נעליים

swhite

New member
נעליים

רכשתי נעליים (סנדל פתוח), ולאחר יום אחד שנעלתי, חשתי כאבים עצומים ברגליים וכן, נפצעתי ברגל מהרצועות של הסנדל. שבתי אל החנות מיד, וביקשתי להחזיר את הסנדל ולקבל אחר אך, מנהלת החנות סרבה. מה אני יכולה לעשות במקרה כזה?
 

Old Cat

New member
בעיקר דבר אחד

להשתמש בפלסטר כדי להגן על מקום הפצע והחיכוך של הרצועה החדשה, בתקווה שבתוך זמן קצר עור הסנדל יתרכך וישנה צורתו באופן שלא יפצע אותך. הדבר מקובל בסנדלים חדשים בעיקר רצועות מעור. על פי החוק אין חובה להחזיר לך דבר. ענין שלך כשאתה בא לחנות למדוד ולבחור ולהחליט, ומרגע שקנית רשאי בעל העסק לסרב להחזיר. עד כאן היבט החוק, כעת שאלת השכל: בעל חנות שרוצה להיות נחמד ולצבור שם טוב אצל לקוחות יחליף או יקבל חזרה מוצר שאפשר למכור אותו כחדש ללקוח אחר. ברור שבמוצר כמו סנדלים ברגע שיצאת לרחוב רואים על הסנדל שהוא היה בשימוש ואין כבר אפשרות למכרו כחדש.
 

swhite

New member
תודה על תגובתך, אבל

אם הבעיה הייתה רק לשים פלסטר, לא הייתי עושה מזה סיפור זו לא הפעם הראשונה שאני קונה נעליים. הבעייה היא שהנעליים ממש מכאיבות לי ברגליים ואני מרגישה שהן גורמות לי נזק. האם יש מקום לבדוק אם הנעל הזו גורמת לי נזק אמיתי ולעשות משהו בנדון?
 

פפו

New member
כפי שכבר העירו לך

אחדד ואשאל ישירות: הסתכלי על הנעל היטב וחישבי.לו הייתה במצבה בחנות כרגע היית קונה אותה?
 

swhite

New member
תסתכל מהצד שלי

האם היית רוכש נעליים, משלם עליהם לא מעט כסף ובסופו של דבר לא יכול לנעול אותם? ההתנערות של בעלת החנות מכעיסה עליי, ההתייחסות שלה היא, קנית = אכלת אותה, אין שום ניסיון להגיע לפתרון כלשהו
 

Old Cat

New member
האם יש פגם של ממש במוצר?

לדוגמא: האם יש מסמר בולט מלמטה שפוצע את כף הרגל? האם עור הסנדל צבוע בחומר הגורם להרעלה של הנועל? האם האבזם מתפרק מעצמו מהרגע הראשון והחוד שלו חודר לרגל? בקיצור, האם יש פגם משמעותי בייצור הפוסל את הסנדל לשימוש בכלל לכל אדם? אם התשובה היא שלילית, הרי שאין מעמד חוקי לדרוש החזרת המוצר והחזרת הכסף. התאמה אישית לרגל שלך צריכה להעשות בטרם רכישה, כולל התאמה למדרס והתאמה לרצועות. מרגע שרכשת, בעל החנות לא חייב לך דבר. זה החוק ולכן זו ההתיחסות שלדעתי צריך לתת קודם כל. מעבר לכך, אם הסנדל ננעל רק בבית כמה דקות ואין כל סימנים על הסוליה, אפשר לבקש יפה ובנימוס מבעלת החנות להחליפו בסנדל אחר (והשלמת ההפרש הכספי, כי לרוב ההסכמה הזו אינה כוללת החזרת כסף). אבל זה תלוי בה וברצון שלה לתת ללקוח הרגשה שעשו בשבילו מעבר לחובה. אם נעשה בסנדל שימוש בחוץ הרי שרואים שכבר מכרו אותו פעם ולכן מובנת התנגדות בעלת החנות.
 
למעלה