נער זקוק לעזרה

benv18

New member
נער זקוק לעזרה

בס"ד מאת נער בן 18 במצוקה: האמת שאני לא יודע במה להתחיל, מאז היותי ילד בן 6-7 הורי התגרשו אמי עברה משבר, עזבה את האיזור שבו גדלנו ובו חברים שלנו ,טלשה אותנו ועברה למרכז שם לא ממש הצליחה, החיים היו לה קשים וזה בא על חשבוני וחשבון אחי, זה אומר שלא קנתה לנו כלום, תמיד קנאתי בחברים כשראיתי אותם עם בגדים חדשים ונעליים חדשות לחלקם היה אופניים או קורקינט אך אני תמיד הרגשתי שאני ואחי מסכנים. במשך כול חיי בהיותו ילד קטן זאת ההרגשה שהייתה לי, בסופו אבא שלי פנה לבית משפט ולקח אותנו בחזקתו אמי החורגת (אישתו של אבי)באמת ניסתה לעשות הכול בשבילנו אין לי מילים רעות עליה אבל לצערי אני לא מסוגל לתקשר איתה ,ותמיד הייתה ותשאר זאת שהפרידה בין הורי. (אני מתנצל אבל ככה אני מרגיש). בגיל 16 אבי חלה במחלה הארורה (סרטן).אני ילד שמאוד קשור אליו ולקחתי את זה מאוד קשה. לכן הבנתי שמהיום אני צריך להתמודד לבד וכך היה ,בגיל 16 נשרתי מבית הספר,התחלתי לעבוד בכול מיני עבודות בניין,מלצרות,כלים, ועוד. התחלתי להגרר אחרי חברים (כמו כול הנוער) התחלתי לעשן סיגריות, ולפעמים אפילו לשתות אלכוהול, רק כדי לברוח כי לא ידעתי להתמודד, היום אני נער בן 18 (עוד ילד חייב לציין), אבל עברתי המון בחיים המון משברים אני לא יודע מה החזיק אותי עד היום,אני לא יודע מה לכתוב אבל נראה שהמצב שלי לא טוב רוב הזמן אני ישן אצל חברים או מכרים, אין לי מה ללבוש לא בגדים, או נעליים , אין מה לדבר על החגים לצערי אמא שלי זרקה אותי מהבית ועם אמי החורגת אני לא מסתדר(לא שהיא אשמה), ואני לא מתכוון לפול עליהם גם ככה אבא חי מקצבת נכות הוא חולה מאוד ולא יכול לעזור לי, אני לא יודע מה עושים ולמי פונים אולי דרך המכתב הזה אני ימצא את העזרה לפחות בחודשיים האלה לפני הגיוס שיהיה לי קצת טוב , משפחה שתאמץ ותפנק אותי , אני ממש לא רוצה שירחמו עלי,אני פשוט זקוק לעזרה ואני מוכן לעבוד בכול עבודה רק כדי שאוכל לקנות לי בגדים ונעליים. לצערי מי ששומע שאני צריך להתגייס לא מוכן להעסיק אותי.דרך אגב אני גר במרכז הארץ נ.ב אני אמור להתגייס לקרבי המייל שלי ליצירת קשר [email protected]

