נערות חג"מ

א. הכל תמיד ארנב

ב. באמת צריך להתייחס אליהם שווה, אני אמרתי אחרת ? ג. הגבתי לפותחת השרשור שמצאה מה מציק לה בצבא. ד. מי האשים אותך במשהו, חו"ש.

אההה פשוט חשבתי

שאתה דיי חושב, שמפורסמים צריכים להתגייס ולשרת קצת פחות יחסית לשאר החיילים (מבחינת זמן ותנאים). רק דבר אחד קטן, מה זה חו"ש? הכל ארנב מגורז ציפורניים.

חו"ש = חס ושלום

ואיך הבנת את זה ממה שכתבתי ? הכוונה שלי הייתה, שפותחת השרשור לא מבינה למה מגייסים בכלל נערות חג"מ, (שזה לטעמי דווקא דבר חיובי מאוד), כשלי נראה שיש דברים כל כך יותר ביזיוניים...כלומר, איך אפשר להתמרמר על אנשים שכן מתגייסים כשיש כאלה כמו המוצלחים שציינתי שלא מתגייסים כלל ועוד הופכים לגיבורי תרבות (סלבס בשפת כוכב נולד). זה שיש זמרים/שחקנים שמתגייסים ומקבלים תנאי שירות קלילים, זה הרע במיעוטו, לטעמי.

השוואה לא במקום

האנשים האלה שיכלו בקלות להשתחרר משרות לא מתגייסים מתוך פטריוטיות כזאת גדולה או מתוך רצון לתרום - הם פשוט רוצים שימחקו להם את התיקים הפליליים מלפני הצבא.

LGhell

New member
לדעתי זה סוג של תרומה חשובה של צה"ל

שנועדה לשקם את אותם בנות או בנים לא משנה. אני מכיר אישית חבר שהיה נער מקם פעם (היום כבר מבוגר) וואלה, הצבא זה מה ששיקם אותו, איפה הוא לא היה? אלימות, כלא שמים מה לא... וברוך ה' עכשיו הוא יצא מזה, וחלק גדול הצבא תרם. אז צריך לתת לאנשים האלו הזדמנות... יש כאלה שהחיים שלהם משתנים בצורה מדהימה....

varui

New member
שיקום

אני לא מאמין צה"ל יכול לשק"ם כאלו אנשים אם הם לא רוצים את זה לבד בוא ניקח משהו בחודשיים היתגסייו 400 מקא"ם וכולל נערות חג"ם ורק 50 ואני רוצה יכול להגיד לך אולי חיילים הצליחו להישתקם

51 כבוד

New member
לשקם?? אי אפשר

מערכת צבאית היא מערכת קשה עם מששמעת חזקה. נראה לכם שאפשר לשקם אותם במערכת כזאת?! ממש ממש אבל ממש לא! זה רק מחמיר ואני יודעת כי יצא לי במשך הכמעט שנתיים האלה להכיר בנות כאלה. אחת יושבת בכלא אחת העיפו מהבסיס עוד אחת רוצים להעיף הכל בגלל התנהגותן ואיך שהן משפיעות על הסביבה. אני בנאדם חברותי מתחברת לכולם אבל הן מסוג הבנות שאי אפשר להמצא בסביבתן. עדיף להן לא להיות בצה"ל וזהו שיקחו אותם לשירות לאומי או משהו

irontol

New member
ויש שאלה שהצבא מקלקל אותם

כמו רוב חברי הפורום הזה..

עם כל הכבוד לרצון הצבא לשקם אותם

הניסיונות של הצבא לשקם אותם זה טוב ויפה אך זה לא אמור להיות על חשבון החיילים הרגילים. החיילים הרגילים לא צריכים לסבול מהנסיונות האלה של הצבא - הם לא צריכים לסבול את הפושעים והעבריינים האלה בקרבם. אם צה"ל כל כך להוט לנסות לעזור להם שיקים בשבילם יחידות מיוחדות ונפרדות מהשאר.

