נסיון בruby on rails

ישי89

New member
נסיון בruby on rails

הי, קיבלתי הצעה לעבוד כמפתח full stack בחברה שמפתחת בruby on rails. אני מתכנת מתחיל עם מעט נסיון בפייתון ורציתי לשאול אם לצבור נסיון בשפה שכבר לא נפוצה זו טעות בשלב בו אני נמצא בקריירה? האם עדיף לי לפסול חברה רק בגלל זה ולהתעקש למצוא משרה בפייתון או ג'אווה לדוגמא בשביל הטווח הארוך?

תודה:)

ישי89

New member
רובי

יכול להיות שאני טועה לגבי רובי, פשוט כשחיפשתי, לא ראיתי כמעט שמחפשים נסיון בשפה, לעומת פייתון למשל. השאלה שלי היא, האם בעוד כמה שנים כשאני אגיע להתמודד על משרה בפיתוח פייתון, העובדה שיש לי נסיון רק ברובי תהיה חסרון?

בארץ היא לא להיט כמו פייתון

אבל עדיין שימושית.
מהזמן שחיפשתי מתכנתי RUBY אני חושב שהביקוש גדול משמעותית על ההיצע. כך שלא אמור להפריע לך.
בנוסף, השפה היא פחות משמעותית בעיני. ניסיון בפיתוח ווב כפול סטאק משמעותי יותר. תלמד לעבוד עם ORM, ספריות רינדור בצד שרת, HTML JS, ספריות JS.
אני חושב שלעובד מתחיל ניסיון כפול סטאק נותן לו טעימה מהרבה נושאים ועוזרת לו להבין מה הוא אוהב לעשות.

zaske

New member
ספריות רינדור בצד שרת?!?!? של מה, גוועלד? :)

אני ממש ממש מקווה שאתה לא רוצה להחזיר אותנו לימי asp
or jsp/jsf
העליזים.
לא רואה סיבה לרנדר httml בצד השרת, כשיש לך דברים כמו אנגולר היום.

vinney

Well-known member
אז איך תופתע?

תחשוב על thin clients וכד', כל מיני מצבים בהם הרבה יותר זול לעבד ולרנדר בצד שרת כדי שהלקוח רק יציג את מה שנותנים לו.

zaske

New member
בסדר, נו, גם אני עובד על משהו עכשיו כזה !!

חשבתי שהוא התכוון לרינדור סטייל asp or jso

תהרגו אותי וזהו :p

זה כמו מלחמות ווינדוס או לינוקס

יכול להיות כמה סיבות לרינדור בצד שרת.
א. מהירות גבוהה יותר - במיוחד במובייל.
ב. Seo טוב יותר.
ג. תתפלא לשמוע אבל גם בשביל לתמוך באלו שאין להם js בדיפולט. כאחוז מהאמריקאים לא מאפשרים הרצת js.
&nbsp
ריאק יכולה לרוץ גם בצד לקוח וגם בצד שרת.
&nbsp

zaske

New member
אשמח אם תסבירו לי בבקשה למה זה עוזר ל seo טוב יותר. תודה

האלגוריתמים של גוגל לא יודעים להתמודד טוב

עם תוכן שנטען בעזרת ה-JS.
תוכן שמגיע בילדאין עם הדף טוב יותר. גוג לכמובן משקיעה מאמצים "להבין" טוב יותר את האתרים האלו אבל זה לא מושלם.
בנוסף לרוב ניתן להוסיף שרתים ולקבל זמן רינדור מהיר יותר מאשר הרינדור על הלקוח, בפרט במובייל. היום אצל גוגל התאימות למובייל וזמן הטעינה במובייל משמעותי בדירוג האתר.
אני עכשיו עושה מחקר רציני על SEO ומנסה להתמקצע יותר בתחום. אני מקווה למצוא מאמר שמדבר על זה.

user32

Well-known member
מנהל
תמיד נשמע לי תירוץ עלוב של עצלנות

ברור שלמנוע הכי קל לפרסר דף HTML ולאנדקס את הטקסט שלו. אבל זה שיש אתר SPA לא אומר שכל כך מסובך לקרוא אותו. בסה"כ צריך מנוע JS או משהו דומה (למשל מימוש חלקי ומהיר) שיריץ את הפעולות במעין crawling, ויאנדקס את מה שמגיע לDOM. בסוף כל האתרים מספקים תוכן HTML ורק הסריקה צריכה קצת יותר מאמץ. אומרים שהיום גוגל כבר יודעים להתמודד עם אתרים כאלה. לא יודע אם זה נכון אבל בעבר אנגולר היה נחשב לגמרי לאנטי SEO.

מצאתי סיבה נוספת

והיא שהאתר יקבל ניקוד יותר גבוה אם ידע לשרת גם דפדפנים שלא יודעים להריץ javascript. זה כשני אחוזים מהמשתמשים בארה"ב.

למעלה