נסיון חוזר

rika b

New member
טיפים בנושא הפקת ספרים בכל נושא

אשמח לסייע כמיטב יכולתי לכותבים בכל התחומים המבקשים הכוונה וייעוץ בנושא הפקת ספרים, ולתתת להם את מה שלי לא היה ממי לקבל - בתחילת דרכי הספרותית. הסופרת ריקה ברקוביץ

Halloe

New member
איני מכירה אותך... איזה ספרים כתבת?

אני לא קוראת ספרים אמיתיים, אז אם את כותבת בסגנון זה, כנראה שבאמת איני מכירה אותך.

rika b

New member
תגובה לשואלת האנונימית

עד היום כתבתי 12 ספרים לילדים, לנוער ולמבוגרים. חלק מספרי, תוכלי למצוא בספריות ובחנויות הספרים ובהם: "פרפרי הרגשות" לילדים "כל כך רציתי אח" "סבא ספר" והאחרון שיצא בימים אלה -"ספר המשלים של ריקה" עם איורים של הקריקטוריסט זאב - מיועד לכל גיל. פרטים נוספים מצויים בכרטיס, תלחצי על השם ותקבלי אותם. מכל מקום, אשמח ליעץ לך או למכריך בנושא הוצאה לאור של כתבי יד, אם תרצי אי פעם את עזרתי.

Halloe

New member
תודה, אך לצערי איני מכירה אותך...

אקרה אחד מספריך בהזדמנות.

rika b

New member
תשובה לערן

קראתי, הסיפור שלך מענין ומרתק וכתוב טוב, פה ושם יש תקלים לשוניים, את זה ניתן לתקן. אם הסיפור מקורי ואם אתה רק בן 15, אז כל הכבוד! בעקרון כדאי לך להוציא במדפסת את הדף ששלחת לפורום ולתייק אותו בבית. זה יעזור לך בנושא שמירת זכויות יוצרים. בכלל חשוב שכל שיר או סיפור מקורי יתועד ויתוייק. אם הסיפור הוא באמת פרי עטך, אז בהחלט יש לך כשרון כתיבה. ריקה

שלום

אני שמח לגלות את הנדיבות שלך, זה דבר נדיר במקומותינו. אני סופר מתחיל, שרוצה לפרסם רומן ראשון. העניין הוא ששלחתי אותו להוצאות לאור והן טענו שהוא קצר מדי (34000 מילה). ערכתי אותו מחדש והוספתי דמויות, גם שיניתי קצת את העלילה והגדלתי אותו ל-64000 מילה. האם לדעתך זה שיפר את סיכוייו מבחינה אובייקטיבית ? מה הטיפים שלך לשלב העריכה לפני שליחה למו"לים ? בתודה מראש רמי.

rika b

New member
תשובה לרמי

סיפור טוב, אינו נבחן על פי מספר המילים שבו. לראייה, יש רומנים ובהם אין סוף מילים שהן ריקות מתוכן. ויש סיפורים קצרים, שסוחפים אותך ומשאירים בך טעם של עוד ועוד. אם קיבלת ממשהו המלצה להאריך - למתוח את הסיפור שלך ועשית זאת בדרך מאולצת, כך גם יראה הסיפור, חבל על הזמן. הטיפ להצלחה בכתיבה הוא: לכתוב באופן מקורי ומיוחד משלך. שהסיפור שלך לא יהיה דומה או יזכיר סיפורים של אחרים. הקשב לכמה שיותר עצות מבעלי נסיון בנושא ולמד לסנן אותן לטעמך האישי. כתיבה זה לא מתמתיקה וגם המומחה שבמומחים יכול לטעות ולהטעות אותך, גם אני. אז המשך לכתוב ולשלוח יצירות למולי"ם ועם הזמן תפתח כשרון בנושא. סמוך על תחושות הבטן שלך. אם הסיפור נראה לך טוב, ואף מו"ל לא מעוניין בו, הוצא אותו לאור בהוצאה עצמית. ואומר, יש הוצאות לאור כגון ההוצאה שלי באר, שמסייעת לסופרים להוציא את ספריהם בעצמם. אף אחד לא יבטיח לך שספרך יכבוש את לב הקוראים, אך אין כמו הנסיון. כך אני עשיתי לאחר שמולי"ם דחו את סיפורי ו- הצלחתי מאוד. שים לב, ראה כמה שורות מהצ´אט שלנו את הכניסה לפורום של רז קולר, בחור בן 19 שהוציא לאור את ספרו הראשון בהפקה עצמית, לאחר שעבר חוויות דומות לשלך. כנס לתא שלו - ושאל אותו - איך הוא אזר אומץ ועשה זאת.

