נפל ברשת

אבזץ

New member
בואנה, אני צריך כזה. זה טוב לכפיפות

בטן? כמה עולה ובהיכן?

אבזץ

New member
אני מכיר ספורט שעושים על ספה

ושגורם לידו הרבה שרירין. למה ידך מפסדת? יורי, אתה צריך ויאגרה.

uri80

New member
תודה שחלקת איתנו, אבזץ.

ותודה חמודי על ההצעה.

אומי5

New member
מה שמשנה זה המנהיגים שלהם

הם לא רוצים אותנו פה ,מתוך אמונה דתית ,לא משנה מה ניתן הם ירצו הכל ,הם אומרים את זה כל הזמן . מי שרוצה לעבוד ברפת ,ישאר מסריח,מי שרוצה לגור בארץ הזו יאלץ להילחם בערבים כאלו ואחרים עוד הרבה מאוד שנים.

רוב הציבור

רוב הציבור הולך אחר מנהיגיו באשר ילכו. אם אתה רוצה המחשה אז הנה- תאר לעצמך תרחיש שבו מחר בבוקר עשרה מנהיגים בולטים מהשמאל - כדוגמת שמעון פרס, אהוד ברק ושולמית אלוני - יוצאים בקריאות רמות שהמהלך הנוכחי מוטעה ושחובה לעצור אותו מיד. - תוך שבוע יתחולל מהפך בדעות השמאל. עכשיו תאר לעצמך עשרה מנהיגים בולטים חרדים - כדוגמת הרב שטיינמן, הרבי מגור והרבי מויזניץ - שיוצאים בקריאות דומות - תוך דקה יתחולל מהפך בדעות הציבור החרדי. ו כך לגבי שאר קבוצות האוכלסיה במדינה. ובמגזר הבטחוני, תאר לעצמך שראש השב"כ, ראש המוסד והרמטכ"ל יוצאים בקריאות דומות - המהומה תהיה אדירה. התהיות שלי הן בעיקר בנוגע למנהיגים, אלו שהציבור נוהה אחריהם, האם הם אכן ראויים שנסמוך עליהם ועל שיקול דעתם?

החלטת הנהלת מרצ

הנהלת מרצ פירסמה הודעה שמבטאת בדיוק את דעתי: החלטת הנהלת מרצ-יחד בנוגע ללחימה בצפון 22/07/2006 הנהלת מרצ-יחד: 1.סבורה כי לישראל זכות לפעול, בדרך המבטאת את ערכיה של המדינה, כנגד מי שפוגע בריבונותה. תמיכתנו העקרונית בתגובה אין בה כדי להצדיק כל פעולה, בוודאי לא כזאת שאיננה מידתית, כגון פגיעה בריכוזי אזרחים ובתשתיות אזוריות ברצועת עזה ובלבנון.

הנהלת מרץ

זה מאד נעים לחשוב על ההסכמה הרחבה בעם בנוגע ללחימה בצפון. בפרט על רקע העימותים ואף שנאת החינם שידענו קודם לכן. כשגם הנהלת מרץ נותנת גושפנקה לפעילות מלחמתית הם ודאי נהנים מהחיבוק הלאומי, מהשהייה בחיקו החמים של הקונצנזוס (לאור תקופת השנה שאנו מצויים בה כעת, נקווה שהקונצנזוס משתמש בדיאודורנט), ומהאמירות על כך שכל הכבוד להם שהם מגלים אחריות, נאמנות ופטריוטיות. זה בוודאי מרגיש טוב אחרי כל מטחי הזעם שהם ספגו בשל היותם "שמאלנים מניאקים הומואים ויפי נפש" (אלו ציטוטים שאני כמובן ממש לא מחבב בלשון המעטה). עם כל זה יש עדיין מקום רב למחשבה לאן נעלמו - ולו עד שהתותחים ישקוטו - דעותיו המנומקות של יוסי ביילין בנוגע לאחריותה של ישראל להתדרדרות תהליך השלום עם הפלסטינים ועם מדינות ערב. האם הוא איבד את לשונו? מה דעתו בנוגע לפגיעה באזרחי לבנון? ומה באשר ל(חוסר ה) תוחלת והתועלת לאזרחי ישראל במלחמה מסוג זה? למען האמת לא עקבתי כל הזמן וייתכן שהוא כן התבטא ושאני פיספסתי את דבריו. אך בחרתי בו רק כדוגמה והשאלה מתאימה גם למנהיגי שמאל אחרים. * והערה חשובה- אני משמש כאן בתפקיד האיפכה מסתברא. לא בהכרח שמה שכתבתי אלו דעותי האישיות.

