נציגת קשיי לקוחות

נסיכה 101

New member
נציגת קשיי לקוחות

שלום לכולם ביום רביעי הקרוב יש לי מיבחנים במחשב לתפקיד קשריי לקוחות בחברת יס . ויש לי בעייה רצינית והיא שאני דיסלקטית שזה אומר שגיעות כתיב מרובות ,וקושי במתמתיקה והארכת זמן ,וזה משהו שבמשך הקורס יכול להוות בעיה עבורי בהבנה וקליטת החומר ,וכן ביום רביעי אלולו להכשיל אותי במבחן הקבלה. אני מפחדת שאם אספר על הבעיה ביום רביעי יפסלו אותי מלהיתקבל לעבודה ואם לא אספר אני עלולה להיכשל .

למה להסתיר?

דיסלקציה היא לא בושה, היא לא הופכת אותך לאדם נחות יותר ובטח שלא לעובדת פחות טובה. צייני את הדבר, אני בטוחה שיתחשבו בך במידת האפשר ויספקו את התנאים המתאימים לך. הסתרת הדבר בסופו של דבר תפגע בך. בעידן שלנו כל אדם שני סובל מהפרעת קשב או דיסXXX כזה או אחר, לכן אין צורך להתבייש או לפחד, את לא האדם היחיד שסובל מהבעיה הזו. אני בטוחה גם שיש ביס נציגי קשרי לקוחות דיסלקטים.

tenen

New member
לדעתי לא לספר,

דיסלקציה היא בהחלט לא יתרון וכמו שאנשים שמתראיינים לעבודה לא ישר מספרים על חסרונות אחרים שלהם כמו בעיות רפואיות קשיים חברתיים או העובדה שפיטרו אותם הרבה עד היום לא צריך ישר לרוץ לספר על הדיסלקציה. הדיסלקציה היא לא עניינו של המעביד, בסופו של דבר למעביד אמור להיות איכפת רק מהאם את מצליחה לבצע את העבודה או לא ואם את אינך מצליחה לבצע את העבודה אז ממילא אין לך מה לעשות שם וזה לא משנה מה הסיבה לכך. תאמיני לי שהמתמטיקה בקורס של יס היא הרבה פחות מזו שלמדת בתיכון. בנוגע לקליטת החומר, מניח שבסוף היום תקבלו את חומר הלימוד הביתה, פשוט צריך לקרוא את הדבר הזה עד שמבינים ולא להיות תלויים רק במה שקורה בכיתה. בנוגע לשגיאות כתיב, אני לא יודע בת כמה את אבל אני לא חושב שהפיתרון לשגיאות כתיב זה להגיד אני דיסלקטית ותסתדרו עם איך שאני כותבת. אם זו הייתה הגישה שלי בתור דיסגרפי היום הייתי בדיוק באותו מקום מבחינת שגיאות כתיב, אז העדפתי את הדרך של הרבה עבודה קשה וכתיבה מרובה והיום יש לי פחות שגיאות כתיב מאשר לאדם שאינו דיסגרפי ומהירות הכתיבה שלי כפולה ממה שהייתה פעם. את מבינה שאנשים בעבודה יצטרכו לקרוא את התיעוד שאת כותבת על השיחה שלך עם הלקוח? זה נראה לך הגיוני שהם יצטרכו כל פעם להתאמץ במיוחד כי את רשמת את התיעוד או שיותר הגיוני שאת תצטרכי להתאמץ כדי לרשום בצורה טובה יותר? ומה אני מתכוון להתאמץ? כאן זו לא עבודה, אין שום לחץ של זמן, מה מנע ממך בדיוק לכתוב את ההודעה בוורד, להעזר בבדיקת האיות שלו, ולחזור לכאן עם העתק הדבק של הודעה שכתובה ללא שגיאות כתיב? בנוגע לתחביר את יכולה לוותר כרגע מכיוון שאי אפשר להעזר בWORD לשם כך, על מנת לשפר תחביר צריך לקרוא ספר מדי פעם וחוץ מזה תחביר גרוע לצערי נפוץ גם אצל מי שלא סובל מליקויי למידה אז התופעה לא חריגה במיוחד. לא זו לא הודעה צינית או עקיצה, מי שעובד על הצדדים החלשים שלו סופו להשתפר הרבה יותר ממי שמכריז אלו הצדדים החלשים שלי ותתפשרו איתי.