באנגלית, קוראים לספרים שיוצאים

בהוצאה עצמית : vanity press , ונדמה לי שהרעיון ברור. הוצאת ספרים מקצועית מוציאה את הספרים על חשבונה, דואגת להם לעריכה ספרותית מתאימה של עורך מקצועי ולעריכה לשונית (לפני שרואים אפילו לא יודעים עד כמה עריכה לשונית יכולה לשפר ספר). הוצאת ספרים מקצועית יש לה קשרים עם עיתונאים והיא יכולה ליחצן ולפרסם ספר ביעילות. יש לה יכולת להשיג לספרים שהיא רוצה מקומות טובים בתצוגה של סטימצקי. שום ספר בהוצאה פרטית לא יכול להשיג את הדברים האלה. קודם כל, מדובר בספרים שיוצאים על חשבונך, ומדובר בעלות לא קטנה בכלל. בהוצאות כאלה אין עורך ספרותי, שיכול להמליץ לך על שיפורים ולהדריך אותך בכתיבה. לא תמיד יש עורך לשוני, גרפיקאי ומגיה שדואגים להיבטים הטכניים. ואחרי שהוצאת את הספר - אין לך דרך להפיץ אותו. גם הפצה עולה כסף והרבה מאוד. וגם אז סטמצקי יחזיקו את הספר שלך יומיים על המדפים ויחזירו אותו. יש לא מעט הוצאות ספרים פרטיות שישמחו לקחת את הכסף שלך ולהוציא את הספר, והם גם ינפחו לך את האגו בדרך. אבל בסופו של דבר, תמצא את עצמך עם אלף עותקים שאין לך מה לעשות איתם. אם יש לך כסף לבזבז על כזה דבר, אז סבבה.... לרוב האנשים אין. ואני קראתי חלק מהספר של קולר. הוא מדגים בדיוק את התחלואים של ספרים שיוצאים לאור בהוצאה פרטית. אולי יש לו רעיון טוב, אבל הביצוע כושל לחלוטין, וצועק לעורך ספרותי ולעורך לשוני שיעשה עם זה משהו. ולמען הסר ספק, אין לי שום קשר ושום מניות לאיזושהי הוצאת ספרים.

Boojie

New member
אני רוצה להוסיף עוד משהו:

להרבה כותבים בראשית דרכם יש נטייה לחשוב שהעורכים מסרבים לקבל את ספריהם בכוונה, מתוך רוע לב או השד יודע מה, ושאם רק הם יקבלו סיכוי, הם יראו לעולם מה זה, בזמן שלמעשה, ברוב המקרים העורכים צודקים. כי צריך לזכור, שהעורכים מחפשים ספרים טובים. הם מחפשים ספרים איכותיים שימכרו. אין להם שום אינטרס לדחות ספר ראוי, סתם מתוך רשעות. אז בסדר, יש מקרים שאני תומכת בהם בהוצאה עצמית של ספר - ספרי הנצחה, ספרים משפחתיים וכדומה. יש כמובן גם מקרים של סופרים שנדחים למרות שהספרים שלהם ראויים והעורכים לא ידעו לזהות את זה (וב"ראויים" הכוונה היא לטובים ומוצלחים או, להבדיל, לבעלי פוטנציאל מכירה טוב, כמו נגיד ספרי רם אורן), אם כי אלה בדרך כלל יצליחו למצוא הוצאה שתוציא את ספרם אם הם יתעקשו מספיק (היתה כתבה משעשעת בנושא מאת אריאנה מלמד לא מזמן, על ספרים מפורסמים שנדחו). לרוב, כדאי לאדם שספרו נדחה על ידי ההוצאה לשקול, האם זה לא צריך לומר לו משהו. למרבה הצער, דווקא אלה שהכי צריכים לשקול הם אלה שהכי פחות מסוגלים לראות את הפגמים ביצירות שלהם. אני אחזור כאן על המלצה שכבר נתתי, ספר מצוין למי ששואף להוציא ספר לאור, "להוציא לאור" של צביקה רייך, אדם שיש לו הרבה נסיון בתחום ההוצאה לאור, ושספרו נכתב כדי לתת לסופר המתחיל את המידע החשוב כאוויר לנשימה, ומצד שני להיות הוגן גם כלפי הוצאות הספרים. מומלץ.