איך מתמודדים

הי benv18, אתה מתאר מצוקה כה קשה ומיידית ומבקש עזרה בצורה הכי מפורשת ואני מודה שלא פשוט למצוא מילים מעודדות ועוד פחות פשוט להמליץ לך על עזרה קונקרטית. כתבת שאתה לא יודע מה החזיק אותך עד היום. זה אכן חשוב - להבין מהם הכוחות שלך. כשתגלה ותדע תוכל ללמוד ולהיעזר בכך רבות. אבל גם אם אתה עדיין לא יודע מה מאפשר לך להמשיך, העובדה היא שיש משהו כזה ובעיניי זה הדבר החשוב. העובדה היא שאתה מספיק חזק כדי לשרוד ולנסות לשפר את מצבך. עצם העובדה שכתבת את מה שכתבת מעיד על אומץ ועל היכולת שלך לא להישאר משותק כתוצאה מהמצב, אלא לנסות לצאת ממנו. הגיוס הקרוב שלך נשמע לי כמו משהו נקודת אור. גם כי בצבא יש ידע, יכולות ונסיון רבים בכל הקשור לתמיכה בחיילים במצבך וגם כי עבור חבר'ה צעירים רבים הצבא מהווה מסגרת השתייכות שניתן לקבל ממנה כוחות וסיוע. אני לא רק נאיבי. אני מודע לקשיים ולהתמודדויות שהצבא מזמן, אבל עדיין - זו מסגרת שיכולה לענות על הרבה מאד מהצרכים שלך כרגע ובמקביל לספק לך עניין, מוטיבציה ותקווה. בדבריך אתה מתאר חוויות של תלישוּת, דחיה, מחסור חומרי ובעיקר מחסור רגשי. כל אלו משאירים חותם משמעותי ביותר וההתמודדות איתם היא עניין כבד ומאד מורכב. הרצון שלך בדברים כה בסיסיים כמו משפחתיות וחום, שברור שמגיעים לכל אחת ואחד מאתנו, נשמע היטב ואני מאחל לך שבהדרגה תוכל למצוא אותם לעצמך. עם זאת, ממה שכתבת עולה כי נכון לכרגע ישנם דברים דחופים הרבה יותר, חוסרים קיומיים בסיסיים, שאתה חייב לפתור, כמו ביגוד ומקום לשים בו את הראש. לא עולה לי כרגע אפשרות אחרת מלבד להמליץ לך לפנות כבר בתחילת השבוע ללשכה לשירותים חברתיים (מה שאנו נוהגים לכנות "לשכת רווחה") באזור שלך. אין סיבה שבחור בגילך יתמודד לבד עם המצוקות שתיארת. אתה זכאי לעזרה ולדעתי יכול לקבל אותה, גם אם היא חלקית, ממערכת השירותים הסוציאליים. פנה ללשכה ובקש לשוחח עם עובד/ת סוציאלי/ת. זה יכול רק להועיל. הגיוס קרוב והפתרונות המיידיים שאתה זקוק להם עכשיו הם לזמן קצר בלבד. ראיתי שכתבת גם בפורומים אחרים. טוב עשית. אתה משמיע את קולך וכמה שיותר ישמעו אותך כך יש יותר סיכוי שתקבל התיחסויות שיעזרו לך. בחלק מהפורומים כבר התיחסו להודעה שלך ובאחרים עדיין לא. מציע לך להיכנס מדי פעם לפורומים השונים בהם כתבת "ולהקפיץ" את ההודעה שלך לראש הדף בכך שתוסיף לה תגובה חדשה (כלומר, כתוב תגובה להודעה המקורית שכתבת). זה יעלה את ההודעה שלך למעלה במהלך 72 השעות מאז פרסמת אותה לראשונה. מאחל לך ימים טובים יותר והקלה בקשיים עמם אתה מתמודד. מאחל לך גם גיוס מוצלח ושירות שייקח אותך למקום חדש וטוב יותר. שנה טובה, פיני

אתה נשמע כמו בחור חזק ואמיץ../images/Emo24.gif

אני מקווה שתוכל למצוא את דרכך בעולם,ובטוחה שכך יקרה. מה לגבי עבודה במהלך השירות הצבאי? שווה לבדוק מול משקית ת"ש ביחידה,אולי להתחיל אפילו את התהליך לפני הגיוס,לברר בבקו"ם אחרי החג.

benv18

New member
נער זקוק לעזרה

תודה רבה לכם על העזרה... שתדעו שממש לא כל להתמודד ואני מקווה למצוא עזרה במהרה...

למעלה