נפילה נוספת

אגסיל

New member
נפילה נוספת../images/Emo20.gif

מזה זמן מה אומרות לי האחיות בבית האבות שאמא צריכה להיכנס לכסא גלגלים כי קשה לה ללכת. היא הולכת עם הליכון ובאמת הליכתה נעשית כבדה מיום ליום וקשה לה ללכת. אני אמרתי לאחיות שברצוני למשוך את הגזירה כמה שאפשר ולא להושיב את אמא על הכיסא. נראה לי שזה שלב שיהיה לי קשה לעמוד בו. אתמול בבוקר כשהגעתי לבית האבות אמא ישבה על כיסא רגיל וכשרציתי להוריד אותה לגינה לטייל קצת ראיתי שאני לא מצליחה להרים אותה ולגרום לה להתנועע. מיד הגיעה אלי האחות ואמרה - לילי אין ברירה את חייבת להושיב אותה על כסא גלגלים כי היא לא יכולה ללכת ובטח שלא ללכת לטייל. בלב כבד מאד עם גוש ענק בגרון הושבנו את אמא בכסא הגלגלים והסעתי אותה לטייל. מזל שהייתי מאחוריה והיא לא ראתה את הדמעות הזולגות לי מעליהן. היה לי כל כך קשה לראות אותה כך, נזכרתי שוב באמא א' שלי האשה החזקה והנפלאה. לא יודעת מה להגיד אבל המחלה האכזרית הזאת גומרת גם אותי. כנראה שאמא כבר לא יודעת מה קורה איתה ודווקא היה לה נעים להסתובב עם הכסא, אבל אני נשארתי כל השבת עם מועקה כבדה מאד. עוד מעט אני הולכת שוב לראות אותה, מקווה שהיום יהיה יותר קל גם בשבילה וגם בשבילי. אף אחד מלבדכם לא יכול להבין את מה שאני מרגישה, כי הרי מה הבעייה, אז כסא גלגלים..... אבל אני הרגשתי כמו שלב ענק בסולם ההתדרדרות. שמחה להיות כאן אתכם ולספר לכם את הרגשות שלי - כי הרי כל אחד מכם בצורה זו או אחרת עובר דברים דומים ויכול י להבין את מה שקורה לאדם הבריא כשהוא רואה את היקרים לו במצב שכזה. מאחלת לכולם יום קל. לילי

../images/Emo201.gifלילי'לה גם אישי מדרדרהוא החל משבוע

שעבר לאכול רק בלנדר בשפת בית האבות, רק מרוסק כי הוא לועס ולא בולע והשאריות בפה גורמות לו כמעט לחנק הוא גם בזמן האחרון לא רוצה לפתוח את הפה לאכול או לרחוץ לו את התותבות מה עושים? נכון כואב אך אנו יודעים כל המטפלים שזה חלק מהמחלה ואין מה לעשות רק להתעודד שלכל שלב לא יהיה כואב יותר, בשורות טובות כעת אני הולכת אליו

אגסיל

New member
תודה אריאלה../images/Emo201.gif

מאחלת לך שתפגשי את אישך במצב רוח טוב. נראה לי שבקרוב מאד אמא תתחיל לאכול אוכל מרוסק כי היא לא מוכנה להרכיב את השיניים התותבות שלה. כששמים לה אותם בבוקר היא מוציאה וזורקת לצד השני של החדר. שתי שיניים כבר נשברו. היא כל היום בלי שיניים וזה באמת לא מוסיף לה למראה, ואני לא מבינה מה היא מדברת. טוב מספיק עם קיטורים. נתחיל את הבוקר. מיד יוצאת לבקר את אמא מקווה לבשורות טובות לילי

hregev1

New member
כמו שאמרה לילי - מספיק לקטר;

אישי מזה חדשיים נמצא במרכז גריאטרי סיעודי, יושב על כסא גלגלים מאז הארוע המוחי שעבר, רוב הזמן הוא נמצא עם פה פתוח ומרייר, מראה לא נעים לכל הדעות אבל צריך לקבל את הדברים ולשמוח שזה לא יותר גרוע, הארוחות שלו בנויות מבלנדר כי מאז היותו בבית הוא אינו מסוגל להרכיב את התותבות שלו, וגם יש לו בעיות עם הבליעה ואינו שותה מספיק ולכן נותנים לו ג'לי כי גם הוא מרובו מורכב מנוזלים, מאחר ויש לו בעיות עם ערמונית מוגדלת הוא צמוד לקטטר והשבוע החליפו לו את הקטטר לאחד מסיליקון שהוא מתאים לשלושה חודשים, לעומת הקודם שמתאים לחודש אחד בלבד. לילי ואריאלה - זו המתנה שקיבלנו ועלינו להודות עליה. להתראות חני

לילי יקרה

אמא של ענתי הרבה זמן בכסא גלגלים בבית. ענתי ודאי תתייחס כשתכנס לפורום. מה שלי נשארלהגיד זה שאת עצמך מגדירה ש"קשה לך לראות" דהיינו את מבינה שלאמא או שזה לא משנה או שהיא מרגישה יותר נוח. לכן עצם זה שדחית ככל האפשר , יש בזה משהו כאילו אגואיסטי. אני כותב מאד בחיוב לגבייך ולא מתכוון שאת באמת אגואיסטית. סה"כ יש לך מזל שאמא לא נפלה, כי היית מרגיה רע מאד שדחית. אלפי רחוק ממצב של הזדקקות לכס גלגלים. ההליכה שלה די בסדר אבל לפעמים נוטה למעוד והסיוט שלי שהיא תיפול (או אני כי יש לי אוסטופורוזיס) והיא תצטרך להיות בכסא גלגלים, אבל אדע שזו המציאות . זה לפחות מקל מאד שזה קורה במוסד סיעודי.

