נפל במייל

ephi79

New member
נפל במייל

במקרה שלא שמעתם עדיין, יש 'מצעד גאווה' בירושלים. אפשר להתווכח האם זה נכון או לא נכון, אם צריך או לא צריך, אם הומוסקסואליות זאת מחלה או לא מחלה. ואפשר להתייחס אליו כאל 'מצעד סובלנות' או הפגנה של זכויות אדם. העובדה היא שישנם גורמים בירושלים, לא מעטים לצערנו, שמטרתם לסכל את המצעד, בדרכים אלימות, גורמים כגון רבני העדה החרדית וגורמי ימין קיצוניים כמו ברוך מרזל ואיתמר בן-גביר. אותם גורמים מנסים לנכס את ירושלים ולהפוך אותה לעיר חשוכה, שנשלטת בידי קבוצות שהשפה בה הן משתמשות היא כוח ואלימות, ולא בוחלים בשום אמצעי כדי להלחם בדעות שלא עולות בקנה אחד עם הדעות או האמונות שלהם. מצעד הגאווה של ירושלים בשנת 2006 כבר מזמן אינו מצעד שמייצג קהילה מסויימת ומצומצמת יחסית. זהו מצעד לכל אדם אוהב חופש, שחירויות הפרט חשובות לו. מצעד שמייצג את כל מה שישראל אמורה להיות, מול הניסיון לגרור אותה לתהומות של פונדמנטליזם דתי שנשלט בכוח הזרוע. המצעד הזה יכול להיות מוביל לשינוי חברתי במדינה שיהפוך את החיים פה ליותר נסבלים ויעמעם קצת את כוחן של הקבוצות המיליטנטיות. מהשינוי הזה יכולות להרוויח כל הקבוצות החופשיות בישראל, כל המיעוטים, וכל האנשים שמפגינים על זכותם לחיות אני לא יכול לשכנע אתכם לבוא כאשר מאיימים ברצח על המשתתפים במצעד, בלי קשר לדעתם או נטייתם המינית. אני יודע שאני אישית אגיע, ואני יודע שחשוב להגיע, אבל איני יכול להכריח אדם. אני רק יכול לבקש שתקימו קול צעקה בעניין. הבינו, אין לי בעיה עם מחאה נגד ה'תועבה' או ה'גועל נפש'. אבל למחאה יש דרך לגיטימית, והיא הפגנת נגד מילולית. איומים באלימות ובשפיכות דמים אינה מקובלת עלי ואינה מקובלת גם ביהדות, שהרי נאמר 'לא תרצח'. יום שישי הבא, ה-10 בנובמבר, 2006, 11:00, גן העצמאות. יש איסור מוחלט להכניס כלי נשק למתחם האירוע, ויש להשמע להוראות המארגנים והמשטרה. אין להגרר לעימותים אלימים. בבניין ירושלים החופשית ננוחם.

מסכים עם כל מילה.

הוויכוח הוא :" דמותה של ירושלים " האם היא בירה חשוכה של גורמים קיצוניים או בירת מדינה דמוקרטית, יש סיכוי שאבוא לשם אשמח שנתארגן קבוצה כאן מהפורום ונגיע לשם. מי בעד לבוא לשם?

אני מתכנן לבוא

לתמוך במיעוט הנרדף בשל העדפתו המינית "והאלוהים יבקש את הנרדף"

uty76

New member
הפעם הצדק היה עם החרדים

עד שהתחילו המלחמות בשם האל אני מגיע למצעד לתמוך בדמוקרטיה ובאהבת האדם

ephi79

New member
יש'ך ה"א מיותרת, אחי

תודה ../images/Emo13.gif

קוהלת ג ט"ו: "וְהָאֱלֹהִים, יְבַקֵּשׁ אֶת-נִרְדָּף" - כל נרדף. לא רק את הנרדף הידוע שמסומן בה"א הידיעה.

rigoletto111

New member
אני חושש שהאלוהים (ונציגיו)

יבקשו ועוד איך את "הנרדפים" במצעד הקרוב...

האלוהים יבקש את הנרדף

האלוהים אכן יבקש את הצועדים (לשמים)... בחיאת אתה מאמין באלוהים? אם כן אל תבוא!

idonknow

New member
אני לא חושבת שיש צורך.

מי שלא קשור לזה, לא צריך להכנס לזה. גם ככה הולך להיווצר שם בלאגן מטורף. (אלא אם כן אתה הומו ואני עדיין לא יודעת. במקרה שכן, לך לך ותהנה).

ההיפך הגמור

לדעתי יש לכל שוחר חופש, לכל אדם ליברלי באשר הוא או היא, חובה מוסרית להתייצב במצעד הגאווה כדי לנטרל את הפגנת הנגד של החרדים (הכוונה היא מכל הדתות), בתקוה שהמשטרה לא תבטל את המצעד ברגע האחרון. היום זה נגד מצעד הגאווה, מחר זה נגד כל ענין חופשי. הכפיה הדתית במדינתנו הקטנה, במיוחד בירושלים, לרוב בוחשת מתחת לפני השטח אבל אל לנו לתת לה להתגבר. היום מתנגדים לחיים הומוסקסואלים, מחר יתנגדו לחופש הבחירה וליתר החירויות שלנו שהן הבסיס לדמוקרטיה.

justchip

New member
כן כל עוד הזכויות שלך

לא נרמסות למה להכנס לזה? העיקר שאף אחד לא מפריע לי לחיות כמו שאני רוצה!

rigoletto111

New member
אולי תרגעו? אף אחד לא רודף הומואים

הם חיים את חייהם האישיים בדיוק כפי שהם רוצים. ובזכות בג"ץ אפילו מקבלים את כל הזכויות של זוג כמו כרטיסי טיסה וכו'

idonknow

New member
זאת לא הייתה הכוונה, תרגע

התכוונתי, שללכת לשם יהיה כרוך בלהסתבך סתם. אני כן בעד זכויות שוות להומואים וללסביות ובכלל, אבל לא בא לי לחטוף על זה מכות משוטרים וסכיני גילוח מתעופפים מחרדים. קפיש?

R a c h e

New member
ממש לא מסכימה

כי אם זה כך, לא צריכות להיות לנו תלונות לכל העולם שלא התערב כשרצחו אותנו לפני יותר מ-60 שנה כי מי שלא קשור לזה, שלא ייכנס לעניין כשרוצחים (6000000) יהודים. חוצמיזה, אני כן קשורה לזה (ולא, אני לא לסבית....) ואילו רק יכולתי הייתי מגיעה לשם גם בחודש שביעי להריון.

למעלה