נסיעה משפחתית לחו"ל

מישהי 242

New member
נסיעה משפחתית לחו"ל

שלום לכולם
אני חדשה כאן. יש לי ילד בן 15.5 ועוד שניים בני 13.
בעלי ואני מתכננים לנסוע בחגים לחו"ל- ביחד עם כל המשפחה אך בני בן ה- 15.5 מסרב בכל תוקף לבוא איתנו.
ניסיתי הכל- לתת לו לבחור יעד, להסביר לו כמה חשוב לנו שהוא יבוא איתנו ונהיה כל המשפחה ביחד והוא ממש לא רוצה.
כמובן שאני יכולה להכריח אותו- אך אני פוחדת שהוא יהרוס לנו את כל הנסיעה עם פרצופים חמוצים וכו.. מצד שני- להשאיר אותו לבד בבית?
ךךמדובר על בערת שבוע... מה דעתכם

רזאי

New member
אני הכרחתי, והתחרטתי על זה

הילד הרס לכולנו את הטיול. הלך ואמר כל הזמן שמשעמם לו, לא רצה לעשות שום דבר, וקלקל לכולנו.
החלטתי שאני מפסיקה להכריח. אני לא משאירה בגיל הזה לבד לשבוע. אני דואגת שקרוב משפחה יגיע להיות איתו בבית. זה גיל שלא דורש הרבה השקעה מצד המבוגר, רק צריך לדאוג לארוחות מסודרות פחות או יותר. ההורים שלי מבוגרים, אבל עם ילד בגיל כזה, הם יכולים להסתדר ואפילו ליהנות ממנו. לחילופין, אם אתם קרובים לחברים, הוא יכול לעבור אליהם לשבוע.
זה באמת מבאס. הם הורסים לנו בגיל הזה את הפנטזיה על המשפחה המגובשת, שמטיילת ביחד.
אני החלטתי שאני מעדיפה לבלות עם מי שכן רוצה לטייל.

לא לחייב בשום אופן. לדאוג למבוגר אחראי שישגיח עליו,

וישמש כתובת לעזרה אם צריך, ולהנות בטיול. המבוגר יכול להיות סבא/סבתא או דוד/ דודה.

דף חדש4

New member
השאלה- למה לא רוצה לבוא?

זו שאלה קריטית וחשובה למרות שבסופו של יום- אם לא רוצה לבוא- לא טוב להכריח. כי זה יהרוס לכם את הטיול וכי זה לא מתחשב בו.
עדיין- יש חשיבות להבין מדוע לא רוצה להצטרף? האם בגלל שמעדיף להשאר לבד בבית- כי יש לו חברה והם מתכננים לשון יחד? או מתכנן מסיבות בבית עם חברים?
האם לא רוצה לבוא כי יש לו אחים תאומים והוא מרגיש שהם תמיד מחליטים והוא לא חלק מההחלטות? חשוב שתבררי למה הוא לא רוצה לבוא ותתיחסי לזה. בלי קשר לעובדה שהוא לא יצטרף אליכם הפעם. אולי אם דברים יטופלו- יצטרף בפעם הבאה.

מצטרפת לשאלה....נראה לי מוזר שמישהו

לא ירצה לסוע לחול...
&nbsp
מצד שני, אני זוכרת שבגיל 16-17 יכולתי לטוס עם אמא שלי מהעבודה שלה למגוון יעדים וויתרתי...
&nbsp
מיותר לציין שהיום אני ממש מצטערת על זה...

תנסי לזכור למה את לא רצית בגיל הזה

כנראה זה לא כלכך נדיר, שבני נוער לא רוצים להצטרף לנסיעה משפחתית. אפילו אם זה לחו"ל.

אני נזכרת והסיבות היו...אמממ...

"לא חינוכיות כל כך"...
&nbsp
אני נשארתי בבית עם אבא ועשיתי דברים שלא הייתי צריכה לעשות...
הייתי מבוגרת בערך בשנתיים מבן ה-15 אבל זה היה לפני עשור....
&nbsp
בכל מקרה, מסכימה שלא ניתן להכריח וכנראה שהייתי עושה את מה שהרוב הציע- משאירה עם מבוגר אחראי ומשתגעת מדאגה בחול :)

רזאי

New member
אולי זה גם בגלל שהיום נוסעים כ"כ הרבה.

חו"ל זה כבר לא מיוחד כמו פעם. הילדים הגדולים שלי באים רק אם נוסעים למקום שמעניין אותם. לחצי מהטיולים הם לא מצטרפים.

דף חדש4

New member
זה לא רק "חו"ל"- זה משפחתיות!

