נעלי סנובורד

על ההר? בשלג? כל סוג של תקלה/קרע?

אחרי שראיתי כמה קשה עבד על הנעל שלי טכנאי מוסמך, בתחנת שירות רשמית של BOA עם סט כלים מלא, שולחן עבודה ותנאים אופטימליים לחלץ כבל שנתקע במנגנון ובסוף החליף את כל המנגנון, אני נשאר בהמלצה שלי. מילא אם היה להם איזה יתרון משמעותי על שרוך פשוט. אבל אין. זה סתם לחפש צרות.

כן, זוכר את ההודעה הזאת

שבוע אחרי זה הייתי על ההר, כבל נקרע בתוך המנגנון, לא זוכר כמה הוא עבד על זה כי הלכנו לחטוף סנדוויץ', אכלנו סנדוויץ' ושתינו בירה חזרנו, מצאנו את הטכנאי עדיין מקלל והחליט להחליף את המנגנון כי מצליח לחלץ חתיכת כבל תקועה. הלכנו שוב, שתינו שוקו חם וחזרנו לראות אותו מותח את הכבל החדש. כנראה שעד שזה לא קורה לך או למישהו בסביבה קשה להאמין איזה מגה זה.

בקיצור, אני איתך בזה

alien life form

New member
בארץ אתה מגביל את עצמך למבחר קטן מאד

הבעייה המבחר, לא המחירים. למרות שכמעט הכל אפשר למצוא בחו"ל יותר בזול. כנס באירופה לחנות של רשת בשם דקטלון וכשתראה את המחירים, תתחיל לקלל בשפות שאפילו לא ידעת שאתה מכיר.

boots

לא מדוייק- כלל החנויות בישראל משווקות כ10 מותגי נעליים לסנובורד שבחול נמכרים במחירים מקבילים עפ רמת הנעל,לפיכך המבחר בארץ כולל את רוב המותגים ששווה לקנות מהם נעליים, אבל בכל מקרה בטח שלא תמצא אותם בדקטלון ..ואם תמצא מדובר יהיה בדגמים הזולים ביותר שיש למותגים האלה להציע.
אם תמצא את המותגים המשווקים אצלנו(באוף פיסט לפחות) תגלה שהמחיר לא זול משמעותית אם בכלל ועם מערכות הקשירה המודרניות גם ללא אחריות.
אוף פיסט מציאה השנה למעלה מ15 דגמי נעליים לגברים ו5 דגמי נשים חדשים ל2016 -מ5 מותגים גדולים ומובילים, אני מעריך שחנויות אחרות בארץ מציעות מבחר דומה.
הנעל שהבחור מדד (FLOW HIGHLIGHTׂ)עולה בארהב כ-380$ לפני מעמ והיא הנעל הכי יקרה וטובה של FLOW, מטבע הדברים היא נעל מעולה שאפילו בסייל מחירה יהיה עדיין יקר יחסית לנעליים פשוטות יותר.
אין פרארי במחיר של מזדה...

davesh

New member
רובי, אתה אמור לקבל את דגם 2016 של ההיי-לייט?

ראיתי שהן קצת יותר סולידיות מבחינת עיצוב.

alien life form

New member
גדול, אהבתי

והחרמון אלטרנטיבה ראויה לזולדן, אישגל, סנט אנטון וצילרטל.

Cמן רשום

New member
פחחחח....

נראה אותך משיג בזולדן את הפיתה עם חומוס ותרד מטוגן של אבו נידאל ממג'דל שמס.

davesh

New member
דקטלון זה רשת לציוד/בגדי ספורט המקבילה למגה ספורט אצלנו

אמנם הם מחזיקים ציוד סקי/סנובורד, אבל לא ברמה גבוהה.
זה כמו שבמגה ספורט מוכרים אופניים, אבל רוכב מקצועני לא יקנה שם אופניים.
אופניים רציניים קונים רק בחנות אופניים. וציוד סקי קונים רק בחנות מתמחה בציוד סקי.

alien life form

New member
זאת היתה רק דוגמה אחת

ודרך אגב אתה לא מדייק. בחנויות של דקטלון שקרובות לאתרי סקי תמצא מבחר נאה למדי. זה לא כמו אופניים במגה. ואותה נעל היא אותה נעל, בין אם תקנה אותה בחנות מתמחה, בחנות ספורט, ברשת קמעונאית או באינטרנט. אולי בחנות המתמחה תקבל ייעוץ יותר מקצועי והתאמה יותר טובה (fitting) אבל הנעל היא אותה נעל.

