נעלמים-שבוע 7

ny22

New member
מנהל
סליחה על השאלה הרטורית, אבל ראית פעם סדרות של גיורא?

ny22

New member
מנהל
ביחס לשאר פרקי הסדרה - הוא היה מעולה

(זה משהו ששכחתי להוסיף לתקציר.... שכתבתי שהפרק היה מעולה ביחס לשאר פרקי הסדרה).
&nbsp
אבל ביחס לסדרות אחרות כמו הסדרות של גיורא - הוא בעיני "פרק רגיל"....
&nbsp
הסדרה עצמה היא מעולה, שלא תבין אותי לא נכון...

panda0zombie

New member
אני באופן כללי לא אוהבת לעשות השוואות

כל סדרה עומדת בפני עצמה.. אני כן אבל עושה סוג של השוואה בין סדרות מהבית של אותו יוצר (כמו כל הסדרות של גיורא למשל) אבל כשזה יוצרים שונים וסגנון שונה (יחסית) אין ממש סיבה להשוואה חוץ מזה ששנתיהן סדרות נוער ישראליות.
&nbsp
מסכימה לגבי זה שנוהגים להחמיר יותר עם סדרות כמו נעלמים. יותר קל פשוט "לשפוט" להעביר ביקורת (טובה ופחות טובה כאחד) על סדרות דרמתיות ומתח מאשר על סדרות קלילות כמו כוכב הצפון ויומני החופש הגדול.

dar dahan

Member
אתה משווה בין חצי עונה בסדרה לסדרות שהגיעו ל3 עונות?
הסדרה הגיעה סך הכל לחצי עונה, אתה לא יכול להסיק מזה מה יקרה בעונה הבאה אם תהיה כזו ולהסיק שהסדרה טובה יותר מהאי או מהשמיניה או מכל סדרה שנוצרה.
נעלמים צריכה לסיים שתי עונות לפחות בשביל שתגיד עליה שהיא טובה יותר מכולן.
זאת קביעה והשוואה מצחיקה ולא נכונה.
&nbsp
ד"א גם אני חושב שהעונה השלישית של האי לא הייתה טובה, אבל השמיניה ב3 עונות הייתה הסדרה הכי טובה, בשתי העונות הראשונות האי הייתה סדרת מד"ב שיכלה בקלות לככב בטלוויזיה בחו"ל וחבל שהעונה השלישית הרסה את זה.
החממה עם שתי עונות על סף השלמות הייתה סדרה נהדרת.
שכונה עם עונה ראשונה מצוינת.
&nbsp
אני מסכים איתך שבנתיים נעלמים סדרה מעולה, אבל עוברת את כולן על פי חצי עונה בלבד?
לא הייתי מסיק מסקנות כאלו.

ny22

New member
מנהל
יכול להיות שההשוואה לא הכי טובה...
אבל מבחינתי הסדרות של גיורא הן הכי טובות

&nbsp
ככה שהיות וזה מאותו ז'אנר - יוצא לי מדי פעם להשוות

ny22

New member
מנהל
אתה ממש לא מעליב, דווקא זה נחמד שיש מגוון דעות

אני לא חושב שישנה יצירת אומנות אחת בהיסטוריה (ואשמח אם תתקנו אותי במידה ואני טועה) שכולם התחברו אליה ואהבו אותה.
ככה שברור לי שזה נכון גם לגבי גיורא - אפילו שיש לי קהל עצום של מעריצים וכ"כ הרבה אנשים רואים את הסדרות שלו בטופ - ברור שיש כאלה שלא רואים את זה כך, שיש כאלה שחשובים שיש סדרות נוער יותר טובות משלו

&nbsp
שני דברים יש לי לומר לך בהקשר הזה:
1. יש את מה שאני קורא לו - "אפקט הוואו", כלומר, כאשר אני רואה סדרה או סרט (או כל יצירה אחרת) ואני אומר לעצמי כל הזמן - "וואו! זה פשוט מדהים!" או משהו בסגנון. בסדרות של גיורא זה קורה לי כ"כ הרבה פעמים, שאני פשוט המון מאיזו רמה של חשיבה הבנאדם הגיע אליה.
בסדרה "נעלמים" זה קורה לי הרבה הרבה פחות, אולי רק פעם או פעמיים במהלך כל הפרקים ששודרו עד עכשיו אמרתי "וואו". אבל בלי קשר הסדרה עצמה באמת מעולה

תראה, כמו שכתבו בהודעות קודמות, מדובר ביוצרים שונים - כל אחד בא ליצור ממקום שונה - אז יכול להיות שאני יותר מתחבר למקום שממנו גיורא יוצר ולכן הסדרות שלו הרבה יותר מדברות אלי.
&nbsp
2. קשה לי מאוד להשוות בין הסדרות של גיורא עצמו כל אחת הופיעה בתקופה אחרת בחיים שלי ולכן גם ראיתי אותה ממקום מאוד שונה. אבל בכללי - הסדרות שלו תמיד היממו אותי ונתנו לי המון המון השראה.
גם "נעלמים" נותנת לי המון

&nbsp
לגבי ההתנצלות של האנשים כאן אני מבין את מה שאתה אומר - אבל זה בגלל המעמד שאליו הוא זכה להגיע - האיש נחשב למלך סדרות הנוער שלנו (ובעיני בצדק...
)

ny22

New member
מנהל
נכון, אבל בגלל שזה אותו הז'אנר אני מרגיש
שניתן לעשות סוג של השוואה, אבל אתה צודק

