נסיעת מבחן על ה 206 XS

SENDA

New member
נסיעת מבחן על ה 206 XS

כיוון שהיו פה דיונים על השוואות בין ה206 ליאריס T החדשה, וכיוון שרציתי לקנות את אחת מהמכוניות החלטתי לעשות נסיעת מבחן. על הטיוטה אפשר רק במאי ובינתיים ניסיתי את ה 206 1600. אז דבר ראשון את ה 206 אפשר לקבל לנסיעת מבחן רק את הדגם האוטומטי
. הדגם האוטומטי למי שלא יודע מכיל 9 תוכניות שונות ואמור לחור בתוכנית לפי רופי הנהיגה של הנהג. אז עלינו לרכב ובדרך לסופרלנד, נותן קצת גז קצת קיק דאון והרכב כנראה אחרי זקנה בת 113 לא מוכן לעלות מעל ה 3K סל"ד, צריך למלות טפסים, לבקש יפה להבטיח ווקס לרכב ואז הוא מוכן קצת להאיץ. כמה דקות טובות חלפו במאבקים עם האוטו כאשר אני מתכופף קדימה כדי לעזור לרכב להאיץ, עד שהרכב מבין סוף סוף את כוונתי ומעביר לתיבה ספורטיבית יותר. אני והרכב מתחילים להאיץ בכביש שמוביל לסופרלנד (או לשפד"ן) עושים שלום ב 135 קמ"ש לשוטר שנסע ממול (לצווחות הבהלה של הבוחן), ומגיעים לקטעים המעניינים יותר. סיבוב חד לכיוון הסופרלנד נלקח בצורה יפה והסיבוב ימינה בכיכר שלפני הכניסה לסופרלנד מגלה לי פתאום שכיוון הנסיעה של הרכב נצפה מהחלון השמאלי ומגלה נוף של מדרכה מתקרבת במהירות, הצלחתי להחזיר את הרכב למסלולו אחרי טענות רבות (של הרכב), והמשכנו במסלול המפותל. במסלול עצמו התרשמתי שלרכב יש הרבה רגש אבל תיבת ההילוכים סירסה לגמרי את ההנאה מהנהיגה. סוף המסלול יש כביש ישר אני מנסה לנסוע רגוע והרכב שכבר רגיל למצב ספורט לא מסכים לרגת מה 4-5 אלף סלד - עצבים. לסיכום העניים ביצוע הסיבוב של הפרח במהירות גבוהה 90 קמ"ש, וזה סיבוב שאני לוקח עם הסקודה פליסיה 1300 שלי ב 90 - 95 קמ"ש, אז היה אפשר למתוח את הפזו קצת יותר אבל ציפיתי ליותר טוב. לסיכום: הרכב מרגיש נוקשה ובעל רגש במידה מצויינת, מהבחינה הזאת הייתי מאוד מרוצה ממנו. תיבת ההילוכים הזאת היא הדבר המעצבן ביותר, מסרס את ההנאה מהרכב בצורה משמעותית. קשה לדעת מה להחליט לקנות כאשר אי אפשר לבצע בדיקה על אותו רכב שרוצים לקנות ואני עכשיו מחפש בעל 206 עם הילוכים. ההצעות שלהם לתשלומים מצוינות, הריבית קטנה מאוד, ופריסת התשלומים גדולה מאוד, אני למשל יכול לתת להם את הרכב שלי ולקבל רכב עם אזעקה, ביטוח והכל ולשלם בתשלומים של 1600 בחודש ל 5 שנים. נראה איך תהיה היאריס באותו מבחן. מקווה שלא שיעממתי אותכם יום טוב ניב

SENDA

New member
אתה יכול לשלם את הכסף מוקדם יותר

אם יש לך, תקנה בתשלומים תחסוך את הכסף ותשלם. חוץ מזה אתה יכול להתחיל לשלם, למכור את האוטו עוד שלוש דנים ובכסף לשלם את השארית. ונראה לי שזה אמור להיות קתולית

sronis

New member
נכנסת להיגוי יתר בנסיעת מבחן??

ואו, סחטיין על האומץ, אני לא הייתי עושה כזה דבר, למרות שהייתי מאוד קרוב לזה על ה-147
תעזוב את התיבה האוטומטית - זה באמת לא זה. רוני

SENDA

New member
למה לא ../images/Emo35.gif

סך הכל הרכב מבוטח והסיכון היחיד הוא מפני דו"ח משטרה. ואני רציתי לבדוק את הרגש באיבוד שליטה מכוון. למען האמת הגעתי כמה פעמים להיגוי יתר וגם לתת היגוי. והתיבה היתה כי זו האופציה היחידה לבדוק ואני רציתי להרגיש את הרכב, אם אני יחליט לקנות זה יהיה ידני ואני יחפש משהו עם ידנית כדי לבדוק איך הרכב בדיוק. חג שמח |זיקוקים| ניב

sronis

New member
למה לא?????

