נעליים

ranshe

New member
נעליים

היי. אני שוקל לקנות נעלי רכיבה (+מתאם פדלים, כמובן), ואשמח לכל עזרה/המלצה, הן מבחינת טיב והן מבחינת חנויות זולות וכו'. אני רוכב שטח (רגוע). תודה.

flaschner

New member
מנסיון שלי (וגם של אחרים)

אני התחלתי (אחרי הרבה שנות רכיבה עם "סנדלי פדלים" ישר עם פדל דו-צדדי (שימנו 646) והלך לא רע... רק נפילה אחת כואבת. הרבה אנשים פה וגם במקומות אחרים ממליצים על פדל שצד אחד הוא עבור הנעל ובצד השני הוא רגיל ככה שיהיה לך יותר בטחון במקומות קשים למעבר. תחליט בעצמך עד כמה אתה טוב בשמירה על שיווי משקל ;) אני כרגע עם נעליים פשוטות יחסית של wellgo עם סוליה קשה. אם אתה מתכוון לטייל רגלית תוך כדי רכיבות, קח נעליים עם סוליה רכה יותר. אחרת אלה עם הסוליה הקשה יעבירו לך את הכוח טוב יותר.

hindeer

New member
להתחיל בדו-צדדי ../images/Emo70.gif

לי יש פדלים 505 (נדמה לי) והם באים במצב דו-שימושי אָלֶק...כלומר מסגרת פלסטיק גורמת לצד אחד להיות פדאל רגיל ובצד השני פדאל שמתחבר לנעל. רוב חכמי הפורום פה המליצו לי לזרוק את הזבל הזה (את המסגרת) ולהתחיל מיד עם פדאל ששני צידיו מתחברים לנעל והם צדקו ! בתור אחת שנפלה לא מעט...(טכניקה...טכניקה) חששתי מאוד מהעניין הזה אבל לחינם...ניתן להחליש את חוזק הקפיץ בקליט כך שההתנתקות מהפדאל תהיה קלה כמו בפדאל רגיל כמעט וזה עובד מצויין. כבר היו לי לא מעט נסיונות של צורך חירום לרדת מהאופניים וזה הוכיח את עצמו ואיפשר לי להתנתק בספונטניות ומהירות... תתאמן על דשא לפני היציאה לשטח ושיהיה

