הכל שאלה של מטרת הרכב
אם אני יקח רכב לשנה שנתיים אז באמת הכי טוב לקנות משומש, לנצל אותו כמיטב יכולתי, ולמכור לבא בתור. גם אם היה לי כיום 80K ש"ח מזומן עדיין היה יכול להיות נחמד לקנות משומש, אבל כיוון שיש לי בערך 30K+ ורכב בשווי של 17K אז או שאני יקנה רכב בשווי של עד 40K ש"ח ואז אני צריך רכב בן יותר מ 5 שנים שיהיה יחסית לא אמין, שיעלה לי הרבה בהוצאות, ולא תהיה לי אחריות על הרכב ואני לא ידע מה הוא עבר. ליסינג לקחת בתור בן אדם פרטי יוצא עם ריבית עצומה וככה עדיין יהיו לי הוצאות גבוהות יחסית. ברכב חדש אפשר גם לקבל אחריות מלאה, גם לדעת שהוא לא עבר כלום חוץ ממה שאני העברתי אותו, גם לקבל הסדרי תשלום מצויינים, וגם להנות מרכב חדש. לפי מחקרים ידוע שלפי רמת הוצאות כדאי להחליף רכב פרטי כל 5 שנים, אפילו שאני בטוח שיכול להיות הכי רווחי לקנות רכב בן 3 ולהחזיק אותו שנתיים, אבל אז זה הימור מסויים על מצב הרכב. בקיצור אני בגישה של אין לי כסף כדי לקנות משומש, כשאני קונה חדש אני ודע שההוצאות שלי קבועות, דלק, ביטוחים, טיפולים כל X זמן וזהו וכל תקלה אחרת תהיה מכוסה על ידי האחריות. הכרתי כבר אנשים שקנו רכב משומש והיו צריכים להוסיף עוד 20% כדי לתקן בעיות. בכל אופן אני יחשוב על הדברים ואם אני יחליט לדחות את הקניה בכמה חודשים (אולי אני נוסע לטיול בנאפל בקיץ) אז אולי אני יחסוך עוד כסף ויחשוב על אופציית קניית משומש חדש יחסית. יום טוב ניב