נפל דבר.

דוסטו

New member
נפל דבר.

אני גומר כאן, והולך להחזיר לספריה שני ספרים שנשברתי מהם: "כפרה" . חלק א' - לא רע. אחרי נסיון שני לצלוח את היתר בחוסר הצלחה -מספיק! והשני "מהגרים" - לא מבין מה החגיגה. קר. מנוכר. מייגע. יבשושי. נגררתי עד עמ' 70. באמת ניסיתי. קריאה זה לא עונש! מה שכמובן לא אומר שקוראים עם טעם אחר לא יאהבו. היום הגיע אלי "אתה, שלי" של ארי דה-לוקה. לפני שאני מתחיל לקרוא -ביקורת: המ.פ. (= מנחם פרי) הוא חתיכת גזלן. כל חודש מוציא איזה נובלה של 100 עמודים. מגדיר אותה כרומן ובעיקר גובה כסף כאילו זה התנ"ך (נפח, אני מתכוון. לא דן באיכות כלל). למה מחיר הדלפק של 'טרופו' -130 עמ', 'אתה,שלי' - 120 עמ' , 'הסוד' -משהו דומה, הוא 78 ש"ח? בדיוק כמו,נאמר, 'חמסין' שהוא כ -400עמ' ? מ.פ. הוא לא רק פלצן. לא רק משבית שמחה (אסור. פשוט אסור לקרוא את הגבוב שלו בגב הספרים. בוודאי לא לפמי הקריאה), הוא גם שודד לאור היום.

Rivendell

New member
על מ.פ, מחירים, וכו'.

מנחם פרי הוא כנראה איש שאי אפשר להשאר אדישים אליו. דווקא את ה"גיבובים" שלו אני אישית מאוד אוהבת - אבל על טעם ועל ריח. לגבי המחירים - אני מסכימה לחלוטין. בארץ כל ספר עולה כמו אוטו קטן יד שניה. לכן פיתחתי את שיטת המיון דרך הספרייה. אבל אצלי יש מנגנון אחר - כשאני רואה ספר של "הספריה החדשה" אני בד"כ נוטה דווקא לקחת אותו בלי בדיקה מאומצת, כי פרי בד"כ מוציא דברים טובים. בארה"ב אגב ספרים הרבה יותר זולים, אולי בגלל שיטת הכריכה קשה-כריכה רכה... אבל כיוון שבארץ יש כמעט רק כריכה רכה, היית מצפה שזה יעלה פחות! בארה"ב ספר כריכה רכה עולה בד"כ עד שמונה-תשעה דולר, ובד"כ פחות. מה קורה לזה בדרך ארצה אני לא יודעת. שלא לדבר על ספרים "צברים". פלא שילדים לא קוראים?!
ותחזור אחרי "אתה, שלי", נדבר. תחושת בטן שלי אומרת שאתה תחבב את זה.

siv30

New member
פוי....באונ' הינו מסתלבטים עליו

דוסטו כל מילה בסלע, נפחן, פלצן משתרצה...

Guy K

New member
תלוי איזה

יש למעשה שלושה סוגים של ספרים בארה"ב - לפי מה שראיתי בינתיים. הכריכה הקשה הם הכי יקרים ואפשר למצוא בקלות ספר שעולה גם שלושים דולר ויותר. אח"כ יש את הכריכה הרכה שהם בגודל של ספר בכריכה קשה - וגם הם לא זולים במיוחד. משהו כמו חמש עשרה - עשרים דולר פלוס לחתיכה. והספרים בכריכה דקה הקטנים, אלו שהפונטים בהם גם כן קטנים - ונראים כמו ספרי כיס כאלה - אלה הזולים. ואגב, מה שאני הכי הכי הכי אוהב בארה"ב, זה שיש כאן מליון הוצאות של ספרות קלאסית מה שנקרא - קניתי את פרנקנשטיין של מרי שלי והאי של ד"ר מורו מאת ה"ג וולס בחמישה וארבעה דולרים, בהתאמה. גרושים.

