תשובה לרמי
סיפור טוב, אינו נבחן על פי מספר המילים שבו. לראייה, יש רומנים ובהם אין סוף מילים שהן ריקות מתוכן. ויש סיפורים קצרים, שסוחפים אותך ומשאירים בך טעם של עוד ועוד. אם קיבלת ממשהו המלצה להאריך - למתוח את הסיפור שלך ועשית זאת בדרך מאולצת, כך גם יראה הסיפור, חבל על הזמן. הטיפ להצלחה בכתיבה הוא: לכתוב באופן מקורי ומיוחד משלך. שהסיפור שלך לא יהיה דומה או יזכיר סיפורים של אחרים. הקשב לכמה שיותר עצות מבעלי נסיון בנושא ולמד לסנן אותן לטעמך האישי. כתיבה זה לא מתמתיקה וגם המומחה שבמומחים יכול לטעות ולהטעות אותך, גם אני. אז המשך לכתוב ולשלוח יצירות למולי"ם ועם הזמן תפתח כשרון בנושא. סמוך על תחושות הבטן שלך. אם הסיפור נראה לך טוב, ואף מו"ל לא מעוניין בו, הוצא אותו לאור בהוצאה עצמית. ואומר, יש הוצאות לאור כגון ההוצאה שלי באר, שמסייעת לסופרים להוציא את ספריהם בעצמם. אף אחד לא יבטיח לך שספרך יכבוש את לב הקוראים, אך אין כמו הנסיון. כך אני עשיתי לאחר שמולי"ם דחו את סיפורי ו- הצלחתי מאוד. שים לב, ראה כמה שורות מהצ´אט שלנו את הכניסה לפורום של רז קולר, בחור בן 19 שהוציא לאור את ספרו הראשון בהפקה עצמית, לאחר שעבר חוויות דומות לשלך. כנס לתא שלו - ושאל אותו - איך הוא אזר אומץ ועשה זאת.