davesh

New member
אין הרבה חנויות דקטלון שקרובות לאתרי סקי

וגם אז, הם לא מחזיקות את הציוד האיכותי.
כשנכנסתי לפני שנתיים לחנות Hervis (רשת חנויות ספורט בגרמניה ואוסטריה המקבילה לדקטלון), באתר הסקי, הם לא החזיקו בכלל ציוד סנובורד מכיוון שהפופולריות שלו יורדת. אני גם לא אתפלא אם המצב בדקטלון דומה.
וגם אז, המחירים של הציוד היותר איכותי, לא שונה מבחנויות אחרות באתר.
המחירים הזולים הם על ציוד ברמות הנמוכות.

alien life form

New member
שוב, נתתי את זה כדוגמה

לא אמרתי לך לחנות שלהם בפאתי פרנקפורט וחפש על המדף השני מימין. עדיין בהכללה, המבחר בארץ עלוב יחסית למה שתמצא בחו"ל. לא יודע לגבי סנובורד, בסקי (מה שאני גולש) המחירים והמבחר בארץ הם בדיחה.

אני בדיוק חזרתי לארץ אחרי שנתיים בקנדה וגם שם תחום הסנובורד בדעיכה.

davesh

New member
מה לעשות שבארץ תרבות הסקי לא ממש מפותחת

בארץ, הגולש הממוצע גולש 6 ימים בשנה. בחו"ל, במדינות שבהן יש אתרי סקי, גולשים הרבה יותר מזה.
תוסיף על זה את מספר הגולשים בארץ לעומת מספר הגולשים בחו"ל, ותבין למה אין ממש כדאיות כלכלית למכור בארץ ציוד סקי, ולהחזיק מלאי גדול ומגוון.
בהתחשב בנסיבות, אצל רובי יש באמת מבחר טוב ומחירים הוגנים.
כמובן שתוכל לקנות בחו"ל בזול יותר בסייל סוף עונה, אבל במצב של שיא העונה המחירים לא זולים בהרבה בחו"ל. ואם זה המצב, אני מעדיף לתמוך בעסק ישראלי.

Cמן רשום

New member
תומך

למרות שנגיד שאני לא נפעם משיטות השיווק של רובי, אם אפשר לתמוך בעסק ישראלי זה חשוב וכדאי!!!

daniweb

New member
מסכים כשזה באינטרנט, בחנות עצמה זה שונה

לעומת סקיפס שיושבים עליך 3 מוכרים ומז#$%נים לך את השכל עד שתקנה במחיר מופקע וגם אין להם מחירים באתר או בברושורים שלהם.

Cמן רשום

New member
לא סמכות בנושא

בסקיפס הייתי רק פעם אחת בחיים. לפני 5-6 שנים. חיפשתי מגפי סקי ומדדתי שם זוג של נורדיקה שהיו מאד לא נוחות ולא קניתי. זוכר את המקום והשרות די לטובה. פטפטתי קצת עם המוכר על בנסקו שהיה אז חידוש מרעיש. אצל רובי הייתי לפני כשנתיים. ביום של הנסיעה גיליתי שאני לא מוצא את הגוגלס שלי ולא רציתי לבזבז את הבוקר הראשון בשופינג. אז עשיתי סיבוב דרך רמה"ש וקניתי את הזוג הכי זול שהיה בחנות, ולא היה זול בכלל. הם התבררו כהרבה כהים מדי ואחרי שלא ראיתי דרכם כמעט כלום, בערב הראשון באתר נכנסתי לחנות מקומית וקניתי זוג נורמלי שאני גולש איתם עד היום. ביגוד דווקא קניתי די הרבה בארץ במבצעים כולל כמה מציאות ראויות לציון, גם מבחינת איכות וגם מבחינת מחיר. למשל בחנות של דה נורת פייס ברח' החשמונאים כשהיו מבצעים שווים. גם ב"שלג". אז לא הייתי מכליל. תמיד כדאי לבדוק.

davesh

New member
הבעיה היא שרובי לא מחזיק שרוכים רגילים

גם אני בדיעה שפשטות זה הכי טוב מבחינת תקלות.
בחופשה של שנה שעברה נקרע לי השרוך בנעל בחדר הסקי במלון לפני היציאה להר. למזלי היו לי בתיק המגפיים זוג שרוכים ספייר שקיבלתי עם הנעליים. שכחתי לחלוטין ששמתי אותם שם כשקניתי את המגפיים. תוך 5 דקות הוחלפו השרוכים והייתי בדרכי לגלוש.
אם אלה היו נעליים עם מנגנון בואה, אז הייתי צריך לחפש חנות בעיירה שתחליף לי את המיתר, או תתקן את המנגנון. זה שרובי אמר שיש אחריות לכל החיים על המנגנון לא היה עוזר לי על ההר.

למעלה