../images/Emo13.gif תודה הדס (אמבר), אבל לא לדאוג

אני לא עד כדי כך נאיבי בכדי להוציא ספר בהוצאת ספרים פרטית. גם לשלם, גם לקבל עורכים שהם YesMen לכסף שלי, וכמובן הוצאת ספר בהוצאה פרטית היא הודאה בכישלון וגם הודאה באגו מנופח ושאר מיני. אני חשבתי שמדובר בסופרת אמיתית שמנסה לתת עצות נדיבות מעצמה, ולא בבעלת הוצאה לאור פרטית שהיא לכל היותר אשת עסקים ממולחת.

Erez-S

New member
לריקה היקרה

יש אפשרות ליצור איתך קשר מחוץ לפורום? זאת אומרת במקום לא פומבי.

rika b

New member
תשובה ל - erez-s

ניתן לשלוח אלי שאלות בדואר האלקטרוני - כנס לכרטיס האישי שלי יש שם כתובת

Erez-S

New member
ישנה בעיה

בכרטיסך האישי מצויין שכתובת האי מייל שלך חסויה.

rika b

New member
בתשובה לבעיה -

מצערת! - צלצל אלי לפל´052-436299 אכן - האי מייל חסוי!!!

Erez-S

New member
אני מעריך מאוד את נכונותך לעזור

ואני בהחלט אתקשר בהקדם האפשרי (כרגע לא ניתן לי להתקשר, אך בקרוב מאוד). אך לפי דעתך האי מייל שלך צריך להיות חסוי אך מספר הפלאפון לא? לעתיד, שתדעי, ממש לא מומלץ לפרסם מפרי טלפון באינטרנט. זו, די, הזמנה לצרות.

rika b

New member
תגובה לארז

המספר שנתתי לך הוא פלפון לקבלת הודעות קוליות בלבד - אני מחליטה למי להתקשר ואליך - תהיה בטוח שאתקשר. תודה על העצה והדאגה!

rika b

New member
למשה חסון - ברכות לספר הראשון

מזל טוב! שמחתי לראות השבוע בחנויות הספרים את ספרך הראשון "צמחי מרפא ותרופות סבתא" שיצא לאור בהפקה עצמית שלך בסיוע הוצאת "באר"

rika b

New member
לתרזה עבודי מירושלים

ברכות על הוצאת ספר שיריך הראשון "אשה מאלסקה" בהוצאה פרטית שלך בסיוע הוצאת "באר". שמחתי לשמוע שהוא מגיע השבוע לחנויות הספרים.

Erez-S

New member
לצערי

לצערי אין ביכולתי להתקשר למספר היום בשל מיקומי כרגע. אולי יהיה הרבה יותר פשוט בשבילי, וגם בשבילך, אילו אני אשלך לך הודעה דרך תפוז. למקרה שאינך יודעת, כשאת מקבלת הודעה כתוב לך בצד העליון של הדף (כאשר את נמצאת בפורום) שיש לך הודעה חדשה. התנצלות לציפי וכל שאר הפורום: מצטער שאני מנהל כאן עם ריקה התכתבות אישית הנפרדת מהפורום ואינה קשורה אליו. עמכם הסליחה.

למעלה