נעליים רחבות

נעליים רחבות

יש לי כפות רגליים רחבות, ואני כמעט ולא מצליחה למצוא נעליים בארץ

אז קודם כל - המלצות לחנויות עם נעליים עם אימום רחב יחסית?

ולחלק העיקרי - אני רוצה לנסות להזמין נעליים מאסוס, מאחת ממחלקות הנעליים הרחבות.
באתר שלהם יש אימום רחב לאסוס ולניו לוק. מישהי התנסתה בנעליים של אחד מהמותגים? איך הם מבחינת עמידות ואיכות?
מישהי קנתה פעם נעליים שמוגדרות כבעלות אימום רחב? רואים הבדל משמעותי בנעל?

Rosie52

New member
נעליים רחבות - חפירה

כשמייחסים לנעלים את התאור רחבות, הרוחב הנוסף הוא בהיקף של הנעל ולא לרוחב.
הסיבה לכך היא שבדר"כ (יותר מ 99% מהמקרים שנחקרו) מידת תחתית כף הרגל זהה בין בעלות כף רגל צרה/סטנדרטית/רחבה וההבדל היחיד הוא בהיקף.

לחלק מיצרני הנעליים יש כמה מידות רוחב לנעליים:
צרות (ההקיף נמוך ב 4מ"מ מנעליים רגילות באותה מידה)
רגילות
רחבות (גדולות ב 4מ"מ מנעליים רגילות באותה מידה)
רחבות מאוד (גדולות ב 8מ"מ מנעליים רגילות באותה מידה)

קראתי איפה שהוא שאצל 60% מהאנשים כף הרגל השמאלית גדולה יותר מהימנית וגם בעבורם (ללא שום קשר לרוחב כף הרגל) עדיף לקנות נעליים רחבות/רחבות מאוד ולא נעליים במידה גדולה יותר.

לא מעט אנשים (מודה שגם אני עשיתי את הטעות הזו), בעלי כף רגל רחבה או הבדלים בין כף רגל ימין לשמאל פשוט קונים מידה גדולה יותר.
הטעות הזו יכולה לגרום (לאורך זמן) להתפתחות של בעיות משמעותיות בבריאות שלנו, ביציבה, בנפיחות/כאבים בכפות הרגליים ולכאבי גב.

הסולייה היא החלק החשוב ביותר שקובע עד כמה האימום של נעל יהיה טוב.
לא יודעת להתייחס לאסוס או לשום יצרן/משווק ספציפי אבל נעליים בעלות אימום איכותי ושיחזיק לאורך זמן הן נעליים בהן הסולייה עשוייה מעור.

בנוסף אתן חייבות להבין שישנה בעיה לייצר נעליים רחבות/רחבות מאוד שגם יספקו מספיק תמיכה לכף הרגל וגם תהיינה מספיק גמישות.
את הבעיה הזאת פותרים (בנעליים איכותיות) ע"י הקשחה של אזור העקב, קשת כף הרגל וכרית כף הרגל בסוליה.
מעבר לאימום, נעל טובה חייבת "לחבק" את כף הרגל בצורה מושלמת ללא רווח אחרת נרגיש בחוסר נוחות, נסבול מיבלות ולפעמים כאבי רגליים.
לכן נעליים טובות יכללו שרוכים (לא תמיד אופנתי ולא תמיד מתאים ללוק שנרצה) או רצועות הידוק.

ככל שאנחנו מתבגרות כפות הרגליים שלנו מתרחבות (היקפן גדל) כך שאל תתפלאו אם פתאום צפוף לכן בנעל מסויימת.

סליחה שחפרתי בנושא באופן כללי ולא יכולה לתת המלצות ספציפיות.

רוזי

גם לי.

המידה שלי ה"אמיתית" היא 38 (מבחינת אורך הרגל) אבל רחב מאוד (משהו כמו EEE נדמה לי שככה מסמנים. נדמה לי שזה מקביל לרוחב רגיל של מידה 40...)

יש לי כמה זוגות של ניו לוק מאתר אסוס.
מה שמוגדר כwide fit, במידה 39. (כלומר לא הספיק הרוחב, עדיין היה צריך לעלות מידה).
זוגות מהקולקציה הרגילה במידה 40.
היה זוג שפעם הזמנתי שהיה מוגדר wide fit והיה לא נוח בעליל. אז זה גם תלוי בסוג הנעל.
מבחינת איכות אני סה"כ מרוצה. יצא לי לקנות אי אלו זוגות במחירי togo אבל האיכות משודרגת. וזוג שקניתי שמחיר קצת יותר גבוה (משהו כמו 16 פאונד, כמעט 100 ש"ח) נוח ומרגיש לי איכותי. ספציפית לגבי זה, לפני שקניתי גם ראיתי המלצות של גולשות אחרות על הדגם.

מבחינת רשתות אחרות:
האמת שאף פעם לא מצאתי רשת שבאופן עקבי הדברים שלה רחבים. [חוץ מ- payless שהחזיקו ליין של רחב, אבל בינתיים החנויות שלהם בארץ נסגרו. אם בכל זאת יוצא לך איכשהו להיתקל בנעליים שלהם, שם קניתי 38 רחב וזה התאים, ונוח]. יש לי עוד כמה זוגות נוחים ורחבים (=במידה שלי, 38) מרשתות אחרות, אבל אלה דגמים ספציפיים. כלומר דגמים אחרים מאותן רשתות לא בהכרח טובים ונוחים לי... כך שנראה לי שאין מנוס מניסוי וטעייה...

למעלה