נעליים ראשונות - סיכום הדוקטורט שלי
נעליים - אני רוכב שטח רגוע + ספיננינג, ורציתי נעליים לטיולים, ולכן בחרתי ב- rockhopper של ספשלייזד. (495 ש"ח במצמן, לא כולל קליטים, שעולים כ- 50 ש"ח). הנעל נהדרת ומומלצת בחום. היא נעל "רכה" שאפשר ללכת איתה גם ברגל ולהרגיש בסדר. אני משתמש בנעליים גם לספיננינג - מה שהיה קשה למדי בהתחלה, כיוון ששם נדרשת נעל קשיחה שתספוג את ההחזר של גלגל התנופה ותחלק אותו באופן שווה ברגל. כיוון שאני איש גדול למדי התופעה הורגשה גם באופנים, אבל הרבה פחות. הפתרון המושלם היה הכנסת מדרס אורטופדי לנעל במקום המדרס הישן (הטריק השיווקי האחרון של ספשלייזד, ה- body geometry, התגלה כמדרס מצ'וקמק דקיק ופאתטי). המדרס שלי היה מושלם למטרה - הוא נבנה בעבר לנעליים צבאיות ולכן מכיל בליטה שמרימה את כרית כף הרגל מהנעל. כמובן שזה עזר מאוד בהרחקת הקליט מהכרית. פדלים - רציתי פדל שיאפשר לרכב בשטח מחובר ובעיר לא מחובר עם נעלי ספורט. סיפרו לי גדולות ונצורות על פדל פרירייד 646 שיש לו משטח דריכה גדול וגם הקליט שלו יושב בכלוב מתכוונן ולכן כשדורכים עליו לא מחובר הוא יורד למטה ונחבא בתוך הפדל. זה אמנם יקר (440 ש"ח במצמן, 390 ש"ח בקנונדייל), טענו, אבל שווה. קניתי והתאכזבתי - לא ממש אפשר לרכב לא מחובר עם נעלי ספורט. מרגישים את הקליט כל הזמן. קנונדייל (DAA) היו נחמדים והסכימו להחליף לי אחרי כמה שעות. בחרתי בפדל פשוט מאוד של שימנו - דגם 515. (175 ש"ח). הפדלים כוללים חיבור בשני הצדדים, אבל מגיעים עם כיסוי פלסטיק שמתחבר לאחד הצדדים ונראה כמו פדל פלסטיק שטוח, מה שכמובן מאפשר רכיבה בעיר לא מחובר. כמובן שבמצב זה אפשר להתחבר רק בצד הלא מכוסה, מה שקצת מעצבן, אבל תמיד אפשר לנתק את הפלסטיק הזה. שמעתי עליו סיפורי אימים - שיגנבו אותו, שישבר וכו'. בינתיים הוא עמד יפה בכמה מסלולים טכניים. לגבי גניבות - אני מאמין שהאופנים ייגנבו בחתיכה אחת ולא בחלקים. מישהו המליץ לי להשתמש בשני זוגות הפדלים (המקוריים וה- 515 בלי הפלסטיק) ולהחליף אותם בהתאם לרכיבה. החסרון היחידי הוא שהפדל לא כולל משטח דריכה רחב כמו ב- 646, מה שלעיתים לא נוח. בירידה טכנית כשרציתי לרכב לא מחובר היה קצת קשה להתאזן על הפדל, שהוא קטן למדי. הפלסטיק בצד השני לא התאים כיוון שהוא חלקלק ומסוכן. שיהיה בהצלחה