נקודה למחשבה

נקודה למחשבה

מכירים את הקטע שלקוח בא אליכם בטענות, ואז הוא אומר "אתם ככה, אתם חברה..., אתם מאוד... מה הקטע? הרי העובד הוא לא החברה ולרוב נציגי השירות אין הזדהות עם החברה: הם בסך הכל עובדים בה כעבודה זמנית עד שימצאו עבודה אחרת, או משהו כזה. אני לא נציג שירות לקוחות, אבל כשאני מתקשר לשירות לקוחות של חברה אני תמיד עושה את ההפרדה בין נציג השירות, לבין החברה עצמה. אני לא אומר לנציג:למה גביתם ממני יותר מדי, כי אני יודע שמי שעשה זאת זו החברה ולא הוא כנציג שירות. לסיכום:נציגי השירות הם לא החברה בשבילי, בניגוד אולי לעובדים בכירים בחברה, או לבעליה. אותו דבר אני אומר גם כלפי עובדים זוטרים בארגונים. קופאית בשבילי היא לא הרשת שבה אני קונה. היא בסך הכל עובדת שמרוויחה שכר מינימוום, ואם יש לי טענות כלפי הרשת, אני לא אומר אותן לה. כי היא לא קובעת דבר. מסכימים איתי?

מכירה...

זה מקביל לכך שלקוחות תופסים את נציג השירות כמנכ"ל החברה ובאים אליו בטענות לצד דרישות. חברים סיפרו לאחרונה על הלקוחות שחושבים שהם בשוק "תעשי לי את זה ב-40 ואני אקח". ו-ברוך השב לפורום, נחמד לראות אותך גם כאן

רק זה?

ושאנשימ מתחילימ לשאול אותי כמה "אנחנו" משלמימ שכירות וכאלה, "אנחנו"??? לא נראה לי שאמ המקומ היה שלי היתי מעבירה מוצרימ בקופה בחוסר רצון ובפרצוף ממורמר כל היומ?! נ.ב. באותו נושא אני רוצה לציין שממש לא כיף לי בעבודה ואני חוזרת סחוטה בלי רצון לחיות והיחס מהבעלימ הערסימ לא כיף לי בכלל אבל רק המחשבה לחפש עכשיו עוד עבודה *200 במספר* מעצל אותי להתפטר.

בוביץ

New member
אבל זה חלק מהתפקיד

בשבילם הלקוח אתה מייצג את החברה וכשהם מדברים עם החברה הכוונה היא אליך. כלומר לנציג שירות

tenen

New member
לא מסכים איתך,

הנציג הוא החברה, שאתה בבית אתה עונה היי לטלפון, שאתה עונה במוקד טלפוני אתה עונה, שלום מדבר גיל מחברת איקס בע"מ אתה חלק מהחברה, בזמן המענה אתה מייצג את החברה ולכן בשביל הלקוח אתה חלק מ"הם" ואצלי לפחות יש הזדהות בתור "אנחנו" יותר קל לבצע את העבודה שמבינים שאתה חלק מהצד של החברה ולא אדם עצמאי בזמן שאתה בעבודה. בשביל זה משלמים לנו.

לא כל העובדים חשים מחויבות לעבודה

אולי אתה כן. לא כולם לא. חוץ מזה מה נסגר, הפורום הפך לפורום יוצאים מהבית?

כמעט ../images/Emo67.gif

נאור לא כותב פה, הוא כתב פה אחת ממזמן. שמישהו יספר לו שיש כאן עוד כמה מוכרות ספרים...

