נסיעה לירדן עם אופנוע

iec

New member
תשמע..לפי מה שכתוב בפורום..רק

ביבי.

noy fb 2

New member
"...חיי האוברדראפט שיש כמעט בכל משפחה כדי להחזיק את היפנית

המשפחתית...".
תגיד, עוד לא למדת שהגזמות הזויות והקצנות רק מעידות על העדר טיעונים? אפילו בשרשור הזה?
אתה הרי יודע שאלה עם האוברדראפט זה לא מהטויוטה 2010. זה מהחו"ל, ועוד חו"ל, ועוד חו"ל, זה מה DJ, זה מהקרואסון\פוקצ'ה\מאקיאטו,
זה מהמותגים ל"נסיך", זה מ"הטיולים" בקניון, זה מבגדי מעצבים וג'ינס ב 800 ש"ח, זה מהרבה הרבה ארוחות "בחוץ" במקום לאכול בריא בבית,
זה מהתמכרות לאופנה, זה מהתעקשות מטומטמת להשליך כסף טוב על שכירות מטורפת רק בת"א, במקום לקחת משכנתא על דירה ראשונה בפריפריה,
זה מקניות מזון בלי שכל...בלי אפילו להבחין שתמיד יש מבצעים ברשתות, זה...כמו שאמרתי, הכול בגלל שהפוזה שולטת.

חוץ מזה, נראה אותך מעלה כאן מועמד אחד שיכול אולי להחליף את ביבי, בלי שכולנו נמות מצחוק?
בלי שנשכח לרגע שאם למועמד שלך "זה לא יצליח..." אז (לא כמו באוניברסיטה) , לא בטוח שיש
למדינה מועד ב'...וגם, כנראה שאין למדינה כפתור ריסט...
תאר לך שמחר קורה משהו לביבי והוא לא יכול יותר...פחד!!!
נראה אז את כנופיית ברנע\שיפר\נוני\אברמוביץ\גדעוןלוי\גלאון\זנדברג...לא אופתע אם הם יהיו ראשוני אורזי המזוודות...

NEO83

New member
אתה מדבר כאילו

ביבי הוא שמקבץ את כל המידע ואין לו שום יועצים כלכליים או שאין לו מטכ"ל צמוד לתחת והוא מחליט הכל על דעת עצמו מבלי להתייחס לכל העצות שנותנים לו מסביב.

noy fb 2

New member
יש לו כול מה שציינת. אבל בסוף, הוא מחליט ולאו דווקא לפי הרוב

התומך בדיעה זו או אחרת. הוא היה חייל ושר אוצר ונציג באו"ם ודפלומט ואי אפשר להמעיט
בנסיון ה"מבצעי" שלו או בעובדה שהוא ממש לא טמבל.
אם זה לא היה כך, אפשר היה להציב במקומו מחשב פשוט שיקבע להיכן נושבת רוח היועצים.
עוד לא נולד "נותן העיצות" או היועץ, שמעניק אחריות לעצה שלו או שמבטיח להתאדות אם יצאה
לו עצת אחיתופל.
תאר לך את בוגר גל"צ לפיד מנווט בין עצות הגנרלים שלו, את בוז'ינקה מתלבט בעניני אסטרטגיה
ואת כחלון או ציפורה שוקלים תקיפה באירן .... רק פרץ משקפת עוד חסר לנו כאן...

NEO83

New member
אז זהו שהוא טמבל

אם הוא רואה איך חצי מדינה מרוויחה קצת יותר משכר מינימום ובוחר שלא לעשות עם זה כלום הוא טמבל, אם הוא לא רואה איך משפחות טובעות במינוסים או בהלוואות, הוא טמבל.
לא צריך מחשב, צריך להיות אנושי אבל עם כל בחירה בסופו של דבר היינו חיים.
וכן, אני מתאר כל אחד בתפקיד הזה, מתלבט בעניני אסטרטגיה, ואתה יודע מה? אולי אם זה לא היה ביבי, מי יודע, אולי היה כאן שלום או לא הייתה לחימה? מי יודע..
יאללה פרץ משקפת, תפסו אותו בתמונה לא טובה אז הימין זוכר את זה היטב.
יאללה ביבי עד שהוא יצא לפנסיה כי אין לו תחליף! ביבי עד שהוא יתפגר

