נסיעות לחו"ל

eyalnadav

New member
נסיעות לחו"ל

הקיץ הגיע ואיתו גם הטיסות לחו"ל - מישהו יכול לומר אילו אנשים יצאו מהארץ לחו"ל מרצון ומאונס וגם מי בא לארץ מחו"ל - תשובה חלקית - אברהם ויעקב וגלות בית ראשון - יש מישהו שמוסיף?

יוסי ר1

Active member
חנוך שנעלם בטיול לדרום אמריקה,

ואיננו כי לקח אותו אלוקים... (על פי ספרות ההיכלות הוא עדיין מטייל בהיכלות העליונים כמלאך מטטרון)...

יוסי ר1

Active member
לכל מי שלא הבין - (קיבלתי מסרים!)

מדובר בהלצה: על משקל שכתוב בו "ויתהלך חנוך ...", כביכול יצא לטיול מטיבי לכת

shushu10

New member
האם גם שייט נחשב ליציאה מהארץ?

יונה רכש דיל באניה לתרשיש, אך מחמת היותו trouble maker , התקצרה חופשתו ובאמצע המסע הושלך למעמקי הים. בלע אותו הדג והקיאו ביבשה - מרחק שלושה ימי הליכה מנינוה.

masorti

New member
ככה זה בדילים מפוקפקים לאנטליה...

כידוע תרשיש היא העיר תרסוס באנטליה שבתורכיה.

אלי ו.

New member
בדיוק

איך יונה עלה לספינה תרשישה (איזור טורקיה-יוון) ירד בדרך והגיע לאיזור המפרץ הפרסי? מכאן יש מספר אפשרויות: - מדובר במשל. - מדובר בסיפור אמיתי שהשתבשו בו חלק מהפרטים. - הלויתן (שבעצמו היה פילאי) לקח אותו דרך מיצרי גיברלטר, דרומה דרך כיף התקוה הטובה עד איזור המפרץ הפרסי - תרשיש אינה תרסוס ו/או נינוה אינה אותה נינוה המוכרת לנו. - נעשתה ליונה קפיצת הדרך ומשום מה הגמרא לא יודעת מזה. (הגמרא בסנהדרין , אי שם בפרק חלק, מונה אנשים שנעשתה להם קפיצת הדרך ולמיטב זכרוני יונה לא ברשימה).

masorti

New member
מה קשור המפרץ הפרסי לענין?

נינוה מרוחקת מהמפרץ הפרסי בערך כמו שמהים התיכון. תסתכל בעצמך. דרך אגב, מי אמר שמדובר בלוויתן? התנ"ך מדבר רק על "דג גדול". וחשבתי שכל הדיון הוא בהנחה שהסיפור אמיתי. אם דג יכול לבלוע אדם ולהקיא אותו ללא פגע אחרי כמה ימים, לא צריכה להיות בעיה לאותו אדם לעבור 600-700 ק"מ (המרחק בין נינוה לים התיכון) בשלושה ימים.

shushu10

New member
אחלה של רעיון , טיול מומלץ בחום יולי-אוגוסט !

בילדות כשהיינו אומרים "לך לעזה" כל אחד ידע לאן שלחו אותו. הפעם אני לא ממש בטוחה לאן נגיע ואם העזה שלך היא גם העזה שלי . יתכן שיש איזו עיר במקום אחר בשם הזה או בשם מקביל... (ראה ערך בית לחם יהודה = הרמה) . אני מניחה שיש בעזה משהו מיוחד מבחינת ריח או מראה עיניים (?) אחרת וודאי לא היית ממליץ

shushu10

New member
אם כוונתך בסיום הטיול להכריז שדוד היה "פושע"

אני מבקשת שתחסוך ממני את הטרחה , למרות שאני מ א ד אוהבת לטייל, בפרט בעזה שלא נכבשה ע"י דוד.

shushu10

New member
תרשיש? אמורה להיות העיר גול היושבת על

חופה הדרומי של סרילנקה וחטפה מכה רצינית בצונאמי לפני שנתיים ומחצה. (הייתי אמורה להיות שם באותו בוקר עם התנ"ך כדי לבדוק את שרידי האוצרות
, אך מזלי נתמזל ולא הגעתי לשם. אח"כ לא היה כבר מה לראות כמעט)..ועכשיו ברצינות אם בכלל, תרשיש ונינוה שתיהן מזרחית ליפו (נקודת יציאה) ז"א שהדג הזה עשה סיבוב ענק עד שהתקרב לנינוה, איזה סיפור !!!

masorti

New member
תרשיש של ימי שלמה אולי בסרילנקה...

תרשיש של ימי יונה היא בתורכיה. ובכלל, מה פתאום שיונה יפליג מיפו לסרילנקה תוך הקפת אפריקה? לא נשמע לך יותר סביר שהיה מפליג מעציון גבר לסרילנקה? ולגבי נינוה... אפילו הדג של יונה לא ידע לשוט ביבשה. לכן לא היה יכול להתקרב לנינוה שנמצאת כ- 700 ק"מ מהים. כל הסיפור הוא שיונה הפליג מיפו לתורכיה, וזרקו אותו לים מול החוף הלבנוני או הסורי.

shushu10

New member
../images/Emo45.gif שיהיה בתורכיה !

הדג לא שחה ביבשה, נו באמת, הוא הביא אותו לחוף (?) ומשם יונה יצא בצעדה בת 3 ימים עד שהגיע לנינוה (זה בספר) . יוצא שנינוה היא עיר דמיונית או ש...?

masorti

New member
נינוה נמצאת כ- 700 ק"מ מהים (תמדדי על המפה).

יונה כנראה היה לוחם בסיירת, אם הוא הצליח ללכת מעל ל-200 ק"מ ביום. אני מזכיר לך שחז"ל לא התביישו לקבוע שאיוב לא היה ולא נברא אלא משל היה. ודי לחכימא ברמיזא.

shushu10

New member
התנ"ך מאשר את דבריך, מסורתי ../images/Emo45.gif

"ובני יון אלישה ותרשיש כתים ודדנים מאלה נפרדו איי הגויים בארצתם .... בראשית ב' ד' "וכוש ילד את נמרד הוא החל להיות גבר בארץ; הוא היה גבר ציד לפני יהוה על כןיאמר כנמרד גבור ציד לפני יהוה ; ותהי ראשית ממלכתו בבל וארך ואכד וכלנה בארץ שנער; מן הארץ ההוא יצא אשור ויבן את נינוה ואת רחבת עיר ואת כלח; ואת רסן בין נינוה ובין כלח הוא העיר הגדלה:" - בראשית ב' ח'-יב'; האמת? אף פעם לא הבנתי איך תרשיש מתקשרת לסרילנקה .

למעלה