נסיעה לארץ

gabcake

New member
נסיעה לארץ

אני עומדת לסוע לארץ, וכמו לפני כל נסיעה, בין התרגשות לראות את החברים והמשפחה, וקניית מתנות מתחיל לפעפע הלחץ..איך אני אספיק לראות את כולם..והפרידה הזמנית מבת הזוג והילד.. האם גם אתם מרגישים לפעמים שיש לכם "חיים כפולים" חיים בארץ וחיים בחו"ל?

Noile

New member
האמת שכבר לא

בארץ יש את הכיף של לראות חברים, חלק מהמשפחה, אוכל שהתגעגתי אליו, הופעות ונוסטלגיה של מקומות שאהבתי להסתובב בהם - אבל בגדול החיים והבית הם כאן.

ro99

New member
לגמרי לא

החיים שלי פה. אני מרגישה משהו בין זרה לתיירת בארץ. אבל מה שמזכיר לי שאני neither הוא הכעס שאני סוחבת איתי ושמתעורר כל פעם כשאני נתקלת בדברים נשכחים שמזכירים לי למה עזבתי.

gabcake

New member
בית

אני מרגישה שככל שעובר זמן, בוסטון נהיית יותר בית, אני כאן 6 שנים, ובהתחלה זה לא הרגיש כמו בית בכלל. כמה זמן אתן בחו"ל?

itay82

New member
אני כבר הרבה זמן

לא הייתי בארץ. למען האמת זה גם לא נכון... הפעם האחרונה שביקרתי בארץ הקודש היתה בספטמבר אחרי 3 שנים שלא הייתי בארץ. הרגשתי מאוד תייר שם. היו לי שם רגעים מאוד מוזרים בהם ראיתי בפעם הראשונה בחיי דברים נפלאים שרק תיירים רואים, וגם תחושת הזרות היתה נעימה מאוד, כי פשוט הרגשתי כתייר. כמו רו, אני תמיד רואה שאני לא רק תייר, כי אני כן יותר מעורב בבעיות ושאלות ישראליות משאר האנשים שחיים בברלין או בסטוקהולם. עזבתי את הארץ לפני ארבע שנים, אבל מאחר ואני רק בן 23 (עוד חודש בדיוק), 4 השנים האלה הן חלק די משמעותי מחיי. אני לא ממש מצאתי בית אחר בשום מקום אחר בו חייתי מאז, כי לא באמת נשארתי במקום אחד. אני תמיד נמצא במעברים מוזרים ומחלק את הזמן בין סטוקהולם לעוד עיר, אבל החיים שלי הם כאן, זה די ברור. בארץ לא נשאר לי הרבה.

ro99

New member
בערך 25 שנה

רובן באנגליה (מולדתי וביתי מכל הבחינות) והשאר בהולנד שבה אני גרה כעת. אבל אצלי גם משחק שעזבתי את הארץ מתוך רגשות של מחנק ושנאה וחוסר יכולת להשרד שם כשאני חייה את החיים שאני רציתי לחיות.

White Dragon

New member
It's a no from me as well...

I’ve left about 3 years ago, and when my partner and I visited I just felt like a tourist (and embarrassingly enough, sitting in a café I was asked where I was from – I was speaking Hebrew to the waitress and she still thought I was a tourist!!!). It was great seeing the family and friends, but I didn’t feel at home at all… we were there for a mere 9 days and afterwards went to Asia and by the end of that I was yearning to get home already – and there was no doubt that home is in Melbourne. I do have to say, I hated living in Israel, but as a tourist – it’s a great country to be in for 9 days! No one really starts talking to you about politics, everyone is heaps nicer to you when they think you’re a tourist (and my partner and I speak almost solely English, she’s got an Aussie accent and I’ve got a half Aussie half unknown accent – so everyone assumed we were tourists), the food is great, the prices of clothes were great – especially coz they had end of season (winter) sale, and in Melbourne the winter just started – so we got jumpers that would cost $50 down here, for $15. So other than a few rude sales people and waitresses, some very offensive and racist graffiti, and the Israeli music that’s going downhill (with songs like “I’m a great footballer, come and I will ETKA LAKH GOL [can’t really be translated…], come from behind – and it goes on and on how he tells chicks that he’ll fuck them good and proper – and it’s on mainstream radio in the middle of the day – don’t know, I don’t think young children should listen to such sexist crude music, and it seems like it’s part of a racist-sexist-violent change in Israeli society that’s been happening for years and get worsens lately. But I should shut up now coz it has nothing to do with what you asked about
!) But yeah, great place to be in as a tourist, bad to live in, and surely doesn’t feel like home

