נפל ברשת

בן הרב

New member
נפל ברשת

מישהו כתב את זה באתר וואלה כתגובה לאיזו ידיעה עיתונאית . התגובה נכתבה בעילום שם אבל תנו איזו דקה אחת לקרוא .. הבנאדם פשוט כותב נפלא : תודה לך נאסראלה קודם כל, ברכות לבביות. הצלחת לאחד מדינה שהייתה קרועה מבפנים בעקבות תהליך התנתקות כואב. בעוד אנחנו מתקוטטים - ימנים ושמאלנים, דתיים וחילונים - באת והצלחת להשכין שלום בעם היהודי. עכשיו כולם מאוחדים בשאיפה קדושה אחת: להחזיר את החיילים שלנו - ולפצפץ לך את הצורה . והאמת היא, שיח חסן, שאתה חייב לנו את הקידום שלך. אם תיזכר, הרי שכוחותינו המהוללים הם ששיגרו מהאוויר את הטיל שקטע את הקריירה של קודמך, עבאס מוסאווי, והביא לך את הקידום. אבל במחשבה לאחור, יא סאחבי, זה לא היה הצעד הכי חכם בתולדותינו. אבל לא נורא, אפשר ורצוי גם לתקן . אני חייב להודות , שכשצפיתי במסיבת העיתונאים שלך אתמול בבירות, הבנתי פתאום למה כל הצעירים בעולם הערבי מעריצים אותך. עומד בחור בן ארבעים ומשהו, קצת מזיע, ובחיוך רחב מחזיק בביצים את הצבא החזק ביותר במזרח התיכון. לא רע בשביל כוהן דת שיעי מלבנון הנידחת. אני בטוח שגם העיתונאים הערבים ששתו בצמא את דבריך, חשו שהם נמצאים בנוכחותה של מנהיגות של ממש. אלא שטיבם של מנהיגים גדולים, שיח חסן, שהם תמיד רוצים צעד אחד יותר מדי. יוליוס קיסר רצה להיות רק "טיפה" יותר דיקטאטור, היטלר רצה רק עוד חזית אחת (עם רוסיה) - וחסן נסראללה רצה להוכיח שהוא האדון לגורלם של כל מדוכאי המזרח התיכון. שיעים, פלסטינים - מה שתרצו. והוא נפל קורבן באשליה של "קורי העכביש " שאותה רקם: הוא האמין שהחולשה הישראלית היא תופעה מתחזקת, שאפשר לבנות עליה . ואתה יודע מה? אולי אנחנו באמת קצת חלשים. אנחנו נורא אוהבים את הילדים שלנו, ואת החיים. ונורא רוצים שקט, וחולמים על שלום. ומקווים בכל יום מחדש שנצליח לפתור את הסכסוך בינינו לבין הפלסטינים והעולם הערבי. ואפילו אם אנחנו טועים, כמו במקרה ההתנתקות מעזה - הרי שאפשר לקוות שהמטרה הייתה טובה . אבל החולשה הזו נוטה להסתיים כאשר מישהו מעמיד אותנו במבחן רציני . זה קרה כמה פעמים בהיסטוריה הקצרה של המדינה הזו. בתקופת ההמתנה של 67', במבצע אנטבה שהביא לשיאו את גל חטיפות המטוסים - ובמלחמת הטרור של שנות ה-2000. וכשזה קורה, הישראלים רואים רק אדום בעיניים. וזה לא משנה מי הם ואיפה הם גרים. הם יודעים שהגענו אל הסף . כי זו ככלות הכול הנקודה, מר נסראללה. לנו אין לאיפה ללכת. וכשמישהו דוחף אותנו יותר מדי, אנחנו דוחפים בחזרה. וחזק. וזה שיעור שכנראה צריך ללמד כל דור מחדש, גם אצלכם וגם אצלנו. ואז אולי תבינו שלקרוא לנו קופים וחזירים זה משהו אחד, אבל להעמיד בסכנה את קיומנו וחיינו זה משהו אחר. וגם אנחנו, מצידנו, נבין שלא כל דבר אפשר לפתור באמצעות כוח (אבל לא ממש רע שלצד שלך יש יותר כוח מאשר לצד השני ...). אני מקווה שהצלחתי להאיר את עיניך באשר לטיבה של החברה הישראלית. השיעורים הבאים יועברו, מן הסתם , מהאוויר .

