נעים להכיר...

liatsw1

New member
נעים להכיר...

בס"ד בכנס פגשתי אתכן הבנות ורומיה בקשה שאספר על עצמי, עד לפני כשבועיים הייתי סמויה בפורום. למרות שלא השתתפתי הוא סייע לי המון, במיוחד לפני שלושה חודשים כשעברתי את "הניתוח". אז נעים להכיר... אני בת 33, נשואה קרוב ל-8 שנים. מאז הווסת הראשונה אני זוכרת כאבים עזים, בגיל הנערות פוניתי לביה"ח עם כאבים, הציעו כל מיני הצעות אבל כמובן לא אנדו'. גיליתי שיש לי אנדו' רק לפני 4 שנים, בעקבות הריון חוץ רחמי (IVF ראשון), בלפרוסקופיה הוציאו את החצוצרה שהכילה שני עוברים תאומים, ואז הובחנתי בדרגה 4. מאז עברתי 12 IVF, עם הריון חוץ רחמי נוסף, רק שהיה יותר מסובך, עובר אחד בחצוצרה שנותרה והשני בקורנר (החיבור של שריר הרחם לחצוצרה). עברתי לפרוסקופיה שמהר מאוד הפכה לפתיחת בטן, כריתת החצוצרה, אך מכיוון שלא הצליחו להגיע לעובר בקורנר, נכנסי יומיים לאחר מכן שוב לחדר ניתוח, לנסיון להוציאו ללא הצלחה, בסופו של דבר אחרי שבועיים בביה"ח הוא נפל טבעי. הניתוחים היו מאוד ארוכים וגם ההתאוששות. אך הקושי הנפשי היה גדול. לא האמנתי שההיסטוריה תחזור על עצמה. כל הרופאים עימם התייעצתי הציעו לי להמשיך בהפריות "כי הריון זה הפתרון לאנדו'", רק שהגעתי למצב קשה מאוד מבחינה פיזית. כל ווסת לאחר טיפול שלא הצליח היתה קשה יותר מקודמתה ומצאתי את עצמי כשלושה שבועות במיטה לא מתפקדת. באיזשהו שלב הגיח לו שולמן. סוף סוף רופא שמבין בשני העולמות. הוא גילה את המוקדים הענקיים (בעיקר האחד על השלפוחית ועל המעיים, ניסינו מספר נסיונות וכשהגענו למספר 12, הוא פשוט אמר לי STOP, והפנה אותי לניתוח. מיודענו סוריאנו ניתח אותי לפני כשלושה חודשים, יחד עם ד"ר רוזין לחלק של המעיים וד"ר נאדו לשלפוחית. ניתוח קשה ארוך ומסובך, אך נותן תקווה להמשך. בהזדמנות זו אני רוצה להודות לזק שלוותה אותי בכל ההתלבטויות לפני הניתוח, העצות, החיזוקים וכמובן הביקור לאחר הניתוח בביה"ח. גרתי מספר שנים בארה"ב, שם הרופאים ישר עלו על הבעיה וטענו שיש לי אנדומטריוזיס, לצערי לא הקשבתי להם, כל ביקור בארץ הלכתי לרופאי פריון והם הצליחו לשכנע אותי שגם אם יש לי אנדו', זו מחלה פרוגרסיבית, גם אם נטפל, נעבור ניתוח או כיו"ב, המחלה תחזור, לכן אין צורך לטפל וגם ככה אני מעוניינת בהריון, אז מה רע באיקקלמין, הזרעות...למזלי הגעתי די מהר ל-IVF, אך כאמור המצב היה כבר לא טוב. אני מקווה שהניתוח האחרון ישפר את סיכויי להריון ולחיים איכותיים יותר כפי שסוריאנו אומר. אז יצא ארוך...מצטערת...מקווה שהגעתן עד לכאן. חשוב לי גם ליידע אתכן שהפורום מסייע מאוד גם לסמויות שבינינו. עצם הידיעה שאת לא לבד, ויש למחלה שם, וניתן ללמוד מנסיון של כל אחת. אני שמחה על ההחלטה להפוך לגלויה. בשורות טובות לכולנו.

