נעלי וינטג'

reddish

New member
נעלי וינטג'

לפני יומיים רכשתי באתר Etsy, נעלי פיפ טואו וינטג' מקסימות (תמונה מצורפת), שיתאימו להרבה אאוטפיטים בקיץ. הן נראות במצב מעולה בכל התמונות. לאחר שאמרתי את זה לאחת החברות שלי, היא הייתה מזועזעת שאני קונה נעליים שאינן חדשות ועוד באינטרנט ולא מאדם שאני מכירה. האם תהיה לכן בעיה לקנות? אני מאוד אוהבת פריטים כאלו, כמובן רק אם זה נראה עדכני ושמור היטב.

הכו2שת

New member
הנעליים מאוד יפות.

לי אישית יש בעיה לקנות בגדי יד שניה, ראשית זה קצת מגעיל אותי וסגנון הלבוש שלי הוא אחר לגמרי, ושנית בגלל שאני חושבת שחנויות יד שניה עדיף שיישארו לאנשים שבאמת זקוקים לזה.

reddish

New member
תודה ../images/Emo13.gif

אני עושה הבחנה בין חנויות יד שניה, כמו ויצ"ו למשל ולבין חנויות וינטג' (בעיקר בחו"ל), כי מדובר בפריטים נבחרים, הרבה יותר ישנים ושמורים ולא סתם משקיות שאנשים הביאו.

הכו2שת

New member
יש הבדל בין רטרו לוינטאג'.

וינטאג' אמיתי לרוב יעלה יקר מאוד. ולרוב יהיה קשה להבדיל. חן חן אם מצאת וינטאג' בזול :) במקרה כזה יד שניה זה בסדר, אבל אני בכל מקרה לא מסוגלת ללבוש. יש לי כמה צעיפים וכובעים משנות ה-30, שאני שומרת עליהם ושמתי פעם - פעמיים, אבל מעבר לזה בגדים אני לא מסוגלת.. (הפסד שלי..)

את את קונה מחנות יד שניה

את מגדילה את ההכנסות של החנות וכך החנות יכולה יותר לשרוד בתחרות הכלכלית וגם לקנות יותר מבחר מהספקים ומי שזקוק למוצרים יד שנייה יכול לצאת נשכר דווקא בגלל שאת קונה שם. כאן אני מתייחס רק לטיעון השני שכתבת

הכו2שת

New member
לא.

אם אני קונה מחנות ביד שניה, אני אמנם מגדילה את ההכנסות של החנות, אבל אני אולי לוקחת פריטים מאנשים שבאמת צריכים אותם. וזה שהחנות תביא עוד פריטים כאלה, כשאני אמשיך לקנות שם - הם עדיין לא יגיעו למי שבאמת זקוק לזה בהכרח.

זאת רק בהנחה שאת תמיד מקדימה את העניים בתור

אבל אם עניים רבים לפנייך בתור אז הם יקדימו לקנות את המוצרים בנוסף לכך ככל שהכנסת החנות גדלה אז החנות יכולה לקנות יותר פריטים וכך המבחר הכללי יותר גדול ויש מספיק לכולם. במצב כזה גם אם את מקדימה את העניים בתור עדיין יישארו מוצרים לעניים בשל המבחר הגדול. בנוסף אם הכנסות החנות תגדלנה אז בעלי החנות יכולים לפתוח חנות נוספת ולהתרחב. הפ יכולים לפתוח חנות נוספת באזור עוני נוסף שעד עכשיו לא הייתה שם חנות. בנוסף אם חנות כזאת נמצאת בקשיים כלכליים והיא עומדת להיסגר יכול להיות שדווקא הקונים שאינם עניים יצילו אותה מסגירה. אם זה המצב אז העניים ירוויחו מחנות שעמדה להיסגר ולא נסגרה.

BlackUnicorn

New member
מצטרפת. לא יודעת לגבי הסוף של ההודעה

כי לא התעמקתי ואין לי גם כוח כרגע להתעמק, אבל בגדול, אכן מגעיל אותי.

Litalxo

New member
אין לי בעיה עם יד שניה, אבל יש לי בעיה

עם קניית נעליים באינטרנט, גם חדשות. כשאני מחפשת נעליים, לפעמים משהו נראה ממש יפה, ועל הרגל זה אחר לגמרי.. וגם אם אני בטוחה שזו המידה שלי, בדגמים מסויימים אצטרך לבקש מידה קטנה/גדולה יותר ולעיתים הנעליים פשוט לא נוחות, שזה בלתי נסבל.. יש כאלו שמוכנות לקחת את הסיכון, לי יותר מידי חבל על הכסף ובחזרה לנושא הוינטג'.. אין לי שום בעיה עם פריטים שכבר נלבשו, להפך, זה גורם לי לחשוב על ההסטוריה שלהם. אבל נדיר מאוד שאני מוצאת משהו שאני אוהבת ובמידה שלי

עם בגדים אין לי בעיה

וגם קניתי כמה שמלות וינטא'ג מאוד יפות, במחיר מציאה. לעומת זאת, יש לי איזה מחסום עם נעליים. אין לי בעיה לקבל נעליים ממישהו מוכר, נניח אם יש לי איזה אירוע ולאחותי שנועלת את אותה המידה כמוני יש נעליים\סנדלים שמתאימות לשמלה, אז בכיף אשאיל ממנה. אבל לקנות משומש, זה לא.

היה לי מזל ../images/Emo13.gif

חברה קנתה אותן ביריד של ויצ"ו, כזה שנערך פעם בשנה.ואח"כ התחרטה ואני קפצתי על המציאה וקניתי ממנה...

Fun Fair

New member
מבינה אותך.

יש לי בעיה זהה עם נעליים (למעשה, גם את עניין הבגדים לא ממש פתרתי ואני לא קונה כמעט יד שניה, אבל לזה אין לי התנגדות עקרונית
)

m i c h m i c h

New member
מוכנה. בכמה את מוכרת לי?

סתם, מאוד יפות לדעתי ויש דברים שאפשר להשיג רק בתור יד 2 וזה מייחד אותם יותר...

למעלה