אני הייתי מסכימה ללא היסוס
בעיקר בגלל העובדה שהבן שלך רוצה לנסוע לבד ומרגיש מוכן. אל תקלקלי לו את זה ואל תשדרי לו את הפחדים שלך.
במהלך ההתבגרות שלהם ישנם הרבה שלבים שבהם הלב שלנו יורד נמוך וזה בסדר גמור. אם הלב לא יורד נמוך אף פעם, סימן שהם גדלים בצמר גפן.
דרך אגב, הילדים שלי נוהגים לבוא אלי לעבודה מדי פעם ולפני כחודש רצו לבוא והגדול לא היה בבית. אז אמרתי לשני הקטנים (11 ו8) לרדת למטה, לעלות למונית שירות כמו עשינו כבר ביחד, לרדת במרכז העיר וזהו. אמרתי את זה בקול רגיל ושקט למרות שהלב שלי לא היה שקט. הם די התלבטו והייתי צריכה "לדחוף אותם" קצת לזה וגם להתגבר על התנגדות ההורים שלי שאצלם הם היו (אבא שלי: "אבל אני יכולה להסיע אותם") ובסוף הם באו והיו מרוצים מעצמם. רציתי לחכות להם בתחנה כי קצת מסובך להגיע אלי, צריך להחליף כמה מעליות בתוך בניין גבוה, אבל הם הפתיעו ודפקו על הדלת.
לגבי הבן שלך, אני לא יודעת אם הייתי מציעה בעצמי, אבל ברגע שהוא אומר שרוצה, ,תעודדי אותו ותשדרי לו שאת סומכת עליו ובכלל אין בעיה. אני הייתי רק אומרת שלא ישכח את הטלפון וזהו.
ואני יודעת הכל על ילדים מרחפים ולא ממוקדים, ,תאמיני לי. פשוט לדעתי, הדבר הכי חשוב זה לשדר לילדים שאת סומכת עליהם עליהם ויודעת שהם יכולים להחליט הרבה דברים עבורם.
לבן האמצעי שלי יש בן שאבא שלו דוגל מאוד בשיטה הזו. כשהוא היה מאוד קטן ורצה לטפס על איזה משהו מפחיד במיוחד, אבא שלו אמר לו "טפס, אם אתה חושב שתצליח וגם אם אתה חושב שתצליח לרדת". הבן חשב וטיפס. זה היה מתקן שמסביבו עמדו כעשר אמהות וגם אבות וכולם צעקו לילדיהם בני אותו גיל לא להתקרב ולא לטפס כי המתקן מאוד מסוכן ולא לגילם.
היום הילד בן 11 ומאוד בוגר ועצמאי ואני מאמינה שהחינוך הזה תרם לזה רבות (למרות שכמובן גם גנטיקה תופסת מקום מאוד חשוב.)