שמעי....
אני בעד, אני עדיין מחכה לholodeck שהבטיחו לי בסטארטרק. יכול להיות שזה באמת יקרה, אם יתמזל מזלי אפילו בתקופת חיי. המטאוורס של צוקרברג לעומת זאת יותר דומה גם ברעיון וגם במימוש לאינטרנט של פיוצ'רמה (אם את לא מכירה - עונה 2 פרק 9 בשירות ההורדות האהוב עלייך). עוד משהו שזה הזכיר לי - עולם העשירים של wall-e או העולם האמיתי של idiocracy (סליחה שכל הדימויים שלי הם מעולם הקולנועי/טלויזיוני, בעולם הספרותי אני לא חושב שאפילו חשבו על דברים כאלה).
לגבי החברות שהזכרת, יש שני הבדלים בינן לבין הוולטים למיניהם:
1. האינטרנט אז לא היה נגיש בכף היד כמו שהוא היום. הסמארטפונים, ובמיוחד עם פרוץ האייפון, יצרו מהפכה של ממש באיך שהעולם מתנהג.
2. לפחות זאת שקישרת אליה ניסתה לשלוט על ההפצה בעצמה. היה לה מחסנים וצי משאיות/נהגים. זה נורא מייקר את העסק, ואילו uber וdoordash הצליחו להזיז את העלויות האלה על העובדים שלהם (סליחה, קבלנים) והלקוחות שלהם (בצורת טיפים). כך שבעצם הגילגול הנוכחי זה בסך הכל middleman ואילו החברה שאת מדברת עליה ניסתה לעשות את הכל בעצמה. זה לא עובד גם עכשיו, הGoogle Fiber
נמכרה רק לפני חודשיים. ולגוגל יש כיסים עמוקים, עדיין הם לא הצליחו להתחרות בשוק בשיטת ה"אנחנו עושים הכל", אבל בקנה מידה קטן (מקומי) זה עדיין קיים ויש חברות כאלה פה בעמק הסיליקון שמשרתות בעיקר קהלי יעד ספציפיים (שירותי משלוחים של סופרמרקטים אסיאטיים לקהלי היעד שלהם בשפות שלהם).