נפילה ראשונה !!!

GS2003

New member
נפילה ראשונה !!!

כן כן...אחרי חודשיים ושלושה ימים על הכביש (מי סופר..) ו-3800 ק"מ על השעון הגיעה הנפילה הראשונה שלי עם ה-GS החדש ! בתור התרסקות ראשונה היא הייתה ממש מוצלחת כי היא לא הייתה על הכביש. ובכן, נסעתי לפגוש חבר בסיום יום עבודתו וכשראיתי שיש לי עוד 10 דקות מיותרות החלטתי לעשות כמה סיבובים במגרש חניה גדול ונטוש שנמצא ליד. המגרש ד"א, במצב מצוין מבחינת אספלט. טוב, הילוך שני, 40 קמ"ש על השעון ומתחיל להשכיב את ה-GS. ולכל הספקנים, GS יכול לרדת כמו גדול ! רק שהפעם, החלטתי לראות עד כמה הוא יכול לרדת...אז ירדתי עד ששמעתי חלק מתכתי משחיז את עצמו כנגד הריצפה ושניה לפני שרציתי לעלות, האופנוע הודיע לי ש"אין יותר צמיג" ואיבד אחיזה. מאית שניה אח"כ ואני מוצא את עצמי מחליק עם האופנוע על האספלט. בהתחלה החלקתי איתו אבל עזבתי אותו באמצע. דוח נזקים : לאופנוע - רגלית של ג'ק אמצע משוייפת (לא מההחלקה). מראה שמאלית שבורה. ופרינג (כן..פול פרינג) שרוט בכמה מקומות אבל לא שבור, חוץ משבר קטן באזור המשקף. לא נזק גדול. לגוף - בגלל שאינני שליח במקצועי ובגלל שאני מקשיב לעצותיו של חברי אופיר (TYGGER) נסעתי עם ציוד מיגון מלא. הקסדה לא הגיעה למפגש עם הכביש אבל כל השאר כן. המעיל ללא שריטה וכך גם היד. המגף הציל את הרגל והקרסול מפגיעה עצבנית והוא עצמו חטף שפשוף נאה. הכפפות הצילו את יד שמאל ורק הג'ינס נקרע ויש פצע בברך. לסיכום : 1. אין מאושר ממני שזאת הייתה הנפילה הראשונה שלי עם האופנוע. 2. תמיד ציוד מגן !!! גם לסיבוב קטן במגרש !!! לא נסעתי מהר כ"כ אבל בלי הציוד הייתי גומר עם פציעות יותר רציניות. אז תודה לכפפות ולמעיל שלי, ותודה לשחר אופנועים שמכרו לי את מגפי ה-SIDI שלי ותודה גדולה לאופיר שלקח אותי לאימוני מגרש ולימד אותי איך להשכיב ואיך לעזוב את האופנוע אחרי שנכנסים להחלקה. זהו, הייתה ארוכה ההודעה וצר לי, אבל פשוט הייתי חייב לספר. יום טוב, תנהגו בזהירות ותעשו אימוני מגרש - זה כיף גדול !

royboy1

New member
../images/Emo45.gif

סבבה לגמרי האיזיות בה אתה לוקח את זה, שיחקת אותה. אין כמו הפעם הראשונה, אח"כ זה נעשה משעמם יחסית, אין את האדרנלין שיש בהתחלה
שמייח שיצאת ללא נזק וכמובן,
לאופיר. מקווה שהייתה זו האחרונה, לילה טוף,

aloner5

New member
לפחות במגרש...

ולא שאתה רודף אחרי ששטוס במהירות לא הגיונית
נקווה שגם ההחלקה האחרונה ...

mendev

New member
שתביב הראשונה והאחרונה...

ושכל נפילותיך יהיו יפות כמו זו....... ואגב כל הכבוד על הביטחון שאחרי שלושה חודשים אתה כבר מגרד ג'ק אמצע.