Le Fay

New member
נו במת.

אתה יודע שאני מתה עלEך, ואני בטוחה שהכוונות שלך נהדרות, אבל זיקפה לאומית יהירה ומטופשת על הבוקר, לפני הקפה השלישי, זה קצת יותר מדי בשבילי. אז הרשה לי מספר תיקונים: כן, אנחנו חלשים. אבל מה שמחליש אותנו אינה הדאגה לילדים שלנו, אותם אנחנו מקריבים באופן מיותר לגמרי, ואיתם גם לא מעט מבוגרים, מבוגרות, קשישים וטף, בכל השבוע וחצי האחרון, בלי שום מחשבה תחילה אלא בגלל רפלקס עצבני מטומטם. אנחנו חלשים כי אנחנו משועבדים לתאוות הכבוד שלנו, שאנחנו עוטפים אותה במליצות ריקות דוגמת 'כוח הרתעה', אבל למעשה מודים שהדבר הכי חשוב בשבילנו - בדיוק כמו לנאסראללה - הוא מה יחשבו עלינו אחרים ואיך ניראה בעיניהם. החולשה הזו לא עומדת להסתיים אלא רק נעשית יותר גרועה. כי אנחנו מקריבים לא רק את ילדינו אלא גם את העתיד שלהם, שנשרף כרגע באלפי מטחים פוטוגניים בשמי לבנון: זיקוקי דינור ראוותניים במקום תקציב חינוך, רווחה, תשתית כבישים, ארוחות לילדי שכות המצוקה, סל תרופות, סבסוד השכלה גבוהה ודיור ציבורי מוזל למשוחררי צבא. הכל במכה אחת, בשביל כבוד ערטילאי, חסר משמעות, שתוחלת חייו לא תוציא אפילו יממה. כולם מאוחדים? הצחקת אותי. אם אתה חושב שלרבים פה מזיז ליותר משעתיים שחיפאית אחת איבדה את הגפיים ואחרות קוברות את מתיהן, או שמשפחת עופר או שטראוס סובלות מ'המצב', אתה פשוט תמים. כמו תמיד ובכל מקום יש את אלה ששולחים אחרים למות מתוך הבונקרים המבוצרים שלהם, את אלה שגורפים רווחים מזה, את אלה שממשיכים לבלות ואת אלה שלא רואים אותם ממטר, שמשלמים את המחיר. נסאראללה עדיין עושה מאיתנו צחוק, כל יום, ובכל יום אנחנו משחקים לידיו מחדש כמו שור מטומטם מול גלימת הטוריאדור. לא ייאמן כמה סתומים אנחנו יכולים להיות. תן לנו די זמן ונשמיד את עצמנו בתאונות מסוקים, לגמרי בלי עזרתו.

תהייה

איני יודע נתונים מדוייקים אך אני יודע את סדרי הגודל המתפרסמים. מחיר שעת טיסה במטוסי קרב מתקדמים נמדד בסדרי גודל של אלפי דולרים, נניח 1,500. מחיר פגז עשוי להיות בסדר גודל של 500 דולר. אבל למה לדבר בדולרים? אז נתחיל מהתחלה- מחיר שעת טיסה במטוסי קרב מתקדמים עשוי להיות בסדר גודל של 7,000 ש"ח. מחיר פגז עשוי להיות בסדר גודל של 2,500 ש"ח. במערכה בצפון ובדרום נורים אלפי פגזים ומתקיימות אלפי שעות טיסה וזה בלי לרדת לפרטים נוספים ולציין עלויות נוספות. כל העסק הזה מחירו מאות מליונים ואולי אף מליארדים בודדים. אני תוהה האם מנהיגינו ניסו להשקיע סכומים כאלו בהסדרים מדיניים (ההתכנסת אינה הסדר מדיני, אלא מהלך חד צדדי), או שמא רק במלחמה זה הגיוני. עוד אני תוהה כמה אחוזים מהתומכים הנלהבים בכיסוח הנוכחי, היו מוכנים לממן באופן ישיר מכיסם, בואו נאמר 3 שעות טיסה ו-15 פגזים? טוב אבל אולי זה באמת לא הזמן לדיבורים כאלו. כעת על המוזות לשתוק. ועל המוות לדבר.

