כמובן שמותר,
השאלה היא מה זה אומר. מכיוון שאני לא פוסט-מודרניסטית, וגם מאד לא אוהבת את מה שאני נוהגת לכנות "מילת הפ´", אני כן מאמינה שיש דברים מסוימים שיש בהם נכון ולא נכון. במקרה זה זה נוגע לז´אנרים ספרותיים מתמחים ולציבור האוהדים שלהם. אולי פעם יכולת לכתוב במד"ב כל רעיון מופרע, מופרך ודמיוני שיעלה על דעתך, ולצאת מזה עם ספר שהקהל יאהב. היום זה הרבה יותר קשה. אמנם יש עדיין ספרים שנמצאים באמצע הדרך, מכנים את עצמם "סוריאליזם" או "ריאליזם פנטסטי" וכדומה, ורואים את עצמם משוחררים מכל דרישה שהיא לעקביות, אבל בתכל´ס, מי שרוצה לכתוב בימינו מדע בדיוני, חייב לעמוד בדרישות מחמירות מאד מטעם הקהל. ואוסיף ואומר, שלדעתי זה בדרך כלל בצדק. המדע הבדיוני מנסה לומר דברים שיהיו תקפים לנו ולחיינו כבני אדם. כדי להצליח בכך, אין לו ברירה אלא לשמור על קשר הדוק עם העולם שאנחנו חיים בו, וזה אומר גם על מידה רבה ככל האפשר של דיוק מדעי (והמדע פה יכול להיות סוציולוגיה או פסיכולוגיה באותה מידה שהוא יכול להיות פיזיקה או אסטרונומיה). אחרת, מידת היכולת שלו לומר משהו אמיתי ומשמעותי על העולם שאנחנו חיים בו צונחת פלאים. ואם נוסיף לזה את חיבתם העמוקה של חובבי מד"ב לתרגילי מוח, נבין למה כתיבת מדע בדיוני שאינה מבוססת על ידע ועובדות כמעט באופן מוחלט נדונה בימינו לכשלון. אין לי בעייה עם זה שדעתך מבוססת על דעתך. יש לי בעייה כשנראה לי שדעתך מבוססת על חוסר הכרות מספקת עם התחום ואינה נושאת הנמקות מספיקות. יש לך מלוא הזכות לדעה משלך בנושא, כמו שלי יש מלוא הזכות שתהיה לי דעה על הדרך הנכונה להשתיל כבד, זה עוד לא אומר שהדעה שלי תשכנע מישהו אלא אם כן אביא לו נימוקים כבדי משקל מהמקורות הנכונים, כי מה לעשות, השתלות כבד זה תחום שאני פשוט לא מבינה בו מספיק.