נצל"ש הנדסת חשמל

horsie

New member
נצל"ש הנדסת חשמל

היי שלום לכולם חברי פורום נכבדים הייתי רוצה לנצל את הידע והנסיון הרחב שלכם למשהו שהוא קצת מעבר לגיטרה אני שגיא גלוזמן בן 24 סיימתי צבא לפני כ 3 חודשים עשיתי הנדסאי מכטרוניקה (נראה לי שטות גמורה) מצטיין שנה ראשונה עם ממוצע מעל 90 והייתי בקבע חצי שנה אין לי תעודת בגרות מלאה (מתמטיקה 3 אנגלית 4 נכשלים בלשון הבעה והיסטוריה) מעוניין לגשת לימודי השכלה גבוהה בתחום הנדסת חשמל כרגע הבחירה הראשונה שלי היא הטכניון ששם אני צריך לעבור מכינה של 10 חודשים ולהוציא ממוצע מינימום 90 (16000 ש"ח למכינה) ופסיכומטרי 660 בערך ואז להתאבד כל יום במשך 4 שנים במידה ואני אתקבל בגלל שעשיתי הנדסאי באורט בראודה (כרמיאל) אני לא נדרש שם לפסיכומטרי אלה רק למכינה ארצה לשמוע את חוות דעתכם על שני מוסדות לימוד אלו כמובן שהטכניון מוכר כ"המוסד" מישהו יודע כמה אורט בראודה נחשב בתואר החשמל שלו (שמעתי שהוא לא רע בכלל) איך תואר ממוסדות שונים מתקבל במקומות עבודה שונים? מה החסרונות מה היתרונות? קושי של תואר? התקבלות לעבודה? ממוצעי ציונים? אילו עוד מוסדות כדאי לשקול? וכל דבר שאתם יכולים לחשוב עליו שיכול לעזור לי

udical

New member
מניסיוני

אני בוגר הנדסת תוכנה ממכללה. ההשפעה הכמעט יחידה של מקום הלימודים והציון שלך (כל עוד שהציון לא מחריד בצורה קשה) הוא רק בעבודה הראשונה. אחרי שיש לך ניסיון של לפחות חצי שנה, לא מעניין יותר אף אחד מה למדת, איפה למדת ומה היה ממוצע הציונים שלך. לך ללמוד איפה שנוח לך, קרוב לך, זול לך או קל לך להתקבל. ההבדל היחיד בינך לבין בוגרי מקומות "נחשבים" יהיה בעבודה הראשונה. כולה חצי שנה שתהיה להם משכורת יותר טובה.

נכון חלקית

גם ההבדל בין תואר בהנדסת חשמל לראיית חשבון הוא בעבודה הראשונה. אם תלמד ראיית חשבון ותתקבל לעבוד כמהנדס אלקטרוניקה באינטל, אחרי 5 שנים כשיהיה לך ניסיון אף אחד לא ישאל אותך אם למדת הנדסה או חשבונאות. הבעיה היא כמובן שלא תתקבל לאינטל.

רונן ס

New member
נשמע שאתה יודע את התשובות.

את המידע הבא אני כותב בעיקר מהיכרות עם המוסדות האלו דרך חברים רבים שלמדו שם וכאחד ששורץ באקדמיה כבר 8 שנים (לא בתחומים שאתה מכוון אליהם). הנדסת חשמל זה אחד המקצועות הקשים והנחשבים בטכניון ולכן מוזר לי ש-660 פסיכומטרי מספיקים כדי להתקבל לשם. בדוק שאתה לא טועה. כמובן שהשם של הטכניון, כמוסד אקדמי מוביל, פותח דלתות שנשארות סגורות אם תגיע ממכללה. למשל להתקבל לעבוד ברפאל. אני יודע שממקור ראשון שהם לא טורחים להסתכל על קורות חיים של בוגרי מכללות. גם בחברה שעובדת בת זוגתי ישנה העדפה מוצהרת לטכניון (אחת מחברות ההייטק ביקנעם). לגבי אורט בראודה, היא נחשבת מכללה טובה ויש לה שם טוב. בעבר לפחות, היתה אפשרות דרך מסלול משותף למצטיינים לעבור תוך כדי הלימודים מבראודה לטכניון. חבר שלי עשה את המסלול הזה. ברור שגם בוגרי בראודה מוצאים בסופו של יום עבודה אם הם טובים. ובכל זאת, שוק העבודה היום תחרותי מתמיד ולכן כל יתרון יחסי חשוב: מוסד אקדמי תחום לימודים ציונים ניסיון בעבודה המלצות. לכל אלו משקל בשקלול הסופי. לגבי המכינה בטכניון, יש קונזנזוס שהיא קשה יותר מהלימודים עצמם. בהצלחה!

