נפלתי למעשה עוקץ!!

maya243

New member
נפלתי למעשה עוקץ!!

שלום לכולם, במהלך תקופת המבחנים החלטתי שאני צריכה עזרה ממישהו שיעשה לי את הסמינריון כי גם אני לא אספיק וגם כי זה הראשון שלי ואין לי מושג איך להתמודד איתו. בקיצור, פניתי לאדם כלשהו שטוען כי יש לו סטודנטים בעלי תואר שני שעוסקים בהכנת עבודות סמינריוניות. נתתי לו את נושא העבודה פלוס 1,250 ש"ח. בעקרון קבענו שאני אשלם מקדמה של 1,250 ש"ח ולאחר שאני אקבל את העבודה אתן סכום נוסף של 1,250 ש"ח. כעבור חודשיים קבלתי את העבודה במייל ואוטומטי חוייבתי בכרטיס האשראי את התשלום השני ללא התייעצות או משהו . יצא לי לעבור על העבודה ולתדהמתי היא ממש ממש גרוע. יש חזרה על אותן פסקאות רוב העבודה ואין הערות שוליים לכל פסקה , טעויות בניסוח, השאלה המשפטית אינה טובה, אין קשר בין כל מיני דיונים שנעשו לנושא של העבודה וכו". בקיצור כואב לי הלב. אל תשפטו אותי שלא עשיתי את העבודה לבד כי זה לא העיקר הבנתי את הלקח שלי. נשארו לי 4 שבועות לעשות את העבודה הסמינריונית - האם אני יכולה להספיק? משהו יכול לעזור לי אולי?? איך נגשים לזה ביכלל??אוףףףףףףףףףףףף!!! ומה ניתן לעשות כנגד אותו אדם שעשה קומבינה על חשבוני?

Atenolol

New member
אהממ...

אמנם אין לי נסיון בעבודות סמינריוניות, אבל הנה דעתי: יש רגע שבו צריך להתבגר, וזה כנראה הרגע בשבילך. העובדה שאת יודעת לזהות עבודה גרועה מרמזת שתוכלי לכתוב עבודה טובה - אם תתגייסי לזה. אם בארבעת השבועות שנשארו תגיעי לספריה כשהיא נתפתחת, ולא תצאי ממנה עד שהיא נסגרת (חוץ מאוכל ופיפי), תוכלי לקרוא את כל החומר, לכתוב עבודה סמינריונית מצטיינת, ועוד ישאר לך זמן לעזור לחברות שלך בעבודות שלהן. בהצלחה!

yam 1

New member
בהתעלם מתוכחות בדבר המעשה כשלעצמו, שאני מניחה

שהלקית את עצמך מספיק בגינו- את יכולה להירגע. אני מתכננת לכתוב עבודה סמינריונית בשלושה שבועות מאפס ואני לא מצפה לנקודה פחות מ-100. זה אפשרי כמובן אם ורק אם תשקיעי את כל נשמתך וחייך בעבודה (מה שאומר קצת יותר משעות הפתיחה והסגירה של הספרייה..). אם תצייני את נושא הסמינריון- אני בטוחה שישמחו כאן לנסות ולעזור לך באיתור חומר ביבליוגרפי. ככלל, הרבה מאוד סטודנטים כלל לא מתחילים בליקוט חומר וכל שכן בכתיבת הסמינריון, אלא רק לאחר שמסתיימת תקופת הבחינות, כך שבמובן זה מצבך טוב יותר מלא מעט סטודנטים אחרים. עם זאת, באם יש לך מטלות נוספות לבד מכתיבת העבודה בארבעת השבועות הללו- עצתי לך היא לארגן לך לוח זמנים מדוקדק ובאין ברירה לקצץ בשעות שינה ככל האפשר. כמעט על כל נושא שבנמצא (חוץ מנושא הסמינריון שלי
) נכתבו מגילות. כך למשל, את יכולה להשתמש בהפניות, המצויות בהערות השוליים בספרים המרכזיים הרלוונטיים לנושא שבו בחרת לעסוק, ככלי למציאת מקורות נוספים (וכמובן לקרוא את המאמרים/הספרים/פסקי הדין שבהפניות, על מנת שתוכלי לעשות בהם שימוש הולם יותר) ובכך לחסוך לעצמך משמעותית עבודת איסוף מקורות הגוזלת זמן יקר. אפשרות נוספת היא שימוש בסילבוסים של קורסים המתאימים לתחום המחקר שלך- במקרה כזה תודי לאל על כל אותם מרצים שהוסיפו חומר רשות בכמויות לא מוסברות לסילבוס, למרות שאף אחד לא טורח באמת לקרוא אותו. פרט לכך, ישנם לא מעט מאגרי מידע ממוחשבים שיכולים לסייע לך בליקוט החומר. המלצה נוספת- אם את מכירה עוזרי מחקר בתחום הסמינריון, הם יכולים לעזור לך מאוד באיתור חומרים ובהבניית הנושא. אם את במקרה כותבת על סוגיה במשפט מינהלי- דברי איתי
חשוב מאוד להיזהר ולא להתפזר לאלפי מקומות, לקרוא המוני מקורות ובסוף להיוותר בלא זמן מספיק לכתיבת העבודה עצמה. בסמינריונים ישנה נטייה לכך ומפאת קוצר הזמן- את צריכה להיות ממוקדת ולחלק את כל הימים שנותרו לך לפי משימות. למשל - בשבוע הראשון לאסוף חומר ולרפרף עליו ובשלושת השבועות הנותרים לכתוב את העבודה, כשכתיבת העבודה כשלעצמה עשויה לגרור חיפוש מקורות נוספים לשם חידוד סוגיות שתעלי. ארבעה שבועות זה די והותר. כעת כל שנותר לך הוא לנשום עמוק ולהתחיל לעבוד בקצב. המון בהצלחה

למעלה