נסיעה ללאגוס

miki2906

New member
נסיעה ללאגוס

היי לכולם במהלך חודש ספטמבר אהיה בלאגוס אשמח לכל מידע,( בחיים לא הייתי בניגריה), כמובן אשמח להכיר ישראלים אשר נמצאים במקום

miki2906

New member
../images/Emo140.gifתודה

אהיה בלאגוס חודש לצרכי עבודה לפי הבנתי המקום מסוכן, בכל זאת רציתי לדעת אם יש שם חיים או רק עבודה מלון, אם יש מה לראות? לבקר באיזה אתר וכו... תודה

ELI M2

New member
כמה דברים

מיקי שלום לגוס נחשבת לעיר מסוכנת. שוד רחוב,חטיפה,וכאלה... אתה מגיע רק לחודש,אז אל תחפש לך הרפתקאות...אין מה לראות במובן של תיירות. תצמד למישהו שפוי ומנוסה,ורק איתו תצא לבילויים ומועדונים.הכוונה לישראלי עם תואר B.A. (בוגר אפריקה) (לפגוש בוגר אפריקה שפוי זה בערך כמו לפגוש שם סינדרלה...(-: ) תמיד תחזיק בכיס סכום של 150-200 $ למקרה של שוד.תגן על המחשב בסיסמה ותעשה גיבוי לכל החומר. תביא איתך מצלמה,אבל קומפקטית,לא מסוג רפלקס.משהו שנכנס לכיס כמו סמסונג L74 . שני מכשירי טלפון פתוחים,אחד אליך,השני מוסלק בתוך הרכב.(במקרה של שוד הוא זה שישאר לך..) עדיף שהמכשיר שאליך יהיה מהסוג הזול. איידס ומלריה הם לא מונחים מתוך האנציקלופדיה.. אתה מגיע רק לחודש,אז תשתמש בכדורים נגד מלריה.תבצע חיסונים,(תהליך של חודש.) במידה ואתה מעשן,רכוש סיגריות בדיוטי פרי בארץ..הסיגריה היחידה שניתן לעשן אותה היא בנסון תוצרת מקומית. תתרגל לאכול שום בכל ארוחת צהריים. יכול להיות מצב שהמטען שלך יגיע בטיסה הבאה..אז תדאג שיהיו לך דברים מינימלים בתיק האישי ליומיים הראשונים. ויחד עם זאת תביא איתך מינימום דברים..

miki2906

New member
תודה רבה ELI ../images/Emo51.gif

תודה רבה ELI, יש לי שאלה לגבי מכשיר טלפון, הבנתי שמשתלם לקנות את הSIM במקום, כמה זה צריך לעלות ואיפה בכלל לקנות. באיזה מטבע עדיף להשתמש ומתי? איפה רצוי לאכול איפה לא מומלץ?

ELI M2

New member
תן יותר פרטים...

מיקי,יש כמה ספקיות תקשורת,לכל אחד מהם יש אזורי קליטה שונים,ולכן נוהגים להחזיק את כל סוגי הSIM עלות הכרטיסים היא מיזרית...על הSIM של CELLTEL שילמתי עד כמה שאני זוכר 1000 ניירה...שזה 30 ש"ח בערך... השיטה היא כמו בTALKMAN בארץ, אתה רוכש כרטיס CREDIT וטוען אותו למכשיר. הכרטיסים נמכרים בכל ס"מ מרובע על פני ניגריה...יהיו גם כאלה שירוצו אחר הרכב לאורך ק"מ על מנת למכור לך CREDIT CARD. על תקנה מהם. תשתדל לקנות במקום קבוע,כזה שאפשר לפנות אליו במידת הצורך...יש כרטיסים מזוייפים.לכן גם תשתדל לקנות כרטיסים בעלות נמוכה של 400 ניירה,ולא של 1000..אם אכלת אותה,אז לפחות בקטן... גם את הכרטיסי SIM מוכרים באותם הדוכנים או בחנויות...אתה כבר תראה שלטים של MTN,CELLTEL.... המטבע הכי טוב הוא ניירה...כי הוא היחידי שניתן לשלם בו...(-: מיקי,סליחה שאני שואל,אבל אי אפשר להגיע לכאן ככה על הפרנג'י כמו לפרנקפורט...לתפוס מונית ולבקש צימר עם ארוחת בוקר.. חייב להיות לך איש קשר שידאג לך ללינה וכלכלה,כולל גם ביטחון אישי כלשהו... במידה ויש כזה והוא שולח לך רכב עם נהג,תבקש מהנהג לבצע עבורך את כל המתלות...החלפת כסף,קניית כרטיסים...הכל... אין מצב שאתה הולך לבד להחליף כסף... תנסה לתת יותר אינפורמציה...יש איש קשר...אין איש קשר...חברה ישראלית...חברה מקומית...נציג של חיזבאללה...מי פוגש אותך?

miki2906

New member
היי ELI

ברור שיש לי נהג והחברה היא ישראלית, רק שאני טס לשם לבד ונהג + נציג +מאבטח אמורים לפגוש אותה בשדה. רק לא ידעתי שנהג הוא גם המשרת שלי, באירופה היה נותן לי כפה אם הייתי אומר לו תקנה לי SIM ותחליף את הכסף על הדרך
אבל טוב לדעת, כי כמו שציינתי לא הייתי באפריקה בחיים ולא מכיר את המנהגים של המקום. כמובן יש מלון שבו יהיה וכל הדברים הנלווים

../images/Emo13.gif פראייר...