מה קשורה

הטפת המוסר שלך, לעובדה שיש לה מחר או מחרתיים מרכז הערכה ביס?. בעיית דיסלקציה היא אכן מכשול די רציני בדרך להיות נציג שירות. הבעיה היא שנציג שירות משתמש בכושר ביטוי שמתבטא הרבה פעמים בקריאת חומר כתוב ואכן השארת הודעות לנציגים שאחריו. השאלה היא לא אם תהיה לכך השפעה ממשית על העבודה עצמה במרכז, אלא מה חושבים על הבעיה הפסיכולוגים היקרים מאדם מילא שישבחנו אותך מחר. אדם מילא הם לא גוף כמו משרד החינוך ולא אוניברסיטה, הם מכון פרטי שדעותיי עליו הם לא מאוד חיוביות לכן מהניסיון שלי ומשל אחרים אין להם שום אינטרס להתחשב בבעיה שלך. הכל עניין של ביקוש והיצע ולעניות דעתי לשירות הלקוחות של יס אין בעיה בבחירת מועמדים. אבל למה להתאמץ לעבוד בשירות לקוחות, שזהו כנראה הצד החלש שלך? יש שורת עבודות שהם גם טובות יותר וגם לא יפגעו בביטחון העצמי שלך הנה כמה דוגמאות: רכישת מקצוע,סופר פארם, מוכרת בחנות ספרים, עבודה בבית קולנוע ועוד ועוד. דרך אגב הרבה פעמים דיסלקציה היא בעיה מוטורית שמקורה במוח האנושי, בשל המסתוריות שאופפת את הנושא אין שום הוכחה שגם אימון ומאמץ רב יוכלו להעלים את הבעיה. דיסלקציה מופיעה בדרגות חומרה שונות ולכן אימוץ ואימון בנושא יכולים אולי לשפר רק במעט את התופעה.

tenen

New member
הקשר הוא שהעצה שלי הפוכה משלך :)

אני טוען לא לספר אם היא חושבת שהדבר עלול לפסול אותה. אני חושב כן לעבוד במרכז שירות ולעבוד בעבודה שמכריחה אותה להקליד בלי סוף בדיוק כדי לשפר את המצב הקיים של כתיבתה. למה שאיזשהו מכון יתחשב בצרכי העובד? המעביד משלם למכון ולא העובד והמכון צריך לבחור את האנשים הטובים ביותר לתפקיד בלי שום חובה להיות פוליטיקלי קורקט. אם יפסלו אותה עוד במבחנים לא נורא, הרבה אנשים נפסלים במבחנים, אצלי פסלו 22 מתוך 25 וכל אחד מסיבות אחרות ואין מה להרגיש רע שאתה לא מתאים לתפקיד לדעת חברה מסויימת. את התיאוריה של דיסלקציה כבעיה מוטורית שמעתי כבר שהייתי ילד ואמרו לי קח הערכת זמן והתעלמות משגיאות כתיב.. היום אני שמח שלא הקשבתי לזה אחרת הייתי כותב כמו ילד בכיתה ג' שזה בערך המצב של שאר ליקויי הלמידה שלמדו איתי בתיכון וכן הקשיבו לתאוריה זו.

העצה שלך פשוט לא עניינית

היא לא צריכה להסתיר שום דבר ולא להתבייש בשום דבר, היא לא עשתה רע לאף אחד והלקות שלה לא אמורה להפריע לעבודה שלה. בנוסף, גם לי מה שכתבת נשמע כמו הטפה וזה היה ממש לא במקום.

