נסיעה לקייפטאון

sivan120

New member
נסיעה לקייפטאון

אני רוצה לנסוע לקייפטאון בסוף חודש יוני, תחילת יולי לכשבוע. האם מזג האויר שם נוח? האם יש שם תחבורה ומוניות נורמליות שניתן יהיה לנסוע ולבקר באתרים החשובים. שמעתי שגם די לא בטוח שם.

sivan120

New member
ועוד שאלה...

חיסון נגד קדחת צהובה יש לי-כמה חשוב חיסון נגד טיפוס הבטן? האם האוכל/מים בקייפטאון סבירים?

לילית462

New member
אתה נוסע בשיא החורף - יהיה קר מאוד גשום

לגבי תחבורה- שהמקומיים יענו - אנחנו שכרנו רכב בקייפטאון. חיסון נגד טיפוס הבטן הרבה יותר חשוב מקדחת צהובה. הסיכוי שלך להידבק בקדחת צהובה הוא לא גדול (אבל יבדקו לך את פנקס החיסונים כך שאתה חייב את החיסון הנ"ל) לעומת זאת הסיכוי שלך להידבר בטיפוס הבטן, בכל מקום בעולם (כולל בישראל) גדול בהרבה. היות ואתה נוסע למקום שבו ישנה סביבה חידקית שונה מהסביבה שבה אתה חי, כל דבר קטן יכול לגרום לך לזיהום. פלורת המעיים שלך לא רגילה לחיידקים שיש בכל מקום שבו אתה לא חי באופן קבוע. בקיצור לכן כדאי לקחת את החיסון נגד טיפוס הבטן. (וגם עוד חיסונים אחרים באופן כללי)

טאשקה

New member
לגבי התחבורה

ככל הידוע לי המוניות יקרות מאוד וזה פחות או יותר התחבורה הציבורית היחידה שיש שם. אולי יש גם איזה אוטובוס מיוחד לתיירים. גם אנחנו שכרנו רכב כשהיינו שם. מזג האוויר בתחילת יולי כפי שלילית כתבה, רחוק מלהיות נח. זה שיא החורף בדרום אפריקה. בקייפ טאון בדר"כ קר מאוד וגשום. ביוהננסבורג לעומת זאת רק קר מאוד מאוד, אך יבש.

למעלה