נקודות דיקור ועצבים..

נקודות דיקור ועצבים..

היי לכם, לא למדתי את התחום אבל אני מאוד מתעניינת. יש לי שאלה כדי לנסות להבין משהו ... אני יודעת שחלק מנקודות הדיקור נמצאות בעצם על מסלולים של עצבים מסויימים..(של מע' העצבים המרכזית) אני רוצה לדעת איזה נקודות (אם יש בכלל) נמצאות על ה pudendal nerve או בעברית "עצב הערווה". ואם יש אז מה תפקידן פחות או יותר (כמובן רק אם זו לא טרחה גדולה מידי ואם זה לא הרבה נקודות). אודה לכל תשובה
יום מקסים ותודה !

היי פייה.

אמנם היקפית ואכן חלק מנקודות הדיקור ממוקמות לאורך או מעל מסלולים עצביים, אך באופן עקרוני, פעולת הדיקור הסיני, כמעט לעולם אינה מתבצעת, במגמה ליצור אפקט שבא מתוך התייחסות לתפקוד מערכת העצבים ההיקפית או המרכזית, אלא שנעשית בהתייחסות לאפיקי הזרימה- למרידיאנים. העובדה שנקודות מסויימות משפיעות על מע' העצבים, באופן שבו היינו מצפים בראיה מערבית, כאשר נקודה ממוקמת מעל עצב, רק מוכיחה שהסינים גילו את ההשפעה והתפקוד של מע' העצבים [לפני כ 3000 שנים], הרבה לפני שידע העולם המערבי על קיומה של המערכת, אך ההשפעה על מערכת העצבים, היא רק פן אחד במכלול של אספקטים, בהם שולטת המערכת המרידיאנית. נקודות הממוקמות מעל עצם הפוביס [עצם הערווה], הן נקודות שיש להן השפעות רבות וקשה למנות אותן. ההשפעה תלויה לא רק במיקומן, כי אם גם בשילוב שלהן עם נקודןת אחרות בטיפול. על פי רוב, ניתן למצוא את השימוש בהן, במצבים הקשורים למערכת הרביה, מערכת השתן והכליות, אך גם בבעיות הנובעות מחוסר איזון הורמונלי ועוד. מקווה שלא בלבלתי אותך עוד יותר. שירי.

תודה, עזרת לי ...

אבל כוונתי הייתה לדעת אם ישנן נקודות שממש ממוקמות על העצב הזה. אם זה עוזר הוא יוצא מ s2-s4 (מהסאקרום) ויורד ומעצבב את הערווה והאנוס. אני מצרפת לינק שמראה איפה הוא עובר..(יש שם כל מיני תמונות) אם את מזהה נקודה/מרידיאן שעובר באיזור. אני אשמח לדעת.. בכל אופן תודה. (-:

יניב ר2

New member
אלה בעיקר תמונות של עצם הזנב והסקרום

הם מאחורה ואת שאלת על עצם הערווה שהיא מקדימה.

אגב..

מצאתי שנקודה LIV5 מטפלת בין היתר בגרד שנגרם מהעצב הזה... זה בערך סוג התשובות שאני מחפשת... הנה שני קישורים..

אם אלו התשובות שאת מחפשת, אז..

ישנן נקודות דיקור רבות המשפיעות על אזור הגניטליה ועל תפקודים של מערכת הרביה והשתן. Liv5 אינה ממוקמת באזור הפוביס, היא ממוקמת באזור השוק דווקא, אך נכון כי משפיעה על אזור אברי המין. אני שוב מציינת, כי ברפואה הסינית אין התייחסות למערכת העצבים, או לעצב מסויים, בהבנת תפקודי הנקודות. מצורף האטלס האנטומי הוירטואלי של שמואל הלוי,המכיל מאגר של נקודות האקופונקטורה והסבר על תפקודיהן לפי הגישה של הרפואה הסינית המסורתית- TCM. אני מציעה שתמקדי את חיפושייך, בעיקר בנקודות של המרידיאנים: Liver, Spleen, Kidney, Stomach, Ren Mai, Chong Mai, Du Mai, Bladder, כן.. כל אחד מהם מכיל נקודות שמשפיעות ישירות על האזור. כבר פתוח על רשימת הנקודות של מרידיאן הכבד: קריאה מהנה. שירי. http://www.acumedico.com/acupoints.htm

למעלה