לא צריך לגייס, חד וחלק.
צה"ל הוא קודם כל צבא, ואם יש אכלסיית חיילים כ"כ גדולה שאין ממנה כמעט שום תועלת בזמן חירום, ובנוסף לכך הצבא מבזבז עליהם משאבים כה רבים, צריך פשוט להפטר ממנה. יש נערי מקא"מ שהמפקדים חוששים אפילו להפקיד נשק בידיהם (ראיתי כמה כאלה אישית). אז למה הצבא צריך בכלל "חיילים" כאלה? אני לא מדבר כאן על האם נערי מקא"מ הם בני אדם טובים או רעים, מצדי שיהיו הנשמות הכי טובות בעולם, אבל אם הם אינם מסוגלים לישר קו ולהיות חיילים כמו כולם-אז סאלאמת, אני ממש לא מבין למה צה"ל צריך להיות גם גננת, גם מורה, גם מחנכת, גם שמרטף וגם עוד אלף דברים שלא קשורים לצבא. גם ככה בצה"ל יש עודף עציצים, עובדי רס"ר ופקידים אז למה לגייס בכח עוד עובדי ניקיון שאין כל קורלציה בין ההשקעה בהם לתפוקה מהם. אבל מאידך, אם מסתכלים על צה"ל בתור מסגרת שכולם חייבים לעבור בה גם במחיר של כיפוף המסגרת והתאמתה לכל חייל וחייל, אז אפשר לראות בגיוס שלהם עבודת קודש כמעט. אולם בכ"מ אני חולק על מהנדסיקאי (ארז?) שצריך להעריך אותם ולהודות להם שהם בכלל הואילו בטובם להתגייס, כי אין מה לעשות-חייל שבא לשעתיים ביום לנקש עשבים בבסיס, לא ראוי לשום הערכה ולשום הבעת תודה. כי חיילים כאלה פשוט עושים צחוק מהשירות הצבאי (או שיותר נכון לומר שהצבא עושה צחוק מעצמו שממשיך להחזיק חיילים כאלה).