אלף ניירה לקו. דפקו אותו. היום אפשר לקנות בין 150 ל-250. הם עושים כסף על הכרטיסיות. אבל מלבד זה כל מילה אמת. למרות שלא כל כך שחור למי שנמצא כאן יותר זמן, אבל לחודש ימים - זה בהחלט מייצג. מילה נוספת. אל תקנה כאן כלום. מזייפים כאן הכל, מחירים של ציוד טוב, פי שלוש מכל מקום בעולם. תהיה מוכן לליכלוך, עוני, זוהמה, ושקרים בסיטונות. אל תאמין לאף אחד בשום נושא, לשום הבטחה. מאידך אתה יכול לזכות במיליון דולר. כדי לממש את זכייתך, אתה צריך להפקיד 10000 דולר בחשבון כלשהו והזכיה תגיע אליך עם שליח מיוחד. פשוט מאוד. אז בהצלחה. לצערי, אני רחוק מלאגוס ולא אוכל לשמש כמדריך . אבל אם תרצה עצות אז תתקשר 0803 5100203

miki2906

New member
תודה טומי

באיזה סכום רצוי לטעון את הSIM? אני פשוט נותן להם את המזומן, לא היה לי talkman בחיים, לא יודע איך זה עובד.

כמו שאמר החבר אלי

500 ניירה זה סביר. אם אתה מתכוון לדבר לחו"ל אז רצוי 1000 ניירה. ושיהיה לך מוחבא עוד כמה כרטיסים במקום אסטרטגי. זה כאן הספורט הלאומי. לדבר המון בלפחות 2-3 טלפונים ניידים. אם אין לך, אתה לא נחשב לרציני. בלי קשר לכך, תהיה מוכן לראות כאן את כל נדכאי העולם, עם כל העיוותים האפשריים. בצמתים, בפקקים, בכל חור שיש שם סיכוי לעצירת רכב. ילדים קטנים, זקנים, נכים בתוך מריצות. אהה, והכי חשוב ששכחתי: אל תתרגש מגוויות שוכבות בכבישים, או בערים. לדוגמא - ליד האתר בניה שלנו חוסלו שני שודדים חמושים ע"י משמר אזרחי. (ויג'לנטים). השאירו אותם ליד הכביש כמה ימים, כדי שכולם יראו מה קורה למי שסרח (או נדמה שסרח, לגמרי לא ברור). כאן יורים וא?"כ שואלים שאלות ואולי גם זה לא. שיטת נסיעה חביבה על הניגריינים היא להיתלות על כל מה שזז. לדוגמא, משאית עמוסה לעייפה. המשאית קופצת, הנוסע אף ממנה, ישר מתחת למשאית שנוסעת מאחור. זה מה שנקרא TOUGH LUCK. אז גוויה כזו יכולה להישאר על הכביש כמה ימים ולהיראות כמו החתולים "שמגוהצים" על האספלט. אל תעצור בשום מקרה, סיכוי סביר שקודם כל יעצרו אותך. א"כ תסביר שאין לך אחות. אל תנסה אפילו לנהוג בעצמך. עיסוק חביב על ה"LOCAL BOYS " שלאחר תאונה שבה נפצע / נהרג מישהו (במיוחד אם זה ילד), מלבישים על הנהג צמיג עם מסמרים ומציתים אותו. אז אם זה הנהג השחור שלך, זה עדיין עדיף על זה מאשר אם זה אתה..... אם יש תאונה עם הרכב שלך, אל תתערב בויכוח בשום מקרה. הנהגים יסתדרו כבר ביניהם. זה יעלה כסף, אבל אם לבן מתערב, המחיר עולה אקספוננציאלית.

miki2906

New member
טומי, הצלחת להפחיד אותי../images/Emo2.gif

חייב לציין ממש מערב הפרוע, יהיה לי נהג, יהיה לי חדר במלון, אני כן אדבר עם הארץ אז הבנתי שצריך לטעון את הSIM ב500-1000 ש"ח,אני בא לשם לבצע איזו עבודה ולברוח הביתה, אני מקווה שהנהג מודע לכל מה שכתבת לי, אכן הוא מקומי
כבר הבנתי שהבילוי יהיה במלון בלבד, אני לא בא לחפש צרות, את האמת אני כבר לא ממש רוצה לנסוע לשם

למעלה