איזו בלבלה

אתה מבלבל בין שלוש בעיות שונות - דיסקלקוליה דיסגרפיה ודיסלקציה. לכל אחת מהבעיות המאפיינים שלה. מה שאפשר להשיג בדיסגרפיה (שבדרך כלל פחות בעייתית מבחינת שגיאות כתיב לעומת דיסלקציה) לא תמיד אפשר להשיג בדיסלקציה ולהפך. המעסיק צריך לדעת מהדברים הללו וזאת על מנת שיוכל להעניק לה הזדמנות שווה כלכולם. בניגוד לחסרונות שנובעים מהאישיות, חסרונות בריאותיים או כאלו הנובעים מהפרעות קשב וריכוז אסור להסתיר. זה פוגע באמון של המעסיק שלך בך ומבטיח שלא תקבל הזדמנות שווה ביחס לאחרים. מעבר לכך הביקורת שלך כלפיה הייתה מיותרת לחלוטין ולא במקום.

נסיכה 101

New member
בעבר היתקבלתי ל144

ובקורס עצמו היה לי קושי רב בהבנה וחזרה על החומר ,מדריכת הקורס לקחה אותי לשיחה וגילתה שאני דיסלקטית ובאותו היום מנהלת המוקד הודיעה לי שב144 איין מקום לאנשים דיסלקטים ועוד חייבה אותי ב500 שקל כמחצית הקנס בגלל שהסתרתי מידע רפואי ,ואני לא רוצה שהסרט יחזור על עצמו.

iritki

New member
אז קודם כל אל תסתירי

כי באמת חבל על הכסף ... והאמת גם על הזמן שלך, אם הם לא רוצים אותך, יש מקומות עבודה אחרים. אני לא יודעת מה רמת הדיסלקציה שלך, אני מעולם לא אובחנתי כדיסלקטית אבל יש לי בעיות מוטוריות שגורמות לי לשגיאות כתיב (למרות שאני קוראת המון ספרים TENEN זה לא קשור אני יכולה הלתבלבל בן 'אם' ו'עם' ולא לשים לב), הכתב שלי מזעזע ואני יוצאת מריכוז די בקלות. כל זה לא מפריע לי לבצע את העבודה שלי כמו שצריך. מה שאני רוצה להגיד זה שני דברים בעצם : 1. רב המקומות עובדים עם מחשב כך שלכתב יד ולשגיאות כתיב אין הרבה משמעות. לצערו, או למזלך, שגיאות כתיב זה דבר מאוד נפוץ בייחוד שמקלידים על מחשב. אז צריך לעבור על ההודעה/טקסט/קריאה/ שוב לפני ששולחים, זה משהו שהייתי מצפה מכל עובד... 2. אמנם אין לי ניסיון בזה אבל ש"ל הוא לאו דווקא הרבה ידע טכני אלא הרבה ידע שירותי שאיתו הרבה יותר קל להסתדר... בהצלחה !

tenen

New member
בנוגע ל 500 שקל,

סביר להניח שאם היית אומרת להם שאת לא מוכנה לשלם אותם ואם הם רוצים שיתבעו אותך אז לא היו אומרים כלום.

הסתרת מידע רפואי?

איזה רופא מטפל במחלה הזו? הם ממש חוצפנים שלא לומר עבריינים, אני לא יודעת מתי זה קרה אבל את רשאית לתבוע מהם את הכסף בחזרה - את לא הסתרת שום מידע ולהיות דיסלקטית זו לא עבירה על החוק, לגבות קנס במרמה זה כן. אם הם לא רוצים בעלי לקויי למידה, הם צריכים לבדוק את זה בעצמם במיונים. אני ממליצה לך בחום לדווח על זה ואם לא יקבלו אותך וייציינו שזו הסיבה, את לא רוצה לעבוד במקום כזה. אני יודעת שבקורס שאני עשיתי אנשים נשאלו על לקויות למידה כדי לתת להם תוספת זמן אם הם צריכים. אין שום סיבה שבעבודה כזאת הלקות שיש לך תפריע לך לתפקד ביעילות מקסימלית, וגם אם כן, מנהלי המוקד לא מוסמכים לקבוע את זה.