Rivendell

New member
הקלאסיקות של "פינגווין" נמכרות כאן

(בארץ) ב 12 ש"ח. זה מחיר דיי מנצח. אבל גם ספרי מד"ב וכאלה, של הוצאת TOR למשל, לא עולים יותר מ 6-7 דולר בארה"ב. ואלה לא ספרים קטנים במיוחד בד"כ

siv30

New member
האמת המרה - המחירים בארץ מאוד יקרים

וכאשר בסופו של דבר הספר על הפנים, אז גם הוצאת כסף וגם זה היה לשווא דבר שיכול לעשות לי שערות לבנות
(קרה לי לפחות פעמיים בחיים) במישור העקרוני, אני מסכימה עם דוסטו לפחות לגבי העובדה שהספרים שלדוגמא הספריה החדשה מוציאים הם בכריכה רכה או מחברות לספרות או איך שקוראים להם, ומונים עד 150 עמ' צריכים לעלות 80 ש"ח לעומת ספר של 400 עמ'. להזכירכם המחירים רק עולים... מאידך ראו לדוגמא ספרים מתורגמים, שאותו ספר בכריכה רכה בחו"ל עולה לדוגמא 7 דולר (ואני יכולה לתת דוגמאות למכביר - לפחות במד"ב ופנטסייה)ובארץ 80 ש"ח, איפוא הצדק אני שואלת? למזלם אין איזה "קאזה" לספרים...

siv30

New member
מההתלהבות שכחתי את הלמה צריכים

לעלות כמו ספרים של 400 עמ'...

Guy K

New member
תתפלאי

אבל דווקא יש קאזה לספרים. קוראים לזה קאזה. בכל אופן לי ממש לא כיף לקרוא ספר כשהוא בא בקובץ טקסט. ולגבי המחירים של הספרים בארץ, תהרגו אותי ואני עדיין לא אצליח להבין על מה ולמה ספר - או דיסק לצורך העניין - צריך לעלות יותר מארוחת ערב. לא מקדונלדס אמנם אבל ארוחת ערב רגילה ונחמדה. אני לא חושב שספר, שום ספר שהוא, צריך לעלות יותר מארבעים ש"ח. נראה לי מספיק. יכול להיות שאם היו פחות מתווכים בין הסופר לקורא זה אכן היה ככה בארץ, אבל כאן מגיעה הדילמה. כי חברות הספרים משקיעות כך וכך בפרסום הספר, וצריכות לקבל החזר על כך. בארה"ב, ההשקעה היא פחותה באופן יחסי, ומאחר ויש כל כך הרבה אנשים בארה"ב (סתם לשם ההשוואה רק בעיר שאני גר בה יש אותו מספר האנשים שחי בכל מדינת ישראל), ההוצאה מחזירה את עצמה מהר מאוד ולכן גם המחירים יכולים לרדת. אז אולי באמת אנחנו כצרכנים צריכים לתמוך במי שנותן לנו ספרים טובים במחירים סבירים. יש כזה דבר היום?

reneta

New member
שוק הספרים בארץ - מונופול

שוק הספרים בארץ הוא ממש לא שוק משוכלל, שכן אם הוא היה כזה המחירים היו יורדים. בארץ יש משווק אחד שהוא מונופול - סטימצקי, והוא מכתיב מחירים. ברגע שהוא מאפשר מחירים כאלה, ההוצאות מתיישרות לפיו ונתח הרווחים הוא אדיר. בכדי לשבור את המחיריים בארץ צריך לתת יותר כוח למשווקים שמוכרים במחירים זולים יותר - זה יתן להם יותר כוח מול ההוצאות, והמחירים יתחילו לרדת. וכוונתי היא לחנויות הספרים באינטרנט. ברגע שתהיה תחרות אמיתית בשוק הספרים בארץ אנחנו נהנה מזה. גם השיחות הבינלאומיות היו בעבר מונופול בידי בזק ולאחר פתיחת השוק לתחרות אמיתית המחירים צנחו מ- 9 ש"ח לדקה לרמות של 60 אג' לדקת שיחה לארה"ב. בינתיים, אנחנו משלמים ביוקר על החשמל, המים, הטלפון בבית, הספרים, המוסיקה, הסרטים ועוד.

ferlio

New member
אפרופו מ. פרי, את בודאי יודעת שהוא

ויהודית קציר היו romantically involved הרבה-הרבה מאוד זמן בטרם היא נישאה ובטרם הוא מצא לו ניחומים בחיקה של נערה בת מחצית מגילו העונה לשם שאדווה משהו אם זכרוני איננו מטעה אותי- שהיא לתומה גם נטשה אותו לאנחות לטובת חברו הטוב. יווווו, איך שאני מתחילה להשמע כמו ציפורה עכשיו ובן זוגי מסב את תשומת ליבי שכל מה שכתבתי איננו רלוואנטי כלל וכלל לפורום של ספרים, ספרים, ספרים...........