הנה למה לא: 1. רכב לא שלך 2. סוכן המכירות יושב איתך באוטו - אתה אחראי גם עליו 3. אז מה אם יש ביטוח? ואם הרכב היה מפתיע אותך והיית עושה תאונה? להרוס רכב הדגמה בגלל שרצית סתם להרגיש אותו באיבוד אחיזה מכוון זה ממש לא לעניין...
4. רכב הדגמה לא ספורטיבי לא ניתן לך בשביל לבדוק את יכולת השליטה שלו באיבודי אחיזה בסיבובים, כשאתה חותם על הטופס כתוב עליו שאתה עומד לנהוג ברכב לפי חוקי התנועה ואחראי להחזירו שלם כמו שקיבלת אותו - אם היית עושה תאונה, אני לא יודע מה הפרוצדורה, אבל אולי הם יכולים לתבוע אותך? (אם זו אשמתך כמובן) 5. רכב לא שלך (צריך להגיד את זה עוד פעם?) רוני

be_roo

New member
אני הייתי מפחדת

להגיע למצבים קיצוניים עם רכב אוטומטי עם תיבה משוגעת שאין לי מושג איך היא תתנהג. זה נכון לכל רכב חדש שאין לי נסיון עליו, על אחת כמה וכמה עם זה.

SENDA

New member
מממ תשובות לבעיות...

1 רכב אכן לא שלי אבל של הסוכנות, כלומר אני לא פוגע ברכוש של משהו פרטי אלא אני נובג ברכב סוכנות שנועד לתת לקונה הפוטנציאלי להרגיש את הרכב. 2 הגעתי לאיבודי אחיזה רק במהירויות נמוכות יחסית כאשר כל המסלול של הסופרלנד בנוי מפניות במהירויות של 40 - 100 קמ"ש, ולאבד אחיזה בפניה של 90 מעלות במהירות 40 קמ"ש לא אמורה להיות מסוכנת, בפניה של ה 100 קמ"ש או ה 90 קמ"ש לא איבדתי אחיזה אלא כאשר הייתי בסוף הפניה וגם זה בצורה עדינה מאוד. 3 רכב הדגמה אני בוחן לגבי מה שאני מחפש ברכב שאני רוצה, אם אני נוסע כך היום עם הפליסיה בטוח שאני יסע כך גם עם רכב ספורטיבי בעתיד ואני צריך לבדוק אותו, יהרס
סיכון מקצועי שסביר שיקרה (כמו ה R750 שמוטו הרסו וכמו רכבים רבים שנהרסו בנסיעות מבחן). 4 רכב הדגמה נועד לבחינה בכל מצב שאני אחראי אם אני נתפס עובר על החוק, שאבא שלי בדק את ה A6 2.7 הוא בדק איך הרכב מגיע ל 200 והבוחן לא צייץ - כי זה דבר שאנשים שקונים רכב רוצים לבדוק, חוץ מזה ברוב מהירויות אובדן השליטה הייצי במהירות חוקית 5 אה סעיף 1

sronis

New member
אבא שלך עבר את ה-200 בנסיעת מבחן?

זה כבר בכלל מיוחד, קודם כל זה אומר שאבא שלך לוקח אחריות על חיי הבוחן ב-200 קמ"ש, וזה אחרי שהוא חתם על התחייבות שלא לעבור על חוקי התנועה בנסיעת המבחן... "כי זה דבר שאנשים שקונים רכב רוצים לבדוק" - תסלח לי, זה משפט ממש דבילי. גם אם אני רוצה לבדוק איף פורד פוקוס שני ליטר אוטומטית מגיעה ל-180 ועושה החלקות או דונאטס - אני בוודאי לא אבדוק את זה בנסיעת מבחן. אני מסייג את זה בכך שכשלקחתי את ה-WRX פרודרייב לנסיעת מבחן הגעתי איתה לאיזה 150 וקצת יותר, אבל זה לא חוכמה, האוטו הזה מגיע כל כך מהר לכזאת מהירות שזה מדהים... רוני

itzik93

New member
רוני, תפסיק להיות נאיבי....

תפסיק להאמין לכל סיפור של ילד מתבגר...זה לא בריא ללב שלך. איציק - דואג לרוני.

SENDA

New member
אל תדבר שטויות, אני עומד מאחרי דברי

הוא הגיע לזה באודי 2.7 בי טורבו בכביש ישר וזה היה למשך שניות אחדות, והרכב היה יציב מאוד עדיין. אתה רוצה את המספר של אבא שלי לשאול אותו
חוץ מזה שבגיל 25 אני כבר מזמן לא ילד מתבגר ותעשה לי טובה לא מזלזלים בל אל תזלזל בי OK ובקשר למהירות, אולי להגיע למהירות של 200 היה אכן שטות אבל תסכים איתי שאתה לא תבדור רכב מכל סוג דומה תוך כדי שמירה על המהירות החוקית של עד 100 קמ"ש, וברגע שאתה מוכן לעבור את המהירות החוקית, אין מה להתלונן כי בכמה לעבור זו החלטה של כל נהג בנפרד בשיקולי כביש נהג ורכב.

itzik93

New member
וואלה, איזה "כלי" - פעמיים גבר ../images/Emo3.gif

המשאית עם הצל"שים כבר בדרך... איציק

SENDA

New member
תודה ../images/Emo31.gif

אבל לא בקשתי צל"שים, רק אמרתי דברים לפי דעתי ודברים שהיו. אני מבין שאתה לא עובר את המהירות המותרת
קשה לי להבין למה אתה מדבר בצורה לא יפה בכל אופן שיהיה יום טוב לכולם ניב

itzik93

New member
המהירות המותרת...