horsie

New member
זה לא רק פסיכומטרי זה סכ"מ

פסיכומטרי בשילוב עם תעודת בגרות שבעקרון אמורה להיות פיזיקה ברמה של 5 יחידות אנגלית ברמה של 4 יחידות (נראה לי) ומתמטיקה של 4 יחידות (נראה לי) וממוצע כללי של תעודת בגדות באזור 90 לפי מה שהבנתי במכינה לומדים מתמטיקה פיזיקה אנגלית וכתיבה מדעית ברמה של 5 יחידות מחליפה את תעודת הבגרות

Quitty

New member
אז הנה קצת נסיון רלוונטי;

5 יחידות פיזיקה, ציון 80 4 יחידות מתמטיקה, ציון 95 5 יחידות אנגלית, ציון 90 10 יחידות מוסיקה בציון 95 כל שאר המקצועות בין 60 ל-70, 748 פסיכומטרי, לא מתקבל להנדסת חשמל בת"א. קרוב, אבל לא. יכול להיות שהמצב בטכניון שונה - הם בפירוש פחות עמוסים - אבל זה שווה בדיקה.

רונן ס

New member
748 זה ציון גבוה מאוד.

מה היה חסר לך? לשפר מקצוע או שניים בבגרות? דרך אגב, נראה מי ינחש מהו כלי הניבוי שנמצא כבעל המתאם הגבוה ביותר מכל הקריטריונים לקבלה לתואר שני.

Quitty

New member
סכם, באופן כללי.

שיפור של אזרחות, ספורט, היסטוריה, לשון או תנ"ך היה משכנע אותם לקבל אותי - שזה קצת מגוחך בפני עצמו - אבל את הבור הזה חפרתי לעצמי :) מצד שני, המצב בהנדסות בת"א היום קטסטרופלי. 300 איש בשנה א' בהנדסה מכאנית בלבד - ו-70% סינון בסוף שנה ראשונה. דרך נהדרת לסגור את הגרעון של האוניברסיטה

נו?

מה התשובה לגבי ניבוי הקבלה לתואר שני? קראתי פעם מאמר לפיו כלי הניבוי הטוב ביותר להצלחה בעבודה/לימודים הוא 12 שאלות שמבקשות לדרג את עצמך עד כמה אתה אמביציוני.

רונן ס

New member
ציון במבחן הקבלה באנגלית לתואר שני

נמצא כמנבא בעל המתאם הגבוה ביותר להצלחה.
לתואר ראשון, המבחן הפסיכומטרי, על כל מגבלותיו ובעיותיו, עדיין נמצא ככלי ניבוי הטוב מכולם לתואר ראשון.