Le Fay

New member
תהיות נכונות; והתומכים הנלהבים אכן

מממנים הרבה מזה מכיסם. ועוד יממנו. את השאר מממנת ידידתנו הגדולה, שיש לה בזה אינטרס מוקנה משלה. אבל לאנשים פה יש זכרון קצר ופוליטיקאים רגילים לסמוך על זה.

אבזץ

New member
הצבא רוצה להלחם. זה יעודו.

טייס רוצה לטוס, לכך הוכשר. גולנצ'יק רוצה לירות, לכך הוכשר. ומה זה עושה למדינה שכל אחד בה שירת בצבא? ומה זה עושה למדינה שרוב ראשיה גנרלים בדימוס? אז תפסיק לבלבל להם ת'מוח בענייני שלום. מה אתה בכלל מבין בביטחון?! אנחנו משלמים ועוד נשלם בדמים רבים (תרתי משמע) את מחיר ההתכנסות ואת מחיר הבריחה מלבנון. כמו ילד קטן שמסתיר את פניו וחושב שאיננו, כך הם ההסדרים החד צדדיים שנעשו - בריחה מן הבעייה ללא פתרון מהותי.

מה לכל הרוחות אתם מציעים?

להתחיל במשא ומתן לשלום עם מי שלא מוכן להכיר בזכות קיומנו כאן? עם מי שתורתו מצווה עליו לגרש את הכופרים או להפוך את כל העולם למוסלמי? אתם מזכירים לי את המנטרות של אנשי ארץ ישראל השלמה שבעזרת האל נצליח להביא מיליון יהודים ליהודה ושומרון ולהשאר שם לנצח. אף פעם לא היו להם תשובות ברורות לשאלות מהותיות כגון: מה יהיו הזכויות האזרחיות של הפלשתינים, מה נעשה אם העולם לא יסכים להתנחלויות שלנו וכו'. יש לפעמים מצבים שצריך לעזוב את הסיסמאות הישנות. רוב הציבור , מימין ומשמאל, מבין שאין ברירה אלא להמשיך במדיניות התכנסות. הטענה המוצדקת של המתנגדים מימין היתה שאם יתקפו אותנהו אחרי ההתנתקות מעזה או הנסיגה מלבנון לא נגיב בתקיפות. הדרך שבה נעשו הנסיגה מלבנון ומעזה נתפשו על ידי הצד השני כבריחה. גם תגובתנו החלקית להתקפותיהם עודדו אותם לחשוב שאנו חלשים ופחדנים. הגיע הזמן להראות להם שלא כך הדבר. לא מדובר על משחקי כבוד גבריים אלא על הצורך להפגין נחישות וחוזק. רוב מכרי מהימין מסכימים שהקונסנזוס הכמעט מלא סביב המדיניות בעזה ובלבנון (אני מתייחס לעצם הפעולה ולא לביקורת כזו או אחרת שיש גם לי על צעדים מסויימים) נובע מהנסיגות לגבול הבינלאומי.עלינו לשכנע את אנשי הימין המתון יותר שאם נדע לבצע את הנסיגה בגדה לאקט של חוזק ולא לבריחה ואם נקפיד שכל התקפה אחרי הנסיגה תענה מיידית בחוזקה , יוכיח המהלך את עצמו לאורך זמן.

אבזץ

New member
בני, פיספסת את הנק'

תאמין לי שאני מוכן לכנס את כל הארץ לצורכי שלום. אף אחד כאן לא חסיד תורת ארץ ישראל השלימה. ואישית אני קרוב יותר בדיעותי לחד"ש מאשר למר"ץ. כמו שאמרת, זה לא קשור לימין או לשמאל. ובדיעבד, אתה אולי צודק. ואני די מסכים איתך שהלחימה עכשיו בלבנון הכרחית כדי לעצור ירי נקודתי של קטיושות. אך זו בדיוק הבעייה - הבדיעבד. אין אצלינו חשיבה ותכנון לטווח ארוך. ואגב, זה נכון לכל התחומים - החל בתשתיות כבישים וכלה בהסדרים מדיניים. הכל נעשה טקטית (כמו בצבא. עיין בהודעה לעיל). אין חשיבה מנהיגותית. אין מנהיג ואין דרך. כגבר-גבר, כאיש של תכל'ס אתה בוודאי תשאל: נו... אז מה אתה מציע? למען האמת, ברגעים האלה אני מעדיף להפוך לאדם מאמין ולמלמל פסוקי תהלים. אין לי פתרון טקטי (בשביל זה יש את צה"ל). אך כולי תקווה שעם ישראל יתעשת וישכיל לבחור בעתיד מנהיג אחראי שידע למנוע מקרים שכאלו מראש. ולא יפעל ע"פ סקרים. ולא יפעל כקודמו רק בשל העובדה שיועצי פירסום חושבים שזה קריאיטיבי (זה קשור?). הכל כ"כ מזוייף שבא לי להקיא.

