממה שחשבתם שהכי טוב בשבילכם. ישנן מחשבות רבות כל כך שחולפות במוחי בימים האחרונים. יאוש, תקווה, חוסר תקווה.. אבל המחשבה הבולטת ביותר היא שלכולם יש תקווה. לכולם יש עתיד. לא משנה עד כמה שלא תעריכו את עצמכם. וההודאה הזאת, כפי שכבר הסברתי, נועדה לא על מנת שתגידו לי מה אתם חושבים על צורת המחשבה והכתיבה. היא נועדה לעורר בכם מחשבה. כי כולנו שווים, גם ברגעים שלא נראה שיש תקווה או אור בקצה המנהרה. החיים הם גלגל, פעם למעלה ופעם למטה, וכל מי שהיה למטה במרבית חייו, יתהפך בסופו של דבר ויוכל לצחוק למי שצחק עליו בפרצוף (למרות שזה לא יפה לשמוח לאיד). החיים הם מתנה. ואני כותבת את ההודאה הזאת על מנת להרגיע את עצמי ולתת לכם נקודות למחשבה. אל תבזבזו את החיים שלכם ברצונות לא קיימים. הכל יכול לקרות, אם רק תאפשרו... מצטערת שזה לא כל כך קשור לפורום, אבל נורא חשוב היה לי שתקראו את זה. בתודה רבה, ומצטערת שזה ארוך כל כך, super-cat

את טועה.

מה שאת קוראת "מחשל", דווקא הורג חלק אחד ממך. בשלוש עשרה שנות חיי, מתו לי יותר מדי חלקים, ואתמול גם ארנב.

Nagini Potter

New member
משתתפת בצערך על הארנב.....

וגם אני די מתה. בגלל זה, דרך אגב, אני אוהבת לקרוא. כי כשאני קוראת על מישהו חי, אפילו אם רק לרגע קטן, אני חיה בעצמי. פעם כשכל יום בכיתי, חשבתי שזה הנורא ביותר. אבל לא. הנורא ביותר הוא שכמה שאני לא מנסה, אני לא מצליחה לבכות. כי אני מתה. כל פעם שאני נפגעת אבא שלי מנסה לעודד אותי ´לא נורא, מה שלא הורג אותך - מחזק אותך.´ ואני משתוקקת להגיד לו, ´אבל אבא, איך אתה כל כך בטוח שזה לא הרג אותי?´ וזה כן הרג אותי. אני די מתה, מבפנים. מקווה שאקום יום אחד לתחייה - The Sad Sad Sad And Dead Nagini Potter

זאת בדיוק אני...

כל יום חלק אחר ממני מת, והחור גדל... אותי דווקא לא מנסים לנחם. מקבלים עם זה שאני עצובה. אני כל הזמן ככה...

Nagini Potter

New member
גם עליי לא יודעים שאני עצובה

כבר התייאשתי מלגלות להם. וחוץ מזה, אני לא מצליחה לבכות. וזה הורג אותי! אני לא מבינה אותי. אני הייתי הבכיינית מספר אחת בבית הספר. הייתי בוכה מכל דבר! והייתי נותנת הכל כדי להפסיק כבר לבכות. ועכשיו... משאלתי התגשמה. לא בוכה יותר. אבל עדיין עצובה. ואני רוצה לכתוב שיר עצוב כי לשפוך מילים זה כמו לשפוך דמעות אבל מה לעשות - אין לי כשרון. אני לא כותבת שירים. במיוחד יש לי בעיה עם חרוזים. האמת, מקריאת השירים כאן, שכל כך הזדהיתי איתם, התחילו לעלות לי דמעות בעיניים. אבל לא, לא הצלחתי לבכות. אולי כי אני מתה? Nagini Potter

super-cat

New member
אני מבינה...

יש את העניין הזה של בכי בכל רגע שבו מרגישים שקצת קשה. כשאני הייתי קטנה יותר לא היה יום שעובר מבלי שבכיתי. אבל לא סתם בכיתי, תמיד היו לי סיבות. כעת, כשאני קצת יותר בוגרת, אני מבינה שהבכי הוא לא אלא פיתרון זמני בלבד. המחשבה שהבכי מביא עימו, תחושת פורקן ו"הנה, אולי הצרות והבעיות יעלמו עכשיו" היא מוטעית. כי הבכי בעצם מהווה סתם איזה דרך להוציא את הכל במספר רגעים של מחשבה על שליטה מוטעית. כי מיד לאחר הבכי כל הבעיות חוזרות, באותה צורה, ולא כפתרון. זה שאנשים חושבים שכל דבר כן הורג אותם מבפנים, זה רע. רע מאוד. כי תאמינו לי, ככל שאתם חושבים שאתם מתים מבפנים ככה מה שקרה חישל אתכם יותר. כי חשבתם פעם על הרעיון שכל הבעיה בעצם "מתה"? ואז אתם מרגישים כאילו "חלק מכם" מת. זה חלק שלא היה אתם בכלל. הוא מת, וזה טוב. זה רק עוזר לכם, מחשל אתכם, מייעל אתכם להגיע לפיתרון. תחשבו על כל הדברים האלה, כי אני מבינה איך אתם מרגישים, וגם אני הרגשתי ככה. נורא חשוב לי שלא תחשבו בצורה פסימית, כי מי כמוני יודעת שחשיבה פסימית רק הורסת. מאוד. מקווה שהבהרתי הכל, super-cat

לא הבנת...