itay82

New member
דווקא

הקבלה בארץ כתייר היתה לפעמים מאוד נעימה. מסתבר שאיכשהו נכנס לי מבטא זר לעברית (או לפחות ככה כל המלצרים והמלצריות אמרו), ומהרגע שהאנשים שאמורים לתת שירות הבחינו במבטא והתחילו לתחקר אותי עליו, השירות הפך להיות הרבה יותר יעיל ומקצועי, כאילו מנסים לא לעשות בושות לתיירים. למען האמת, בביקור שלי בארץ (בדיוק כמו בתקופה שעוד חייתי בארץ) לא באמת יצאתי מתל אביב, ובעשרת הימים האלה, פחות או יותר ישירות לאחר שלוש שנים בפאריס, פתאום תל אביב נראתה לי נעימה להדהים: הפיקוסים הגדולים בכל מקום, הלימונענע, גלידה טובה, עוגות בבתי קפה, בתי קפה בלי שולחנות שיש וכסאות קש, אנשים זקנים שאפשר באמת לכבד, וכן היתה שם אווירה של פתיחות. אמנם כשמגרדים מתחת לפני השטח, כשחיים שם וכו' וכו', אבל זו היתה אווירה שנשארה נעימה במשך עשרה ימים בהם באמת נשארתי בתוך התבנית של התייר, ושעמדה בניגוד די אלים לשמרנות של פאריס או לשלמות של סטוקהולם. אין לי מושג איך תל אביב תראה לי לאחר כמעט שנה בברלין.

ro99

New member
כן, גם אני נהנית להיות תיירת

אפילו שמזמן לא עברתי את החוויה הזאת.

gabcake

New member
Tourist

I got the 'Tourist' feeling when I visited Israel with my partner. She is half French half American and does not speak Hebrew. I was also more aware of Machoism and racism cause I saw things from her eyes, and I can't say I felt proud to be Israeli in those moments - I agrree with you about the lyrics and the messages of the songs. I have to say that some of the rap music we try to protect our son from here is not much better..!!!It is so interesting reading everybodys stories,Thank you

Noile

New member
אני כאן

אוטוטו 7 שנים. האמת שיצא לי להיות די הרבה בארץ כי באתי לפה על חוזה מהעבודה וכרטיס טיסה שנתי לארץ היה חלק מהתנאים. כל זה נגמר עכשיו, אני כבר לא עובדת שם ועם כל הקיצוצים ממילא הם כבר לא נותנים כרטיסים... אבל בנסיעות האחרונות לא הרגשתי בבית ונהיה לי עור ברוז כל פעם מרגע שהגעתי לצ'ק-אין בבנגקוק ועוד יותר בעליה לטיסה של אל-על, קיבלתי תמיד תזכורת למה אני כבר לא רוצה לחיות שם.

eig

New member
דייי כבר עם המושג הזה !!!!

אני עובר על ההודעות של כולכם, ולא ברור לי איפה אתה חיים.... אני לעומתכם חי בארץ. זה מן כדור כזה עגול שנקרא כדור הארץ, ויש בו הרבה מאוד מדינות, תרבויות אנשים וכו וכו הכל זה ה א ר ץ !!!!!! אם אתם מתכוונים למדינה הקטנה הזו שם במידל איסט שכולנו במקרה לקחנו את הטיסה החד כיוונית שלנו ממנה אז תגידו ישראל ! אני אישית עדיין בחרדה מלטוס לשם. אני שמח שהמשפחות והחברים באים לבקר אותנו, כי חוץ מאנשים אני לא מתגעגע לשום דבר לכן אני שמח שאני יכול לעקב את הטיול לישראל כמה שאפשר. זה גם עניין מבאס להישתמש בימי חופש על מנת להגיע למקום שהוא הכי לא חופש שיש, לראות את כולם זה יותר מעבודה קשה (אני מניח עוד לא טסתי לישראל) ..... תהנו בכל אופן :)

itay82

New member
מזכיר לי

שכמעט תמיד בשיעורי העברית הראשונים בצרפת ניסיתי להסביר לאנשים שאי אפשר להגיד "אני נוסע ל-Eretz" ותוך כדי כך תמיד ניסיתי להציג את הפן הלאומי בביטוי "הארץ". לרוב זה רק גרם להם לאהוב את הביטוי הזה עוד יותר.

Loretail

New member
I love Israel

very much. I enjoy living in the states. However ,my heart still is full with love toward Israel. I don't think it will ever go away. So much that we actually thinking to retire in Israel in 16 years. of course every thing can change but I miss the warmth of the people ,my best friends, the food, the markets, the all lot. There are a few things of course that I do not miss and for that I am greatful that I live in California in such a beautiful place as Marin county. If I could , I would fly at least 2 a year for at least 2-3 months. Here is for you Israel Shalom D

CANADA1979

New member
'So nice to hear Itay and loretail

approach.... I really enjoyed reading what you guys have to say....​

CANADA1979

New member
Loretail, I think it's refreshing

to read your point of view in this forum... I used to write here more often but it was always the same thing either only gay topic or some concensus about how everyone feels that they never felt belong in Israel when they lived there... if only i had a quarter every time I heard it from a gay israeli.... p-l-e-a-s-e :)

CANADA1979

New member
I meant gay topics in the non

homosexual way... or if u want, too gay... as if that's the only way we define ourselves and our world, life etc...​

למעלה