נסיכה 101

New member
מה שקרא בבזק היה במאי

ולאחר היתערבות של יושב ראש ניצן הם החליטו לוותר לי את הקנס,ואני חושבת עד היום להגיש נגדם תביעה מישפטית מכיוון שיש חוק כזה שאסור לפטר או להפלות מבעיה כזאת . בכל אופן ביום רביעי יש לי מיבחנים ביס וביום שלישי יש לי מרכז הערכה לחברת הוט למוקד מיוחד העוסק במעבריי דירה ללקוחות הוט . במידה ואתקבל להוט ביום שלישי אצתרך לוותר על יס מכיוון שהקורס מתחיל יום למחרת ביום המבחנים של יס ואני קצת מבואסת כי אני מעדיפה יס . למה שאתקבל ועם אתקבל אשמח ומקווה שאת הקורס לאחר מכן העבור בשלום ,ואני אחליט עם לספר להם או לא עד אז .

אני שמחה שלא שתקת להם

ואת בהחלט זכאית להגיש תביעה, ולהדגיש את הקטע של ההשפלה - אין מקום בבזק לאנשים עם לקויות למידה? מה הצעד הבא, הם יגידו שאין מקום בבזק לאנשים נמוכים/שמנים/כאלו שסתם מכוערים לדעתם? כמו שאמרת, זו אפליה. שיהיה לך בהצלחה במיונים

tenen

New member
והיכן עובר הגבול?

זה קל להגיד שכל מי שיש לו ליקוי למידה זה או אחר צריך להתחשב בו אבל היכן עובר הגבול? האם שאת מתקשרת לתמיכת האינטרנט שלך תהיי מוכנה לצעוק בקולי קולות בטלפון כדי שעל מנת שלא תהיה אפליה יעסיקו אנשים עם בעיות שמיעה? האם שאת מתקשרת לתמיכה תהיי מוכנה שהשירות יפגע מכיוון שהאדם שמטפל בך סובל מליקוי למידה ולוקח לו כפול זמן לקרוא את מה שעל המסך ולכתוב תיעוד לשיחה? הם לא פסלו אותה מכיוון שהכריזה שהיא לקויית למידה, הם פסלו אותה מכיוון שלא הצליחה להשתלב בקורס, את העובדה שהיא לקויית למידה הם גילו רק לאחר הבירור ולאחר שהוחלט שהיא אינה מתאימה. ובנוגע לגובה, שחקן כדורסל שלא מתקבל לקבוצה עקב הגובה שלו גם צריך לתבוע על השפלה? לא כולם מתאימים תמיד לכל תפקיד, זה לא משפיל להיות ליקוי למידה, אבל כן אם התפקיד לא מתאים באופן טבעי אז או שמוצאים דרך ליישר עם כולם קו או שמוצאים עבודה שלא דורשת דברים שאין ביכולת העובד לבצע. ושוב בנוגע לגובה, את הסתכלת על הדרישות לגבי דיילות? זה לדעתי יותר מעליב כי זה כלל לא ענייני ובכל זאת לא שמעתי שמישהי תובעת להיות דיילת, אז למה לתבוע כאן כאשר יש היגיון בחוסר הקבלה לעבודה שאינה מתאימה לה.

