"נסיון מוכח".

DNile

New member
"נסיון מוכח".

במידה ואני מחפש עבודה(אני לא, אבל בבוא היום זה יגיע) איך בדיוק אני אמור להוכיח משהו כמו "נסיון מוכח של שנה לפחות בפיתוח בJAVA"?

Zack DA

New member
למישהו שעבד באזרחות,

זה מן הסתם די קל יחסית, כי יש לו המלצות ועבר מוכח. מי שבא מהצבא, יצטרך כנראה להוכיח את הידע הזה במסגרת ראיון יותר טכנית מאשר בדרך כלל. אגב, מה לך ולג'אווה ?

DNile

New member
המלצות אפשר גם מהמפקדים,

אז מבחינת "הוכחה", מספיקה ההמלצה? כי גם במסגרות אזרחיות יש סודיות מידע, ומסמכי NDA שחותמים עליהם, לא רק במסגרת הצבאית... מה לי ולג'אווה? שנה נסיון מוכח בפיתוח :)

Zack DA

New member
לא יודע, אני כמעסיק פוטנציאלי

לא הייתי סומך על המלצה של בחור שהגיע מהצבא בלי לבדוק את זה בעצמי. וזה אומר בין השאר לתת לו לכתוב קצת קוד ולעשות לזה review מכובד ביחד איתו. (אלדד - מה דעתך ?)

vinney

Well-known member
זה נכון גם לאזרחות

אבל עדיין המלצות (בין אם ממפקד ובין אם ממנהל) זה דבר חשוב מאוד.

DNile

New member
כאחד שיש לו 9 שנים נסיון

(טוב, כזה אני אהיה כשאני אשתחרר), לא חושב שהייתי יושב לבזבז את הזמן שלי על לכתוב קוד עבור כל מקום עבודה שאני מעוניין להתקבל אליו. אם הבן אדם שמראיין אותך לא מסוגל להכיר אותך מספיק מראיון, ואם הוא לא מאמין באמיתות הדברים שאתה אומר לו, למה שהוא יאמין לך אח"כ שאתה מתכנת, ולא יושב וגולש באינטרנט על חשבון העבודה?

DadleFish

New member
אז ככה...

דניאל - לגבי מה שאתה טענת, אם לא יאה לך, סבבה - אבל הרבה מאוד מקומות ידרשו ממך לכתוב קוד, ובצדק גמור. אי אפשר לדעת עליך כלום משיחה של שעה, וגם אם תכתוב קוד זה לא יהיה עדות מובהקת, אבל יותר טוב מכלום. בכל מקרה, ראיון עבודה אצלי מורכב בעיקר משיחה על האתגרים שהיו למרואיין בעבר - באיזה בעיות הוא נתקל ואיך הוא פתר אותן, בד"כ מדברים על DESIGN של בעיה שהייתה לו, ואני כמעט תמיד זורק לעניין עוד כמה אילוצים חדשים (למשל, איך תהפוך את המערכת משרת בודד להרבה שרתים?) ועוד. אם למועמד אין הרבה נסיון בכתיבת קוד, אני ארצה לראות קוד - משהו בסיסי לגמרי כמו מימוש CLASS של רשימה מקושרת למשל, משהו שכל אחד צריך לדעת לעשות (אני לא אשכח את המרואיין שענה לי שהוא לא יודע איך לכתוב רשימה מקושרת, כי יש std::list...). במקרה כמו של דניאל, זה תלוי איך הייתי מתרשם מהידע שלו. על הדרך אני בודק דברים אישיים - אופי, התאמה לחברה, יכולת עבודה בצוות, צורת עבודה מועדפת, תכנונים לעתיד... וכו'.

Zack DA

New member
../images/Emo32.gif אתה סתם צוחק,

לא אמרת לפני חודש בערך שלא יצא לך לעבוד בג'אווה ?

DNile

New member
לא זוכר שאמרתי דבר כזה.

יכול להיות שאמרתי שלא יצא לי לעבוד הרבה עם GUI בג'אווה...

DadleFish

New member
אני יכול לומר לך שלמרות כל הסודיות,

עוד לא נתקלתי באדם אחד שלא היה מוכן לתאר בכלליות על מה הוא עבד. גם אם הוא עבד בתעשיות בטחוניות. בחייאת, לתאר DESIGN של כמה CLASS-ים בלי להיכנס לפרטים הקטנים (והחשובים באמת) זה לא ממש בעייתי. נסיון מוכח זה אומר שתוכל להוכיח שעבדת במקום X. בד"כ זה פשוט אומר שמצפים ממך להביא ממליצים.

selalerer

New member
נסיון מוכח, כפי שמובן ע"י המעסיקים,

זה כל מה שלא למדת בבית לבד, או כפי שבד"כ מבינים את המשפט הזה: "למדת בבית לבד".

voguemaster

New member
בפשטות

שעבדת במקום מסודר, רצוי מאוד במשרה מלאה, לצורך העניין בג'אווה, וכמובן יש לך ממליצים.

למעלה