אבזץ

New member
פשש... נעשית לי דיפלומט?

אתה משמש בתפקיד ציבורי? בתפקיד ממלכתי כלשהו שאנו לא יודעים? חשאי? נשיא המדינה מוטרד? מהו החשש הגדול לנקוט עמדה פוליטית או מהו החשש הגדול להיתפס כאיש שמאל? מילא איש ימין, אפשר להבין את הבושה...

חחח

לא רק שאיני חושש לנקוט עמדה ולא רק שאיני חושש להיתפס כאיש שמאל, אלא שאיני חושש אף מלהיתפס כחושש

Le Fay

New member
גם ח"כ זהבה גלאון וגם נבחרי העבודה

התעוררו (כעבור שבוע-החסד המקובל פה בקשר למבצעים צבאיים).

Le Fay

New member
קודם כל, לברור יעדים ברי השגה.

שנית, לנקוט פעולות העשויות לתרום להשגתם. ושלישית, לא לבזבז משאבים - לא אנשים, לא תחמושת, לא את כלכלת המדינה ולא סערת רגשות לאומית - לכבוד שומדבר אחר. למיטב הבנתי: 'לסלק את חיזבאללה מלבנון' אינו יעד ברי השגה. אנשי חיזבאללה הם בשר מבשרה של לבנון, יש להם שמונה מושבים בפרלמנט הלבנוני, הם נמנים בין הכוחות האנטי-סוריים הבולטים שם, והממשלה הלבנונית זקוקה להם כדי להישאר בשלטון. נוסף לזה, המתקפה רחבת ההקף על לבנון רק תורמת לפופולריות של חיזבאללה שם ומגבירה את כושר הגיוס של הארגון - לא רק בלבנון אלא בקרב כל ארצות ערב. גם 'לפרוק את חיזבאללה מנשקו' אינו יעד בר השגה. באמצעות פעולה צבאית אפשר להרוס חלק ממתקני השיגור אבל לא את כולם ואולי אפילו לא את מרביתם. למיטב הבנתי להבטחות של הגנרלים במקרה הזה, כמו במקרים רבים אחרים, אין שום אחיזה במציאות; ולא בטוח שמחירה של הפעולה הצבאית שווה בהישגיה. את הלקח הזה למדנו עוד בסיבוב הקודם בלבנון, לא ברור לי מה הטעם בחזרה על טעויות שכבר עשינו. הישג חלקי מאותו סדר גודל ניתן היה להשיג גם מהפצצות מהאויר בהקף קטן בהרבה, בלי להיכנס ללבנון, ובאמצעות התערבות בינלאומית מסיבית; שאותה מדינת ישראל חוזרת ודוחה. 'לשחרר את החטופים' היה אולי יעד בר השגה, אבל לא ברור לי איך הכניסה ללבנון משרתת אותו; ואני מתקשה להאמין שהממשלה או הצבא חשבו שהיא תורמת להשגתו. 'לחסל את נאסראללה' הוא יעד בר השגה, אבל מסופקתני אם פעולה צבאית רחבת הקף היא הדרך היעילה להשיג זאת, ואני די בטוחה שלא נוכל 'לחסל' גם את כל יורשיו לדורותיהם. 'לפוצץ את הצורה' ללבנון, להרוג רבים מאזרחיה ולהרוס כל מה שהצליחו לבנות מאז שיצאנו משם - הוא יעד בר השגה, אבל לא הצלחתי להבין במה הוא משרת את מטרותינו. אני מציעה להשיג בהקדם התערבות של כוח בינלאומי, להתמקח על השבת החטופים ולהשיב את כוחותינו. לטעמי גרמנו כבר די נזק והותר, להם וגם לעצמנו. עוד שמונים הרוגים לקבר האחים בצור ממילא לא יועילו.

בן הרב

New member
היי גם לך

אני קורא ומנסה להבין מה שאת כותבת ומשום מה שה לא מסתדר לי אז בואי ואשאל אותך שאלה ששמעתי לאחרונה הרבה כאן בחדשות מה את מציעה לעשות? ואל תתני בקווים כללים כמו קודם כל, לברור יעדים ברי השגה את דווקא מנמקת מאד טוב מה לא צריך לעשות ולמה אולי תנסי את ההפך מה לעשות ולמה ואיך זה יכול לפתור את הבעה וממה נפשך אם חיזבללה הוא בשר מבשרה של לבנון אז כל המלחמה הזו מוצדקת מעיקרה וכל ה"אזרחים" שנהרגו שם לשיטתך הם גם חיזזבלנקים ד"א אני מגיע לארץ באמצע אוגוסט מקווה לראות אותך