נו באמת

נתחיל בזה שגם אם הגבול צריך לעבור איפושהו, מי שצריך לקבוע אותו הוא מי שמוסמך לקבוע בעניינים כאלו, וזה בוודאי לא מנהלי מוקד או מי שאחראי על ההדרכות. נמשיך בכך שדיילת צריכה גובה מסויים בשביל למלא את תפקידה (הסבירו לי מה עומד מאחורי זה), וזה כמו שמי שסובל מניוון שרירים לא יתקבל לעבודת סבלות כי הוא פשוט לא יוכל למלא את תפקידו. ליקויי למידה ב-99% מהמקרים לא ישפיעו על העבודה של בנאדם בתחום הספיציפי הזה כמו בתחומים רבים אחרים, והאנלוגיה שלך ללקויי שמיעה היא לא לעניין. אם לטענתך ליקוי למידה כמו שיש לחברה שלנו גורם לכך שלוקח לה זמן כפול לקרוא את מה שכתוב על המסך ולכתוב תיעוד לשיחה, כנראה שאתה לא מחובר למציאות - הבחורה כותבת בפורום ומגיבה לאנשים כאן, וגם אם לא הייתי מכירה אנשים עם ליקויי למידה ויודעת שמה שאתה אומר הוא ממש ממש לא מדוייק, אני חושבת שמספיק לקרוא את ההודעות שלה בשביל להבין שהתפקוד שלה בעבודה לא יפגע ולא כלום. היה לה קשה בקורס, יש מספיק אנשים בלי ליקויי למידה שקשה להם להתמודד עם מסה גדולה של חומר כתוב, זה לא אומר כלום. לסיכום, ליקוי למידה אינו קובע את ההתאמה או חוסר ההתאמה של מישהו לעבודה כזאת, ולכן הטענות שלך לא רלוונטיות.

tenen

New member
ומי לדעתך מוסמך לקבוע את הגבול?

לדעתך כל מרכז הדרכה צריך להעסיק מאבחנת לליקויי למידה? אולי גם כל מרכז הדרכה צריך להעסיק רופא אוזניים כדי לדעת אם האדם שומע מספיק טוב בשביל להיות נציג שירות בטלפון? אולי מרכזי השירות יצטרכו לשלוח את כל הנציגים שלהם למעבדת שינה כדי לוודא שהם מסוגלים לעבוד משמרות לילה בלי שזה יפגע בתפקוד השוטף שלהם? אולי כל קורס הדרכה גם יוקלט לקלטות כדי להקל על דיסלקטים? אין גבול לאפשרויות אבל כל דבר כזה עולה כסף, ואם מחר יכתבו כאן שמבקשים התחייבות לשנתיים והקנס על עזיבה מוקדמת הוא 4 אלף שקל כדי לממן את כל אלו ולפני שהשכר עולה אחרי חודשיים שלושה הוא יעלה אחרי שנה. במקום שפעם בחודש יבוא אדם מתוסכל אחד עם ליקוי למידה יבואו 10 בגלל ההתחייבות הארוכה, העלות שתגיע משכר הנציגים, והקנס הדרקוני. הכל צריך להיות מאוזן ולכן אי אפשר לעשות אינסוף הנחות ובדיקות לכולם וסומכים על זה שמי שניגש הם אנשים שמוכנים ויכולים לעבוד בתנאים הנתונים. אני לא לקוי הלמידה היחיד שהתקבל אצלנו, הרי מה שמשנה בסופו של דבר זה הידע, ואם קשה למישהו ללמוד את החומר ב8 שעות ביום שהוא בקורס, שילמד עוד 8 בסוף היום שהוא חוזר הביתה כמו שאני וכל מי שרצה להתקבל לעבודה הזו עשה.

בוביץ

New member
קודם כל אין לך מושג מסוים מה זה

לקות חלמידה ויש ללקויות למידה המון דרגות. אז תשתקי ואל תדברי על מה שאת לא מבינה....

א. הוא בחור

ב. גם אם הוא לא מבין בליקויי למידה, יש דרכים יותר יפות להגיד את זה.