יש 2 הגדרות ל"מהירות מותרת" הראשונה: מהירות מותרת לפי החוק - ששם יש כל מיני מספרים מוזרים בתוך כל מיני תמרורים כאלה (או בתמרורים מוסכמים מראש) בלי שום קשר ריאלי לכדור הארץ, מצב המכוניות ומצב הכבישים. השניה: המהירות המותרת - כתחשיב שנעשה במוח האנושי המפיק את הנתון לפי קריטריונים ריאליים (מצב הרכב, איכות הכביש, מצב התנועה, ניידות, מכמונות ומצלמות בכפוף ל"מהירות המותרת לפי החוק", רמזורים, צפיפות, שעה, יכולת הנהג, יכולת הרכב, יכולת הנהג ב_רכב הספציפי_ וכו´) אני נוהג לפי ההגדרה השניה - אבל לבדוק איך הרכב מגיע ל 200 קמ"ש "כי זה חשוב" או יותר גרוע, היגוי יתר ברכב ובאיזור שאתה לא מכיר - לא נשמע לי כמו דבר חכם במיוחד (ע"ע יכולת הנהג, יכולת הרכב ויכולת הנהג ברכב ספציפי). מן הסתם לא תמצא אותי משייט על 200 (כי האוטו לא מגיע לזה
), גם לא על 160 וגם לא על 130 - כנראה שאני בסה"כ אחראי, חושש יותר מידי לרישיון הנהיגה שלי ומן הסתם מנסה לשמור כמה שיותר על החוק - אבל זה רק אני...
אני מקווה שלא נעלבת או נפגעת - שיהיה לך יום טוב
איציק

SENDA

New member
מסכים במאה אחוז ../images/Emo13.gif

גם אני מנסה לנהוג באופן נורמאלי במהירות ההגיונית לגבי יכולות הרכב ויכולותי. אם אני נוסע במקום שאני לא מכיר אני לא לוחץ. ההגעה ל200 היתה אכן לא חכמה אך לאבא שלי נכנסה רוח שובבות והוא רצה לתת גז לשניות אחדות, כל הקטע היה בכביש מהיר מאוד ריק לחלוטין וישר (הכניסה לכביש אשדוד). אני עם הרכב שלי ב130 קמ"ש לא חצי יציב על הכביש כמו שהאודי היתה בקטע ההוא. בקשר להיגוי יתר - אני אכן הגעתי לזה בכוונה במקום שאני מכיר מצויין, ואני אומנם לא הכרתי את הרכב טוב אבל די הרגשתי אותו וזה בהחלט דבר שרציתי לבדוק במבחן בתור רכב שאמור לשמש אותי גם לנהיגות ספורטיביות, בייחוד באזור ההוא של הסופרלנד. גם אם הייתי מאבד אחיזה הסיבובים שם מאוד חדים ולכן האיבוד אחיזה נעשה במהירויות נמוכות מאוד של כ 40 - 60 קמ"ש והסכנה מועטה בגלל המיקום שבו בצעתי את הדברים (כביש דו מסלולי שיש לי נתיב נוסף לתקן) ואני מבטיח לך שאני לא עושה שום דבר מבלי להסתכל שהכביש ריק ממכוניות ואנשים. אני מצטער שהייתי קצת ריגשי, פשוט אני מנסה לא לפגוע באנשים ואני נפגע יחסית בקלות. יום טוב סוף שבוע מהנה וספורטיבי לכולם. ניב

sronis

New member
גם אני הייתי יכול להגיד לך שהאודי

תהיה מאוד יציבה ב-200 קמ"ש, אפילו בלי לנהוג, אבל מה אבא שלך היה אומר אם אדון שוטר היה עומד בקצה השני של הישורת? רוני

davidtm

New member
לניב נסיעת מיבחן...

אני מציע לך פעם שניה לבוא לקחת רכב לניסוי כשאתה אוחז בידך גלאי רדאר אישי, ולראות מה תהיה התגובה של סוכנות הרכב "חידוש"מהסוג הזה... חבר טוב שלי אוחז בהגה של 206XS גיר רגיל. רכב יפה,זריז, הנדסת אנוש צרפתית במיטבה, ישיבה נוחה (בתור-co-pilot). מתלים קשים מעט-אך משדרים אחיזה יפה בכביש. הילוכים ראשונים ארוכים לטעמו של חברי(שאגב-נוהג בצורה מעוררת הערכה!), וישמח לשתף מנסיונו עם ה-XS... פנה אל בלוז 2002 בהצלחה! ישר כוח! דיויד

למעלה