מסכים שאין חשיבה אסטרטגית

כעובד מדינה שעוסק בתכנון אסטרטגי (זו הגדרת תפקידי) אני יודע היטב כמה אנחנו בנויים על חשיבה לא מסודרת בשיטת ה"סמוך" והתוצאות אכן נראות כמו טלאי על טלאי. אין ספק שכל ממשלות ישראל לקו בתחום זה. אפילו רבין שהלך למהלך החשוב של אוסלו לא העיז לשאול עצמו מה המטרה לטווח רחוק ולא אמר את המילים "מדינה פלשתינית, או העז כמו אהוד ברק לדבר על החזרת 90% ויותר מהשטחים. אגב, ברק נכשל דווקא בתחום הטקטי כי היה מוכן ללכת ליעד אסטרטגי מרחיק לכת אך לא הבין שהזמן עדיין לא בשל ויש לחתור להתקדמות בשלבים. בסיפא של דבריך אתה מודה שאין לך תשובה. לי יש תשובה ברורה והיא קצת דומה לתשובתו של מאיר פעיל (ח"כ לשעבר במפלגת של"י, ממקימי השמאל היוני שאחרי 67) כשפרצה האינתיפאדה הנוכחית: אחרי הפיגועים הקשים של 2002 הוא אמר שצריך להכנס לכל הישובים הפלשתינים, להכות בהם מכה נמרצת ואז לעזוב את כל ההתנחלויות.

אבזץ

New member
בסיפא של דבריך נעשית קומי.

זה בהחלט מצחיק. ונשמע כמו שיחרור קיטור ברגעי מלחמה. אבל זה לא רציני ואתה יודע זאת. אני מסכים איתך לחלוטין שחייבים לנהוג ביד קשה, קשה מאוד, ברוצחים השפלים. אפי' במחיר של גינויים באום (הרי תמיד נגונה). לעומת זאת, אין שום סיבה לצאת מהתנחלויות גדולות ומבוססת סתם כך בלישום סיבה הגיונית. רוצים לדבר? סבבה. קחו אפי' את אימא שלי. לא רוצים - אשאר איתה (אני אוהב את אימא).

rigoletto111

New member
אז תחשוב בצורה אסטרטגית..

ותסביר לנו מה בדיוק נעשה , חודש לאחר ההתכנסות, כשישגרו קטיושות משכם על תל-אביב.

אבזץ

New member
במילים פשוטות

נסיגה חד צדדית אינה משרתת איש. להפך היא נותנת גושפנקא לטרור. זה הגיון פשוט ובסיסי. גם אם ממלמלים אותו אנשי ימין קיצוניים. ואני לא מדבר על פינוי ישוב "תפרחת התחת", שמונה: שלושה קראוונים, שני הזויים ואחד אלוהינו (ויש כאלה לא מעט) אלא על פינוי מאסיבי של גושי ישובים מבוססים. ההתכנסות המחורבנת הזו שנעשתה היא אסון. והיא היא שהעלתה לשילטון את החמאס. חייבים לפתח את עזה לכדי מדינה יצרנית-כלכלית. לבנות שם שלטון מבוסס וכו' וכו' והכל בדרכי נועם ובהדברות. נסיגה חד צדדית היא פעולה שהתאהבנו בה אהבה אובססיבית חולנית. והמעניין הוא שהיא תמיד באה אחרי שנות מלחמה רבות. המחשבה כי פעולה חד צדדית נכונה מקורה בהתנשאות העתיקה - ערבים הם אידיוטים ומה הם בכלל מבינים בכל המתחולל סביבם. הם מבינים. הם מבינים היטב. הם מבינים טוב טוב. אנחנו זקוקים למעט שכל. להשפיל מבט ולהשכין שלום לדורות תמורת כמה חיוכים וכמה שטחים מחורבנים. שבת שלום