Le Fay

New member
יוווּ! רק ש'המצב' יאפשר לך לטוס הנה

ממש הגיע הזמן לראותותך
לדעתי צריך היה מלכתחילה להסתפק בתגובה מידתית מהאוויר, להפציץ את כל מוצבי חיזבללה הסמוכים לגבול, במקביל לתבוע את השבת החטופים ולגייס תיווך ב"ל למו"מ. וחשבתי שכתבתי מפורשות מה לדעתי צריך לעשות עכשיו: "להשיג בהקדם התערבות של כוח בינלאומי, להתמקח על השבת החטופים ולהשיב את כוחותינו". את המסקנה שלך לא הבנתי: אם חלק מאזרחי לבנון מתנגדים לעצם קיומה של מדינת ישראל זה מקנה לנו זכות לחצות את הגבול ולהרוג את כולם? למה? ומזתומרת "המלחמה הזו מוצדקת"? מבחינה תיאורטית יש לנו, או אנחנו עשויים לחפור מתחת לבלטות, גם הצדקות לתקוף את סוריה, עירק, ערב הסעודית ואירן; ובכל זאת עדיין לא עושים זאת (טפו-טפו. אחרי המטס מעל ארמונו של אסאד כבר לא בטוחה שהגנרלים לא ישתגעו גם בחזית ההיא). השאלה היא לא אם המלחמה 'מוצדקת', אלא אם היא משיגה אינטרסים שלא ניתן להשיג בלעדיה, ובאיזה מחיר; ועד כה לא השגנו בה שומדבר שנחוץ לנו - במחיר גבוה במיוחד. למעשה אם יתנו לנו די זמן לארגן עוד כמה מחדלים ותאונות מסוקים, יש סיכוי סביר, לצערי, שעוד נצליח להשמיד את עצמנו עם מעט מאד עזרה מבחוץ. מנקודת המבט שלי זו היתה עיסקה מחורבנת. לעזאזל, אין לנו אפילו מושג אם החטופים, שהיוו את העילה הראשונית לכל זה, עדיין חיים.

מתלבט13

New member
חולק עליך (עם הכבוד הראוי)

אתחיל בנקודה כללית. כבוד לאומי ויכולת הרתעה כמו גם עצם האומץ לנקוט בפעולות לא צפויות ולא "מידתיות" הם דברים מאד חשובים וחיוננים לביטחון המדינה. אני מסכים עם הטענה שההופעות של נסראללה בטלוויזיה ופעולותיו גרמו לפגיעה ביכולת ההרתעה של ישראל. גם המדיניות שישראל תמיד "הגיונית" ו"ברור שלא יצאו למלחמה על חייל אחד" היא מדיניות מאד מסוכנת. עצם העובדה שישראל תקפה באופן "לא הגיוני" מוריד בהרבה את החשק לכל מיני "חכמים" לנסות לעשות שטויות נגד ישראל. בתורת המשחקים יש מושג של "אסטרטגיה מעורבת" ז"א אם אתה כדורגלן שיכול לבעוט לימין השער או שמאלו, אל תבעט תמיד לצד היותר חזק שלך, אלא תעשה הגרלה כי אחרת השוער ידע פשוט לעמוד מול הצד החזק שלך. כך גם כאן, אם ישראל תהיה מדינה צפויה בכל מהלכיה הצבאיים אנחנו במצב מסוכן כי אפשר לשחק נגדנו בידיעה ברורה מה נעשה בתגובה (כפי שנסראללה שיחק בשנים האחרונות). יש נקודה נוספת והיא עמידה על עקרונות של התנהגות. כל מדינה בעולם יכולה לתת לטרוריסטים לפעול מהשטח שלה, ולומר "בשביל פיגוע אחד תעשו בלגן?" בישראל סכנה זו גדולה מאד. כפי שגם הרשות הפלסטינית עושה כל הזמן, וכפי שהיה אחרי קום המדינה עם הפידאיון ממצרים וירדן. הדרך היחידה (שעולה בראשי) היא להבהיר שאין משחקים, ומדינה שיש לה גבול איתנו חייבת לשמור על הגבול שלה. אנחנו לא בייביסיטר של אף אחד. ואם אתם משחקים אותה שאתם לא מדינה, תשלמו את המחיר. מלחמות מהסוג הזה אינן מלחמות על החטופים או על שלום גבול הצפון אלא על עקרונות התנהגות אזוריים. אתה יכול לוותר ללבנון, ומחר אחרים יישעו שאתה וותרן. מה משכנע את אסאד לא להרשות ללוחמי גרילה לתקוף משטחו? הידיעה שישראל תפציץ את הארמון שלו. אי אכיפה של כללי התנהגות יוצרת תוהו ובוהו. וההערכה שלי היא שחלק מהסיבה שיש בעולם הבנה לישראל, היא בגלל שכולם מבינים שאם מדינה יכולה להתנער ממה שנעשה בשטח שלה זה מרשם לתוהו ובוהו בכל העולם.