כשהילד מסרב לסוע לחו"ל עם המשפחה זה לא רק סרוב לחו"ל, זה גם סרוב לבלות זמן אכות עם המשפחה.
כשאני יוזמת יציאה או בלוי או נסיעה משותפת עם כל הילדים הדגש הוא- "אנחנו מבלים זמן ביחד" ולא- אנחנו
נוסעים עכשיו לראות את מפל סער. לכן- יש לדעתי שאלה - מדוע לא חשוב לו ההשקעה במשפחתיות הזו שאולי הוא
לא מרגיש מספיק חלק ממנה. זו רק אפשרות. לא אומרת שזה באמת ככה. אולי באמת- משהו קורץ לו יותר בלהשאר בארץ.

רזאי

New member
זה תלוי בדינמיקה המשפחתית

ובשלבי ההתבגרות של הילדים. אצלנו אוהבים לשבת ולדבר מסביב לשולחן אוכל. זה יכול להיות ארוחה ביתית, ויכול להיות במסעדה. כשמדובר בטיולים, אנחנו משתדלים למצוא טיולים שאטרקטיבים לכולם לפחות פעמיים בשנה. בשאר הבילויים המשפחתיים אנחנו משחררים. אין סיבה לא ללכת עם ילד אחד למוזיאונים, רק בגלל שאחיו מעדיף טיולי טבע. יש לי ילד אחד שמסרב לנסוע למדינות עולם שלישי. אני לא רואה סיבה לא לבקר בעצמי בתאילנד או הודו, עם אלה שכן מעוניינים בזה. כשאין מחסור בזמן איכות עם המשפחה, לפעמים טיול הוא רק טיול.

חני בו

New member
מסכימה עם כל מילה. לא תמיד צריך לחפש

סיבות פסיכולוגיות בגרוש....

כי בגיל 15 לפעמים יש סדרי עדיפויות אחרים.

לפעמים לפספס משחק כדורסל של NBA או משהו דומה -הרבה יותר משמעותי.
לעיתים לבלות עם החברה- חברים ,הרבה יותר חשוב מ"עוד" טיול משפחתי
לפעמים סתם כי רוצים להיות "לבד" ולהיות "עצמאי" .
לא תמיד יש אידאולוגיה סדורה מאחור, אלא סתם "לא בא לי" מתפנק של נער.

ואת יודעת מה?
גם סירוב לבלות זמן איכות עם המשפחה- לגיטימי בגיל זה(וכל גיל ) הן בארץ והן בחו"ל.
כשיהיה לו חשוב להיות עם המשפחה- הוא יהפוך עולמות כדי להגיע לשבת שאחיו יוצא הבייתה ויהפוך תוכניות וכו.

AYELET1

New member
שאלתי אותך בעבר ולא ענית- בני כמה ילדיך?

...........................

חני בו

New member
אי אפשר לחייב ילד

מצד שני לא נראה לי שיישאר לבד לבד לבד בבית.
יש סבתות קרובות? דודים? מישהו שיהיה לו נוח להשאר איתו?

אימם

New member
האם הכוונה להשאירו לבד לגמרי בבית?!

אז אני ממש לא חושבת שזה נבון.
כפי שכבר כתבו לך, עדיף שיישאר עם משפחה בחג.
נכון שמבחינתך זו אכזבה אבל את לא יכולה להכריח.

אל תכריחי. מבוגר אחראי רצוי. הם עצמאיים לגמרי

שהו שיידע תמיד איפה הוא נמצא וזהו. כסף לרניות ותהנה. לא תאמיני כמה זה מבגר אותם. פתאום צריך לעשות כביסה להיות אחראי וגם חופש מההורים. להשאיר ספרון הוראות
ברצינות. עם כללי זהירות ויאללה ביי.

ליאת +

New member
אם הנוכחות של הנער חשובה לך

אז כן כדאי לנסות להבין מה הנער רוצה והאם אפשר לבנות טיול שיהיה אטרקטיבי גם בשבילו. תתחילי בלהקשיב לו. גם אם אומר דברים מעצבנים ואולי אפילו מופרכים, נוסח- אנחנו תמיד נוסעים רק לראות נופים ואני רוצה שנעשה קניות (נניח). אפשר לנסות להבין מאיפה זה בא וכן גם להכניס לטיול דברים שלא הייתם עושים (מניחה שנער בגילו יכול להנות יותר מעיר גדולה, מאשר טיול נופים למשל).
לדעתי סיכוי מסויים שבגיל כזה הוא יתבאס בסוף שלא נסע.
אם היה בן 17 זה משהו אחר.

למעלה