נסיגה בחניכיים....

Naughtius

New member
נסיגה בחניכיים....

יש לי נסיגה בחניכיים.... האם יש טיפול לזה או זה רק דברים שאני צריך לעשות בעצמי?

Blue Tooth

New member
נסיגת חניכיים

שלום Naughtius, לא ניתן לאבחן את החניכיים שלך וירטואלית, גם אם היית נותן עוד פרטים (ולא נתת כמעט...
). אני ממליצה לך להיבדק ע"י רופא שיניים, שייאבחן את מצב החניכיים. יש סיכוי סביר שהרופא ייפנה אותך לשיננית, לצורך הסרת אבנית והדרכה בצחצוח שיניים נכון ושמירה על הגיינת הפה. אם המצב קל יחסית - יתכן שטיפול השיננית יספיק (בהנחה שתקפיד למלא אחר הוראותיה כמובן). אם המצב פחות טוב - יתכן שיידרשו טיפולים נוספים, עליהם יחליט (וייבצע) הרופא, או אפילו מומחה למחלות חניכיים (אם יידרש...). בינתיים תצחצח את השיניים פעמיים ביום הכי טוב שאתה יודע (גם על גבול החניכיים, כשסיבי המברשת פונים לכיוון החניכיים, ולא בכוח רב מידי).

CIRCUS CAT

New member
שלום,שאלה נוספת על נסגית חניכיים../images/Emo9.gif

אני חושבת שמתפתחת אצלי נסיגת חניכיים,והדבר הבהיל אותי מאוד. בתור אחת שמקפידה על ניקיון הפה זה הפליא אותי. רציתי לדעת ממה זה יכל להגרם ולאן המצב יכל להדרדר ואם יש סיכוי להחזיר את המצב לקדמותו?

גם לי יש את אותה שאלה בערך...

אצלי הנסיגה היא רק בשיניים הקדמיות, והכי קשה בניבים. כשהלכתי לשיננית (והלכתי) היא אמרה לי שהמצב לא נורא, וניסתה להדריך אותי לצחצח ביתר עדינות (גם אצלי הנקיון רב, כמעט לא היה לה מה להסיר, כשהפעם האחרונה לפניה, שהייתי אצל שיננית היתה בערך לפני 10 שנים). אני משתדלת לעשות מה שהיא אמרה לי (בערך כלום...) אבל אני רואה שהמצב מחמיר.... הניבים שלי כבר כמעט לגמרי חשופים, ואני בהיסטריה קלה. יש בכלל טיפול לזה? המעניין לציין, שדווקא בשיניים האחוריות יותר יש לי כתרים (שלכאורה יש להם חלק ביצירת דלקות ונסיגה) ושם אין לי נסיגה... מה עושים? מה רופא יכול להמליץ לעשות? אני אלך לרופא, אבל הייתי רוצה לדעת מה דרכי הטיפול האפשריות בבעיה.... מעבר לצחצוח נכון (שאיכשהו לא עוזר...)

CheeCha

New member
ואם כבר ...

אני הייתי מעוניינת לדעת מה זה בכלל "נסיגת חניכיים" ...

למעלה