MAX D

New member
מזל טוב!!!!!

בתור עד לנזקים אז אנשים, פול פרינג לא תמיד נשבר... טוב עכשיו צריך לחשוב על מקום לחגוג את הנפילה ולהכין זר לאופנוע...

tygger

New member
מזל טוב. ../images/Emo4.gif

פעם הבאה שאתה נוסע למגרש, תדאג שיהיה שם עוד מישהו, רצוי גם שזה יהיה בשעות היום. מזל טוב על הנפילה הראשונה. דבר איתי שאתה חוזר כדי שאוכל לחבוט בך כמו שצריך על זה. צריך מראה חדשה? איזה צד...

tygger

New member
קשה יותר לרכב עם תחבושות...

ועוד יותר קשה לתפעל אופנוע לאחר החלקה קלה עם חוסר בעור באצבעות, הדם מחליק על הקלאץ, חתיכות עור על האגזוז שרק ניקית, וצריך להוציא את חתיכת הציפורן של האצבע מיד שמאל מתוך הרדיאטור של האופנוע. אבל מה, נכון, קשה לרכב עם מיגון בקיץ.
מעיל רשת מכיר? אולי חם, אבל תאמין לי שהאספלט חם בהרבה. ולפחות מעיל אתה יכול להוריד, תחבושות חייבות להשאר איזה שבועיים, ואי אפשר לשחות איתם...

גם אני אפגוש את החברים שלי מפורום אופנועים במסיבת העצמאות של תפוז אנשים!

MAX D

New member

guy1100f

New member
הכל נכון

אני רק מנסה לעבוד על עצמי פסכולוגית לעבור לרכיבה עם ציוד מגן מלא בקייץ
אף פעם לא מאוחר לשנות הרגלים כנראה. אני רוכב 10 שנים על אופנועים ובקייץ בדר"כ לא הקפדתי על מעיל. היה לי מזל עד לפני שבועיים שהחלקתי בלי מעיל ושברתי את המרפק. לפי דעתי אם היתי עם מעיל +תמיכות לא היתי שובר שום דבר. ובכלל זה רעיון לסקר:"כמה אנשים לובשים בקייץ ציוד מגן מלא:מעיל+קסדה שלמה+נעליים גבוהות+כפפות.

C O L T

New member
אכן רעיון טוב לסקר

ואפילו היה ביצוע, לפני כשנה - סקר מיגון לקיץ. ואל תשכחו את הסקר הנוכחי והאיכותי, "איך אתה אוהב את הכבישים שלך ?", מי שמצביע - משפיע, תוצאות הסקר יועברו למע"צ והכבישים בארץ יעברו התאמה לדרישות רוכבי הפורום. אל תגידו שלא משקיעים בשבילכם.

היי אנשים

לפי תוצאות הסקר עד עכשיו, מצב האופנוענים בארץ מזעזע!!!! אנא מכם למרות שחם אל תבתרו על בטיחותכם ללבוש מעיל עור וכשמגיעים הבייתה לעשות מקלחת זה ממש לא נורא, אלא אם יש כאן אנשים שמתקלחים רק בראש חודש! שמרו על עצמכם!

עד לפני שנה וחצי המיגון שלי ישב

בארון. קניתי מיגון מצויין, מעיל,כפפות...אבל זה היה לי מסורבל. ואז התחלתי לקרוא כאן. וזה היה בתקופה שהיו לא מעט תאונות שסופר בהן כאן...ואני התחלתי להבין שעדיף סירבול ואי נוחות מאשר הפגיעה האפשרית בלעדיהם... ואז גם הלכתי וקניתי מעיל קיץ. מאז, אם אני במקרה על האופנוע בלי מיגון אני מרגישה לא בטוחה (זה כבר פסיכולוגי). ולא תתפוס אותי בלי מיגון. למה לקחת סיכונים מיותרים? אנחנו הרי בכל אופן "שקופים"...

למעלה