noy fb 2

New member
כשתתפכח אולי ותחשוב כמוני, שמה שלא נעשה,

בסופו של דבר השלום המיוחל תלוי לא רק בנו...תבין שעד היום, המדינה בראשות הימין, בפועל לא החמיצה שום הזדמנות
ולא פיספסה שום תרחיש שיכול היה להביא שלום, חומוס בדמשק וכנאפה בבירות (שניהם אגב...לא מציאה...).
המוסלמים (מארת העולם) לא רוצים אותך כאן ועוד לא דברנו על דאע"ש. תכניס את זה לראש: ההסטוריה
עבורם מתחילה ב 1948 והבורות היא נחמת הרבים שלהם. המיעוט שאינו בור הוא שקרן פתולוגי, ע"ע טיבי\אבו מאזן ושו"ת.
אז או שתתרגל לחיות על חרבך, או שתעבור יחד עם מהשמו מהפורום לקנדה ותתפלל שבשפל הכלכלי הבא
לא יחפשו אשמים ממוצא יהודי ולסביבה המוגנת שבה תגורו (מישהו אמר גטו...?) לא יזלגו מוסלמים.
שלא תתבלבל, אני די מעודד הגירה של נפולת. זה מותיר אותנו, הנשארים, חזקים יותר , מגובשים יותר
ונקיים מחוליות חלשות ותפוחים רקובים או במקרה הטוב, תפוחים תמימים ומקובעים.
בפעם הראשונה, אחרי 2000 שנה יש לנו מדינה ונשק. פעם לא היה. לכן, מה שקרה פעם ועוד םעם ועוד םעם,
לנו, לא יקרה שוב.

fanano3

New member
מבלי לצודד כלפי מועמד לבחירות זה או אחר..

אתה בעצם נתת את התוכן לדברי הכותרת של iec , כל אחד מתנסח בצורה שונה אבל בתאכלס,
אנחנו מפחדים לחזור אחורה, לרמת החיים שלפני השגת הקידמה באופן כזה או אחר.
לא נמות מרעב אבל בכל זאת אדם שעובד וחי רוצה להינות ממותרות/לפנק עצמו מידי פעם ולא להרגיש חנוק
למשל, מי מוכן היום לחזור למכשיר טלפון נייד ישן ? זה בלי אפליקציות בכלל, בלי דירה, ערוצי טלויזיה, אינטרנט,
כרטיס אשראי, אוטו, מעון/גן, קופ"ח, בלי אוכל בחוץ ומקרר מלא בבית, ושאר הבילויים.
לגבי חו"ל - יש אנשים שיגידו שאפשר בלי, אבל איך אפשר כשכולם מסביבך טסים לחו"ל ואתה לא?
אפשר להצטמצם אבל קשה מאוד לוותר לגמרי. - ואת זה בעצם אנחנו מגדירים "החיים הקשים שלנו"
לכל דור יש את קשיי החיים שלו ולכן אי אפשר להשוות את הדברים לדורות הקודמים שלהם היו שירותים מחוץ לבית (לדוגמא)
אני מאמין שרובנו רוצים לחיות במגמת קדימה ברמת החיים אך מרגישים שיש שלטון שמוסיף לנו כל פעם מחדש גלגל"ש בדרך
שגוזלים מאיתנו אנרגיות ומרחיקים אותנו בעוד זמן ממאוויינו. צריך לשלם פה ולשלם שם ולשלם ולשלם ולשלם ולשלם עד שכמעט
לא נשאר לכייף. אז אנחנו מתלוננים והפוליטיקאים מבטיחים (לפני הבחירות) הכל ולכאן נכנסות דילמות :
האם באמת המדינה ועובדיה המשרתים אותנו, עושים את מלאכתם נאמנה?
האם טובת הציבור היא זו שעומדת בראש ובראשונה לנגד עינייהם ?
האם חיינו כאן בארץ נתונים בסכנה המצריכה משאבים רבים להגנה מפניה ?
(קחו לדוגמא את המים, זהו המשאב הכי חשוב לחיים, אנחנו חיים במדינה שמקורות המים שלה מצומצמים וחייבים לשמור עליהם)
האם בהבטחות לנורמליזציה יהיה שלום ושקט או שיהיה הפוך מזה?
האם בכלל אנחנו מאמינים למה שאומרים לנו ?
אני אעצור כאן, הדברים לא פשוטים ועם מה שלא פשוט כל אחד יצטרך לבחור לעצמו את הדרך להתמודד ולקבל את ההחלטות

noy fb 2

New member
שתי השגות לי על דבריך הבהירים והברורים:

1. הקידמה הזו שלדבריך היא משאת כל נפש חיה...בעיני נראית אחרת למרות שאיני מחרבן בחוץ,
איני מתנזר מבילויים ויש לי אין סוף גאדג'טים לשימושי. לא הכול הוא בבחינת MUST ולא יתכן
שיהיה אוברדראפט כי רוצים לעשות גם את מה שעשה השכן. בעיני זה פשוט לא מוסרי. אם אין... אז
מחכים שירווח !!!
2. ההבדל הגדול בין הדורות, בין פעם להיום, היא מידת הסבלנות וההתמדה. פעם, למדנו, השקענו, חיכינו, קיווינו והיה
למה לצפות. ידענו שנחוצה סבלנות. ידענו מראש שאין הרבה בילויים (או בנות) בטכניון. חרא של קמפוס...
היום, רוצים שלום עכשיו, כסף אתמול, צמוד קרקע היום, שני תארים (רק לא במתמטיקה פיזיקה כי
זה קשה מדי), ללמוד רק שנה מקסימום שנה וחצי במכללה עם פוזה, עבודה בשיווק, משרד מסודר (לא חשוב למה) ולהרוויח
כסף טוב מ...אומנות, קולנוע, שיווק, תקשורת, כלכלה, יחסים בין לאומיים... וגם חשבון שמן בעו"ש. זה לא היה כך פעם.

אשר לקטע הפוליטי ...זה באמת כבר דיון נפרד.

iec

New member
יש רק אחת שיכולה להחליף בגבורה את נהנתניהו...

דפני ליף.

&nbsp
תן לראות קצת ציצי בשלטון..נמאס ממושחתים ללא גבולות.

ב ו Z י

New member
מחר בבוקר...

אז במקום לקנות בית יפה על אגם פרטי (!!!) עם מזח ומנחת.... אולי פשוט תכתוב פה בפורום?

iec

New member

הוא בנתיים בודק באיזה אגם לקנות...כי הכנרת מתייבשת.

אז אתה מציע שאנשים לא יקחו סיכונים אישיים בחיים, כדי לא

לפגוע במדינה?
באותה מידה אתה יכול לבקש מאנשים להפסיק לרכב, כי הפציעות שלהם פוגעות בתל"ג

noy fb 2

New member
קרא נא את דברי לבכיין, באשר להגזמות והשוואות קיצוניות.

kenderkin

New member
עופר, אני חושב שהתחשבות מסוימת נדרשת פה

"לפגוע במדינה?
באותה מידה אתה יכול לבקש מאנשים להפסיק לרכב, כי הפציעות שלהם פוגעות בתל"ג"
אנחנו מדברים על מדינה שרמת הסיכון שבה, מה לעשות, גדולה מנניח, אם תטייל באיטליה או יוון.
שיקול דעת נחוץ ואף הכרחי במקרים שבהם גורמים אחרים מעורבים.
אם אקח את הדוגמה שלך: אתה מודע לסיכון כרוכב. אני מניח שמי שעלול להיפגע מכך בסביבת הרוכב הביע את הסכמתו (או שלא) אבל אם יקרה לו משהו (טפוטפוטפו) גם המשפחה הקרובה שלו תיפגע מכך.
מניח שמי שיצטרך לטפל ברוכב לא יאלץ לסכן את חייו או להקריב קורבנות גדולים על מנת לעשות כן.
אני מניח גם שהוא יעשה ככל שביכולתו לצמצם את הסיכון.
אגב, נכון לאוקטובר השנה המלצת משרד החוץ היא לא לטייל בירדן ביחידים אלא רק בקבוצה גדולה ותחת אבטחה אם זה נותן אינדיקציה.
מקווה שהצלחתי להעביר את המסר.

iec

New member
כנראה שלא ירדת לסוף דעתו של מר"ן עופר...

אם תסתכל טוב טוב דרך עיניי המדינה,תבין שהכל פה מתורגם לכסף. ולכן הוא השווה את זה לתל"ג.
&nbsp
&nbsp

menyroth1

New member
"הפוזה " שאתה מכנה היא דווקא "ראיית השחורות "

יש עם מצריים שלום מאז ביקור סאדת בישראל ב 1977 ( בחישוב גס כמעט 40 שנה )
במהלך השנים האלה היה פיגוע או 2 בסיני . וואו . באמת מסוכן שם . ( בת"א היה פי 10 בערך - בירושלים פי 20 ) . למה בתל אביב או בירושלים שוטר/חייל / כבאי /זק"א כן צריך להישרט בשביל אותם קואובויים שיש להם על הירך את 2 החברים שלך וברבת עמון לא ????
ואגב לא ניכנס לזה שהסיכוי להיפגע בתאונת דרכים הוא פי מיליון מאשר בפיגוע בארץ ופי 20 מיליון מאשר להיפגע בפיגוע טרור בחו"ל . וכל " הפוזאים " של ה " אמרתי לך שמסוכן שם " אחרי פיגוע שיש /היה שם הם הפוזאים האמיתיים .

golan182

New member
לצערי במקום לנהל דיון בנושא שאולי חשוב לכמה אנשים, החליטו

אחרים ובראשם noy fb 2 להפוך את הדיון לזירה של השמצות והטפות מוסר. קטונתי, אין אני יודע מי הוא ואין הוא יודע מי אני. אני מסרב להגרר לרמה כה נמוכה ולכן צר לי.

למעלה