אני חושבת שזה מאוד תמימ על גבול

הטיפשי ממעסיק לחשוב שהעובד שלו ירגיש חלק מהעסק כשהוא משלמ לו 20 לשעה...

amazone

New member
לא הכל ככה

יש משרות רבות עם שכר זעום והעובדים נמצאים שם מתוך שליחות ולאו דווקא שכר - יש מורים שנותנים כמה שעות בשבוע בשכר של מורה מן השורה וביומיום יש להם קריירה מצליחה במשפטים/אקדמיה/הייטק ומשרד משגשג. למעשה הם הגיעו לשיא הקריירה שלהם והם מלמדים חטיבה ותיכון כמה שעות בשבוע כתרומה לאומה

amazone

New member
או למשל

ליצנות רפואית - בעלי נאמנות גדולה לעבודה למרות שזה לא מתבטא בשכר

את צודקת, אבל לא מדובר כאן על זה

אני מניחה שהיא התכוונה לעבודות כנציגי שירות, ולבוסים של שכאלה שאמורים להיות מודעים לכך שהעובדים שלהם עובדים אצלם רק כי זו עבודה נוחה לצעירים ולא כי זו עבודת חייהם. מלצרתי פעם במסעדה עם ניהול זוועתי (היא פשטה רגל כמה חודשים אחרי שעזבתי), ובין היתר בעלי המסעדה החליטו שאנחנו "מחוייבים" אליהם, לקחו אישית את העזיבה של אנשים (והרבה עזבו, הייתה תחלופה גבוהה כי המקום כאמור נוהל בצורה זוועתית), אחמ"שית שלא היו לה אחוזים בעסק פגשה פעם את אחת מהבנות שעברה למלצר במקום אחר וצעקה עליה - בזמן שאותה בחורה מלצרה, שהיא לא בסדר, שהיא אדם רע שככה עזבה ו"בגדה" במקום העבודה הקודם שלה. אני לא מדברת על זה שהיא עזבה מסיבות מוצדקות לגמרי, ההתנהגות הזו היא לא לעניין, היה חסר רק שתתחיך להרביץ לה או שתתבע אותה בבית משפט. אגב, אחרי שהמסעדה פשטה רגל, אותה אחמ"שית הגיעה למסעדה בה אני מלצרתי דאז ושאלה אם צריך עובדים. לי היא כבר לא אמרה כלום...

tenen

New member
אני נוטה לא להסכים,

כמו שאדם אחד רואה בעבודה סוציאלית של שעה עם בני 70 שליחות, אני רואה בלחבר אותם לאינטרנט שליחות מכיוון שכאשר העובד הסוציאלי הולך לאותו אדם משעמם וכאשר אני הולך הוא יכול במשך שאר השנה לתקשר עם שאר העולם.

הלואי והיתי מרגישה ככה

אני פשוט לא מסוגלת לראות מעבר ל"נותנימ לי פה 20 לשעה ומתיחסימ אליי כאילו המ אלוהימ" וזה למה אני עוברת מעבודה לעבודה...

כבר הגענו ממזמן למסקנה

שאתה שונה בגישתך מעובדים אחרים. התחום הזה מאוייש בעיקר ע"י צעירים שרואים בעבודות האלו פרנסה זמנית ולא שליחות. גם מי שנותן את כל ה
לעבודה, לרוב לא רואה בזה עבודה שמקבילה לאף עולה על תרומתו של עו"ס...

tenen

New member
אני אוהב להרגיש מחוייבות לעבודה,

זה גורם לי להרגיש שלמה שאני עושה יש משמעות.. בנוגע להערה על הפיכת הפורום ליוצאים מהבית :) אני חושב שההבדל נעוץ במנהלת הנפלאה שלנו כאן. (וזה נאמר בלי שמץ של ציניות).

גם בפורום יוצאים מהבית יש מנהל נפלא

וגם חברי הפורום (רובם) נפלאים ומקסימים, ועל כן אני שמחה שהם נמצאים כאן באופן קבוע.

אני עם סניור טננ בעניין הזה

במקום העבודה שלי גורמים לי להרגיש טוב על ידי אווירה טובה והתחשבות, וזה תורם לשאיפה שלי להרגיש שייך במטרה לעשות את העבודה שלי טוב יותר ובסופו של דבר להיות יותר מסופק. בסופו של יום, אם אתה מרוצה ממה שאתה עושה אז הרווחת משמעת עבודה וסיבולת, ואלו כישורים שרצוי לפתח גם בעבודה זמנית כהכנה לקריירה שבתקווה תיפול עלינו יום אחד.

RReuTT

New member
ברור שמסכימים איתך

הלוואי וכל הלקוחות היו מבינים את זה.

למעלה