מי שמוסמך לקבוע

זה מי שהוכשר והוסמך לקבוע, גם במשרד החינוך לא מאשרים הקלות לכל אחד אלא רק למי שמביא אישור ממאבחן דידקטי מוסמך. כנ"ל לגבי ליקויי שמיעה, לא צריך להעסיק במרכז ההערכה רופא אוזניים, אלא מספיק לדרוש מכתב מאחד כזה שמעריך את לקות השמיעה של אותו אדם וההשפעה שלו על העבודה. בכל מקרה, לא אתה ולא אני מוסמכים לקבוע את זה, ככה שרוב הדברים שאתה כותב בכזאת נחרצות הם לא לעניין. אני די בטוחה שכמו בתחום הרפואי, מרכזי ההערכה ומקומות העבודה יעדיפו להסתמך על מכתבים והערכות של רופאים ומאבחנים דידקטיים ולא להחליט בעצמם מי כשיר לעבודה ומי לא.

tenen

New member
בנוגע למאבחן דידקטי,

מכיוון שרוב האנשים לא היו אצל אחד אני אסביר איך בד"כ הולך העסק. מגיע אדם שאולי לקוי למידה ואולי לא, ברוב הגדול של המקרים למכון םרטי ולא לשירות הפסיכולוגי של העיריה או לניצן. משלם מעל 1000 שקל (וזה במכון הפסיכולוגי של העירייה, במכון פרטי זה יקר יותר) לבדיקה של 3 שעות, אם המכון יגיד שהוא בסדר גמור הוא והוריו (אבחון ראשון עושיפ בגיל צעיר יחסית) יצעקו עד לב השמיים, וילכו למכון אחר עוד שבוע וזה אפשרי. אם המכון יגיד שמצבו איום ונורא וייתן לו אי אלו הקלות שירצה הוא יחזור עוד שנתיים שלוש לקבל אבחון מעודכן באותו מכון ושוב ישלם מעל 1000 שקל לשלוש שעות אבחון. שזה בגיל שלנו זה כבר קצת נסבל אבל שמדברים על תיכוניסטים הבעיה גדולה בהרבה מכיוון שאז המכון מציע "עזרה" וכל מפגש של עזרה כזו יעלה למשלם 100-150 שקל אבל יבטיח לו אלו המלצות להקלות שרק יבקש ויחסוך ממנו את הסיכון ליפול באבחון מכיוון שאף אחד לא רוצה לירות בפרה החולבת שלו. עוד בתקופת התיכון תלמידים שלמדו איתי בכיתה הבינו שאם הם הולכים למכון זה או אחר ועושים הצגות הם מקבלים הקלות, ובאמת לא קשה היום לעשות הצגות מכיוון שהידע מה מזכה אותך בהקלות ומה לא נגיש לכל בדיוק כמו הידע שאתה כסף בשביל המכון ותו לא. לצערי ואני אומר לצערי בתור לקוי למידה האישור על לקויות למידה הפך להיות אישור על כמה כסף יש לך ולהורים שלך להוציא על האבחון כל שנתיים שלוש. נכון יש מכונים שעושים עבודתם נאמנה, אבל מה כל אלו שווים אם יש כמה שלא וכל מי שלא מקבל הקלות בפעם הראשונה ילך לאחד אחר מהסוג השני בפעם הבאה? ומי שבאמת רוצה לדעת איך הולך האבחון הדידקטי עצמו אני לא מתכוון לפרט כאן ולהקל על חייהם של רמאים רבים. מה שכן אני מוכן להתערב איתך שאם אני נותן לך תדריך של שעה איך ומה לעשות באבחון את מצליחה לקבל הקלות משמעותיות בלימודים שלך באוניברסיטה, למען האמת אני כל כך בטוח בזה כך שאם תיפלי באבחון אני מוכן לשלם חצי ממנו :).

למעלה