נקודה למחשבה

lb22

New member
ברגע שאתה עובד במקום כלשהו

בתור נציג שירות , אתה נציג של החברה בין אם אתה רוצה את זה או לא. כל מה שתעשה בעד או נגד הלקוחות זה כאילו החברה עשתה. ברגע שלקוח מרים אליך טלפון / מגיע אליך פרונטלי הוא מגיע אל נציג החברה. אני מייצג את החברה שבה אני עובד כאשר אני לובש את המדים של החברה או כאשר אני מעביר כרטיס ובעיקר ביום שאני חותם על החוזה ההעסקה שלי עם החברה. ברגע הזה אתה הופך לנציג החברה. לצערי בארץ זה לא קורה , הנציגי שירות לא מבינים למה כועסים עליהם , גם הלקוח וגם הנציג יודעים היטב שאותו נציג הוא לא החברה הוא לא זה שקבע את המחירים או כל דבר אחר אבל מכיוון שללקוח אין גישה למנהלי החברה אלא גישה (די מעצבנת) לנציג השירות (בטלפון בעיקר) אז הנציג שירות הזה הוא מייצג את החברה ואת המנהלים שלה... אין מה לעשות ככה זה ולא חשוב כמה תצא נגד זה , זו האמת המרה ועל כל התנהלות לא חכמה של מנהל החברה יסבול אותו נציג שירות.

אני לא יודעת מה איתך

אבל כשאני נתקלת בהתנהגות לא הולמת של נציג שירות, אני שואלת אצל מי אפשר להתלונן ועד כה התלונות שהיו לי נענו וטופלו ע"י האחראים. כשאני רוצה להתלונן על שירות לא הולם שקיבלתי, אני אמנם פונה לנציג שירות של החברה, אבל לא צועקת עליו ומקללת אותו כי אני יודעת שזה חסר טעם ושאין מה להוציא עליו את הכעס שלי על נהלי החברה, ואחרי הכל הוא מעביר את המידע הזה הלאה ומי שצריך לצעוק עליו יחזור עלי (זה מה שקורה כאמור בדרך כלל). אז נכון שנציג השירות מייצג את החברה, אבל זו סיבה לצעוק עליו ולקלל אותו ולדרוש ממנו דברים שברור שלא הוא אחראי להם ולא יכול לשנות? מסתבר שחלק לא מבוטל מהישראלים חושבים ככה, ולכן נציגי השירות חוטפים מדי יום צעקות וקללות, למרות שיש דרכים יותר הגיוניות ויותר פשוטות לפתור בעיות (כמו שאני נוהגת לעשות למשל).

זאת חרב פיפיות

מצד אחד הרבה נציגים חושבים שהם לא מייצגים את החברה אלא שהם אנשים עצמאיים גם כשהם במענה. מצד שני הרבה לקוחות לא יודעים לעשות את ההפרדה בין "נציג חברה" לבין "החברה עצמה". במוקד אינטרנט [ואני בטוח שטננ יוכל להעיד בזכותי, אחרי הכל גם הוא עובד במוקד אינטרנט אם אני זוכר נכון] זה יותר גרוע, בעיקר בגלל שהאנשים שבטוחים שאני החברה מתגמדים לעומק טפשות ועקשות האנשים שחושבים שאני האינטרנט.

lb22

New member
דווקא עכשיו אני חוזר ממשמרת

שבה יש את הדוגמא הכי גדולה בנושא הזה : אנחנו מוכרים מנויים במהלך העבודה שלנו, לפי הנהלים כל מנוי הוא לשנה שלמה (מיום שפתחו אותו) לפני שנה מכרנו מנוי שאמור להגמר לרוב הלקוחות בין חודשים ינואר לסוף מרץ. היום הגיע לקוח , ואני כבדרך אגב מזכיר לו שאין לו עוד הרבה זמן למנוי שידע את זה וגם נתתי לו את האופציה להאריך את תוקף המנוי (הלקוח ניצל חצי מנוי). הוא החל לצרוח עליי בצורה די מאיימת (אפילו אמר " דמו בראשו של מי שיגיד לי שאי אפשר לקבל את כל המנוי"...וכאלה דברים). לאחר כל הצרחות הללו הוא אמר בטון די כועס שהוא יודע שאני לא זה שקובע את הנהלים ושזה נהלים שנקבעים על ידי אנשים קצת יותר בכירים ממני.... אבל שום סליחה ושום מחילה הוא ביקש....חבל שעם גישה כזו אני חושב שהמנהל שלי לא בדיוק יעזור לו......

guyjibly

New member
בטח שמסכימים

אבל זה לא מה שקורה 90 אחוז מהלקוחות מפנים את התלונות שלהם לעובדים הפשוטים כי הם מן הסתם מייצגים את החברה עצמה ועד שמשיגים מנהל אז עדיף להם פשוט לדבר עם העובדים וכמובן שחלקם סתם עצבניים ופשוט סתם חייבים לאמר משהו שלא טוב....ככה זה במיוחד בארץ...מעצבן לא? משמעות החיים "קבלה לעם" "קבלה למתחיל"

למעלה