היפית55

New member
../images/Emo20.gif

ליאת נפגשנו בכנס. הסיפור שלך עורר בי מחשבות כבר שם... מחזקת אותך ושולחת לך

snago10

New member
../images/Emo201.gif

גם אנחנו "בוגרי" פרופ' שולמן. גם לדעתנו הוא רופא משכמו ומעלה. מאחלים לך אושר והמון
בהמשך הדרך

ר ו מ י ה

New member
ועכשיו באופן רשמי- ברוכה הבאה../images/Emo140.gif

איזה סיפור
למרות ההכרות הרבה שלי עם הנושא, אני נדהמת כל פעם מחדש למקרא הסיפורים האישיים- כמה כאב וסבל מסתתרים מאחורי כל אחת מאיתנו, פשוט לא ייאמן. אין לי שום ספק שהפורום תורם גם לסמוייות שבינינו ולכן החלטנו להשאירו במתכונת פתוחה, למרות הסיפורים האישיים וההתיעצויות אשר חושפות, לעיתים, פרטים אינטימיים, אך יחד עם זאת , הייתי מצפה שהפורום לא יהיה רק כלי לשאיבת מידע מצד הסמויות, אלא מקום בו הן יוכלו לשתף ולחלוק מנסיונן משום שהמידע שהן צברו יכול לסייע לנשים אחרות במצבן. מעבר לתמיכה האישית, זוהי המהות של הפורום. אני מברכת אותך על כי החלטת להפוך מסמוייה לגלויה, אין לי שום ספק שהידע אותו צברת יוכל לסייע לציבור גדול של נשים

טל249

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo24.gif

ממש כואב לקרוא, אני שמחה שהצטרפת "רשמית" - לפחות עכשיו אנחנו יכולים להחזיק לך אצבעות שהמצב ישתפר, וכמובן לעזור בכל מה שיהיה אפשר ! אני יכולה רק לכתוב שמנסיוני, ואני בענייני פורומים עוד מההתארגנויות לחתונה, ועברנו כמה שלבים (ופורומים) במהלך הזמן, שהפורום הזה שונה, קשה להגדיר במה אבל הוא פשוט נותן הרגשה של "בבית" ובאמת מקום שבו הרבה מאיתנו (ואני אישית) מוצאות בפעם הראשונה מישהי שהן יכולות להזדהות איתה ולחלוק איתה דברים ש"התרגלנו" במשך שנים שאף אחד לא מבין, ואפילו מזלזלים .. מקווה שתרגישי פה בבית, ולמרות הסבל - שנוכל לעזור, גם אם רק קצת..
טלי

ברוכה הבאה ../images/Emo141.gif

קודם כל שמחה שהצטרפת אלנו באופן רישמי. הסיפור שלך נגע לליבי ,זה כל כך מתסכל לשמוע את הסבל המיותר שכל אחת ואחת מאיתנו עברה עד שהגיעה "לנחלה"( גם כן נחלה...) מקווה שהניתוח האחרון באמת יהייה האחרון ויעשה את השינוי. מאחלת לך הרבה בריאות וכמובן הצלחה.

ברוכה הבאה ../images/Emo142.gif../images/Emo39.gif../images/Emo20.gif

כל כך קשה מה שעברת, כמה סבל ויסורים וקשיים וכאבים
מאחלת לך שמעכשיו יהיו רק ימים טובים, ימים בריאים, ימים של איכות חיים, נטולי כאב וסבל
שמחה שמצאת אותנו

yaelma1

New member
ברוכה הבאה!!!

עצוב לקרוא על מה שעברת וחבל שכך קרה. מצד שני שמחה שמצאת אותנו ושמחה עוד יותר שהפכת לגלויה. המון המון חיבוקים וחיזוקים (האייקונים בשביתה מקווה שהדמיון שלך לא). בהצלחה.

ברוכה הבאה ליאת ../images/Emo20.gif

איזה סיפור
שמחה שהצטרפת אלינו רשמית.... והלוואי ולא תדעי יותר ניתוחים!

למעלה