נכון, המחשבה הפסימית הורסת אותנו, אבל א-נ-י מרגישה שחלקים ממני מתים. אם את לא, יופי לך! והבכי כן משחרר. אם היה לך פעם מקרה ממש קשה, ובכית, בטח שמת לב שנרגעת.

super-cat

New member
לא אמרתי את זה...

אני יודעת שהבכי כן משחרר, ואני מבינה את זה, ויודעת שזה עוזר, אבל זה עוזר למספר רגעים, ואז הרגיעה שאת חשה כשאת בוכה נעלמת וכל הכאב חוזר...

super-cat

New member
אהה... ועוד משהו...

אני בטוחה שכל מה שלא הורג מחשל, כי עשיתי המון דברים שדרשו ממני תעוזה בחיים והם לא הרגו אותי, אלא דווקא תרמו...

super-cat

New member
זה לא קשור...

את צריכה לומר לעצמך שכל מה שרע בחיים שלך בסופו של דבר יהיה לטובתך. יגרום לך להרגיש טוב יותר. אין כזהדבר בן אדם חלש! את חזקה!!! רק תאמיני בעצמך והכל יהיה טוב!

super-cat

New member
וחוץ מזה...

את צריכה להבין שאת צריכה להאמין ולהעריך את עצמך. תאמיני לי שלי הייתה את אותה בעיה בדיוק. זה קשה בהתחלה, אבל מוכרחים להאמין... ואל תחשבי שכל מה שאת עושה זה לא בסדר, ושכל שאר האנשים מושלמים, זה לא נכון לחלוטין! לכל אחד דרכי ההתמודדות שלו, ואם שלך זה בכי, אז זה בסדר גמור! אני יודעת שאני נשמעת אופטימית מידי, אבל זה באמת ככה. אל תחשבי פסימי, תחשבי שהכל יהיה בסדר, תאמיני, תתמודדי!

Mack_ler

New member
בקשר לבכי...

היכולת לבכות היא מתנה גדולה. כי עד שלא בכיתי לפני כמה חודשים, מרירויות של שנה וחצי, ישבו אצלי ולא רצו לעזוב. אוי... זה היה כל-כך טוב... לדעת, שהנה, הכל יוצא עם הדמעות. מתנה גדולה, כבר אמרתי? רק נשאר לי לאחל לכם - לכולכם, שתרגישו טוב, ובמיוחד ל- Super cat ידידתי הטובה

super-cat

New member
תודה...

אבל להרגיש ממש טוב אני לא מסוגלת ברגעים אלה של מתח איום ונורא, ולא נראה לי שהוא יסתיים בימים הקרובים... אבל כבר למדתי לקבל את המתח הזה... וכפי שתשים לב, כשתכנס שוב לפורום, בטח תראה את השירים החדשים שפרסמתי... ואז תבין מה אני מרגישה... למרות שאתה כבר יודע... אבל תודה... בתקווה לסוף טוב...

Nagini Potter

New member
אני מניחה שפעם גם אני הייתי אומרת..

אני מניחה שפעם גם אני הייתי אומרת ככה. אבל זאת הרגשה כל כך נוראה..... אין מילה אחרת לבטא את זה חוץ ממוות. למרות שברור שאפשר לקום לתחייה ממצב כזה - פחות או יותר... - אז אני רק מחכה להזדמנות.... ועד אז - מוות נעים לי! The Temporarily Dead Nagini Potter

Nagini Potter

New member
בכי? פתרון? לא. ברור שלא!

אבל חשבת פעם מה זה לא להצליח לבכות, לא משנה כמה את משתוקקת וזקוקה לזה? בכי לא פותר שום דבר. דההההה. ברור שלא! אבל הוא גם לא אמור לפתור שום דבר. פשוט.... אם יש יותר מדי מתחים ולחצים ויותר מדי רגשות מבלבלים מתרוצצים בתוכך ואת לא יודעת מה לעשות אם עצמך, יש רק שתי דרכים להרגע קצת - לכתוב, או לבכות. עדיף שניהם, אם כבר. אבל אני לא מצליחה לכתוב.... אני גרועה בכתיבה ):. וגם לבכות אני לא מצליחה.... באסה! איך אני מוציאה את כל המתח והלחץ? לא מוציאה. ואז הכל מצטבר בתוכי, ומשתולל שם בפנים ומשגע אותי, ואין לי איך להוציא את זה! אז בכי לא פותר שום דבר. אבל <לפעמים> - או במקרה שלי-בדרך כלל - זה מרגיע. ואז, כשאת רגועה, יותר קל לגשת לבעיה ולפתור אותה טוב יותר. לא ככה? The Crying Nagini Potter With The Very Bad English

super-cat

New member
כי זאת

הדרך הטובה ביותר לפרוק את המתחים!
oh yeah!!!

למעלה