נעלי קיפי

• פותח הנושא adipo
  • פורסם בתאריך

מוגג

New member
אבל,

נעליים הן תמיד תרבות נחותה. ממילא כולם דורכים עליהן. וזה מזכיר לי, כי כשיצאתי לשמירה בצבא, בלילות קרים, באיזו ארץ צפונית, לא התחשק לי לשרוך את כל הנעל הצבאית (כפול שתיים). אז הלכתי בנעלי בית כשבמקרים קשים היו מעליהן ערדליים נגד מים.. וכבר סיפרתי לכם שבזמנו הציעו לקיבוץ את מפעל הנעליים (עוד לפני שעבר לדפנה) אך ההצעה נדחתה (אולי כי חשבו שיותר מתאים כי נעלי דפנה יייוצרו בקיבוץ דפנה..).

adipo

New member
עדיין קיימות!

לי יש זוג אפור ויפה וניתן לקנות אותן בקיבוץ דפנה!

שמתם ../images/Emo23.gif

שמלבד ראש ממשלה אחת שהיתה לנו, פריט ההנעלה המפורסם ביותר בישראל נקרא על שם קיפוד בדיבובה של שרי צוריאל??? (אגב, שנים הייתי משוכנע שהיא היא זו שנמצאת בתוך קיפי אבל אמרו לי שלא...) הערה: לא כולל את "הנעלולים"

shellyland

New member
זה היה שוס בתחילת שנות השמונים

סנדלים עם עקב פלטפורמה מקש או מחבל (לא זוכרת) לא גבוה, רצועות מבד וחוט שנקשר מסביב לקרסול ולאורך הרגל עד לברך, כמו בלרינה. הו כמה שמחתי כשקנו לי כאלה כחולות בכיתה ה'! הרגשתי הכי שווה בעולם. זה הלך מצויין עם חצאיות מבדי שיפון.

ler

New member
שמות מקומיים, יחודיים

כמו בסוגיית הגוגואים, גם בעניני נעליים- לנעלי הבית - קראנו נליבתים (nalebatim, כשההטעמה על ba, כמו "בלבתים" במובן של בעלי בתים) לנעלי אצבע,או כפי שיש מי שקורא להם נעלי אילת קראו אצלנו (ועדיין קוראים) פוקורי (pokuri) שלא לדבר על "נעלי בוקר" ו"נעלי הקמה" (או נעלי שבת) - מי יודע מה זה? "סנדלי עזה" היה שמם של מה שנקרא "שקפקפים".

kby

New member
שקפקפים

נקראו בתחילה בירושלמית "נעלי פטמה" ואחר כך "נעלי מדוזה".

shellyland

New member
והמהדרין מכנים אותם זיוּנית

כי מייצרים אותם בקיבוץ אין-זיוּן.

shellyland

New member
לי היתה

(ויש שיאמרו: עדיין יש) וגמני לא יודעת מה זה נעלי פיל.

אטיוד5

Active member
נו, מ'לשות ...

כל הילדות האלה, בנות 30 וצ'ופצ'יק. נעלי פיל היית קונה בחנות נעלי פיל. בת"א - אלנבי פינת שוק הכרמל.

למעלה