בן הרב

New member
בני הצלחת לבלבל אותי

או שאני מבולבל כעיקרון
בעצם מה שאתה אומר הוא בא נברח ואז אם תעשו משהו אוי ואבוי לכם אני אבוא ואראה לכם מי אני ואז?

uri80

New member
לא, אנחנו לא חלשים.

אין לי מושג מה יהיו התוצאות של המבצע הנוכחי ואילו יעדים נשיג או לא אבל דבר אחד אני יודע בודאות. אנחנו לא חלשים. אינני יודע כיצד תראה לבנון בעוד חמישים שנה, מניח ומקווה שלעם הלבנוני יהיה די שכל להתרחק ממחרחרי מלחמה ונביאי דת פנאטים כמו נאסרללה שימשיכו להביא עליהם אסונות. בדבר אחד אני כן בטוח. אנו נהיה כאן. נאסרללה משווה אותנו לקורי עכביש? שיהיה. אותי לימדו שהחומר ממנו עשויה רשת העכביש חזקה מפלדה וזה נכון. הדמוקרטיות חזקות הרבה יותר מהמדינות העלובות השורצות לצידן. אני מזלזל? בהחלט. כואב לי לראות את העולם המוסלמי שלפני כאלף שנים הוביל את העולם לקידמה חדשה, אך לצערנו נתקע שם. ישנו מאבק פנימי ברחבי העולם המוסלמי בין הקיצונים לרוב המתון והקיצונים מפסידים. זה יקח זמן, הרבה מאד זמן אבל זה מתרחש מול עינינו. ענת, את שוכחת שבגבול הנוכחי שרר שקט יחסי. גבול שהאו"ם המשוחד כמעט תמיד נגדנו בכבודו ובעצמו, הכריז כי הוא גבול קביל. מתוך הגבול הזה התבצעה תקיפה ונורו טילים לעבר שטח ישראל, זאת חוץ מעובדת החיילים שנחטפו. מניח שלשיטתך לא היה צריך לעשות דבר. לעבור על כך בשתיקה, לפצוח במו"מ ולהשקיט הכל עד לחטיפה הבאה ולתקיפה הבאה. הרי זה מה שעשינו יותר מדי זמן. אם האו"ם בעצמו אינו מגנה את ישראל ומדבר רק על המידתיות שבו, למה לנו כי נהיה יותר צדיקים מהאפיפיור? לא הייתי מזלזל במושג הזה "כח ההרתעה". זהו הדבר היחיד שמאפשר לנו לחיות כאן בשלום. אולמרט טען כי אנו נלחמים על זכותנו לחיות בשקט ולמרות שאינני מסכים עימו בדר"כ הוא צודק. לא עם כל אויב את מסוגלת לחתור לשלום, לא כל אויב מעונין בשלום. כשאת מתמודדת עם אנשים בעלי אידיאולוגיה לא רציונלית, לעיתים אין ברירה אלא לשמור על האינטרסים שלך. להיות מוכן להגן עליהם. על צ'רצ'יל לעגו בזמנו. פרלמנט שלם קרא לו מחרחר מלחמה במשך שנים. צחקו על הבחור השמן עם הסיגר ועל משפטיו המוזרים: "פייסן הוא אדם המאכיל תנין, בתקווה שהוא יאכל אותו אחרון" ועוד. הנקודה שהוא צדק. את לא מתמודדת פה עם מדינה שמעונינת להשיג שלום או אינטרסים מוגדרים ומוגבלים. את מתמודדת עם ארגון טרור בעל אדיאולוגיה שיעית פנאטית שהשקפת עולמו הפוכה המאה שמונים מעלות לשלך. לא יהיה שקט באזור הזה כי מטרתו איננה השגת שקט אלא להפך, הדלקת הגפרור בתקווה שהדבר יפוצץ הכל. אם לא כעת בפעם הבאה. כח הרתעה אינו מושג ערטילאי וריק מתוכן. הוא מושג מוחשי עד אימה שאת תוצאותיו אנו רואים ונמשיך לראות גם שנים אחרינו. יש עוד משפט מפורסם של צ'רצ'יל שאת בודאי מכירה היטב. "חרפה בחרתם מפחד מלחמה, הרי לכם חרפה ומלחמה גם יחד" לעיתים לא ניתן להימנע מכך.

למעלה