נפילה ראשונה !!!

גבס ברגל שמאל? ../images/Emo93.gif

בדיוק המצב שלי כרגע!
ועוד לחשוב שאחרי הנפילה נסעתי כל הדרך חזרה הביתה עם רגל שבורה ( 12 ק"מ ) הנסיעה הכי זוועתית בחיים שלי 12 ק"מ של גיהנום!!! כל העברת הילוך מלווה בכאבי טופת! טוב אם את פרעה עברנו, אז קטן עלינו!

tygger

New member
נו בטח!

מה אתה שובר את רגל שמאל גאון? שבור את ימין אם כבר! tygger זוכר עדיין את הימים בנסיעה לפיזיוטרפיה עם קב אחד קשור על הגב ברכיבה על האופנוע. רגל ימין = בלם אחורי. מי משתמש בו באופנוע תיור?

טוב בפעם הבאה אני ישבור את ימין!

האמת רציתי שימין תשבר, אבל לא הלך! לא נורא בפעם הבאה אני יכוון יותר טוב...

בדיוק אותו מיגון שאתה צריך ל-1300

סמ"ק. כל עוד אתה עולה לכביש עם דו"ג, כמה שיותר-ככה יותר טוב: מעיל ממוגן, כפפות מלאות מחומר "עמיד", מכנסיים ארוכים, נעליים סגורות. יש אפילו שקונים חגורת גב.

C O L T

New member
איזה 50?

אתה יודע - מיגון בכביש שונה מהמיגון בשטח. אבל בגדול - להתרסק עם 50 זה לא פחות מסוכן וכואב מלהתרסק עם אופנוע כבד, אז ציוד מגן מלא מומלץ בחום. לרוכבי שטח קל יותר, יש יותר לגיטימציה לציוד מיגון מלא ורציני. ל-50 הנוסע בעיר, אופנוע או קטנוע, הציוד המינימלי זה קסדה איכותית, כפפות ממוגנות, מעיל ממוגן, עור או קורדורה, רצוי מאוד בתוספת מיגון קשיח ונעליים סגורות רציניות. עד כאן זה החובה, המינימום ההכרחי, אבל רצוי מאוד להוסיף גם מגפיים ממוגנות ומגני ברכיים, לפחות ברכיבות ארוכות בקבוצת חברים או אימוני מגרש, הסיכוי להתרסק גובר, ללא ספק. כך גם לשליחים האמיצים, הנוטים לפגוש את אמא אדמה לעיתים קרובות יחסית.

גם אני אפגוש את החברים שלי מפורום אופנועים במסיבת העצמאות של תפוז אנשים!

Valud

New member

Dust Air

New member
יש מעילים יפים וספורטיביים בעלי

מקדם פוזה רציני שיכולים לא רק להתאים לבחור צעיר מבחינת המיגון אלא גם על הרושם שתעשה על בחורות צעירות. תחשוב, נכנסת לכיתה עם מעיל עור מקושקש וצבעוני בצורה רצינית, כפפות עדיין עליך - כל החברות שלך בכיתה\שכבה יזילו ריר .... גם מיגון + גם סגנון = הרבה בריאות. Dust Air - אמנם "זקן" בן 26 אבל לא שוכח דברים חשובים ....

גיZמו

New member
זה המינימום ההכרחי

כל הלובש שלושה דברים אלה כאילו יצא ידי חובתו: קסדה. מעיל. כפפות. ברגע שיהיה לך את שלושת אלה שמת עלייך 90 אחוז מהמיגון בקשר ל10 אחוז הנותרים בוא נחשוב ביחד: נעליים גבוהות (רצוי מעור אבל כל נעל גבוהה תספיק). מגיני בירכיים. חגורת גב (אם אין אינטגרלית במעיל). קורס רכיבה מתקדם. אחרי כל זה הגעת ל99 אחוז מיגון.

C O L T

New member
חשיבות המיגון המלא - סיפור של רוכבת

סיפור שקיבלתי במסרים: "יש לי רישיון על 50 כבר כ- 3 שנים. לפני כ- 4 חודשים נכנסה בי פחית שלא עצרה באדום. הקטנוע טוטאלוס. אני עם שבר ברגל שמתאחה לאט לאט ועם שתי חוליות שבורות בגב. הייתי עם מיגון (קסדה, מעיל, כפפות). לא רוצה לחשוב איפה הייתי היום ללא המיגון." התבקשתי לא למסור את פרטי הכותבת. סיפור כואב זה מדגיש עוד יותר שפריטי מיגון הנחשבים "אקסטרה" כמו מגפיים ומיגון גב קשיח - הם בעצם פריטי חובה. חומר למחשבה לכולם, 50 ו"כבדים" כאחד.

Mshapira

New member
הכי הכי חשוב זה... קרא בהמשך

אם אתה מדבר על 50 סמ"ק משמע שהינך צעיר ולכן המיגון הכי חשוב זה הראש שלך אתה חייב להבין שאופנוע זה לא בשביל להרשים בחורות או חברים 50 סמ"ק גם מגיע ל80 קמ"ש ב-80 קמ"ש להכנס בקיר או מכונית שום מיגון לא יעזור לך! זה שאתה מתענין במיגון כבר אומר שאתה בכיוון הנכון, תזכור אופנוען טוב מסתכל הרבה יותר רחוק מנהג מכונית אופנוען טוב מחפש רגלים בין מכוניות חונות, אופנוען טוב נזהר מפסי הצבע על הכביש מכביש מקורצף מכביש רטוב, אופנוען טוב מחשיב עצמו כמכונית (תופש נתיב שלם ולא משתחל בין מכוניות ולא עוקף מימין) בהצלחה ומקווה שתוכל לכתוב במדור גם בעוד 20 שנה

Valud

New member
../images/Emo41.gifאת הקטעים האלה הבנתי מזמן...

אופנוע דבר מסוכן הרבה יותר מפחית אני ישתדל לעלות עליו רק עם מיגון מעבר לבסיסי! את הקטעים של הפוזות והדאווינים עברנו מזמן... ת'אמת אחרי שאני שומע\קורא תסיפורים האלה התחלתי לחשוש הרבה יותר בקשר לאופנוע וסכנותיו....

למעלה