51 כבוד

New member
זה בדיוק מה שאני חושבת

אנשים לא מבינים את זה כי הם לא מכירים אותם מקרוב הההתנהגות שלהם, צורת דיבור, יחס מזלזל, זה הכל משפיע על סובבים. עזבו שגם את חלקם לוקחים להיות משתפ"ים אב זה כבר משהו אחר.

mixed blessing

מצד אחד - זו הזדמנות טובה לחלק מהאנשים לצאת ממעמד הביתי שלהם (רובם באים מרקע של פשע ואלימות). מצד שני - רובם משרתים בתפקידים זוטרים וחסרי כל חשיבות,עם תפוקה מאוד נמוכה. די בזבוז של כסף.

לא צריך לגייס, חד וחלק.

צה"ל הוא קודם כל צבא, ואם יש אכלסיית חיילים כ"כ גדולה שאין ממנה כמעט שום תועלת בזמן חירום, ובנוסף לכך הצבא מבזבז עליהם משאבים כה רבים, צריך פשוט להפטר ממנה. יש נערי מקא"מ שהמפקדים חוששים אפילו להפקיד נשק בידיהם (ראיתי כמה כאלה אישית). אז למה הצבא צריך בכלל "חיילים" כאלה? אני לא מדבר כאן על האם נערי מקא"מ הם בני אדם טובים או רעים, מצדי שיהיו הנשמות הכי טובות בעולם, אבל אם הם אינם מסוגלים לישר קו ולהיות חיילים כמו כולם-אז סאלאמת, אני ממש לא מבין למה צה"ל צריך להיות גם גננת, גם מורה, גם מחנכת, גם שמרטף וגם עוד אלף דברים שלא קשורים לצבא. גם ככה בצה"ל יש עודף עציצים, עובדי רס"ר ופקידים אז למה לגייס בכח עוד עובדי ניקיון שאין כל קורלציה בין ההשקעה בהם לתפוקה מהם. אבל מאידך, אם מסתכלים על צה"ל בתור מסגרת שכולם חייבים לעבור בה גם במחיר של כיפוף המסגרת והתאמתה לכל חייל וחייל, אז אפשר לראות בגיוס שלהם עבודת קודש כמעט. אולם בכ"מ אני חולק על מהנדסיקאי (ארז?) שצריך להעריך אותם ולהודות להם שהם בכלל הואילו בטובם להתגייס, כי אין מה לעשות-חייל שבא לשעתיים ביום לנקש עשבים בבסיס, לא ראוי לשום הערכה ולשום הבעת תודה. כי חיילים כאלה פשוט עושים צחוק מהשירות הצבאי (או שיותר נכון לומר שהצבא עושה צחוק מעצמו שממשיך להחזיק חיילים כאלה).

יצא לי להכיר כמה...

וחלק היו בסדר. ואפילו השקיעו ועבדו בתפקידים כמו כולם (גם עברו קורסי הכשרה) אבל הרב המוחלט מזלזל, כל הזמן נפקדים, וכשנמצאים עושים שטויות ומתחצפים.

Wreath1

New member
אני מאד מקווה

שחלק מהנערות חג"ם והנערי מק"ם האלה ינהלו בעתיד חברת הייטק. בנוסף, לא תהיה שום התנגדות מצידי לראות את חלק מהמגיבים בשרשור זה מנקים את משרדיה של אותה חברה. רק אנשים עם ערך עצמי ירוד ביותר יכולים להרשות לעצמם לקרוא לאיש אחר "מיותר". גם הסבתא שלכם מיותרת, אם תחשבו על זה. שבוע טוב.

51 כבוד

New member
מה הקשר?!

חחח אני מאוד מקווה שהם ינהלו חברת הייטק או משהו כזה שיתקדמו מה זה מפריע לי ?1 מממש לא אבל זאת אוכלוסייה אחרת שלא מתאימה לכל דבר ולא מתאימה לצה"ל. וסבתא שלי מיותרת? בול שיט בלי סבתא שלי לא הייתי בחיים בלי סבתא של האנשים האלה אף אחד לא היה קיים. בלי הסבים שלנו שעלו לארץ שהקימו תמדינה לא היית חי בארץ.

למעלה