&nbsp
&nbsp

Roei152

Well-known member
מנהל
השאלה היא מה עידו יעשה?
יבטיח לאמה שוב ושוב לספר לדריה על הזוגיות החדשה או שיספר את זה...
עידו תלמד מיפתח , אתה עוד עלול לאבד את אמה לדניאל ..(אני יודע שזה לא יקרה .. אבל חידק ההשואה הזה לא מרפה)

Roei152

Well-known member
מנהל
חחח לא...
התכוונתי לדניאל ליטמן....שמשחק בחממה .....
יפתח איבד את ללי לדניאל בפעם הראשונה ובעצם לתמיד... בגלל בת הזוג הפתאומית שצצה -אייימי ...
&nbsp

Roei152

Well-known member
מנהל
אני קורא לשלישיה השלישית
משולש האהבה הנורמלי (שתי בנות רבות על ליבו של בחור..)

Roei152

Well-known member
מנהל
האמת ? יכול להיות מעניין
הרי יולי הציקה לליעם בקיץ הראשון קצת , והם הפכו לזוג הלוהט של גאליס....
&nbsp

Roei152

Well-known member
מנהל
נתאי ואורן
כל אחד וטעמו...
אני ונתאי יותר אוהבים את הסדרות של גיורא שהן יותץר "מאזנות " מבחינת מתח... אני מרגיש שנעלמים למשל לפעמים מנסה להיות מתחוכמת מדי .. אני לא אוהב את זה...
. הסדרות של גיורא יותר מאוזנות מהבחינה -פתאום מכה! נעלמים לא טובה מהבחינה הזזאת יש כל הזמן ציפייה למכה הבאהה...

dar dahan

Member
לדעתי גיורא צריך להחשב למלך הסדרות, הבנאדם גאון
כל סדרה שהוא יצר עד כה פנתה לכל כך הרבה אנשים ולטווח גדול של גילאים.
אשכרה בזכות האי גיליתי על סדרות שלא ידעתי שקיימות בכלל בחו"ל כמו סטארגייט ודוקטור הו ואבודים, ו24.
הייתי דיי בתול בתחום הסדרות עד שראיתי את השמיניה ואת האי.
גיורא הוא גאון.
וכן נעלמים היא ברמה טובה ומסכים איתך לגביי הוואו, אין את הוואו, יש מתח אבל אין הוואו הזה שיפיל מהכיסא אם כי יכול להיות שעוד יהיה כי זה רק חצי עונה.
&nbsp

Roei152

Well-known member
מנהל
נעלמים-שבוע 7
צפייה מהנה ודיון פורה...

panda0zombie

New member
מסכימה

אני אישית אוהבת יותר סדרות של גיורא בעיקר כי זה נוסטלגי ואני תמיד אשמור להן חסד מהילדות.
שלא לומר על כך שהן באמת סדרות טובות.. גם החדשות שלו מעולות (אני אישית אוהבת שכונה יותר מהחממה)
&nbsp
מסכימה שנעלמים יכולה להיות מתוחכמת מידי לפעמים. אני באופן אישי אוהבת אבל סדרות מתוחכמות כאלה XD

dar dahan

Member
גם אני אוהב סדרות כאלו אם כי אני עוד מעט בן 25
אני גדול מדיי בשביל זה אני צריך לראות איזו סדרה של מבוגרים, איזה סדרות יש בכלל למבוגרים?

חחח
טוב סתם, מצידי להיות בן 70, כל עוד הסדרה תהיה טובה וחכמה ומושכת ולא ילדותית אני אצפה בה, למשל גאליס וסדרת האם החולמית הן סדרות ילדותיות לדעתי.
&nbsp

אין לנו במה להתבייש. נקודה.
אני כבר מזמן לא שם, תוהה מה עלולים להגיד או משהו. למען האמת, מעולם לא הייתי שם. אני צופה בדיוק במה שבא לי, וזה ענייני הפרטי בלבד. נורא פשוט.
אני לבטח אעדיף כל סדרת נוער ממוצעת (אפילו לא מהמשובחות ביותר) על פני כל ריאליטי טראש וכל שאר הזבל (הרוב), שמציף כיום את המרקע...
אם כבר, אז רק "המירוץ למיליון", שהיא הריאליטי היחיד שגם נסבל, פחות או יותר.

dar dahan

Member
אי אפשר להשוות בין סדרות של יוצרים שונים
מה גם שבסדרות של גיורא יש הרבה מד"ב טוב חוץ מהחממה.
לדעתי נעלמים סדרה טובה ברמה של הסדרות של גיורא וכנראה שירון ארזי למד דבר או שניים מגיורא שהם עבדו ביחד על האי.
&nbsp

panda0zombie

New member
לדעתי גם אפשר לשייך את הסדרות האלה לז'אנרים שונים
הסדרות של גיורא זה מדע בדיוני בעוד שנעלמים זה מתח.
כמובן שיש גם מתח בסדרות של גיורא אבל אני אגיד שבנעלמים המתח יותר ברור לעין ויותר משוייך לז'אנר של סדרות מתח מאשר סדרות של גיורא שיותר נמצאות בז'אנר המד"ב.
בנעלמים אין בכלל סימנים של מד"ב.

למעלה