דווקא אתה חוטא בהתשאות

צריך לפתח את עזה ולבנות שם שלטון יציב וכל זה בהדברות? עצם המחשבה שאנחנו יכולים לנהל את המדינות שמסביבנו היא התנשאות. וחוצמזה: אכן האומה הערבית מטומטמת בצורה שלא תאמן: הם מתעקשים לשחק במשחקי כבוד ולהתרפק על העבר המפואר של האומה האיסלאמית. גם הפלשתינים שניתן היה להבין את מעשיהם עד הסכם אוסלו נוהגים בטיפשות רבה. אילו היו נוקטים בדרכים לא אלימות של מאבק, הם מזמן היו שולטים ברוב שטחי הגדה, גם בלי הסכם שלום סופי.

אבזץ

New member
יופי. אז מה הפתרון שלך?

להכות בהם, כדי למנוע טרור. ולהחזיר שטחים, כדי שלא אאבד את הכינוי היוקרתי "ס'מולני" ושחס וחלילה לא אחשב כימני (הם פנאטיים, הם)? אני הומני אני. הנה החזרתי שטחים. בנימין, בחייך! אני מסכים איתך שחייבים לנהוג ביד קשה, כדי לרסן רוצחים וכדי למנוע פיגועים. אבל חולק עליך שפעולות חד-צדדיות (ראה דוג' לעיל) הינן פתרון אפשרי. לא הן לא! ואל תשלה את עצמך שצה"ל הולך לחסל את הטרור הלבנוני. אם אתה לא מאמין לי, תסתכל לכיוון עזה... לחמו שם מיטב בנינו ו....מה? הפתרון לטווח ארוך ברור והוא הידברות! בלי מו"מ רציני לא יהיה פתרון. ואולמרט הכונס עשה טעות היסטורית היסטרית, כברק בשעתו. לא בורחים משדה קרב נקודה, כמו שלא נכנסים למלחמה. ואם כבר נקלעת לחרא, תשחק לפי הכללים. ברחת - הפסדת. שבת שלום

אבזץ

New member
אגב, חשבת אולי שצה"ל משתמש בחטופים

כלגיטימציה לרענון מלאי התחמושת? זה נשמע מעט ציני ומרושע, אך כבר היה לנו ראש ממשלה (שרון) שפילג את העם בהתכנסות רק כדי לכסות את ערוותו. למה לעזאזל לא נכנסים איתם למו"מ לשיחרור השבויים? כסעמק, שיקבלו עוד כמה מחבלים קשישים, מילא יש להם ריבוי טבעי מטורף של מתאבדים צעירים וחדורי מוטיווציה.

uri80

New member
הבעיה היחידה שלי עם חד"ש היא

שלאחר שגוז'נסקי (שאותה מאד מאד הערכתי) פרשה ודב חנין נעלם לו, זו כבר לא ממש מפלגה יהודית-ערבית. הקו שמוחמד ברכה מוביל (בסיועו של עזמי בשארה חברו הטוב מבל"ד שבעבר שיתף איתו פעולה) הוא קו שבפועל כבר מזמן אינו קו של מפלגת שמאל. מדובר כיום (יותר אצל בל"ד אבל גם אצל חד"ש רואים זאת כבר) במפלגות ימין לכל דבר. מפלגות ימין פלשתינאיות.

אבזץ

New member
איך אתה תמיד נתפס לקטנות, איך????

מי בכלל דיבר על חד"ש? שתהא לי בריא.

uri80

New member
רגע, איזה קטנות בראשך?

זה לא אתה שכתבת "ואישית אני קרוב יותר בדיעותי לחד"ש מאשר למרץ"? <משפשף עיניים בתדהמה. בודק שוב פעם. ייפ, זה עדיין שם. לא הוזה עדיין. נרגע, וחוזר להרכיב את ספת הכושר החדשה שמסתבר שצריך תואר בהנדסה כדי להרכיב אותה>

uri80

New member
סוג של כושר שגורם לאנשים כמו

"ידו בכל" וברר להפסיד בהתערבויות.

למעלה