ilanmar

New member
מקומות שונים מתייחסים לזה בצורות שונות

מן הסתם, אחרי כמה שנות קריירה, מה שעשית בעבודה, הנסיון וההמלצות יהיו חשובים יותר, גם אם ימשיכו לבחון את גליונות הציונים שלך ולבדוק איפה למדת. בשנים הראשונות בוודאי ובוודאי שמסתכלים על המקום בו למדת ועל ההישגים שלך. אחרי שתהיה מהנדס, כל מה שלפני כן הופך לפחות חשוב. אתה פשוט תציין בקורות החיים שלך שיש לך תואר הנדסאי בתחום כזה וכזה אבל הציונים לא ממש מענינים, אלא אם לך יש עניין להתגאות בהם, ואז מה שחשוב זה הסיום ולא איך סיימת שנה כזו או אחרת. במקום בו אני עובד לא מעט שנים, הנסיון המצטבר הראה ששמם של המוסדות הבולטים התקבע די בצדק ובוגריהם של ה"נחשבים" יותר (טכניון, תל-אביב, באר-שבע ואולי עוד אחד או שניים בטופ) מראים ביצועים טובים יותר בכל מיני היבטים, או במילים אחרות - סיכוי טוב יותר לגיוס מוצלח. ברור שזה לא אומר שכל השאר לא. אנשים טובים מגיעים לכל מיני מקומות מכל מיני סיבות, אבל זה הרושם שהצטבר בפועל. מבחינת הקושי, זה שילוב של המוסד בו אתה לומד, היכולות שלך ומידת הרצון שלך להתעמק או לחפף (קיימת הגישה, שאינני מחזיק בה, שאומרת שהתואר תפקידו לתת לך תעודה שתהווה מפתח לקריירה, ולא ממש ידע שתשתמש בו, ואז המסקנה היא שיש לעשות את מינימום המאמץ כדי לסיים בהצלחה סבירה. אני לא מחזיק בגישה זו.) ה"שמועות" (יד ראשונה) מצביעות על כך שבטכניון לימודי ההנדסה מאד קשים והציונים המתקבלים נמוכים יותר מבאוניברסיטאות האחרות, אם כי זה נלקח בחשבון כשמסתכלים על התעודה שלך כשאתה מנסה להתקבל לעבודה ("ידוע" שציון X בטכניון שקול ל-X פלוס משהו בת"א, למשל). אני למדתי הנדסת אלקטרוניקה בתל אביב לפני הרבה שנים (סיימתי ב-94...ואני היום אחרי כ-18 שנה בהייטק בתחום האלקטרוניקה) ולכן איני מעודכן ספציפית לגבי האוניברסיטה היום. מה שכן רציתי להגיד זה שבזמנו הייתי סטודנט משקיען, לא החמצתי אף שיעור והכנתי כמעט את כל עבודות הבית בעצמי. גמרתי את האוניברסיטה עם ציונים טובים מאד אבל על ארבע...בקיצור, הקושי זה עניין מורכב. אני מציע לך ללכת ללמוד במוסד נחשב. תתאמץ קצת יותר אבל זה יפתח לך יותר דלתות וייתן לך נקודת מוצא טובה יותר בתחילת הקריירה. הכל כמובן יכול להשתנות ואפשר גם להצליח אחרת (ואפשר גם לא להצליח בלי קשר לאיפה למדת) אבל לדעתי, אם יש ברירה ובחירה, עדיף לעשות את מה שנותן את הסיכוי ונקודת המוצא העדיפים, ולהצליח הודות ולא למרות המקום בו למדת. כל זה כמובן מבוסס על דעתי הפרטית ואין כאן אמת מוחלטת כזו או אחרת. כמובן שאתה צריך גם לקחת בחשבון מגבלות כאלה ואחרות שיש לך - כספיות, גיאוגרפיות וכו. זה מה שיש לי כרגע לומר. אחשוב אחר כך אם יש לי מה להוסיף.

a glass moon

New member
הייתה לי גם את הדילמה הזו בדיוק

אומנם בתעו"נ ולא חשמל אני אחסוך ממך את כל החרטא ואגיע לשורה התחתונה הטכניון פותח לך יותר דלתות מבראודה יכול להיות שבבראודה תלמד יותר קל ויותר טוב ויש את הסטאז' בשנה ד'. אבל אין מה לעשות, תעבור על מודעות דרושים. אלא אם אתה כבר יודע איפה אתה הולך לעבוד אחרי התואר ואז לא צריך לעניין אותך יותר מדי איפה תלמד. לך לטכניון. ולא כלכך אוכלים פה חרא. סתם הגזמות. בהצלחה

MasterBuzz

New member
חשמל מבראודה/טכניון

אני אישית לומד בטכניון שנה רביעית בחשמל ויש לי חבר טוב שהתחיל איתי ביחד בבראודה הוא סיים את התואר שם בהצטיינות ממוצע 90++ בשבעה סמסטרים ומתחיל תואר שני בטכניון עכשיו הוא התחיל לעבוד במהלך הלימודים בחברת היי-טק וכרגע הוא נשאר שם על תקן מהנדס הוא לא הלך ללמוד בטכניון כי הוא לא רצה לעשות פסיכומטרי נוסף בכל מקרה שתדע אם תהיה סטודנט טוב תוכל להצליח גם משם לא קראתי פה הכל אבל אני ראיתי שזרקו כנראה מספיק שבחים על הטכניון

איפה למדת משפיע, בעיקר בעבודות הראשונות

למי שלומד באוניברסיטאות המובילות ומוציא ציונים גבוהים יותר קל למצוא עבודה עד לצבירה של כ 5 שנות ניסיון.

כשאין ניסיון, הדבר הראשון שמושך את העין בקורות החיים הוא המוסד האקדמי. אחר כך ההשפעה מתמתנת.

זה לא אומר שאם תלמד במכללת ג'וג'ו חלסטרה אתה לא תמצא עבודה. יכולת אישית, התמדה וגם קצת מזל וויטמין P משתלמים בסוף.

למעלה