Rivendell

New member
LOL... "הדף הצהוב, שלום"

וכן, השמועות גם אומרות שהרבה מ"מאטיס" מבוסס על הקשר הזה ביניהם, וזה נראה לי סביר מול מבחן המציאות. בכלל עד כמה שאני מכירה את ההיסטוריה של קציר יש הרבה אלמנטים אוטוביוגרפיים ביצירה שלה שגם חוזרים על עצמם. ופרי הזה שובב לא קטן

ferlio

New member
נכון, נכון אבל מסתבר שאת הקטע עם

האדווה הצוציקית הזאת הוא לקח ברצינות תהומית (לקח אותה לקדישמן כדי שיצייר לה הפרצוף, מה את יודעת.....) ולמעשה, בכל הזמן הזה, הילדה התעסקה לה מתחת לאף שלו עם החבר הטוב שלו. והרכילויות אומרות שהוא היה שבור מנטישתה, וכל הידידות שלו (ביניהן עדנה מזי"א המחזאית והסופרת) התגייסו לתמוך בו. ובזה הרגע, בן זוגי שיחיה אומר לי "את לא נשמעת כמו ציפורה, יקירתי, את......ציפורה"......

דוסטו

New member
ומה שזכור לי מקציר / מ.פ

זו התמונה המבחילה של פרי עומד בפסוק ואת ראשה של קציר מבצבץ מבין רגליו. שלא תבינו לא נכון - אני בעד אוראלי. יש לי עדים [
]. אבל כפרסום לספר - יש גבול. ופרליו'לה מחמל נפשי - באשר ל'אתה, שלי'. ספר מאד מרגש. אם יהיה לי משהו חכם לומר כשאסיים, ואם תתנהגי יפה - אומר. זוגתי שתחיה, המשושים שלי למה כדאי לקרוא (אין אפס) - טוחנת במהירות מעוררת קנאה ובהנאה מרובה את 'האמא של הכלב' של פאוולוס מאסטיס (יווני) בהוצאת 'כתר'. אז הוא הבא בתור.

siv30

New member
ממתינה לדעתך על "האמא של הכלב"

יש לי אותו מספר שנים ומשום מה לא יצא לי לקרוא אותו עד כה.... ועכשיו חזרה לחמסין....
(תקרא כמה הודעות למטה)

דוסטו

New member
מה זה כמה שנים???

'האמא של הכלב' יצא לשוק לפני כשנה. וביחס לביקורת -תאלצי להזדיין בסבלנות (עם או בלי מומחיות למיספרים
). והרבה תךוי במה שתאמרי על "חמסין" (

siv30

New member
כ-../images/Emo80.gif (למדתי מריוונדל) לי יש

מהדורה של 2001, תרגום אמיר צוקרמן הוצ' כתר. ולך?? אגב חמסין....כאמרת חכמנו שלעיל : תזדיין בסבלנות

ferlio

New member
נכון, זה אכןהספר, והעטיפה שלו ,

פשוט משהו למות עליו, נכון? הילדה היפיפיה עם הכלב, ממש פוסטר שהייתי שמה בחדרו של הנסיך שלי......

ferlio

New member
ואם ביוון עסקינן, אז הרשי לי להמליץ

לך על ספר נוסף שעלילתו מתרחשת שם ושהוא נפלא, בעיניי, וזה "המנדולינה של קפטן קורלי" מאת לואי דה ברנז'ה (לא מתחייבת על השם). האם קראת כבר ?

דוסטו

New member
אגב, לא ברור לי מה התלהבת מהעטיפה

ועוד לשים אותה בחדר של ילד קטן? הילדה שם נראית כמו ילדה זקנה,קטנה ומכוערת. והיות ואני סימתי את "אתה, שלי" לפני שזוגתי סימה עם "האמא של הכלב" (בינתיים היא לא רק שגמרה אותו, אלא גם את "אתה, שלי" וטוענת שיש מה שהוא באמינות של היחסים בין הגבור-המספר והפליטה היהודיה. יש משהו בזה.זה מאוד משקף את האידאולוגיה של דה-לוקה אבל קצת לא טבעי במערכת יחסים של נער ומתבגרת). התחלתי עם "רק לחם" של מוחמד שוכרי (הוצאת אנדאלוס) : לא יודע מה לומר. תאור של חיי ילד המתבגר בתוך משפחה מהמגרב עם ילדים שנולדים כמו זבובים ומתים כמוהם, עם אבא אלים ובטלן, וילד שטוף זימה הכל בתוך עליבות ועוני ובורות. לא צריך להיות פליט בעזה. אתה יכול להיות עלוב, בור ואלים במערות של הרי השלוחים.

למעלה