אגסיל

New member
יענקלה, קראתי בעיון רב את מה שכתבת

ואני ממש לא רואה את עצמי כאגואיסטית אפילו שכתבת זאת בצורה חיובית. הירידה לכסא גלגלים התפרשה אצלי כנטילת הכבוד כמעט האחרון שעוד יש לאדם שעומד על רגליו. קשה היה לי לחשוב על אשה כמו אמא שלי יושבת בכסא גלגלים. ההתעקשות שלי היתה למען שמירת הכבוד שלה ולא למען האגואיזם שלי ועוד שנראה לי שזה הרבה יותר נוח להתהלך עם אמא בכסא מאשר לגרור אותה על הרגליים כך שבעצם הכסא הוא הקלה בשבילי. בכל מקרה אני מבינה שהתכוונת לטוב ואני מודה על כך, נכון שטוב שאמא לא נפלה ושברה אגן או כל חלק אחר מגופה. אני בטוחה שאתרגל לרעיון. לילה טוב לילי

zs1957

New member
יענקלה יקירי המילה אגואיסטית אינה במקום

לילי לא אגואיסטית וטעות מצדך לחשוב כך. לילי לא מקבלת את העובדה שאמא צריכה לעבור לכסא גלגלים. היא טרם הבינה שזה שלב נוסף במחלה. מכאן לאגואיסטיות הדרך רחוקה. היא אחראית ומסורה ובוודאי שלא רצתה שאמא תפול ותשבור חלילה רגל, יד ,או אגן. אני סבורה שכעת היא הבינה ומעתה תקח את אמא בכסא גלגלים. גם צוות האחיות בבית האבות יעץ לה למהוג כך. זה שלב אופיני מאד של המטפל במיוחד אם הוא בן/בת של חולה המבקשים לדחות את רוע הגזירה. זה שלב נורמלי וברגע שהם מבינים במוחם שלא ניתן להשיב את המצב על כנו הם מפנימים את רוע הגזירה. ובנימה חיונית זו הנושא מוצא דייו. כל טוב לשניכם זהבה

עודי5

New member
כל הכבוד לך אריאלה!

על כוחות הנפש, היכולות שלך להכיל כל הדרדרות ועל האופטימיות! את גדולה!

ענתי44

New member
אריאלה וחני../images/Emo24.gif

ליבי איתכן. שולחת לכן חיבוק. מי יתן וההדרדרות העצומה לא תמשיך ושלא יהיה יותר גרוע ובעיקר שמיכאל וישראל שלכן לא יסבלו.

zs1957

New member
אריאלה את תלמידה מצטיינת

כל הכבוד על ההפנמה והביצוע. גם על התמיכה בלילי בטובה בענתי ובכל החברות שמתמודדות במצבים קשים. את גדולה מהסרטים. זהבה

עודי5

New member
לילי, מבינה לליבך!

אני כל כך מבינה את הכאב והתסכול שלך. כבת לאם חולה המאושפזת במוסד אני חווה מידי פעם פרידה כואבת מעוד חלק של אמא א'. הכאב על ההידרדרות של אמא והידיעה שמה שהיה לא יהיה יותר חותכת בבשר. אני מאחלת לך ימים טובים ורגועים ובשורות טובות.

ענתי44

New member
לילי יקירה../images/Emo24.gif

לפעמים, כשאני יושבת על הספה בסלון מאחורי אמא שיושבת בכסא הגלגלים, נחמץ ליבי. מביטה בה בתוך הכסא, אבודה, ומתחילות דמעות. יותר מארבע שנים וקשה לי להשלים עם העברתה לכסא. גם אני התנגדתי בהתחלה לכסא גלגלים, אבל, הבנתי שאני מסכנת את חייה של אמא שלי. ונכנעתי. בהתחלה היא עוד הצליחה לעמוד על הרגליים וללכת כמה צעדים, ואני כל יום בבית הולכתי אותה בתמיכה שלי לשמר את היכולת ללכת. הייתי מרימה אותה לשירותים ופוגעת בגב שלי העיקר לא לקבל את רוע הגזרה. אבל בא האירוע המוחי ושיבש את המצב עוד יותר. בשיקום ניסו ללמד את אמא ללכת עם הליכון. שלושה הליכונים החלפתי כי לא התאימו. והיא, לא הצליחה לזכור וסיכנה עצמה. האירוע השני שם קץ אפילו לעמוד לא יכלה. מבינה כל כך לליבך, אבל מפצירה בך יקירה לקבל את עיצת הצוות ולהתיר להם להעביר את אמא לכסא. זה רק לטובתה. מקווה שהביקור היום היה קל יותר ושאמא זיהתה את לילי שלה.

לילי היקרה,

כשאין ברירה, מוטב כיסא גלגלים, גם אני ניסיתי לדחות את הקץ, אבל הרבה ברירות לא היו לי, עדיף כיסא מנפילה, החולה לא מרגיש בהבדל, אלא יותר בטוח במקומו, וזה מה שחשוב, אנחנו נשרוד את המעבר לכיסא, אבל הביטחון של האם חשוב יותר, אל תתנגדי, חבל על האנרגיות שלך....זה לא יוסיף לעניין. בשורות טובות!!

למעלה