yuv R

New member
נעליים ראשונות - סיכום הדוקטורט שלי

נעליים - אני רוכב שטח רגוע + ספיננינג, ורציתי נעליים לטיולים, ולכן בחרתי ב- rockhopper של ספשלייזד. (495 ש"ח במצמן, לא כולל קליטים, שעולים כ- 50 ש"ח). הנעל נהדרת ומומלצת בחום. היא נעל "רכה" שאפשר ללכת איתה גם ברגל ולהרגיש בסדר. אני משתמש בנעליים גם לספיננינג - מה שהיה קשה למדי בהתחלה, כיוון ששם נדרשת נעל קשיחה שתספוג את ההחזר של גלגל התנופה ותחלק אותו באופן שווה ברגל. כיוון שאני איש גדול למדי התופעה הורגשה גם באופנים, אבל הרבה פחות. הפתרון המושלם היה הכנסת מדרס אורטופדי לנעל במקום המדרס הישן (הטריק השיווקי האחרון של ספשלייזד, ה- body geometry, התגלה כמדרס מצ'וקמק דקיק ופאתטי). המדרס שלי היה מושלם למטרה - הוא נבנה בעבר לנעליים צבאיות ולכן מכיל בליטה שמרימה את כרית כף הרגל מהנעל. כמובן שזה עזר מאוד בהרחקת הקליט מהכרית. פדלים - רציתי פדל שיאפשר לרכב בשטח מחובר ובעיר לא מחובר עם נעלי ספורט. סיפרו לי גדולות ונצורות על פדל פרירייד 646 שיש לו משטח דריכה גדול וגם הקליט שלו יושב בכלוב מתכוונן ולכן כשדורכים עליו לא מחובר הוא יורד למטה ונחבא בתוך הפדל. זה אמנם יקר (440 ש"ח במצמן, 390 ש"ח בקנונדייל), טענו, אבל שווה. קניתי והתאכזבתי - לא ממש אפשר לרכב לא מחובר עם נעלי ספורט. מרגישים את הקליט כל הזמן. קנונדייל (DAA) היו נחמדים והסכימו להחליף לי אחרי כמה שעות. בחרתי בפדל פשוט מאוד של שימנו - דגם 515. (175 ש"ח). הפדלים כוללים חיבור בשני הצדדים, אבל מגיעים עם כיסוי פלסטיק שמתחבר לאחד הצדדים ונראה כמו פדל פלסטיק שטוח, מה שכמובן מאפשר רכיבה בעיר לא מחובר. כמובן שבמצב זה אפשר להתחבר רק בצד הלא מכוסה, מה שקצת מעצבן, אבל תמיד אפשר לנתק את הפלסטיק הזה. שמעתי עליו סיפורי אימים - שיגנבו אותו, שישבר וכו'. בינתיים הוא עמד יפה בכמה מסלולים טכניים. לגבי גניבות - אני מאמין שהאופנים ייגנבו בחתיכה אחת ולא בחלקים. מישהו המליץ לי להשתמש בשני זוגות הפדלים (המקוריים וה- 515 בלי הפלסטיק) ולהחליף אותם בהתאם לרכיבה. החסרון היחידי הוא שהפדל לא כולל משטח דריכה רחב כמו ב- 646, מה שלעיתים לא נוח. בירידה טכנית כשרציתי לרכב לא מחובר היה קצת קשה להתאזן על הפדל, שהוא קטן למדי. הפלסטיק בצד השני לא התאים כיוון שהוא חלקלק ומסוכן. שיהיה בהצלחה

רשמים מנסיוני

גם אני כמוך התלבטתי הרבה (וגם לא מעט חששתי מהמעבר ל SPD). דבר ראשון תבחן מספר סוגי נעליים ותוודא שהן נוחות על הרגל מסביב שלא לוחץ לך כאן ומועך לך שם אחרת ככל שתרכב יותריציק לך יותר. לגבי הפדל יש הרבה המלצות אני אישית בחרתי בפדל פשוט של שימנו שניתן לכוון בו את הקפיץ ובכך לכוון את הכוח הדרוש לשיחרור. השיחרור מהפדל אינו פעולה טבעית אלא פעולה שצריך לתרגל. כמובן שברגע שאתה מנסה בפעמים הראשונות תוך כדי מחשבת תחילה אתה לרוב מצליח (מומלץ להתחיל להתאמן על משטח דשא כדי לרכך את הנפילות) ברגע שאתה יוצא לשטח המצב כבר משתנה לרוב אין בעיה כי אתה עוצר כשאתה צריך הבעיה מתחילה בהפתעות פתאום אתה מאבד לרגע שיווי משקל ורוצה להוריד רגל ו... היא לא יורדת או שבלמתה בלימת חרות ושכחת להוציא את הרגל ובום אתה על הצד. בכל המקרים האלו פדל שמשתחרר בקלות עדיף כיוון שאתה מצליח בתנועות "פאניקה" גם להשתחרר. יש הרבה פדלים עדיפים על מה שלקחתי אבל מי שרק מתחיל עם SPD לא סביר שהוא מעוניין לנצח כבר בתחרות הקרובה ורמת הרכיבה שלו היא לא מהמעולות שיש ואתה בטח לא תתפרע על סינגלים בצורה כזאת שהפדל ישתחרר לך ללא צורך. עם הזמן כנראה שתרצה להחליף ואז... אז כבר תדע מה אתה רוצה. הערה אחרונה: אני קניתי פדל משומש מה שמקל על ההחלטה בגלל המחיר הזול כרגע

למעלה