נסיעת מבחן על ה 206 XS
כיוון שהיו פה דיונים על השוואות בין ה206 ליאריס T החדשה, וכיוון שרציתי לקנות את אחת מהמכוניות החלטתי לעשות נסיעת מבחן. על הטיוטה אפשר רק במאי ובינתיים ניסיתי את ה 206 1600. אז דבר ראשון את ה 206 אפשר לקבל לנסיעת מבחן רק את הדגם האוטומטי
. הדגם האוטומטי למי שלא יודע מכיל 9 תוכניות שונות ואמור לחור בתוכנית לפי רופי הנהיגה של הנהג. אז עלינו לרכב ובדרך לסופרלנד, נותן קצת גז קצת קיק דאון והרכב כנראה אחרי זקנה בת 113 לא מוכן לעלות מעל ה 3K סל"ד, צריך למלות טפסים, לבקש יפה להבטיח ווקס לרכב ואז הוא מוכן קצת להאיץ. כמה דקות טובות חלפו במאבקים עם האוטו כאשר אני מתכופף קדימה כדי לעזור לרכב להאיץ, עד שהרכב מבין סוף סוף את כוונתי ומעביר לתיבה ספורטיבית יותר. אני והרכב מתחילים להאיץ בכביש שמוביל לסופרלנד (או לשפד"ן) עושים שלום ב 135 קמ"ש לשוטר שנסע ממול (לצווחות הבהלה של הבוחן), ומגיעים לקטעים המעניינים יותר. סיבוב חד לכיוון הסופרלנד נלקח בצורה יפה והסיבוב ימינה בכיכר שלפני הכניסה לסופרלנד מגלה לי פתאום שכיוון הנסיעה של הרכב נצפה מהחלון השמאלי ומגלה נוף של מדרכה מתקרבת במהירות, הצלחתי להחזיר את הרכב למסלולו אחרי טענות רבות (של הרכב), והמשכנו במסלול המפותל. במסלול עצמו התרשמתי שלרכב יש הרבה רגש אבל תיבת ההילוכים סירסה לגמרי את ההנאה מהנהיגה. סוף המסלול יש כביש ישר אני מנסה לנסוע רגוע והרכב שכבר רגיל למצב ספורט לא מסכים לרגת מה 4-5 אלף סלד - עצבים. לסיכום העניים ביצוע הסיבוב של הפרח במהירות גבוהה 90 קמ"ש, וזה סיבוב שאני לוקח עם הסקודה פליסיה 1300 שלי ב 90 - 95 קמ"ש, אז היה אפשר למתוח את הפזו קצת יותר אבל ציפיתי ליותר טוב. לסיכום: הרכב מרגיש נוקשה ובעל רגש במידה מצויינת, מהבחינה הזאת הייתי מאוד מרוצה ממנו. תיבת ההילוכים הזאת היא הדבר המעצבן ביותר, מסרס את ההנאה מהרכב בצורה משמעותית. קשה לדעת מה להחליט לקנות כאשר אי אפשר לבצע בדיקה על אותו רכב שרוצים לקנות ואני עכשיו מחפש בעל 206 עם הילוכים. ההצעות שלהם לתשלומים מצוינות, הריבית קטנה מאוד, ופריסת התשלומים גדולה מאוד, אני למשל יכול לתת להם את הרכב שלי ולקבל רכב עם אזעקה, ביטוח והכל ולשלם בתשלומים של 1600 בחודש ל 5 שנים. נראה איך תהיה היאריס באותו מבחן. מקווה שלא שיעממתי אותכם יום טוב ניב
כיוון שהיו פה דיונים על השוואות בין ה206 ליאריס T החדשה, וכיוון שרציתי לקנות את אחת מהמכוניות החלטתי לעשות נסיעת מבחן. על הטיוטה אפשר רק במאי ובינתיים ניסיתי את ה 206 1600. אז דבר ראשון את ה 206 אפשר לקבל לנסיעת מבחן רק את הדגם האוטומטי